Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ATmega είπε

Έχω την μπλε φιάλη 10kg της πετρογκαζ με μίγμα. Σήμερα την ζυγισα και το βάρος της είναι 13,2kg. Αν διαβάζω καλά η φιάλη χωρίς το υγραεριο έχει βάρος 11,8kg. Ερώτηση κρίσεως: με ~1kg μίγμα πόση ώρα με βγάζει? Η ψησταριά μ είναι jamestown Knox 3.2. Είναι πρώτη μου φιάλη και δεν έχω εμπειρία. Αύριο έχω κόσμο και θα ψήσω για 6-7 άτομα. Θα μου φτάσει ή να την αλλάξω? Ευχαριστώ 

Αδυνατον να στο πει κανεις αυτο ειναι πολλες οι μεταβλητες.

Το ιδανικο θα ηταν να αλλαξεις φιαλη η να παρεις δευτερη.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ATmega είπε

Έχω την μπλε φιάλη 10kg της πετρογκαζ με μίγμα. Σήμερα την ζυγισα και το βάρος της είναι 13,2kg. Αν διαβάζω καλά η φιάλη χωρίς το υγραεριο έχει βάρος 11,8kg. Ερώτηση κρίσεως: με ~1kg μίγμα πόση ώρα με βγάζει? Η ψησταριά μ είναι jamestown Knox 3.2. Είναι πρώτη μου φιάλη και δεν έχω εμπειρία. Αύριο έχω κόσμο και θα ψήσω για 6-7 άτομα. Θα μου φτάσει ή να την αλλάξω? Ευχαριστώ 

Τι θα ψησεις? μπριζολες? και τι σημαινει για 6-7 ατομα? 6-7 μπριζολες? ή 20 μπριζολες και λουκανικα? Με 1 κιλο εχω καμια ωρα ψησιμο με 4 καυστηρες στην Kenton. Γενικα ομως πεφτει η αποδοση οταν μειωνεται τοσο πολυ η χωρητικοτητα. 
Για 2 ατομα που ειμαστε καθημερινα, εχω ξεκινησει να ψηνω και με μισο κιλο μεσα στην φιαλη.

Δημοσ.

Πρώτη προσπάθεια για πίτσα Gluten free. Είχα μια δυσκολία λίγο να τοποθετήσω την μεγάλη στην πέτρα, για αυτό οι ντομάτες ταξίδεψαν προς την μία μεριά χα χα, αλλά όλα καλά. Τόσο καιρό έτρωγα άλλη πίτσα στο φούρνο, άλλη γεύση άλλη υφή, άλλο πράγμα γενικά. Στην πέτρα κλάσεις ανώτερη.  Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι η κανονική πίτσα με γλουτένη στην πέτρα.pizza4.JPG.a8970286656f90d476d109958c3f468c.JPGpizza1.JPG.e05b4ad7445836fca68e3e13be42a29c.JPGpizza2.JPG.38bb7139f547e9d74f511f684664d473.JPGpizza3.JPG.e25a0211ef1f4f3914d8d8ef9a850d1f.JPG 

  • Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, devils_reject said:

Πρώτη προσπάθεια για πίτσα Gluten free. Είχα μια δυσκολία λίγο να τοποθετήσω την μεγάλη στην πέτρα, για αυτό οι ντομάτες ταξίδεψαν προς την μία μεριά χα χα, αλλά όλα καλά. Τόσο καιρό έτρωγα άλλη πίτσα στο φούρνο, άλλη γεύση άλλη υφή, άλλο πράγμα γενικά. Στην πέτρα κλάσεις ανώτερη.  Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι η κανονική πίτσα με γλουτένη στην πέτρα.pizza4.JPG.a8970286656f90d476d109958c3f468c.JPGpizza1.JPG.e05b4ad7445836fca68e3e13be42a29c.JPGpizza2.JPG.38bb7139f547e9d74f511f684664d473.JPGpizza3.JPG.e25a0211ef1f4f3914d8d8ef9a850d1f.JPG 

Χωρίς παρεξήγηση μου φέρνει σε τάρτα με τυρι κ ντοματα οπως την αδικει η φώτο.  

Δεν εχω ξαναδεί gluten free pizza αλλη φορά 

Δημοσ.

