Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Θα πάρω κι εγω kenton naterial  apo leroy, να ρωτήσω εσείς που χρησιμοποιείτε καιρό ψησταριά, περαν της οικονομίας χρόνου, η εξοικονόμηση σε σχέση με φούρνο ειναι ικανοποιητική; επίσης επειδή γράφει και καλα για 6 άτομα , για εμάς που ειμαστε πενταμελής οικογένεια να.παρω με 3 καυστήρες ή καλύτερα με 4 να είναι απλας; ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από Varnavas89
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα. Θα πάρω κι εγω kenton naterial  apo leroy, να ρωτήσω εσείς που χρησιμοποιείτε καιρό ψησταριά, περαν της οικονομίας χρόνου, η εξοικονόμηση σε σχέση με φούρνο ειναι ικανοποιητική; επίσης επειδή γράφει και καλα για 6 άτομα , για εμάς που ειμαστε πενταμελής οικογένεια να.παρω με 3 καυστήρες ή καλύτερα με 4 να είναι απλας; ευχαριστώ! 

όπως γράφει ορθά και ο συν-ψήστης:

9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ξεκαθαρα πας για την 4αρα

Πας για την 4 άρα αν σε παίρνει.

Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές: η μικρή δεν γίνεται μεγάλη, ενώ η μεγάλη γίνεται μικρή. 

  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Chanap είπε

Από ότι μου είπαν του lidl δεν κάνουν για μαγείρεμα. Αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει!  Όσες είναι για μαγείρεμα αναφέρουν και μέχρι πόσους βαθμούς είναι ασφαλείς. πχ μέχρι 50, 60...140 με αντίστοιχη διαβάθμιση και στις τιμές. Και εγώ ρολό προτιμώ αλλά δεν βρήκα στις 140 βαθμών που ήθελα (μάλλον από υπερβολή μου ως προς την επιλογή).

Δεν εχω καμια συσκευασια να δω τι γραφει παντως. Θυμαμαι να το ειχα ελεγξει βεβαια τοτε που τις πηρα.

Οπως και να εχει το 140C δεν ξερω αν εχει νοημα. Θα μαγειρεψεις ποτε κατι sous vide σε 140C? Νομιζω μονο σε deep fry θα πιασεις αυτες τις θερμοκρασιες.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jackiechan40 είπε

Σε ευχαριστω για την απαντηση!Να ρωτησω κατι ακομα;Τι μεση διαρκεια ζωης εχει η συγκεκριμενη η γενικοτερα οι ψησταριες που κυμαινονται σε αυτες τις τιμες;

Η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος έχει να κάνει με διάφορες μεταβλητές. Από την στιγμή πάντως που θα την συντηρείς τακτικά/σωστά, ενδεχομένως να  μπορέσεις να την έχεις σε καλή κατάσταση για 5-6 χρόνια.

Η Naterial Kenton έχει 3 χρόνια εγγύηση πάντως.

  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν εχω καμια συσκευασια να δω τι γραφει παντως

Το ρολό που έχει μέσα η συσκευασία της συσκευής, γράφει ότι είναι από -20 έως 110 βαθμούς. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cflour1977 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μια JAMESTOWN 4.1 εδώ και λίγο διαστημα και θελω να καθαρίσω τις φλογοκρύπτες. Μπορώ να τυις βαλω σε πλυντηριο πιάτων?Αν οχι με ποιο τροπο είναι πιο σωστό να καθαριστούν;

Τις σχαρες τις καθαρίζω μέχρι τωρα με πυρολυση και τριψιμο. Εχουν μετα αυτο το λαδωμενο πανω τους αλλα φανταζομαι οτι ετσι πρεπει αφου προκειται για μαντεμι σωστα; Χρειαζονται κατι παραπανω;

Τους διάχυτες θερμότητας μπορείς να τους καθαρίζεις με ζεστό νερό, υγρό πιάτων και μια ξύστρα για κεραμικές εστίες. Εάν έχουν λίπη που δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα, μπορείς να τους βάλεις πχ σε έναν κουβά να μουλιάσουν πρώτα.

Για τις μαντεμένιες σχάρες, εάν κάνεις συχνά πυρόλυση, θα «χαλάσεις» το seasoning, οπότε θέλει προσοχή, καθώς θα χρειαστεί να το ξανακάνεις.

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Το ρολό που έχει μέσα η συσκευασία της συσκευής, γράφει ότι είναι από -20 έως 110 βαθμούς. 

