Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, G.bar είπε

 

Το αλουμίνιο είναι το 3ο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγονο και το πυρίτιο που υπάρχει στη γή. Υπάρχει πολυ περισσότερο αλουμίνιο στο νερό που πίνουμε και σε αυτά που τρώμε,  απο ο,τι αν μαγειρεύουμε σε αλουμινόχαρτο για όλη μας τη ζωή. Θα ήθελα να δώ κάποια σοβαρή πηγή που να αναλύει τα περί απαγόρευσης και καρκίνου.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6804775/

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

Φίλε μου κάθισα και το διάβασα όλη τη μελέτη....

Κρατάω το γεγονός ότι μιλάει για άμεση επαφή τροφίμων με το αλουμίνιο και ψήσιμο.  

Άρα πχ το να βάλει κάποιος στον πάτο της ψησταριάς αλουμίνιο δεν είναι απαραίτητα κακό. ... δεν θα το έκανα για άλλους λόγους (κακός αγωγός θερμότητας κτλ )

Επίσης το να τυλίξεις πατάτες και να τις βάλεις στη φωτιά δεν είναι κακό εφόσον δεν τις φας με τη φλούδα!!!

Αλουμινένια σκεύη υπάρχουν κατσαρόλες τηγάνια κτλ... το διαφορετικό με τις ψησταριές είναι ότι ανεβάζουν πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες.  

Τέλος καταλήγει ότι η ποσότητα αλουμινίου για έναν ενήλικα δεν είναι ανησυχητική... αλλά η ανησυχία έρχεται από αλλά μέταλλα και στοιχεία 

Screenshot_20240109_101539_Chrome.jpg

Δημοσ.

Και οι ψησταριες οι επωνυμες εχουν αλουμινενιο καδο, ο οποιος βεβαια ειναι ανοδιωμενος (οπως και οι κατσαρολες), οποτε δεν ειναι σαν το απλο αλουμινοχαρτο. Το αλουμινοχαρτο επισης καιγεται πολυ πιο ευκολα, ειδικα αν ειναι ακριβως πανω στο πιο θερμο κομματι της ψησταριας. Οποτε γιατι να το ρισκάρουμε και να επιβαρύνουμε εστω και λιγο την υγεια μας;

  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Για να πετάμε απλά το αλουμινόχαρτο και να μην πλένουμε το ταψάκι σε κάθε ψήσιμο, γεμίζοντας τον τόπο με λίπη.

Εκει κατω βαλε οτι θες ρε, ειναι τελειως εκτος. Ειχα ξεχασει μια φορα μια πλαστικη σακουλα μετα το καθαρισμα και δεν επαθε τπτ.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω υγραερίου, αλλά ηλεκτρική, και το ταψάκι είναι λίγα εκατοστά κάτω απ' την αντίσταση. Σίγουρα ζεσταίνεται το αλουμινόχαρτο, αλλά δεν έχω δει να καίγεται και να αλλοιώνεται.

Γι' αυτό ρώτησα πάντως και μου απάντησε κάποιος καλύτερα να το αποφεύγω.

Εγώ να το αποφύγω, αλλά μετά ζορίζει πολύ το πράγμα με τα λίπη απευθείας στο ταψί.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν έχω υγραερίου, αλλά ηλεκτρική, και το ταψάκι είναι λίγα εκατοστά κάτω απ' την αντίσταση. Σίγουρα ζεσταίνεται το αλουμινόχαρτο, αλλά δεν έχω δει να καίγεται και να αλλοιώνεται.

Γι' αυτό ρώτησα πάντως και μου απάντησε κάποιος καλύτερα να το αποφεύγω.

Εγώ να το αποφύγω, αλλά μετά ζορίζει πολύ το πράγμα με τα λίπη απευθείας στο ταψί.

Μπορείς να βάλεις λίγο νερό

  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη που παρέθεσε ο @kostaskontis , όπου αναφέρει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, με την χρήση του αλουμινίου, για την υγεία μας 

IMG_3870.jpeg.6b77c99b08b5bd9e0255a232a2e77aa9.jpeg

Από εκεί και πέρα, προφανώς ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τον ίδιο και για όσους «ταΐζει» .

  • Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω να πω, πως αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις μελετες που αποδεικνυουν οτι τα παντα αποτελουν κινδυνο για την υγεια.

π.χ. για ανοξειδωτα https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4284091/ 

για το χαρτι υγειας https://time.com/6259819/pfas-found-in-toilet-paper/

μασκες covid https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9477277/

Αρα πριν απο το αλουμινοχαρτο στο ταψακι πρεπει πρωτα να κοψετε τις μασκες και να σκουπιζεστε με φυλλα του δασους, που και αυτα αν κανετε αναζητηση θα δειτε οτι προκαλουν αλλεργιες στον πωπό.

Αρα αν συνοψισουμε ολες τις ερευνες αποδεικνυεται περαν αμφιβολιας οτι ειναι επικινδυνο να εισαι ζωντανος.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα! Σπαλομπριζολα σε 180 ή 200 βαθμούς να ψήσω καλύτερα; ευχαριστώ 

και χαμηλότερα να είσαι ακόμα καλύτερα. 1-2 λεπτά στην αρχή από κάθε πλευρά με καυτή σχάρα (προθέρμανση 300 βαθμούς) ώστε να κάνει ας πούμε σημάδια και μετά σταδιακά ανά 2-3 λεπτά περιστροφή ώστε η κάθε πλευρά να μην χάνει την θερμοκρασία της και να ψήνεται ομοιόμορφα. 

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, costas_ είπε

H Broil King βγάζει έναν έξυπνο θερμοστάτη (iQue) τον ερχόμενο μήνα. Για να δούμε ..

Αμα ειναι σαν το εξυπνο/χαζο της weber, ειναι απλα για εφε. Ειχαν βαλει απλα ενα ψηφιακο θεμομετρο και το ειχαν ονομασει εξυπνο.

Αν δεν εχει απομακρυσμενο ελεγχο της θερμοκρασιας της ψησταριας, τι να το κανω; Θα μπορει δλδ με αυτο να ρυθμιζει τους καυστηρες οπως κανουν καποιες ψησταριες πελετ;

  • Like 2
Δημοσ.

αντε να δουμε...η μοναδικη "συσκευη" που δεν εχει wifi στο σπιτι ειναι η ψησταρια.Βεβαια τωρα μου κατεβηκε ιδεα !Μαζι με την wifi "ζυγαρια" για να ξερω ποσο αεριο εχει η μπουκαλα,γιατι να μην βαλω και 1-2 αισθητηρες θερμοκρασιας για τον καδο αλλα και το κρεας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...