Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν εχεις απεριοριστο μπατζετ παιρνεις stainless steel με πολυ μεγαλη μαζα και καθαρισες. Αλλα επειδη το 99.9% δεν εχει απεριοριστο μπατζετ, υπαρχει το cast iron που με λιγη φροντιδα θα κρατησει μια ζωη.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
  • Απαντ. 22,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2454

  • ilpapacha

    2142

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
On 19/09/2023 at 14:03, ηνίοχος said:

 προφανώς και δεν θα έχεις δοκιμάσει  σε τέτοιου είδος ψησταριάς , με πολλαπλούς καυστήρες δλδ  . Στο πρώτο παράδειγμα  που λες απλά τοποθετείς το κομμάτι στην απέναντι πλευρά και ψήνεται μια χαρά και πολύ πολύ εύκολα  , και αυτό το λέω απο προσωπική εμπειρία   , 

στο δευτερο παραδειγμα  που αναφέρεις της σουβλας  συμφωνώ δεν μπορείς να ψησεις δυνατότερα   στα άκρα   , αν και στο ψήσιμο  εαν έχεις φαντασία μπορείς να  τα κάνεις όλα  ακόμη και  έμμεσο ψήσιμο με έναν πολλαπλό καυστήρα   που μπορώ να αναλύσω αλλά νομίζω δεν είναι της στιγμής , άλλωστε    δεν έχω λόγους να σε πείσω για κάτι  που έτσι και αλλιώς είναι εντελώς υποκειμενικό

Εντάξει δεν θέλω να σε πείσω αν έχω ψήσει ή όχι σε επαγγελματική ή όχι ψησταριά. Απλά πρακτικά να το πάρεις στο παράδειγμά μου με επιφάνεια 60 εκ τα 30 είναι καυστήρες και στα υπόλοιπα βάζεις το φαγητό. Σε αντίστοιχη με 3 καυστήρες με τους αντίστοιχους ρυθμιστές έχει διαθέσιμα τα 2/3 της επιφάνειας.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρα τους αριστους βαθμους που ειχα στη Φυσικη γενικης και κατευθυνσης δεν θυμαμαι τπτ, οποιος θελει να διαβασει περισσοτερα εδω: https://eclass.duth.gr/modules/document/file.php/TMA287/θερμικές ιδιοτ.pdf

Αυτο που ξερω σιγουρα και το εγραψα πιο πριν αλλα το προσπερασες, θα πρεπει να μιλαμε για ιδια μαζα οταν κανουμε συγκρισεις με φυσικους τυπους (εκτος και αν η μαζα ειναι μεσα στον τυπο). Στην περιπτωση ομως μιας σχαρας ψησταριας που το μαντεμι ζυγιζει 5 κιλα ενω το ανοξειδωτο ζυγιζει 2 κιλα αλλαζουν τα πραγματα.

@ηνίοχος θελω βοηθεια! 

εχω μια μπριζολα 500γρ και θελω να την ψησω και να κανω καλο searing/grill marks κλπ.

Σε ποια απο τις δυο παρακατω σχαρες να την ψησω γιατι δεν βγαζω ακρη με τους τυπους. Σου ειπα τα εχω ξεχασει.

Η ανοξειδωτη ζυγιζει 1075γρ και η μαντεμενια 2453γρ και ειναι ακριβως το ιδιο μεγεθος.

image.jpeg.5213cb47fb62de245c0365ed3750f62a.jpeg

image.jpeg.99a266eaa2fa6b474bc0563afe7f9b0a.jpeg

image.jpeg.93ba6ce4eadbfac5c6cd3bf3860ca86e.jpeg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το πλαίσιο σήμερα έχει -20% σε μικρές και μεγάλες οικιακες συσκευές και συμπεριλαμβάνει τα bbq (κυρίως Broil King):

https://www.plaisio.gr/search?query=BBQ&page=1&refinementList[categories.lvl2][0]=Η Κουζίνα μου > Προετοιμασία φαγητού > BBQ

 

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 3.5 λεπτα γυρισμα. Ωραιες μαλακες οι γαλακτος, αλλα δεν εχουν γευση μοσχαρι.

WhatsApp Image 2023-09-19 at 16.38.32.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στα 3.5 λεπτα γυρισμα. Ωραιες μαλακες οι γαλακτος, αλλα δεν εχουν γευση μοσχαρι.

WhatsApp Image 2023-09-19 at 16.38.32.jpg

Σουπερ ειναι 

Οι απλες μοσχαρισιες δεν τρωγονται με τιποτα 

Γαλακτος ελληνικες δε βρισκω μου λεει ο χασαπης οτι δεν υπαρχουν

Παραμυθια λεει ? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Σουπερ ειναι 

Οι απλες μοσχαρισιες δεν τρωγονται με τιποτα 

Γαλακτος ελληνικες δε βρισκω μου λεει ο χασαπης οτι δεν υπαρχουν

Παραμυθια λεει ? 

"Απλη" μοσχαρισια χωρις ενδομυικο λιπος δεν τρωγεται.

