Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Για να πετάμε απλά το αλουμινόχαρτο και να μην πλένουμε το ταψάκι σε κάθε ψήσιμο, γεμίζοντας τον τόπο με λίπη.

Εκει κατω βαλε οτι θες ρε, ειναι τελειως εκτος. Ειχα ξεχασει μια φορα μια πλαστικη σακουλα μετα το καθαρισμα και δεν επαθε τπτ.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Δεν έχω υγραερίου, αλλά ηλεκτρική, και το ταψάκι είναι λίγα εκατοστά κάτω απ' την αντίσταση. Σίγουρα ζεσταίνεται το αλουμινόχαρτο, αλλά δεν έχω δει να καίγεται και να αλλοιώνεται.

Γι' αυτό ρώτησα πάντως και μου απάντησε κάποιος καλύτερα να το αποφεύγω.

Εγώ να το αποφύγω, αλλά μετά ζορίζει πολύ το πράγμα με τα λίπη απευθείας στο ταψί.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν έχω υγραερίου, αλλά ηλεκτρική, και το ταψάκι είναι λίγα εκατοστά κάτω απ' την αντίσταση. Σίγουρα ζεσταίνεται το αλουμινόχαρτο, αλλά δεν έχω δει να καίγεται και να αλλοιώνεται.

Γι' αυτό ρώτησα πάντως και μου απάντησε κάποιος καλύτερα να το αποφεύγω.

Εγώ να το αποφύγω, αλλά μετά ζορίζει πολύ το πράγμα με τα λίπη απευθείας στο ταψί.

Μπορείς να βάλεις λίγο νερό

  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη που παρέθεσε ο @kostaskontis , όπου αναφέρει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, με την χρήση του αλουμινίου, για την υγεία μας 

IMG_3870.jpeg.6b77c99b08b5bd9e0255a232a2e77aa9.jpeg

Από εκεί και πέρα, προφανώς ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τον ίδιο και για όσους «ταΐζει» .

  • Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω να πω, πως αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις μελετες που αποδεικνυουν οτι τα παντα αποτελουν κινδυνο για την υγεια.

π.χ. για ανοξειδωτα https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4284091/ 

για το χαρτι υγειας https://time.com/6259819/pfas-found-in-toilet-paper/

μασκες covid https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9477277/

Αρα πριν απο το αλουμινοχαρτο στο ταψακι πρεπει πρωτα να κοψετε τις μασκες και να σκουπιζεστε με φυλλα του δασους, που και αυτα αν κανετε αναζητηση θα δειτε οτι προκαλουν αλλεργιες στον πωπό.

Αρα αν συνοψισουμε ολες τις ερευνες αποδεικνυεται περαν αμφιβολιας οτι ειναι επικινδυνο να εισαι ζωντανος.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα! Σπαλομπριζολα σε 180 ή 200 βαθμούς να ψήσω καλύτερα; ευχαριστώ 

και χαμηλότερα να είσαι ακόμα καλύτερα. 1-2 λεπτά στην αρχή από κάθε πλευρά με καυτή σχάρα (προθέρμανση 300 βαθμούς) ώστε να κάνει ας πούμε σημάδια και μετά σταδιακά ανά 2-3 λεπτά περιστροφή ώστε η κάθε πλευρά να μην χάνει την θερμοκρασία της και να ψήνεται ομοιόμορφα. 

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, costas_ είπε

H Broil King βγάζει έναν έξυπνο θερμοστάτη (iQue) τον ερχόμενο μήνα. Για να δούμε ..

Αμα ειναι σαν το εξυπνο/χαζο της weber, ειναι απλα για εφε. Ειχαν βαλει απλα ενα ψηφιακο θεμομετρο και το ειχαν ονομασει εξυπνο.

Αν δεν εχει απομακρυσμενο ελεγχο της θερμοκρασιας της ψησταριας, τι να το κανω; Θα μπορει δλδ με αυτο να ρυθμιζει τους καυστηρες οπως κανουν καποιες ψησταριες πελετ;

  • Like 2
Δημοσ.

αντε να δουμε...η μοναδικη "συσκευη" που δεν εχει wifi στο σπιτι ειναι η ψησταρια.Βεβαια τωρα μου κατεβηκε ιδεα !Μαζι με την wifi "ζυγαρια" για να ξερω ποσο αεριο εχει η μπουκαλα,γιατι να μην βαλω και 1-2 αισθητηρες θερμοκρασιας για τον καδο αλλα και το κρεας?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αμα ειναι σαν το εξυπνο/χαζο της weber, ειναι απλα για εφε. Ειχαν βαλει απλα ενα ψηφιακο θεμομετρο και το ειχαν ονομασει εξυπνο.

