Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Ωραίος! την επόμενη φορά θα γίνουν ακόμη καλύτερα, αγαπημένος μεζές τα παϊδακια και για μένα , αυτή από ένα παλιότερο ψήσιμο τραγανά από έξω και ζουμερά μέσα (μην ρωτήσεις θερμοκρασία  ) :)

IMG_20231229_075754.jpg

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

Yeap. φλογοκρυπτες καλο ειναι να πεντακαθαρα, μεμβρανη εγω δεν προτεινω θα γινουν σαν τηγανιτα

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

η καθαριότητα σε μια ψησταριά  επιβάλλεται  , σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι και ζωτικής σημασίας , δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει απο  φωτιές και  ξεφλουδίσματα στο καπάκι  μέχρι λιωμένους κάδους , όσο για την μεμβράνη   καλύτερα ΔΕΝ , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται  στη σχάρα είναι κατα πολύ μεγαλύτερες απο αυτές των προδιαγραφών τους  καλύτερα να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα  ή ένα σχαροτήγανο   το ίδιο είναι,   προσωπικά το ψήσιμο στη ψησταριά = ψήσιμο σε σχάρα ή σε σούβλα (χωρίς να ακουμπά πουθενά δλδ)

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

η καθαριότητα σε μια ψησταριά  επιβάλλεται  , σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι και ζωτικής σημασίας , δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει απο  φωτιές και  ξεφλουδίσματα στο καπάκι  μέχρι λιωμένους κάδους , όσο για την μεμβράνη   καλύτερα ΔΕΝ , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται  στη σχάρα είναι κατα πολύ μεγαλύτερες απο αυτές των προδιαγραφών τους  καλύτερα να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα  ή ένα σχαροτήγανο   το ίδιο είναι,   προσωπικά το ψήσιμο στη ψησταριά = ψήσιμο σε σχάρα ή σε σούβλα (χωρίς να ακουμπά πουθενά δλδ)

Ναι σωστά ευτυχώς πλακα εχω ;)

Δημοσ.

Χρόνια πολλά! 

Μια ερώτηση. Έψηνα κοτόπουλα στην σούβλα και άρπαξε φωτιά η ψησταριά. Το καπάκι ξεφλουδίστηκε. Τι ακριβώς ήταν το στρώμα που έφυγε; Υπάρχει πρόβλημα τώρα; Χρειάζεται να κάνω κάτι;

Screenshot_2023-12-29-15-14-09-388-edit_com.miui.gallery.jpg

51 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

η καθαριότητα σε μια ψησταριά  επιβάλλεται  , σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι και ζωτικής σημασίας , δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει απο  φωτιές και  ξεφλουδίσματα στο καπάκι  μέχρι λιωμένους κάδους , όσο για την μεμβράνη   καλύτερα ΔΕΝ , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται  στη σχάρα είναι κατα πολύ )

Α... Μόλις το έγραψες. 

Επίσης έριξα μεσα στον κάδο αφρό απο πυροσβεστήρα. Δεν έπρεπε;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια πολλά.. είμαι νέος στο χώρο.. έχω πάρει εδώ και 2 μήνες μια Napoleon 425 και παρατηρώ φθορά στους φλογοκρυπτες..θέλω να ρωτήσω αν είναι η αναμενόμενη φθορά ή όχι..

IMG_20231229_191444.jpg

IMG_20231229_191440.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα στην Παρέα. Παρακολουθώ καιρό το θέμα και ήρθε η στιγμή για αγορά ψησταριάς μόλις με το καλό μετακομίσω στο νέο μου σπίτι, ελπίζω ότι θα είναι πριν το Πάσχα. Λόγω σύνδεσης με το φυσικό αέριο έβγαλα παροχή και στο μπαλκόνι για την ψησταριά. Ο λόγος κυρίως που θέλω το φυσικό αέριο είναι για να μην έχω στο μυαλό μου μπουκάλες και γεμίσματα, έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να μετακινηθεί από την θέση της! Ψάχνοντας και επικοινωνώντας με διαφορά καταστήματα οι μόνες εταιρίες που παρέχουν μετατροπή σε φυσικό ειναι η Napoleon και η Broil King. Πριν καν μάθω ότι δεν έχω άλλες επιλογές για την ώρα είχα στο μυαλό μου την Napoleon Roque 425 η οποία δυστυχώς δεν μετατρέπεται. Μόνο η σειρά Prestige μετατρέπεται που είναι και υπερβολικά ψηλά στα χρήματα. Broil King δεν είχα κοιτάξει αλλά με το ψάξιμο μου γυάλισε η Baron 490. Θα ήθελα την άποψη των κατόχων της και μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν και άλλες εταιρίες που υποστηρίζουν και φυσικό αέριο.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και εύχομαι καλές γιορτές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους!