Οποτε κομπλε ειναι και για sous vide οπως θυμομουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οπως και να εχει το 140C δεν ξερω αν εχει νοημα. Θα μαγειρεψεις ποτε κατι sous vide σε 140C? Νομιζω μονο σε deep fry θα πιασεις αυτες τις θερμοκρασιες.

Σίγουρα υπερβολή μου και εντελώς λάθος!  Το λάθος σκεπτικό μου προέκυψε από την εμπειρία μου σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα σε γάστρα. Από SousVide δεν ήξερα τίποτε και επειδή τα όρια θερμοκρασίας συνοδεύονται και με ώρες έκθεσης στην θερμοκρασία υπέθεσα κακώς ότι 140 βαθμούς για 4 ώρες μπορεί να αντιστοιχίζονται σε 70 βαθμούς για 8 ώρες (αυθαίρετη σκέψη).  Άσχετο, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφερα καλό αποτέλεσμα σε sousvide με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50 βαθμών.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Chanap είπε

Σίγουρα υπερβολή μου και εντελώς λάθος!  Το λάθος σκεπτικό μου προέκυψε από την εμπειρία μου σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα σε γάστρα. Από SousVide δεν ήξερα τίποτε και επειδή τα όρια θερμοκρασίας συνοδεύονται και με ώρες έκθεσης στην θερμοκρασία υπέθεσα κακώς ότι 140 βαθμούς για 4 ώρες μπορεί να αντιστοιχίζονται σε 70 βαθμούς για 8 ώρες (αυθαίρετη σκέψη).  Άσχετο, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφερα καλό αποτέλεσμα σε sousvide με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50 βαθμών.

Κατεβασε το mobile app απο το sous vide joule και οταν το εγκαταστησεις πατησε skip εκει που λεει να το συνδεσεις με τη συσκευη σου. Σου δινει αναλυτικες οδηγιες και χρονους ψησιματος αναλογα το κομματι κρεατος, το παχος κοπης και το doneness που θες. Θα σου πει πχ για μπριζολα 5εκ παχος, medium rare, θες 2 ωρες στους 54 βαθμους (τυχαια νουμερα, μη πεσετε να με φατε).

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τους διάχυτες θερμότητας μπορείς να τους καθαρίζεις με ζεστό νερό, υγρό πιάτων και μια ξύστρα για κεραμικές εστίες. Εάν έχουν λίπη που δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα, μπορείς να τους βάλεις πχ σε έναν κουβά να μουλιάσουν πρώτα.

Για τις μαντεμένιες σχάρες, εάν κάνεις συχνά πυρόλυση, θα «χαλάσεις» το seasoning, οπότε θέλει προσοχή, καθώς θα χρειαστεί να το ξανακάνεις.

Αν τους βαλω στο πλυντηριο πιατων θα τους καταστρέψω ή απλα δεν ειναι αποτελεσματικος τροπος καθαρισμου;

Επίσης στις σχαρες αυτο που κάνω ειναι να αναβω την ψησταρια και να τριβω και πριν απο καθε ψησιμο αλοιφω με λαδι και την ζεσαταινω πριν ψησω....Ειναι σωστο όλο αυτο;

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι φλογοκρυπτες έχεις αν είναι ανοξείδωτοι η όχι. Εγώ στην αρχή τους χαιδευα ανά 3-4 ψησίματα τους έβγαζα, λεκανη μεγάλη με νερό ζεστό και fairy και τρίψιμο με σύρμα για τα πιάτα. Ε μετά από λίγο το σταμάτησα δεν έχει νόημα, οπότε είναι χάλια ανάβω 2-3 λεπτά τέρμα αφού έχω βγάλει τις σχάρες,  καίγονται όλα τα λίπη τους τρίβω όπως είναι με μια απλά συρματοβουρτσα και είσαι κομπλε

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cflour1977 είπε

Αν τους βαλω στο πλυντηριο πιατων θα τους καταστρέψω ή απλα δεν ειναι αποτελεσματικος τροπος καθαρισμου;

Επίσης στις σχαρες αυτο που κάνω ειναι να αναβω την ψησταρια και να τριβω και πριν απο καθε ψησιμο αλοιφω με λαδι και την ζεσαταινω πριν ψησω....Ειναι σωστο όλο αυτο;

Μπορεί και να βουλώσει το πλυντήριο σου, οπότε καλύτερα με μια βούρτσα αν είναι ανοξείδωτο, αλλιώς με πλαστική σπάτουλα αν είναι εμαγιε.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...