Είναι εξαιτίας του αλευριού έχω και εγώ τον γιο μου που δεν τρώει γλουτένη και ξέρω ;) Μην περιμένεις παρόμοιο αποτέλεσμα με τις κανονικές 

  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ATmega είπε

Έχω την μπλε φιάλη 10kg της πετρογκαζ με μίγμα. Σήμερα την ζυγισα και το βάρος της είναι 13,2kg. Αν διαβάζω καλά η φιάλη χωρίς το υγραεριο έχει βάρος 11,8kg. Ερώτηση κρίσεως: με ~1kg μίγμα πόση ώρα με βγάζει? Η ψησταριά μ είναι jamestown Knox 3.2. Είναι πρώτη μου φιάλη και δεν έχω εμπειρία. Αύριο έχω κόσμο και θα ψήσω για 6-7 άτομα. Θα μου φτάσει ή να την αλλάξω? Ευχαριστώ 

Όπως σου είπαν και οι άλλοι μάλλον είσαι οριακά. Δες πάντως αν στο manual της ψησταριάς σου αναφέρει στοιχεία κατανάλωσης σε γραμμάρια/ώρα.

  • Super Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Είναι εξαιτίας του αλευριού έχω και εγώ τον γιο μου που δεν τρώει γλουτένη και ξέρω ;) Μην περιμένεις παρόμοιο αποτέλεσμα με τις κανονικές 

Προτείνω αυτή τη συνταγή, την έχω δει από φίλο που έχει αρκετά έντονη δυσανεξία στη γλουτένη και έδωσε πολύ καλό, πειστικό αποτέλεσμα.

Με πλάκα στο φούρνο, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μη βγει μια χαρά και στην ψησταριά.

Καλός ο συγκεκριμένος, έχω κάνει διάφορες συνταγές του και βγαίνουν.

Και μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν απάντησα στο μέλος που έφτιαξε την πίτσα :) @devils_reject

  • Like 4
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το Πλαίσιο έχει αφαίρεση ΦΠΑ η οποία εφαρμόζεται και σε broil king ψησταριές. Είδα 2-3 και βγαίνουν πάνω από 10% φθηνότερα από Σκρουτζ. 

Πχ monarch 390 στα 950€ αντί για 1130€ Σκρουτζ.

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους!

Ισως να ενδιαφερει καποιους. Μολις ειδα στο newsletter του leroy merlin την Hudson NATERIAL με 4 καυστήρες και 1 πλευρική εστία σε προσφορα απο 799 στα 549. Για τοσο μεγαλη ψησταρια υποθετω οτι ειναι καλη περιπτωση σ αυτη την κατηγορια ποιοτητας. Λογικα θα πρεπει να κανει καποιος login για να βγαλει την τιμη.

Screenshot 2023-05-13 at 10-22-48 Ψησταριά υγραερίου Hudson NATERIAL με 4 καυστήρες και 1 πλευρική εστία.png

Επεξ/σία από ppetros
  • Like 2
Δημοσ.

Μισό κιλό κιμάς, 2 κρεμμύδια και λίγο τζατζίκι που είχε περισσέψει από άλλη μέρα.

Αααα και 3 αυγά για 10 λεπτά στη σχάρα. Αν παραμείνουν παραπάνω ίσως ένα, κάνει ένα "μπαμ". Κανένα πρόβλημα αλλά αν θέλω να το αποφύγω και αυτό, μια πολύ μικρή τρύπα στο τσόφλι είναι αρκετή. Κάποιος που θέλει να βεβαιωθεί ότι είναι έτοιμα, το κάνει με το γνωστό τρόπο της περιστροφής που διαφοροποιεί ένα ωμό από ένα βρασμένο αυγό.

IMG_20230513_125039.jpg.9d44144fa79234a37d803d637a3b0d81.jpg

IMG_20230513_135039.jpg.1b86470052269ba34070058e38ad165e.jpg

  • Like 10
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ATmega είπε

Έχω την μπλε φιάλη 10kg της πετρογκαζ με μίγμα. Σήμερα την ζυγισα και το βάρος της είναι 13,2kg. Αν διαβάζω καλά η φιάλη χωρίς το υγραεριο έχει βάρος 11,8kg. Ερώτηση κρίσεως: με ~1kg μίγμα πόση ώρα με βγάζει? Η ψησταριά μ είναι jamestown Knox 3.2. Είναι πρώτη μου φιάλη και δεν έχω εμπειρία. Αύριο έχω κόσμο και θα ψήσω για 6-7 άτομα. Θα μου φτάσει ή να την αλλάξω? Ευχαριστώ 

Οριακά είσαι .. δεν θα το ρισκάρα...

Αλλά να επιστρέψεις και 1,5 κιλό γκάζι κρίμα είναι... 

Δεν έχει delivery αύριο να σου φέρει φιάλη αν δεις ότι δεν βγαινεις ??

