Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μετά από 8 μέρες σε vacuum μπήκαν για ψήσιμο οι μπριζόλες black Angus Ισπανίας. Ήταν οι καλύτερες που έχω φάει τελευταία. Και νόστιμες και πολύ μαλακές. Θεωρώ και η πρώτη ύλη ήταν καλή, και ότι το vacuum έκανε δουλειά.

Συνοδεύτηκαν με σαλάτα και γλυκοπατατες στο air fryer που βγήκαν απίστευτες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.

Screenshot_20231119_194408.jpg

ψησιμο ; medium?

 

ακομη θυμαμαι το iberico στη βαρκελωνη και μου πεφτουν τα σαλια

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ventic139 είπε

ψησιμο ; medium?

medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare.

3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει/τον βολεύει να καθαρίζει την ψησταριά του.

Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα.

Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο...

  • Like 4
Δημοσ.
40 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare.

Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα.

Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο...

have fun :D 

με τι σπάτουλα τρίβεις τον κάδο εσωτερικά ? Έχεις link ? έχω μεταλική, αλλά τη φοβάμαι μηπως γδάρω την επιφάνεια. 

Με πλαστική, όταν είναι ζεστός ο κάδος μου την έλιωσε 😁. Βέβαια ήτανε μια της πλάκας. 

Δημοσ.
5 hours ago, netagra said:

Μίλησα για τον κάδο ότι δεν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και μίλησες για τα παιδιά μου, που μπορεί να μην έχω.

Συγνώμη man μου που αιτιολόγησα το σκεπτικό μου δε πα να βαλεις κ ακουαφορτε μεσα 

α κ δε μίλησες μονο για κάδο αλλά δε πειράζει καλή καρδιά εγώ θα σαγαπω κ ας λάμπεις στις ακτινογραφίες 

  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Tsino είπε

have fun :D 

με τι σπάτουλα τρίβεις τον κάδο εσωτερικά ? Έχεις link ? έχω μεταλική, αλλά τη φοβάμαι μηπως γδάρω την επιφάνεια. 

Με πλαστική, όταν είναι ζεστός ο κάδος μου την έλιωσε 😁. Βέβαια ήτανε μια της πλάκας. 

Πλαστικη, αλλα προφανος οχι οταν ειναι ζεστος ο καδος

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-oikodomis/spatoula-82285178

μην τρελαινεστε παιδια δεν προκειται να γυαλισει ποτε ξανα ο καδος, απλα να καθαριζετε τα πολλα πολλα να μην παιρνει φωτια

  • Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Πλαστικη, αλλα προφανος οχι οταν ειναι ζεστος ο καδος

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-oikodomis/spatoula-82285178

μην τρελαινεστε παιδια δεν προκειται να γυαλισει ποτε ξανα ο καδος, απλα να καθαριζετε τα πολλα πολλα να μην παιρνει φωτια

Εχω δοκιμασει διαφορα, απο μεταλικο στοκαδορο, πλαστικη σπατουλα σαν αυτη που εβαλες, ξυστρα για κεραμικες εστιες, βουρτσακια σε dremel, σφουγγαρακια με γιαλοχαρτο κλπ κλπ.

Εχω καταληξει στην πλαστικη σπατουλα για τον καδο. Οτι ειναι επικινδυνο να αρπαξει φωτια θα φυγει με αυτην.

Τους φλογοκρυπτες τους κανω με μεταλικη βουρτσα.

Τη σχαρα με βουρτσα οσο ειναι καυτη φευγουν ολα.

Το ταψακι το εμαγια με πλαστικη σπατουλα.

Εξωτερικα με πανακι με μικροινες και καθαριστικο για ινοξ.

 

Την καρβουνου (kettle) με βουρτσα τη σχαρα, με σπαστικη σπατουλα τα χοντρα/σταχτες λιπη, και με ενα βουρτσακι με τριχες τις σταχτες που εχουν απομεινει. Αυτη καθαριζει πανευκολα, σε 5 λεπτα λαμπει σαν καινουρια.

  • Like 6
Δημοσ.

Αυτο που εχω βρει οτι ειναι φανταστικο για καθαρισμα εξωτερικο, κανω κανονικα ολο το καπακι, πορτα, χερουλι, διακοπτες πλαινα ειναι το ταπεινο οινοπνευμα... με χαρτι κουζινας, δεν θα φανταστειτε πως γυαλιζουν ολα και ποσο ευκολα καθαριζουν λιπη, καπνα κλπ, και το καπακι γυαλιζει ...

  • Like 3
Δημοσ.

το καθαρό ή το μπλε ?

1 hour ago, Amaretos said:

Αυτο που εχω βρει οτι ειναι φανταστικο για καθαρισμα εξωτερικο, κανω κανονικα ολο το καπακι, πορτα, χερουλι, διακοπτες πλαινα ειναι το ταπεινο οινοπνευμα... με χαρτι κουζινας, δεν θα φανταστειτε πως γυαλιζουν ολα και ποσο ευκολα καθαριζουν λιπη, καπνα κλπ, και το καπακι γυαλιζει ...

 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Tsino είπε

το καθαρό ή το μπλε ?

 

Το μπλε , αλλα και το αλλο που δοκιμασα την ιδια δουλεια κανει, ειτε καθαριζα στην αρχη με το 

https://homing.gr/bbq-3-in-1-500ml-napoleon-10234.html

ειτε με το οινοπνευμα καμια διαφορα :) στην αρχη βεβαια εκανα λιγο ετσι στην ακρη μην τα κανουμε ολα κ@λος, αλλα ολα οκ

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σε όλους. Εχω κεφαλόπουλα 200gr τα ψήνω όπως την τσιπούρα κανα 6-7 λεπ το πολύ η πλευρά στους 200; Ευχαριστώ

Από τα πιο νόστιμα ψάρια! Θα γυρίσεις μόνο όταν ξεκολλάει από τη σχάρα και θα ψήσεις τη δεύτερη πλευρά κάπως λιγότερο απο την πρώτη. Έτσι απλά . Καλή όρεξη...

  • Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

Αρα κανα 3-4 λεπτά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...