Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, alimentas είπε

Δεν την μέτρησα με θερμόμετρο αλλά φαινόταν είναι η αλήθεια ότι έπαιξε ρολο η μπουκάλα που εσβηνε γιατί η φλόγα της weber ήταν αδύναμη. Πιο πολύ για την επόμενη φορά η απορία. Κ γω για smashed την πήρα. Απλά σκέφτηκα ότι με την πλάκα απευθείας στους καυστήρες κ χωρίς τις φλογοκρυπτες η πλάκα θα πυρωνει στο μέγιστο. 

Θα μπουκωσει ρε, απο που θα βγαινει το αεριο αν την βαλεις πανω στους καυστηρες χωρις τα καλυμματα; εκτος αν μπορει να ακουμπησει σε καποιο αλλο σημειο λιγο πιο ψηλα πχ. Απλα για να κανεις τα smash θα πρεπει να ειναι σταθερη για να πιεσεις. Οποτε πιο safe θεωρω ειναι να την βαλεις απ ευθειας πανω στους φλογοκρυπτες και να την κεντραρεις καλα να μην σου αναποδογυρισει σε καποια πιεση στην ακρη.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μπορει να το εγραψα κ λαθος.Δεν εννοω πανω στους καυστηρες γιατι προφανως δεν μπορεις να πατησεις δυνατα .Εννοω πανω στην υπαρχουσα σχαρα μεν αλλα χωρις τους φλωγοκρυπτες απο κατω ωστε η φλογα να ειναι σε πιο αμεση επαφη με το μαντεμι.Δεν υπαρχει καποιος κινυδος ετσι?? Αφου ετσι κ αλιως εδω μιλαμε για πλακα ,οχι σχαρα ωστε να πεσει κατι πανω στους καυστηρες.

Δημοσ.

Νομίζω άδικα ανησυχείς. Οι πέτρες πίτσας πχ, ή τα μαντεμένια για πίτσα μια χαρά ανεβάζουν θερμοκρασία.. Και η πίτσα έχει ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες υψηλής θερμοκρασίας από ένα burger. 

  • Like 1
Δημοσ.

ουφ.. δεν εχω καταληξει ακομα. γι αυτην τι αποψη εχετε? Napoleon TravelQ Φορητή Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 54x37εκ. με 2 Εστίες 4.1kW

Μόλις τώρα, Konstantinos322 είπε

ουφ.. δεν εχω καταληξει ακομα. γι αυτην τι αποψη εχετε? Napoleon TravelQ Φορητή Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 54x37εκ. με 2 Εστίες 4.1kW

https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-TravelQ-Foriti-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-54x37ek-me-2-Esties-4-1kW-65444.html

Δημοσ.

Δεν θέλει άπειρη θερμοκρασία....έχω είχα βάλει δύο πλάκες...μαζι...δίπλα δίπλα ....4 καυστήρες...παραεκαψε....δεν είχε που να φύγει η ζέστη και πήγαινε όλη στις πλάκες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ το τέστ που είχα κάνει παλαιότερα με side to side ψησιμο των αγαπημένων μου κεμπάπ. Τα μισά στην σχάρα τα άλλα μισά στο πλατό. Σας πληροφορώ ότι στο πιάτο δεν μπορούσε κανένας να καταλάβει την διαφορά. Μόνο εγώ καταλάβαινα την διαφορά από τα καμμένα καλαμάκια αριστερά 

 

1616356003094.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Εδώ το τέστ που είχα κάνει παλαιότερα με side to side ψησιμο των αγαπημένων μου κεμπάπ. Τα μισά στην σχάρα τα άλλα μισά στο πλατό. Σας πληροφορώ ότι στο πιάτο δεν μπορούσε κανένας να καταλάβει την διαφορά. Μόνο εγώ καταλάβαινα την διαφορά από τα καμμένα καλαμάκια αριστερά 

 

1616356003094.jpg

Μπράβο @costas_. Ψοφαμε για τεστ 👌

Δημοσ.
Στις 15/2/2024 στις 3:28 ΜΜ, Konstantinos322 είπε

ουφ.. δεν εχω καταληξει ακομα. γι αυτην τι αποψη εχετε? Napoleon TravelQ Φορητή Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 54x37εκ. με 2 Εστίες 4.1kW

https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-TravelQ-Foriti-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-54x37ek-me-2-Esties-4-1kW-65444.html

Για την κατηγορία της, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Καμία σχέση βέβαια με τις υπόλοιπες που είχες αναφέρει. Θα πρέπει πρώτα να δεις τις ανάγκες σου και έπειτα να κάνει την επιλογή σου με βάση αυτές.

  • Like 2
Δημοσ.
On 15/02/2024 at 14:50, alimentas said:

Μπορει να το εγραψα κ λαθος.Δεν εννοω πανω στους καυστηρες γιατι προφανως δεν μπορεις να πατησεις δυνατα .Εννοω πανω στην υπαρχουσα σχαρα μεν αλλα χωρις τους φλωγοκρυπτες απο κατω ωστε η φλογα να ειναι σε πιο αμεση επαφη με το μαντεμι.Δεν υπαρχει καποιος κινυδος ετσι?? Αφου ετσι κ αλιως εδω μιλαμε για πλακα ,οχι σχαρα ωστε να πεσει κατι πανω στους καυστηρες.

