Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Καλημερα σε ολους, ειναι καλη ιδεα οταν ψηνεις να βαλεις αλουμινοχαρτα πανω εδω για να μην πιανουν λιπος?

image.png.00e5a9f56fa8339674f79bf353a6f918.png

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

  • Like 3
Δημοσ.

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :) 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 6/1/2024 στις 4:24 ΜΜ, katbo είπε

Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια πικάνια 1.5kgr, συνήθως την ψήνω ολόκληρη με reverse searing, αλλά για αλλαγή απόψε λέω να την κόψω μισοφέγγαρα και να τη βάλω σούβλα.

Επειδή δεν έχω οπίσθιο καυστήρα, πως την ψήνουμε μόνο με τους κάτω; Άμεσα 'η έμμεσα και σε τί θερμοκρασίες;

Καλημέρα,

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ο παρακάτω την κόβει σε φέτες. Τώρα για σούβλα δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια έμμεσα, μιας και πιάνει όλο το πλάτος. Οπότε θα έλεγα απλώς χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 180. 

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, όπως έχουν ήδη αναφέρει κι άλλα μέλη.

5 ώρες πριν, Tsino είπε

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

Μπορείς να τις τυλίγεις πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

  • Like 8
Δημοσ.
3 minutes ago, Vidavi said:

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

Άρχοντας ο παίχτης της ψησταριας αλλα να βάλουμε κ κανα σποιλερ ε; καλοδούλευτο να νε παντα καυτο  οπως ο @vins οταν βλέπει Ναπολέων στις εκπτώσεις 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vidavi είπε

IMG_20240108_200746.jpg.751787edf377273a118dd7907a2eaac4.jpgΚαλή χρονιά και απο εμένα με υγεία σε ολους τους συμφορουμιτες.  Σας παρουσιαζω το νεο μου αποκτημα που με βγαλε ασπροπροσωπο στα ψησιματα των γιορτων. Meater 2+. Η ανεση και η ακριβεια του μου ελυσαν τα χερια.

Καλορίζικο! Καλά ψησίματα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, όπως έχουν ήδη αναφέρει κι άλλα μέλη.

Μπορείς να τις τυλίγεις πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

 

23 ώρες πριν, andreaspA είπε

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

Το αλουμίνιο είναι το 3ο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγονο και το πυρίτιο που υπάρχει στη γή. Υπάρχει πολυ περισσότερο αλουμίνιο στο νερό που πίνουμε και σε αυτά που τρώμε,  απο ο,τι αν μαγειρεύουμε σε αλουμινόχαρτο για όλη μας τη ζωή. Θα ήθελα να δώ κάποια σοβαρή πηγή που να αναλύει τα περί απαγόρευσης και καρκίνου.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, G.bar είπε

 

Το αλουμίνιο είναι το 3ο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγονο και το πυρίτιο που υπάρχει στη γή. Υπάρχει πολυ περισσότερο αλουμίνιο στο νερό που πίνουμε και σε αυτά που τρώμε,  απο ο,τι αν μαγειρεύουμε σε αλουμινόχαρτο για όλη μας τη ζωή. Θα ήθελα να δώ κάποια σοβαρή πηγή που να αναλύει τα περί απαγόρευσης και καρκίνου.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6804775/

  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

Φίλε μου κάθισα και το διάβασα όλη τη μελέτη....

Κρατάω το γεγονός ότι μιλάει για άμεση επαφή τροφίμων με το αλουμίνιο και ψήσιμο.  

Άρα πχ το να βάλει κάποιος στον πάτο της ψησταριάς αλουμίνιο δεν είναι απαραίτητα κακό. ... δεν θα το έκανα για άλλους λόγους (κακός αγωγός θερμότητας κτλ )

Επίσης το να τυλίξεις πατάτες και να τις βάλεις στη φωτιά δεν είναι κακό εφόσον δεν τις φας με τη φλούδα!!!

Αλουμινένια σκεύη υπάρχουν κατσαρόλες τηγάνια κτλ... το διαφορετικό με τις ψησταριές είναι ότι ανεβάζουν πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες.  

Τέλος καταλήγει ότι η ποσότητα αλουμινίου για έναν ενήλικα δεν είναι ανησυχητική... αλλά η ανησυχία έρχεται από αλλά μέταλλα και στοιχεία 

Screenshot_20240109_101539_Chrome.jpg

Δημοσ.

Και οι ψησταριες οι επωνυμες εχουν αλουμινενιο καδο, ο οποιος βεβαια ειναι ανοδιωμενος (οπως και οι κατσαρολες), οποτε δεν ειναι σαν το απλο αλουμινοχαρτο. Το αλουμινοχαρτο επισης καιγεται πολυ πιο ευκολα, ειδικα αν ειναι ακριβως πανω στο πιο θερμο κομματι της ψησταριας. Οποτε γιατι να το ρισκάρουμε και να επιβαρύνουμε εστω και λιγο την υγεια μας;

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...