Αυτό που έχει η Weber, και το έχω και εγώ, είναι ένα ψηφιακό πάνελ ένδειξης θερμοκρασιών/χρονομέτρων  που συνδέεται με Bluetooth/wifi με το κινητό και την εφαρμογή της Weber. Είτε στο πάνελ είτε στο κινητό δείχνει θερμοκρασία θαλάμου και φαγητού αν έχεις βάλει τον αισθητήρα. Επίσης, είτε ρυθμίζεις μία συνταγή και σου στέλνει ειδοποιήσεις πότε να αλλάξεις θερμοκρασία και πότε να γυρίζεις το κρέας, είτε καθορίζεις εσύ τα alarm. 

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία ψηφιακά. 

Στην θεωρία λοιπόν μπορείς να αφήσεις το φαγητό να ψήνεται και να πας στο σαλόνι σου να περιμένεις τα notifications. Προσωπικά όμως δεν αφήνω την ψησταριά μόνη της για πολύ ώρα, ειδικά στα γρήγορα άμεσα ψησίματα. 

Στα έμμεσα χρονοβόρα ψησίματα όμως είναι αρκετά χρήσιμο. 

Σαν λειτουργία λοιπόν είναι περίπου όπως το meater στο κινητό που λέτε, αλλά έχει και το ψηφιακό πάνελ ενσωματωμένο στην ψησταριά σαν κάτι επιπλέον. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Αυτό που έχει η Weber, και το έχω και εγώ, είναι ένα ψηφιακό πάνελ ένδειξης θερμοκρασιών/χρονομέτρων  που συνδέεται με Bluetooth/wifi με το κινητό και την εφαρμογή της Weber. Είτε στο πάνελ είτε στο κινητό δείχνει θερμοκρασία θαλάμου και φαγητού αν έχεις βάλει τον αισθητήρα. Επίσης, είτε ρυθμίζεις μία συνταγή και σου στέλνει ειδοποιήσεις πότε να αλλάξεις θερμοκρασία και πότε να γυρίζεις το κρέας, είτε καθορίζεις εσύ τα alarm. 

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία ψηφιακά. 

Στην θεωρία λοιπόν μπορείς να αφήσεις το φαγητό να ψήνεται και να πας στο σαλόνι σου να περιμένεις τα notifications. Προσωπικά όμως δεν αφήνω την ψησταριά μόνη της για πολύ ώρα, ειδικά στα γρήγορα άμεσα ψησίματα. 

Στα έμμεσα χρονοβόρα ψησίματα όμως είναι αρκετά χρήσιμο. 

Σαν λειτουργία λοιπόν είναι περίπου όπως το meater στο κινητό που λέτε, αλλά έχει και το ψηφιακό πάνελ ενσωματωμένο στην ψησταριά σαν κάτι επιπλέον. 

Eνα ψηφιακο θερμομετρο με BT δηλαδη που απλα το εχουν ενσωματώσει στην ψησταρια. 

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ενα ψηφιακο θερμομετρο με BT δηλαδη που απλα το εχουν ενσωματώσει στην ψησταρια.

Βολεύει όμως γιατί βλέπω τις ενδείξεις και στο panel και στο κινητό μου. Επίσης την θερμοκρασία της ψησταριάς δεν την βλέπω από τον κλασικό αναλογικό δείκτη, που δεν έχει, αλλά από το panel 

Επιπλέον στην εφαρμογή του κινητού έχει ενσωματώσει πάρα πολλές συνταγές και μπορείς να ξεκινήσεις ένα ψήσιμο με υποβοήθηση. Προφανώς δεν θα το βάλω να μου πει πως να ψήσω σουβλάκια, μπριζόλες και λουκάνικα, αυτά τα κάνω χωρίς αυτό.  Αλλά ένα ολόκληρο φιλέτο, ή ένα brisket, ή ένα καρέ, ή ένα ψαρονέφρι κλπ, εκεί θα το χρησιμοποιήσω. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι η Broil King θα καινοτομίσει με το iQue. Απλά θα βγάλει ένα ακόμα αξεσουάρ για τις ψησταριές της που το έχει ο ανταγωνισμός και θα πρέπει να το έχει και αυτή. Το ίδιο έκανε και με τον υπέρυθρο πλευρικό καυστήρα που δίνει πλέον για πολλά μοντέλα της καθώς θα πρέπει να ακολουθεί τις μοντερνιές της αγοράς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...