Οι γαλακτος ειναι Ολλανδιας.

Οι καλες μοσχαρισιες ειναι Αμερικης, Αυστραλιας, Αργεντινης, Ουρουγουαης και μετα αν δεν σε νοιαζει το κοστος υπαρχουν και Ιαπωνιας.

Καποιες καλες θα βρεις απο Ισπανια, Ιταλια, Γαλλια και τωρα τελευταια απο Ελλαδα αλλα ακριβες σε σχεση με τις "απλες".

  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, adi32 said:

 Γαλακτος ελληνικες δε βρισκω μου λεει ο χασαπης οτι δεν υπαρχουν

Παραμυθια λεει ? 

Υπάρχουν, κάποιοι που ασχολούνται με ελληνικά ζώα,.Screenshot_20230920_171302_Facebook.jpg.a933043d9ef6aead3749a62e801df121.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα γαλακτος ειναι πιο μικρα:

https://www.gastronomos.gr/syntages/symvoules/moschari-gia-tin-katsarola/91176/#:~:text=Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος%2C εννοούμε,βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά.

Υπάρχει ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος;

Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος, εννοούμε το ζώο ηλικίας 6 – 8 μηνών που έχει τραφεί αποκλειστικά με το γάλα της μάνας του. Ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά. Αυτό που βρίσκουμε προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία. Εκεί η παραγωγή είναι βιομηχανοποιημένη κι έτσι τα μοσχαράκια αποκόβονται νωρίς από το θηλασμό και ταΐζονται με σκόνη γάλακτος. Είναι πολύ τρυφερό κρέας, όμως αρκετά πιο λιπαρό. Τα ελληνικά μοσχάρια έχουν έντονη κόκκινη σάρκα, ενώ τα εισαγωγής πιο ροζ. Το μοσχαράκι γάλακτος έχει χρώμα ανοιχτό ρόδινο, που θυμίζει χοιρινό.

Δημοσ.

Γι'αυτό και στα χαρτιά δεν αναφέρεται έτσι. Προφανώς θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν, σαν ελληνικά μοσχάρια το έστειλα εγώ. 

  • Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τα γαλακτος ειναι πιο μικρα:

https://www.gastronomos.gr/syntages/symvoules/moschari-gia-tin-katsarola/91176/#:~:text=Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος%2C εννοούμε,βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά.

Υπάρχει ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος;

Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος, εννοούμε το ζώο ηλικίας 6 – 8 μηνών που έχει τραφεί αποκλειστικά με το γάλα της μάνας του. Ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά. Αυτό που βρίσκουμε προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία. Εκεί η παραγωγή είναι βιομηχανοποιημένη κι έτσι τα μοσχαράκια αποκόβονται νωρίς από το θηλασμό και ταΐζονται με σκόνη γάλακτος. Είναι πολύ τρυφερό κρέας, όμως αρκετά πιο λιπαρό. Τα ελληνικά μοσχάρια έχουν έντονη κόκκινη σάρκα, ενώ τα εισαγωγής πιο ροζ. Το μοσχαράκι γάλακτος έχει χρώμα ανοιχτό ρόδινο, που θυμίζει χοιρινό.

Δεν είμαι σίγουρος , νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει προς τα πάνω το όριο ηλικίας σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό "μοσχάρι"

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Νομιζω αρχισε και η παραγωγη Wagyu

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ξεκίνησε στη Δράμα πριν δύο τρία χρόνια , και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι στη κρεατοπαραγωγή 

Δημοσ.
41 minutes ago, alimentas said:

Oι ελληνικες μοσχαρισιες πιο πολυ μοιαζουν με χοιρινο παρα με μοσχαρι.Πως γινεται αυτο βεβαια δεν εχω ιδεα.

 

Στην εμφάνιση, στη γεύση, τι εννοείς?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τα γαλακτος ειναι πιο μικρα:

https://www.gastronomos.gr/syntages/symvoules/moschari-gia-tin-katsarola/91176/#:~:text=Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος%2C εννοούμε,βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά.

Υπάρχει ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος;

Όταν λέμε μοσχαράκι γάλακτος, εννοούμε το ζώο ηλικίας 6 – 8 μηνών που έχει τραφεί αποκλειστικά με το γάλα της μάνας του. Ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος βρίσκουμε πολύ σπάνια στην αγορά. Αυτό που βρίσκουμε προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία. Εκεί η παραγωγή είναι βιομηχανοποιημένη κι έτσι τα μοσχαράκια αποκόβονται νωρίς από το θηλασμό και ταΐζονται με σκόνη γάλακτος. Είναι πολύ τρυφερό κρέας, όμως αρκετά πιο λιπαρό. Τα ελληνικά μοσχάρια έχουν έντονη κόκκινη σάρκα, ενώ τα εισαγωγής πιο ροζ. Το μοσχαράκι γάλακτος έχει χρώμα ανοιχτό ρόδινο, που θυμίζει χοιρινό.

Ξέρουμε κάνα μαγαζί στα νότια? 

Εκτός από δρακουλη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...