alex19871987 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Στα 180 γραμμάρια.ισως πιστεύω θα ήταν πιο καλά στα 150 2
Evgenios_V Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, alimentas είπε Ευγενιε επειδή έχεις δουλέψει effeuno γνωρίζεις τι μέγιστη πίτσα χωράει να κάνεις εκεί μέσα?? Σε ίντσες εννοω Επίσης μια ερωτηση σε όσους έχουν δουλέψει hybrid φούρνο τύπου karu(υγραέριο συν ξύλο). Με ψήνει πολύ το συγκεκριμένο στυλ για αγορά αλλά κολλάω στην εξής απορία... Τι διάρκεια στο χρόνο μπορεί να έχει ένα τέτοιο μηχάνημα αν δουλευτεί με ΞΥΛΟ κ κάρβουνο. Θ αντέξει πάνω από 2 χρόνια?? Το ξύλο έχει αλλου τύπου φωτιά, άλλες θερμοκρασίες, άλλη δύναμη καμία σχεση με αέριο. Μπορεί να αντέξει τέτοιες θερμοκρασίες σε συνεχόμενη χρήση κάτι που δεν είναι φτιαγμένο με πυροτουβλο κτλ Τον δούλεψα σε 5-6 πίτσες σε φίλου σπίτι...οπότε δεν τον γνωρίζω τον φούρνο τόσο καλά... Την κλασσική Ναπολιτάνα την παίρνει ποιο εύκολα από το ΟΟΝΙ 12 που έχω εγώ....οπότε θα υπόθεσω ότι είναι για αρκετά μεγαλύτερη από το οριακό σχεδόν 12αρι...ίσως μικρότερο απο το ooni 16 ακριβώς μεγαθος δεν μπορώ να πω... Πάντως το γεγονός οτι χωρίς να τον έχω ξαναδουλέψει...και βγάζοντας 5-6 πίτσες άριστες σε ψήσιμο σε πολύ συγκεκριμένο χρόνο και με καθόλου άγχος, οπότε προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι αποφάσιζα να δώσω 600+ θα τα έδινα για κάτι τέτοιο... Αρνητικα που μπορώ να πω... θελει αρκετό χώρο για αποθήκευση...δυσκολα θα μείνει εκτός σπιτιού άρα πρέπει να έχεις τον χωρο για όταν δεν τον χρησιμοποιεις... Ειναι βάρβαρη συσκευή 3KW άρα κατάλληλη μπριζα με κατάλληλη ασφάλεια... και ότι δεν νιώθεις ότι βάζεις "τέχνη" στο ψήσιμο που παίζει και αυτό τον ρόλο του... Για την ώρα το 12αρι λοιπόν για τις δικές μου ανάγκες.. κάνει μια χαρά τα κέφια μου...και αποθηκεύεται σε ένα κοινό ντουλάπι βεράντας...και βγάζει αρκετά καλό αποτέλεσμα...και με κάνει να νιώθω και μάστορας στο ψήσιμο Και έχω και 400+€ για υλικά για πίτσες Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V 4
alimentas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Προς το παρων παντως κ μεχρι να παρω μια απαντηση απο χρηστη για το καρου με ξυλο κ το ποσο αντεχει,ολα δειχνουν το 16αρι το koda.Θεωρω οτι κ το effeuno λογω αντιστασεων μετα απο πολες χρησεις ΙΣΩΣ χασει την σταθεροτητα που εχει.Το 12αρι αν ηταν 2 ή εστω μια ιντσα παπαπανω θα ηταν ακομα μετα απο 8 χρονια το καλυτερο κ πιο τιμιο της αγορας.Το τρομερο ειναι οτι εγω το ειχα 3 χρονια μπαλκονι κ προχθες που το ετοιμαζα για το παιδι που θα το παρει του εκανα ενα καλο ξεσκονισμα κ εδειχνε ολοκαινουριο.Καμια φθορα σε τιποτα. 3
Evgenios_V Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alimentas είπε Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Προς το παρων παντως κ μεχρι να παρω μια απαντηση απο χρηστη για το καρου με ξυλο κ το ποσο αντεχει,ολα δειχνουν το 16αρι το koda.Θεωρω οτι κ το effeuno λογω αντιστασεων μετα απο πολες χρησεις ΙΣΩΣ χασει την σταθεροτητα που εχει.Το 12αρι αν ηταν 2 ή εστω μια ιντσα παπαπανω θα ηταν ακομα μετα απο 8 χρονια το καλυτερο κ πιο τιμιο της αγορας.Το τρομερο ειναι οτι εγω το ειχα 3 χρονια μπαλκονι κ προχθες που το ετοιμαζα για το παιδι που θα το παρει του εκανα ενα καλο ξεσκονισμα κ εδειχνε ολοκαινουριο.