Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναλλακτικά γίνονται και με έμμεσο ψήσιμο. Εγώ είτε έμμεσο ψήσιμο κάνω είτε χαμηλή φωτιά, ανάλογα τι άλλο ψήνω ταυτόγχρονα. Τι με έπιασε τις προάλλες και έψησα 2 λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Ε, είχα το αποτέλεσμα του δεύτερου βίντεο του @SagoniasSlutRos

Επεξ/σία από protathlitis
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εναλλακτικά γίνονται και με έμμεσο ψήσιμο. Εγώ είτε έμμεσο ψήσιμο κάνω είτε χαμηλή φωτιά, ανάλογα τι άλλο ψήνω ταυτόγχρονα. Τι με έπιασε τις προάλλες και έψησα 2 λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Ε, είχα το αποτέλεσμα του δεύτερου βίντεο του @SagoniasSlutRos

Εχω την εντυπωση οτι αν τα ψησεις κομμενα στη μεση, σταζει λιγο λιγο το λιπος σταδιακα και δεν εχεις θεμα ακομα και σε δυνατη φωτια. Βεβαια στεγνωνουν πιο γρηγορα ετσι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχω την εντυπωση οτι αν τα ψησεις κομμενα στη μεση, σταζει λιγο λιγο το λιπος σταδιακα και δεν εχεις θεμα ακομα και σε δυνατη φωτια. Βεβαια στεγνωνουν πιο γρηγορα ετσι. 

Σε μια συνταγή που είδα έγραφε ότι πριν τα ψήσουμε κάνουμε μερικές τρύπες στο λουκάνικο. Δεν το έχω δοκιμάσει. 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
18 ώρες πριν, protathlitis είπε

Σε μια συνταγή που είδα έγραφε ότι πριν τα ψήσουμε κάνουμε μερικές τρύπες στο λουκάνικο. Δεν το έχω δοκιμάσει. 

Το λουκάνικο ούτε το τρυπάς, ούτε το χαράζεις, ούτε το κόβεις σε 58 κομμάτια. Το αφήνεις όπως είναι για να ψηθεί το εσωτερικό του αργά και βασανιστικά μέχρι να έχεις το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα. 

  • Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, G.bar said:

Το λουκάνικο ούτε το τρυπάς, ούτε το χαράζεις, ούτε το κόβεις σε 58 κομμάτια. Το αφήνεις όπως είναι για να ψηθεί το εσωτερικό του αργά και βασανιστικά μέχρι να έχεις το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα. 

Τα χοιρινά τα χαράζεις, τα μοσχαρίσια όχι.

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά επιλέγω να τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια περίπου 2 - 2,5 παλάμες πλάτος ώστε να μπορώ να τα γυρνάω. Πολλές φορές τα βάζω σε σούβλες μικρές ξανά στο ίδιο μέγεθος, χωρίς τρυπήματα κλπ.

Το αποτέλεσμα ζουμερό σε σχέση με το να τα κόβω σε μικρά κομμάτια, καθώς στραγγίζει το λουκάνικο.

Δημοσ.

Εγώ Πάντος δεν μπορώ να ψήσω στο χαμηλό, πάει πολύ αργά, άσε που δεν δημιουργεί ποτέ κρουστά (αντίδραση μαλιερ) 

Έστω στο τέλος πρέπει να το βάλω στο τέρμα.

Και πάντα με κλειστό καπάκι Ε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Εγώ Πάντος δεν μπορώ να ψήσω στο χαμηλό, πάει πολύ αργά, άσε που δεν δημιουργεί ποτέ κρουστά (αντίδραση μαλιερ) 

Έστω στο τέλος πρέπει να το βάλω στο τέρμα.

Και πάντα με κλειστό καπάκι Ε

Αμα εχει καψει καλα η σχαρα, εχει κρατησει αρκετη θερμοκρασια και μπορεις να ψησεις και στο χαμηλο σε ειδικες περιπτωσεις. Αρκει να εχεις καλη σχαρα βεβαια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αμα εχει καψει καλα η σχαρα, εχει κρατησει αρκετη θερμοκρασια και μπορεις να ψησεις και στο χαμηλο σε ειδικες περιπτωσεις. Αρκει να εχεις καλη σχαρα βεβαια.