Την πρωτοχρονιά λέω να βάλω μια μικρή χοιρινή πορκέτα ~1700gr που έχω στη σούβλα της Napoleon αλλά ψάχνω και κάτι για συμπλήρωμα μιας και οι καλεσμένοι θα είναι πολλοί.

Aν βάλω και κανά κοντοσούβλι κοτόπουλο ή καμιά πικάνια κομμένη στην ίδια σούβλα με την πορκέτα θα μπορέσω να τα ψήσω μαζί ή θα με δυσκολέψουν λόγω διαφορετικών χρόνων και θερμοκρασιών;

Yπολογίζω κάνα 2ωράκι ψήσιμο θέλει η πορκέτα και ίσως δοκιμάσω να κάψω και λίγο pellet cherry για κάπνισμα. Καμιά άλλη ιδέα για συμπληρωματικό φαγητό με την πορκέτα που να βολέυει να ψηθούν μαζί; 

Επεξ/σία από katbo
Δημοσ.
Στις 29/12/2023 στις 3:14 ΜΜ, karman13 είπε

Χρόνια πολλά! 

Μια ερώτηση. Έψηνα κοτόπουλα στην σούβλα και άρπαξε φωτιά η ψησταριά. Το καπάκι ξεφλουδίστηκε. Τι ακριβώς ήταν το στρώμα που έφυγε; Υπάρχει πρόβλημα τώρα; Χρειάζεται να κάνω κάτι;

Screenshot_2023-12-29-15-14-09-388-edit_com.miui.gallery.jpg

Α... Μόλις το έγραψες. 

Επίσης έριξα μεσα στον κάδο αφρό απο πυροσβεστήρα. Δεν έπρεπε;

 καλημέρα χρόνια πολλά , δυστυχώς το εμαθες απο πάθημα ευτυχώς όμως δεν είναι κάτι το σοβαρό , εκ πρώτης όψεως φαίνεται  να έχει καεί το  χρώμα  σε πρώτη φάση  πρέπει να αφαιρέσεις αυτό το στρώμα  γιατί υπάρχει περίπτωση να πέσουν κάποια   κομμάτια στο φαγητό σου ,  εαν είναι καμένα λίπη  δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο σε διαφορετική περίπτωση αφου το καθαρίσεις  αλοιψε το με λίγο  ηλιέλαιο για να μην οξειδωθεί και με τα ψησίματα να γίνει κάποιου είδους θωράκιση κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις σχάρες απο μαντέμι

 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 καλημέρα χρόνια πολλά , δυστυχώς το εμαθες απο πάθημα ευτυχώς όμως δεν είναι κάτι το σοβαρό , εκ πρώτης όψεως φαίνεται  να έχει καεί το  χρώμα  σε πρώτη φάση  πρέπει να αφαιρέσεις αυτό το στρώμα  γιατί υπάρχει περίπτωση να πέσουν κάποια   κομμάτια στο φαγητό σου ,  εαν είναι καμένα λίπη  δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο σε διαφορετική περίπτωση αφου το καθαρίσεις  αλοιψε το με λίγο  ηλιέλαιο για να μην οξειδωθεί και με τα ψησίματα να γίνει κάποιου είδους θωράκιση κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις σχάρες απο μαντέμι

καλημέρα χρόνια πολλά ,  κατα αρχήν μπορείς να ψήσεις χωρίς κάποιο πρόβλημα  , αν σε ενδιαφέρει αυτό .
για τη φθορά που αναφέρεις  όντως παρουσιάστηκε πολύ γρήγορα , υπάρχουν μάλιστα πολλές αναφορές με το ίδιο πρόβλημα  για το μοντέλο αυτό  συχνότερα μάλιστα  ακόμη και απο ψησταριές με χαμηλότερη τιμή αγοράς  , και απ όσο ξέρω είναι ενήμερος και ο αντιπρόσωπος, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα  έγινε αντικατάσταση με αντίστοιχους ανοξείδωτους    μάλλον  έγινε αποδεκτή  κάποια κατασκευαστική αστοχία  στη βαφή 