Το μαντεμι σε αυτη την περιπτωση δεν κανει. Εκτος και αν θελεις να φτιαξεις 20 μπεργκερ. Για να πιασει θερμοκρασια καταναλωνεις πολυ αεριο γιατι το μαντεμι αποθηκευει συμφωνα με την μαζα του πολυ θερμοτητα και για να πιασει ολη αυτη η μαζα θερμοκρασια με το αεριο αργει πολυ και καταναλωνει. Οταν βεβαια "γεμισει" θα μπορεις να κανεις πολλα smashed. Αλλα για 2-3 μονο απλα δεν αξιζει. Σε 3-4 λεπτα θα τα εχεις ετοιμα αλλα στην ουσια θα εχεις καταναλωσει αεριο για να ψησεις 4 κιλα κρέας. Καταλαβαινεις δηλαδη οτι πιο πολυ ψηνεις το μαντεμι παρα τα μπιφτεκια.

Ειναι σαν να μενεις μονος σου στο σπιτι και να αναβεις θερμοσιφωνα 500 λιτρων για να κανεις 5 λεπτα μπανιο με 50 λιτρα απο τα 500 και τα υπολοιπα να παγωνουν παλι.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα 

τεχνικη ερώτηση

 

η πρώτη μπουκάλα κράτησε πάνω από 2 μήνες με αρκετά ψησιματα 

η τωρινή στο μαξ 10 γονατισε… μήπως δε τη είχα κουμπώσει καλά; Ή ήταν μισή μέσα ;

 

ευχαριστω 

Δημοσ.

Καλησπερα ομαδα

Χαλασε χτες το βραδυ ενα ενσυρματο inkbird θερμομετρο που με εβγαλε ασπροπροσωπο εδω και 4 χρονια

Σημερα βγηκα για ψαξιμο καταληγοντας τελικα σε ασυρματο αλλα οχι στο Meater+

Εψαξα αρκετα και τελικα τσιμπησα αυτο εδω απο Αμαζον Γερμανιας με 60ε + μεταφορικα. Το εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις ;

Θα επανελθω και εγω μολις παραλαβω με review.

https://buythermopro.com/tempspike/

 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 15/2/2024 στις 3:28 ΜΜ, Konstantinos322 είπε

ουφ.. δεν εχω καταληξει ακομα. γι αυτην τι αποψη εχετε? Napoleon TravelQ Φορητή Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 54x37εκ. με 2 Εστίες 4.1kW

https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-TravelQ-Foriti-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-54x37ek-me-2-Esties-4-1kW-65444.html

Όπως σου είπε και ο @ilpapacha νωρίτερα, είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά θα πρέπει να σκεφτείς τις ανάγκες σου και μετά να αποφασίσεις. Υπάρχουν πολλά είδη ψησταριών αερίου από μικρές φορητές έως πολύ μεγάλες, εξελιγμένες και πολύ ακριβές που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Αν όμως, αποφασίσεις τελικά την αγορά μικρής - φορητής, η Napoleon που σκέφτεσαι είναι εξαιρετική. Επιπλέον, η ύπαρξη δύο καυστήρων επιτρέπουν έμμεσο ψήσιμο χωρίς χρήση ασπίδας θερμότητας και έξτρα σχάρας που προτείνει αντίστοιχα η Weber για έμμεσο ψήσιμο στις Q. Αυτό δηλαδή που έκανα εγώ σήμερα με πατέντα, ψήνοντας σε Weber Q2200 έμμεσα 1.5kg χοιρινό λαιμό, η αντίστοιχων διαστάσεων TravelQ της Napoleon  το έχει σχεδιαστικά επιτύχει με τους 2 καυστήρες που διαθέτει.

IMG_20240218_100914_1.jpg.ba2bf11d3adf28067095309f1a4119c8.jpg

IMG_20240218_122746_1.jpg.bdf672bfafbab59186c230869cf32fbb.jpg

IMG_20240218_124823_2.jpg.1d2cd5614ed8ba82689d57652b584304.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ritualistic είπε

Καλησπερα ομαδα

Χαλασε χτες το βραδυ ενα ενσυρματο inkbird θερμομετρο που με εβγαλε ασπροπροσωπο εδω και 4 χρονια

Σημερα βγηκα για ψαξιμο καταληγοντας τελικα σε ασυρματο αλλα οχι στο Meater+

Εψαξα αρκετα και τελικα τσιμπησα αυτο εδω απο Αμαζον Γερμανιας με 60ε + μεταφορικα. Το εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις ;

Θα επανελθω και εγω μολις παραλαβω με review.

https://buythermopro.com/tempspike/

 

Kαλημερα ομαδα

Τωρα θα γελασετε αλλα τελικα ακυρωσα το Tempspike και πηγα σε Meater 2+

O λογος ειναι οτι συμφωνα με τον κατασκευαστη το καινουριο Meater αντεχει σε θερμοκρασιες μεχρι και 550°C ενω ολα τα αλλα εφταναν το πολυ μεχρι 275°C που κατα τη γνωμη μου ειναι προβληματικο για μακροχρονια χρηση. Δεν το ειχα τσεκαρει αυτο απο την αρχη.

140ε απο Αμαζον Γερμανιας, παραλαμβανω σε μια εβδομαδα και αναμενετε review!

  • Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Kαλημερα ομαδα

Τωρα θα γελασετε αλλα τελικα ακυρωσα το Tempspike και πηγα σε Meater 2+

O λογος ειναι οτι συμφωνα με τον κατασκευαστη το καινουριο Meater αντεχει σε θερμοκρασιες μεχρι και 550°C ενω ολα τα αλλα εφταναν το πολυ μεχρι 275°C που κατα τη γνωμη μου ειναι προβληματικο για μακροχρονια χρηση. Δεν το ειχα τσεκαρει αυτο απο την αρχη.

140ε απο Αμαζον Γερμανιας, παραλαμβανω σε μια εβδομαδα και αναμενετε review!

Με το καλό να παραλάβεις. 

Άντε να βγάλει και το block. Από όσα έχω διαβάσει δεν έχει βέβαια συμβατότητα η νέα ακίδα με το μπλόκ. Μακάρι με κάποιο update να το υποστήριζε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...