Ειδικά στο μαντέμι!

Βέβαια θυμάμαι ότι μερικούς μήνες πριν είχε ανάψει μια συζήτηση περί ανωτερότητας του ενός ή του άλλου (ανοδείξωτες) !  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, protathlitis είπε

Ειδικά στο μαντέμι!

Βέβαια θυμάμαι ότι μερικούς μήνες πριν είχε ανάψει μια συζήτηση περί ανωτερότητας του ενός ή του άλλου (ανοδείξωτες) !  

Και το ανοξείδωτο κρατάει.  Απλά το ανοξείδωτο είναι πιο ακριβό,  οπότε οι ανοξείδωτες σχάρες συνήθως έχουν μικρότερη μάζα από την αντίστοιχη μαντεμένια,  με αποτέλεσμα να μην κρατάνε τόσο θερμοκρασία. 

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση??? Αγορασα επιτελους μια μανταμενια πλακα της lodge.

Την εβαλα στην weber δυστηχως με μπουκαλα προς τα τελειωματα.Παρατηρησα οτι δεν επιασα την θερμοκρασια που ηθελα στην πλακα,πιθανως να εφταιγε η μπουκαλα.Αλλα μου δημιουργηθηκε η εξης απορια...Ποιος ειναι ο τροπος ο πιασεις στην πλακα την ΜΕΓΙΣΤΗ θερμοκρασια?? Οι φλογοκρυπτες μηπως θα βοηθουσε να βγουν στο συγκεκριμενο ψησιμο??Επισης σε πια θεση ειναι καλυτερα μεση οριζορια λη στην μια πλευρα καθετα να πιανει ολη την πλευρα??

Δημοσ.
4 hours ago, alimentas said:

Ποιος ειναι ο τροπος ο πιασεις στην πλακα την ΜΕΓΙΣΤΗ θερμοκρασια??

Οριζόντια κατευθειαν πανω στους καυστήρες.

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alimentas είπε

Παιδια να κανω μια ερωτηση??? Αγορασα επιτελους μια μανταμενια πλακα της lodge.

Την εβαλα στην weber δυστηχως με μπουκαλα προς τα τελειωματα.Παρατηρησα οτι δεν επιασα την θερμοκρασια που ηθελα στην πλακα,πιθανως να εφταιγε η μπουκαλα.Αλλα μου δημιουργηθηκε η εξης απορια...Ποιος ειναι ο τροπος ο πιασεις στην πλακα την ΜΕΓΙΣΤΗ θερμοκρασια?? Οι φλογοκρυπτες μηπως θα βοηθουσε να βγουν στο συγκεκριμενο ψησιμο??Επισης σε πια θεση ειναι καλυτερα μεση οριζορια λη στην μια πλευρα καθετα να πιανει ολη την πλευρα??

Ποση θερμοκρασια επιασες; τη μετρησες με θερμομετρο ή απλα δεν σου προσεφερε αυτο που περιμενες;

Εγω εχω μια στρογγυλη και οπου την βαλω πανω στη σχαρα ειναι κομπλε για smash burgers που τη χρησιμοποιω.

Δημοσ.

Δεν την μέτρησα με θερμόμετρο αλλά φαινόταν είναι η αλήθεια ότι έπαιξε ρολο η μπουκάλα που εσβηνε γιατί η φλόγα της weber ήταν αδύναμη. Πιο πολύ για την επόμενη φορά η απορία. Κ γω για smashed την πήρα. Απλά σκέφτηκα ότι με την πλάκα απευθείας στους καυστήρες κ χωρίς τις φλογοκρυπτες η πλάκα θα πυρωνει στο μέγιστο. 

Δημοσ.

Όπως λένε και οι οδηγίες, το βάζεις πάνω από την αρχή που προθερμαίνεις την ψησταριά και θερμαίνεται μια χαρά. Ποια πήρες αν επιτρέπεται? Πήρες και πρέσσα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...