καλημέρα  χρόνια πολλά , Όλες οι ψησταριές - συσκευές υγραερίου μπορούν να λειτουργήσουν  με φυσικό αέριο ,  είναι  μάλιστα κάτι πολύ συνηθισμένο στους λέβητες αερίου ,    καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο τεχνικό αερίων

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπόρων εκτός από την βαλβίδα που ενώνει με την μπουκάλα προπανίου ή την παροχή φυσικού χρειάζονται και διαφορετικά μπεκ αλλά και καυστήρες… Επίσης λένε πως μόνο συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξαρχής φτιαγμένα για διπλή καύση και μετατρέπονται. Σε τεχνικό αερίων που ρώτησα δεν ήξερε καθώς ελάχιστοι ασχολούνται με ψησταριές αυτή τη στιγμή για φυσικό παρά μόνο με κουζίνες και λέβητες. 

Αν γνωρίζεις κάποιον τεχνικό ή σοβαρό κατάστημα που έχει την γνώση και μπορεί να βοηθήσει θα μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς ακόμα σαν πρώτη επιλογή έχω την roque napoleon. Τώρα αν δεν βρω λύση μέχρι την ημέρα της αγοράς θα πάω αναγκαστικά στην broil που την δίνουν έτοιμη για σύνδεση με φυσικό έτσι ώστε να μην έχω εκπλήξεις στο μέλλον και να υπάρχει και μελλοντική υποστήριξη.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση σου, καλή χρόνια με υγεία εύχομαι! 

Δημοσ.
Στις 29/12/2023 στις 3:14 ΜΜ, karman13 είπε

Χρόνια πολλά! 

Μια ερώτηση. Έψηνα κοτόπουλα στην σούβλα και άρπαξε φωτιά η ψησταριά. Το καπάκι ξεφλουδίστηκε. Τι ακριβώς ήταν το στρώμα που έφυγε; Υπάρχει πρόβλημα τώρα; Χρειάζεται να κάνω κάτι;

Screenshot_2023-12-29-15-14-09-388-edit_com.miui.gallery.jpg

Α... Μόλις το έγραψες. 

Επίσης έριξα μεσα στον κάδο αφρό απο πυροσβεστήρα. Δεν έπρεπε;

Λίπος ειναι. Το τρίβεις ελαφριά και το καθαρίζεις και είσαι έτοιμος. Εννοείται καθαρίζεις καλά τον κάδο κλπ για να φύγουν τα υπολείμματα του κατασβεστικου υλικού 

Στις 30/12/2023 στις 1:12 ΜΜ, aka69 είπε

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπόρων εκτός από την βαλβίδα που ενώνει με την μπουκάλα προπανίου ή την παροχή φυσικού χρειάζονται και διαφορετικά μπεκ αλλά και καυστήρες… Επίσης λένε πως μόνο συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξαρχής φτιαγμένα για διπλή καύση και μετατρέπονται. Σε τεχνικό αερίων που ρώτησα δεν ήξερε καθώς ελάχιστοι ασχολούνται με ψησταριές αυτή τη στιγμή για φυσικό παρά μόνο με κουζίνες και λέβητες. 

Αν γνωρίζεις κάποιον τεχνικό ή σοβαρό κατάστημα που έχει την γνώση και μπορεί να βοηθήσει θα μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς ακόμα σαν πρώτη επιλογή έχω την roque napoleon. Τώρα αν δεν βρω λύση μέχρι την ημέρα της αγοράς θα πάω αναγκαστικά στην broil που την δίνουν έτοιμη για σύνδεση με φυσικό έτσι ώστε να μην έχω εκπλήξεις στο μέλλον και να υπάρχει και μελλοντική υποστήριξη.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση σου, καλή χρόνια με υγεία εύχομαι! 

Σωστά σου απάντησαν οι έμποροι. Με θέματα ασφαλείας δεν παίζουμε και ακούμε τον καθένα

 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/12/2023 στις 9:40 ΜΜ, aka69 είπε

Καλησπέρα στην Παρέα. Παρακολουθώ καιρό το θέμα και ήρθε η στιγμή για αγορά ψησταριάς μόλις με το καλό μετακομίσω στο νέο μου σπίτι, ελπίζω ότι θα είναι πριν το Πάσχα. Λόγω σύνδεσης με το φυσικό αέριο έβγαλα παροχή και στο μπαλκόνι για την ψησταριά. Ο λόγος κυρίως που θέλω το φυσικό αέριο είναι για να μην έχω στο μυαλό μου μπουκάλες και γεμίσματα, έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να μετακινηθεί από την θέση της! Ψάχνοντας και επικοινωνώντας με διαφορά καταστήματα οι μόνες εταιρίες που παρέχουν μετατροπή σε φυσικό ειναι η Napoleon και η Broil King. Πριν καν μάθω ότι δεν έχω άλλες επιλογές για την ώρα είχα στο μυαλό μου την Napoleon Roque 425 η οποία δυστυχώς δεν μετατρέπεται. Μόνο η σειρά Prestige μετατρέπεται που είναι και υπερβολικά ψηλά στα χρήματα. Broil King δεν είχα κοιτάξει αλλά με το ψάξιμο μου γυάλισε η Baron 490. Θα ήθελα την άποψη των κατόχων της και μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν και άλλες εταιρίες που υποστηρίζουν και φυσικό αέριο.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και εύχομαι καλές γιορτές!

Σε παρόμοια κατάσταση είμασταν κι εμείς όταν ψάχναμε για ψησταριά αερίου, για σύνδεση με φυσικό αέριο.

Αντίστοιχη συζήτηση είχε γίνει και πριν λίγο καιρό στο θέμα αυτό.

 

Στις 29/12/2023 στις 7:15 ΜΜ, Apostol_83 είπε

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια πολλά.. είμαι νέος στο χώρο.. έχω πάρει εδώ και 2 μήνες μια Napoleon 425 και παρατηρώ φθορά στους φλογοκρυπτες..θέλω να ρωτήσω αν είναι η αναμενόμενη φθορά ή όχι..

IMG_20231229_191444.jpg

IMG_20231229_191440.jpg

Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με το κατάστημα ή και την αντιπροσωπεία. 
Οι καυστήρες και τα καλύπτρα των καυστήρων, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής, είναι αναλώσιμα. Προφανώς τα ανοξείδωτα είναι πιο ανθεκτικά. Γενικά ισχύει αυτό που αναφέρει και η Weber στο site της https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/flavorizer-bars-replace-em-or-keep-em/weber-30521.html Η σκουριά δεν επηρεάζει την απόδοση, ούτε διατρέχεις κάποιον κίνδυνο. Συνίσταται η αλλαγή σε περίπτωση που έχουν «φαγωθεί». Πάντως και στην αντίστοιχη ομάδα της Napoleon στο Facebook έχουν γίνει παρόμοιες αναφορές και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αν όχι σε όλες, έχει γίνει αντικατάσταση με καινούργιους ανοξείδωτους.

  • Thanks 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπω σε διαδικασία να πειράξω μια ψησταριά ή να αφήσω κάποιον γνώστη να την πειράξει εφόσον δεν μιλάμε για την ίδια την αντιπροσωπία. Και όχι τόσο γιατί θεωρώ πως είναι δύσκολη ή αδύνατη η διαδικασία, γιατί είμαι μηχανικος και έχω κάνει αρκετές μετατροπές στην ζωή μου και θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω και αυτό, αλλά γιατί σε περίπτωση που γίνει το οτιδήποτε μελλοντικά θα είσαι εκτός εγγύησης με το επιχείρημα ότι πειράχτηκε η λειτουργία της και θα αποποιούνται άπαντες την ευθύνη.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάρω την ψησταριά που εξαρχής ήθελα, στην prestige δεν παίζει να πάω γιατί ξεφεύγει αρκετά το μπάτζετ αλλά με αυτά και με αυτά θα καταλήξω στην BK baron από ότι φαίνεται που εν τέλη μου αρέσει και αυτή αρκετά και στην τιμή της που σου δίνει μαζί και την σούβλα της είναι αρκετά vfm. Το μόνο που με χαλάει είναι το 250αρι της μετατροπής στην αντιπροσωπία που θα μπορούσα κάλλιστα να το διαθέσω για μάτι infrared. Ωστόσο επειδή θα δώσω αυτά τα χρήματα ενώ θα μπορούσαν εξαρχής εφόσον αφαιρούν εξαρτήματα να ισοσκελίσουν το κόστος θα ζητήσω να μου δώσουν ότι αλλαχτεί έτσι ώστε να υπάρχουν μελλοντικά για παν ενδεχόμενο. Ίσως με αυτό καταφέρω να ρίξω το κόστος εφόσον θελήσουν να τα κρατήσουν εν τέλη!

Πάντως όπως και να έχει η ψησταριά θα συνδεθεί στο φυσικό όπως ήταν τα αρχικά σχέδια!

Να είμαστε καλά με υγεία και να έχουμε καλά ψησίματα!!!

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...