Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, protathlitis είπε

έχουν

 

IMG_8745.jpeg

Ειναι πεντακαθαροι, μην κανεις τπτ. Σαν καινουριοι ειναι.

 

14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Λαμπαδιασε όλη η ψησταριά.. με το λάστιχο την έσβησα.

Φωτια απο λιπος δεν τη σβηνουμε με νερο.

Οπως ειπε και ο @ilpapacha με χαμηλη την ενταση δεν εχεις σχεδον ποτε αναφλεξεις. Δες το βιντεο που ψηνω λουκανικα με φουλ λιπος. ΕΙναι πανω απο καυστηρα που ειναι χαμηλα η ενταση, ενω οι διπλα ειναι φουλ δυνατα. Σταζει το λιπος συνεχόμενα και δεν αρπαζει, γιατι ο καυστηρας ειναι χαμηλα.

Κοιτα τι γινεται ομως μολις πεσει λιπος πανω στο τερμα δυνατα καυστηρα. Αναφλεγεται αμεσα. Αλλα επειδη ηταν καθαρη η ψησταρια σχετικα, μολις σταματησε η ροη του λιπους εσβησε και η φωτια. Αν δεν ηταν καθαρη θα αρπαζαν και τα προηγουμενα λιπη λογικα.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
Δημοσ.

Ναι και εγώ συμφωνω οτι τα λουκάνικα βγαίνουν πολύ νόστιμα στην ψησταριά υγραερίου. Απλα δεν θέλουν καθόλου δυνατή φωτιά. Εγώ πχ είτε τα βάζω τέρμα σε κάποια άκρη που δεν έχει δυνατή φωτιά είτε στο πάνω rack. Έτσι ούτε αναφλέξεις έχω, ούτε καίγεται η μεμβράνη και σιγοψήνεται και λιώνουν τα κομμάτια λίπους που είναι μεσα στα λουκάνικα. Γενικά θέλουν με κάποιο τρόπο να μην είναι σε άμεση δυνατή φωτιά.

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναλλακτικά γίνονται και με έμμεσο ψήσιμο. Εγώ είτε έμμεσο ψήσιμο κάνω είτε χαμηλή φωτιά, ανάλογα τι άλλο ψήνω ταυτόγχρονα. Τι με έπιασε τις προάλλες και έψησα 2 λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Ε, είχα το αποτέλεσμα του δεύτερου βίντεο του @SagoniasSlutRos

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εναλλακτικά γίνονται και με έμμεσο ψήσιμο. Εγώ είτε έμμεσο ψήσιμο κάνω είτε χαμηλή φωτιά, ανάλογα τι άλλο ψήνω ταυτόγχρονα. Τι με έπιασε τις προάλλες και έψησα 2 λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Ε, είχα το αποτέλεσμα του δεύτερου βίντεο του @SagoniasSlutRos

Εχω την εντυπωση οτι αν τα ψησεις κομμενα στη μεση, σταζει λιγο λιγο το λιπος σταδιακα και δεν εχεις θεμα ακομα και σε δυνατη φωτια. Βεβαια στεγνωνουν πιο γρηγορα ετσι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχω την εντυπωση οτι αν τα ψησεις κομμενα στη μεση, σταζει λιγο λιγο το λιπος σταδιακα και δεν εχεις θεμα ακομα και σε δυνατη φωτια. Βεβαια στεγνωνουν πιο γρηγορα ετσι. 

Σε μια συνταγή που είδα έγραφε ότι πριν τα ψήσουμε κάνουμε μερικές τρύπες στο λουκάνικο. Δεν το έχω δοκιμάσει. 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
18 ώρες πριν, protathlitis είπε

Σε μια συνταγή που είδα έγραφε ότι πριν τα ψήσουμε κάνουμε μερικές τρύπες στο λουκάνικο. Δεν το έχω δοκιμάσει. 