Καμια φθορα σε τιποτα. Όσον αφορά το effeuno ο φίλος που το έχει το έχει λιώσει (για οικιακός χρήστης) στις πίτσες μια 4ετια τώρα...δεν έχει πάθει τίποτα...ακόμα και η πλάκα του είναι σε άριστη κατάσταση... Αναμενόμενο μιας και μιλάμε ξεκάθαρα για commercial grade μηχάνημα...οπότε ακόμα και με έντονη οικιακή χρήση δεν θα πλησιάσει καν χρήση επαγγελματική... Οντως το ooni είναι σκύλι...και εγώ το έχω πλέον 1 χρόνο και δεν έχει ίχνος φθοράς... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V
Evgenios_V Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Δυνατός... 2
invisiblesurfer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, alex19871987 είπε Άξιος 1
vins Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά εχω 2 flat iron μισόκιλες να τις κάνω αύριο στη Naterial. Καμία συμβουλή; Λέω για rare προς med rare. Ευχαριστώ
ηνίοχος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, vins είπε Παιδιά εχω 2 flat iron μισόκιλες να τις κάνω αύριο στη Naterial. Καμία συμβουλή; Λέω για rare προς med rare. Ευχαριστώ Ο ποιο ασφαλής και με πολύ καλά αποτελέσματα είναι αυτός του "ανάποδου ψησίματος" ξεκίνησε με έμμεσο ψήσιμο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει , πέντε με οχτώ βαθμούς χαμηλότερη από την επιθυμητή , βγαλτη δυνάμωσε στο τέρμα τους καυστήρες για δύο με τρία λεπτά μέχρι να κάψει η σχάρα και στη συνέχεια την ψήνεις μέχρι τη θερμοκρασία που θέλεις 1
vins Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε Ο ποιο ασφαλής και με πολύ καλά αποτελέσματα είναι αυτός του "ανάποδου ψησίματος" ξεκίνησε με έμμεσο ψήσιμο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει , πέντε με οχτώ βαθμούς χαμηλότερη από την επιθυμητή , βγαλτη δυνάμωσε στο τέρμα τους καυστήρες για δύο με τρία λεπτά μέχρι να κάψει η σχάρα και στη συνέχεια την ψήνεις μέχρι τη θερμοκρασία που θέλεις Είναι λεπτό το κομμάτι γι αυτό ρωτάω περισσότερο. Πολλοί που είδα λένε για δυνατή φωτιά 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά για 1cm κομμάτι για rare-med rare όποτε δεν ξέρω αν θα πιάσει το reverse
ritualistic Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Ενα ταπεινο διαφραγματακι απο χτες βραδυ απο The Greek Butcher 6
est Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, ritualistic είπε Ενα ταπεινο διαφραγματακι απο χτες βραδυ απο The Greek Butcher Εξίσου ταπεινή μπριζόλα λάπας. Είναι ακόμα στη σχάρα... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από est 4
vins Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, est είπε Εξίσου ταπεινή μπριζόλα λάπας. Είναι ακόμα στη σχάρα... Και μια ταπεινή flat iron Angus από μενα που βγήκε πεντανόστιμη! 7
geornirv Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα ένα θερμόμετρο Bluetooth με ακίδες της Thermopro. Προσπάθησα 2 διαφορετικές φορές να μετρήσω θερμοκρασία χώρου της ψησταριάς , αλλά μάταια. Μου δείχνει πολύ υψηλή θερμοκρασια από την αρχη...δηλ στο πρώτο 5λεπτο δείχνει 270 βαθμούς ενώ στο θερμόμετρο της ψησταριάς έχω 100+. έχω κάνει μέτρηση με παγάκια και δείχνει σωστή θερμοκρασία. Αρα τι γίνεται λαθος; Το στηρίζω στη σχαρα με το κλιπ που έχει η ακίδα και δεν ακουμπάει στην σχαρα. Σκεφτεται κανεις τι μπορεί να φταιει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα