protathlitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, protathlitis είπε Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 Δεν το εχω ψαξει το θεμα οποτε δεν επιμενω. Θυμαμαι ομως κατι συνταγες για παστραμι που κοιταζα ειχαν ολες μεγαλη διαδικασια. Δεν ηταν δλδ τοσο απλο οσο το καπνισμα του μπρισκετ, ηθελε αλλη προεργασια με κατι περιεργα αλατα. https://www.joshuaweissman.com/post/perfect-homemade-pastrami
protathlitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Εντάξει προφανώς αυτά που λέω τα κρατάς μια βδομάδα το πολύ. Αυτά που έχουν τα super market έχουν συντηρητικά για να μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, από την ώρα που θα φτιαχτούν στο εργοστάσιο, μετά να μεταφερθούν στα ψυγεία του Σ/Μ και μετά σπίτι μας. 1
vins Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Συνηθως για τα τύπου παστράμι χρειάζεται προεργασία με άλμη με άλατα (και σάκχαρα αναλόγως του τι θες να κάνεις) για κάποιες μέρες όπως λέει ο @SagoniasSlutRos Φυσικά και μπορείς να κόψεις απλώς σε λεπτές φέτες τη γαλοπούλα που έχεις καπνίσει και να κάνεις σάντουιτς, που είναι πολύ πιο υγιεινό από οποιοδήποτε αλλαντικό αγοράσεις από το σούπερ. 1
Mpiftekis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Θα μας βάλετε σε έξοδα εσείς τώρα με τις καπνιστές γαλοπούλες
temitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak). Το κάνω και εγώ αρκετά συχνά με φιλέτο γαλοπούλας...αλάτι φρέσκια ρίγανη κ πιπέρι ..τα χτυπάω όλα στο χέρι κ μετά έμμεσο κάπνισμα μέχρι να φτάσει εσωτερική 75 βαθμούς. Αρκετά καλό για σάντουιτς κτλπ αλλά και για εκείνη την ώρα απευθείας. 2
Evgenios_V Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά... εχουμε μπλέξει εδω μέσα...
vins Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά... εχουμε μπλέξει εδω μέσα... Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανεβάσω φωτο και από καπνισμα τυριών, αλατιου και μπαχαρικών 😅 4
plasTOST Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι.
Gatilaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Χμμμμ,ενδιαφερον αυτο με τη γαλοπουλα,μου φαινεται πρεπει να μεγαλωσω τον πληθυσμο που εχω σε πουλερικα αμεσα😅
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, plasTOST είπε Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι. Για τυρι θες cold smoke. Οποτε αναβεις μονο τα πελετ. Μετα νομιζω το κλεινεις σε βακουμ καμια βδομαδα και μετα το τρως. Αυτο θυμαμαι χοντρικα αν διαδικασια. 2
Evgenios_V Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Παρεπιπτόντως... θέλω άμεσα σχετικά να κάνω την δική μου μοτσαρέλα...σαν λάτρης του pizza making... Απλά τα φέρνω σιγά σιγά αυτά τα νέα στην σύζυγο μην μείνω και στον δρόμο... Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Evgenios_V
vins Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, plasTOST είπε Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι. Σε ό,τι αφορά τα τυριά, χρειάζεσαι κρύο καπνισμα και θερμοκρασία μέχρι 32-33 βαθμούς. Το καλοκαίρι για παράδειγμα δεν μπορείς εδώ Ελλάδα εύκολα να καπνίσεις τυρί, εκτός κι αν είσαι σε υψόμετρο και το κανεις βράδι 😄 46 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Παρεπιπτόντως... θέλω άμεσα σχετικά να κάνω την δική μου μοτσαρέλα...σαν λάτρης του pizza making... Απλά τα φέρνω σιγά σιγά αυτά τα νέα στην σύζυγο μην μείνω και στον δρόμο... Λοιπόν φιλε συμπαντρεμενε, 2 δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος με τον πρόλογο τύπου να ξέρουμε τι τρώμε κλπ. Αν δεν πιάσει παμε στο δεύτερο που α) αν έχει να κάνει με οικονομικό, αρχίζεις να ρωτάς για καλλυντικά κλπ, ενώ β) αν εχει να κάνει με κατασπατάληση του χρόνου σου σε ανούσια πράγματα απαντάς: και τι θέλεις να κάνω; Να βλέπω γυμνές στο Instagram όπως κάνουν οι άλλοι; Δεχομαι και δωρεές σε crypto 😂😂😂
maqqis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μάλλον δεν έχετε πολλά χρόνια παντρεμένοι. Οι γυναίκες δεν τα χάφτουν αυτά πλέον. Μοτσαρέλα χαχα, δεν με έχει αφήσει να πάρω ψησταριά ακόμα. 1
sndev Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 6 minutes ago, maqqis said: Μάλλον δεν έχετε πολλά χρόνια παντρεμένοι. Οι γυναίκες δεν τα χάφτουν αυτά πλέον. Μοτσαρέλα χαχα, δεν με έχει αφήσει να πάρω ψησταριά ακόμα. Η Γραμμή 10306 λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο. Απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα