Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/1/2024 στις 1:09 ΜΜ, AristidisZ είπε

Βασικά πράματα που βρομάνε στο σπίτι, τίποτα Πακιστάν σάλτσες, σουτζούκια και τα ρέστα 😂

Για σάλτσες και τέτοιες ιστορίες 

Πάρε καλό ανοξείδωτο 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ερωτηση μιας και ολοκληρωσα την ψησταρια, τον ρυθμιστη πως κανετε εγκατασταση?

ακυρο το βρηκα, τωρα μενει η μπουκαλα και να κανουμε δοκιμη

Επεξ/σία από doctor_pin
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Καλημερα σε ολους, ειναι καλη ιδεα οταν ψηνεις να βαλεις αλουμινοχαρτα πανω εδω για να μην πιανουν λιπος?

image.png.00e5a9f56fa8339674f79bf353a6f918.png

Δεν είναι καλή ιδέα. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνειά τους είναι πολύ μεγάλη.

  • Like 2
Δημοσ.

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Καλημερα σε ολους, ειναι καλη ιδεα οταν ψηνεις να βαλεις αλουμινοχαρτα πανω εδω για να μην πιανουν λιπος?

image.png.00e5a9f56fa8339674f79bf353a6f918.png

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

  • Like 3
Δημοσ.

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :) 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 6/1/2024 στις 4:24 ΜΜ, katbo είπε

Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια πικάνια 1.5kgr, συνήθως την ψήνω ολόκληρη με reverse searing, αλλά για αλλαγή απόψε λέω να την κόψω μισοφέγγαρα και να τη βάλω σούβλα.

Επειδή δεν έχω οπίσθιο καυστήρα, πως την ψήνουμε μόνο με τους κάτω; Άμεσα 'η έμμεσα και σε τί θερμοκρασίες;

Καλημέρα,

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ο παρακάτω την κόβει σε φέτες. Τώρα για σούβλα δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια έμμεσα, μιας και πιάνει όλο το πλάτος. Οπότε θα έλεγα απλώς χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 180. 

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, όπως έχουν ήδη αναφέρει κι άλλα μέλη.

5 ώρες πριν, Tsino είπε

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

Μπορείς να τις τυλίγεις πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

  • Like 8
Δημοσ.
3 minutes ago, Vidavi said:

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

Άρχοντας ο παίχτης της ψησταριας αλλα να βάλουμε κ κανα σποιλερ ε; καλοδούλευτο να νε παντα καυτο  οπως ο @vins οταν βλέπει Ναπολέων στις εκπτώσεις 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vidavi είπε

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

Καλορίζικο! Καλά ψησίματα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, όπως έχουν ήδη αναφέρει κι άλλα μέλη.

Μπορείς να τις τυλίγεις πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

 

23 ώρες πριν, andreaspA είπε

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

Το αλουμίνιο είναι το 3ο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγονο και το πυρίτιο που υπάρχει στη γή. Υπάρχει πολυ περισσότερο αλουμίνιο στο νερό που πίνουμε και σε αυτά που τρώμε,  απο ο,τι αν μαγειρεύουμε σε αλουμινόχαρτο για όλη μας τη ζωή. Θα ήθελα να δώ κάποια σοβαρή πηγή που να αναλύει τα περί απαγόρευσης και καρκίνου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...