Το λουκάνικο ούτε το τρυπάς, ούτε το χαράζεις, ούτε το κόβεις σε 58 κομμάτια. Το αφήνεις όπως είναι για να ψηθεί το εσωτερικό του αργά και βασανιστικά μέχρι να έχεις το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα. 

  • Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, G.bar said:

Το λουκάνικο ούτε το τρυπάς, ούτε το χαράζεις, ούτε το κόβεις σε 58 κομμάτια. Το αφήνεις όπως είναι για να ψηθεί το εσωτερικό του αργά και βασανιστικά μέχρι να έχεις το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα. 

Τα χοιρινά τα χαράζεις, τα μοσχαρίσια όχι.

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά επιλέγω να τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια περίπου 2 - 2,5 παλάμες πλάτος ώστε να μπορώ να τα γυρνάω. Πολλές φορές τα βάζω σε σούβλες μικρές ξανά στο ίδιο μέγεθος, χωρίς τρυπήματα κλπ.

Το αποτέλεσμα ζουμερό σε σχέση με το να τα κόβω σε μικρά κομμάτια, καθώς στραγγίζει το λουκάνικο.

Δημοσ.

Εγώ Πάντος δεν μπορώ να ψήσω στο χαμηλό, πάει πολύ αργά, άσε που δεν δημιουργεί ποτέ κρουστά (αντίδραση μαλιερ) 

Έστω στο τέλος πρέπει να το βάλω στο τέρμα.

Και πάντα με κλειστό καπάκι Ε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Εγώ Πάντος δεν μπορώ να ψήσω στο χαμηλό, πάει πολύ αργά, άσε που δεν δημιουργεί ποτέ κρουστά (αντίδραση μαλιερ) 

Έστω στο τέλος πρέπει να το βάλω στο τέρμα.

Και πάντα με κλειστό καπάκι Ε

Αμα εχει καψει καλα η σχαρα, εχει κρατησει αρκετη θερμοκρασια και μπορεις να ψησεις και στο χαμηλο σε ειδικες περιπτωσεις. Αρκει να εχεις καλη σχαρα βεβαια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αμα εχει καψει καλα η σχαρα, εχει κρατησει αρκετη θερμοκρασια και μπορεις να ψησεις και στο χαμηλο σε ειδικες περιπτωσεις. Αρκει να εχεις καλη σχαρα βεβαια.

Ειδικά στο μαντέμι!

Βέβαια θυμάμαι ότι μερικούς μήνες πριν είχε ανάψει μια συζήτηση περί ανωτερότητας του ενός ή του άλλου (ανοδείξωτες) !  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, protathlitis είπε

Ειδικά στο μαντέμι!

Βέβαια θυμάμαι ότι μερικούς μήνες πριν είχε ανάψει μια συζήτηση περί ανωτερότητας του ενός ή του άλλου (ανοδείξωτες) !  

Και το ανοξείδωτο κρατάει.  Απλά το ανοξείδωτο είναι πιο ακριβό,  οπότε οι ανοξείδωτες σχάρες συνήθως έχουν μικρότερη μάζα από την αντίστοιχη μαντεμένια,  με αποτέλεσμα να μην κρατάνε τόσο θερμοκρασία. 

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση??? Αγορασα επιτελους μια μανταμενια πλακα της lodge.

Την εβαλα στην weber δυστηχως με μπουκαλα προς τα τελειωματα.Παρατηρησα οτι δεν επιασα την θερμοκρασια που ηθελα στην πλακα,πιθανως να εφταιγε η μπουκαλα.Αλλα μου δημιουργηθηκε η εξης απορια...Ποιος ειναι ο τροπος ο πιασεις στην πλακα την ΜΕΓΙΣΤΗ θερμοκρασια?? Οι φλογοκρυπτες μηπως θα βοηθουσε να βγουν στο συγκεκριμενο ψησιμο??Επισης σε πια θεση ειναι καλυτερα μεση οριζορια λη στην μια πλευρα καθετα να πιανει ολη την πλευρα??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...