Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ

Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. 
Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. 
Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 

Δεν το εχω ψαξει το θεμα οποτε δεν επιμενω. Θυμαμαι ομως κατι συνταγες για παστραμι που κοιταζα ειχαν ολες μεγαλη διαδικασια. Δεν ηταν δλδ τοσο απλο οσο το καπνισμα του μπρισκετ, ηθελε αλλη προεργασια με κατι περιεργα αλατα.

https://www.joshuaweissman.com/post/perfect-homemade-pastrami

Δημοσ.

Εντάξει προφανώς αυτά που λέω τα κρατάς μια βδομάδα το πολύ. Αυτά που έχουν τα super market έχουν συντηρητικά για να μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, από την ώρα που θα φτιαχτούν στο εργοστάσιο, μετά να μεταφερθούν στα ψυγεία του Σ/Μ και μετά σπίτι μας.  

  • Like 1
Δημοσ.

Συνηθως για τα τύπου παστράμι χρειάζεται προεργασία με άλμη με άλατα (και σάκχαρα αναλόγως του τι θες να κάνεις) για κάποιες μέρες όπως λέει ο @SagoniasSlutRos

Φυσικά και μπορείς να κόψεις απλώς σε λεπτές φέτες τη γαλοπούλα που έχεις καπνίσει και να κάνεις σάντουιτς, που είναι πολύ πιο υγιεινό από οποιοδήποτε αλλαντικό αγοράσεις από το σούπερ.

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak).received_574312404691093.jpeg.448b7088f0bb8462613455e853635047.jpeg

 

received_638680168113797.jpeg.27760bf05655b84d6358c1376cd7b846.jpeg

 

received_265558069337720.jpeg.83f3ca53bb9caf3175071ee9ed3a2d96.jpeg

 

received_549317400702260.jpeg.b4f7ce418af8337c3f2dc20803618ce9.jpeg

Το κάνω και εγώ αρκετά συχνά με φιλέτο γαλοπούλας...αλάτι φρέσκια ρίγανη κ πιπέρι ..τα χτυπάω όλα στο χέρι κ μετά έμμεσο κάπνισμα μέχρι να φτάσει εσωτερική 75 βαθμούς.

Αρκετά καλό για σάντουιτς κτλπ αλλά και για εκείνη την ώρα απευθείας.

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά...

εχουμε μπλέξει εδω μέσα...

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανεβάσω φωτο και από καπνισμα τυριών, αλατιου και μπαχαρικών 😅

  • Like 4
Δημοσ.

Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι.

Δημοσ.

Χμμμμ,ενδιαφερον αυτο με τη γαλοπουλα,μου φαινεται πρεπει να μεγαλωσω τον πληθυσμο που εχω σε πουλερικα αμεσα😅

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι.

Για τυρι θες cold smoke. Οποτε αναβεις μονο τα πελετ. Μετα νομιζω το κλεινεις σε βακουμ καμια βδομαδα και μετα το τρως. Αυτο θυμαμαι χοντρικα αν διαδικασια.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρεπιπτόντως...

θέλω άμεσα σχετικά να κάνω την δική μου μοτσαρέλα...σαν λάτρης του pizza making...

 

Απλά τα φέρνω σιγά σιγά αυτά τα νέα στην σύζυγο μην μείνω και στον δρόμο...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι.

Σε ό,τι αφορά τα τυριά, χρειάζεσαι κρύο καπνισμα και θερμοκρασία μέχρι 32-33 βαθμούς. Το καλοκαίρι για παράδειγμα δεν μπορείς εδώ Ελλάδα εύκολα να καπνίσεις τυρί, εκτός κι αν είσαι σε υψόμετρο και το κανεις βράδι 😄

46 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Παρεπιπτόντως...

θέλω άμεσα σχετικά να κάνω την δική μου μοτσαρέλα...σαν λάτρης του pizza making...

 

Απλά τα φέρνω σιγά σιγά αυτά τα νέα στην σύζυγο μην μείνω και στον δρόμο...

Λοιπόν φιλε συμπαντρεμενε, 2 δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος με τον πρόλογο τύπου να ξέρουμε τι τρώμε κλπ. Αν δεν πιάσει παμε στο δεύτερο που α) αν έχει να κάνει με οικονομικό, αρχίζεις να ρωτάς για καλλυντικά κλπ, ενώ β) αν εχει να κάνει με κατασπατάληση του χρόνου σου σε ανούσια πράγματα απαντάς: και τι θέλεις να κάνω; Να βλέπω γυμνές στο Instagram όπως κάνουν οι άλλοι;

Δεχομαι και δωρεές σε crypto 😂😂😂

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχετε πολλά χρόνια παντρεμένοι. Οι γυναίκες δεν τα χάφτουν αυτά πλέον. Μοτσαρέλα χαχα,

δεν με έχει αφήσει να πάρω ψησταριά ακόμα.

  • Sad 1
Δημοσ.
6 minutes ago, maqqis said:

Μάλλον δεν έχετε πολλά χρόνια παντρεμένοι. Οι γυναίκες δεν τα χάφτουν αυτά πλέον. Μοτσαρέλα χαχα,

δεν με έχει αφήσει να πάρω ψησταριά ακόμα.

Η Γραμμή 10306 λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο. Απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...