Δημοσ.

μετά τα εγκαίνια με χοιρινές μπριζόλες την προηγούμενη εβδομάδα, αύριο θα ψήσουμε αρνίσια παϊδάκια!

έχουμε καμιά συμβουλή;
να ασχοληθώ με μέτρηση θερμοκρασίας η δεν χρειάζεται για παϊδάκια;
μέχρι στιγμής έχω βρει αυτές τις οδηγίες:
 

Αναφορά σε κείμενο

Άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (180° με 230°C).
Αφήστε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Ψήστε τα παϊδάκια σε άμεση μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ψηθούν στον επιθυμητό σας βαθμό, περίπου 8 λεπτά για μερικώς ψημένο, γυρνώντας μία ή δύο φορές (αν πεταχτεί φλόγα, μεταφέρετε τα παϊδάκια προσωρινά σε έμμεση θερμοκρασία). Βγάλτε τα από την ψησταριά και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 με 5 λεπτά.

 

Δημοσ.

Σε κάποιο ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ, ένας Ισπανός έλεγε πως όσα εκατομμύρια είναι οι κάτοικοι της χώρας, τόσα διαφορετικά είδη παέγιας υπάρχουν 😀
Αυτή θα είναι σίγουρα από τις πιο φτωχικές εκδοχές αφού στην κατάψυξη υπήρχαν μόνο.λιγα μύδια και ένα λουκάνικο 😔

IMG_20230513_190809.jpg.952cc8eb0e3f950677808fd161db85b0.jpg

IMG_20230513_191541.jpg.1cd09859341487ff725f01a016a694f8.jpg

 

  • Like 9
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, est είπε

Σε κάποιο ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ, ένας Ισπανός έλεγε πως όσα εκατομμύρια είναι οι κάτοικοι της χώρας, τόσα διαφορετικά είδη παέγιας υπάρχουν 😀
Αυτή θα είναι σίγουρα από τις πιο φτωχικές εκδοχές αφού στην κατάψυξη υπήρχαν μόνο.λιγα μύδια και ένα λουκάνικο 😔

IMG_20230513_190809.jpg.952cc8eb0e3f950677808fd161db85b0.jpg

IMG_20230513_191541.jpg.1cd09859341487ff725f01a016a694f8.jpg

 

Κι όμως φίλε μου, ίσως αυτή είναι η πιο αυθεντική παεγια! Ουσιαστικά το πιάτο «δημιουργήθηκε» από αποφάγια που μάζευαν από διάφορους οι μη έχοντες. Επομένως είναι εξ ορισμού «φτωχικό». Πολύ ωραίο φαίνεται, ειδα τη φωτο και μου ήρθε μυρωδιά 😃

  • Like 4
Δημοσ.
23 ώρες πριν, ATmega είπε

Έχω την μπλε φιάλη 10kg της πετρογκαζ με μίγμα. Σήμερα την ζυγισα και το βάρος της είναι 13,2kg. Αν διαβάζω καλά η φιάλη χωρίς το υγραεριο έχει βάρος 11,8kg. Ερώτηση κρίσεως: με ~1kg μίγμα πόση ώρα με βγάζει? Η ψησταριά μ είναι jamestown Knox 3.2. Είναι πρώτη μου φιάλη και δεν έχω εμπειρία. Αύριο έχω κόσμο και θα ψήσω για 6-7 άτομα. Θα μου φτάσει ή να την αλλάξω? Ευχαριστώ 

Τελικά είπα να μην το ρισκάρω οπότε άλλαξα την φιάλη. Αλλά πριν την αλλάξω έκανα δοκιμή για να ξέρω τι γίνεται και να μην επιστρέψω την φιάλη με αέριο. Άνοιξα την ψησταριά και τους 3 καυστήρες. Έφτασε 250 βαθμούς και κράτησε περίπου 1 ώρα. Μετά άρχισε να πέφτει. Στους 180 βαθμούς τα έκλεισα. Είχε φλόγα αλλά προφανώς ήταν αδύναμη και για αυτό έπεφτε η θερμοκρασία. Οπότε ευτυχώς που άλλαξα την φιάλη γιατί δεν θα με έφτανε. Το μαγαζί με τις φιάλες είναι κοντά μου, δουλεύει και ΣΚ μέχρι αργά το απόγευμα αλλά νομίζω δεν είναι ευχάριστη εμπειρία να ξεμείνεις στην μέση του ψησίματος και να περιμένεις την φιάλη. Οπότε στα 13kg ξέρω ότι έχω περίπου 1 ώρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...