F117 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 @peterinio https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-PSifiako-THermometro-Mageirikis-me-Akida-50-C-300-C-TP01H.html Πάρε αυτό να κάνεις την δουλειά σου να έχεις ήσυχο το κεφαλι σου 1
plasTOST Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 34 λεπτά πριν, peterinio είπε Thanks για τα ενθαρρυντικά λόγια:) Έτσι όμως ρε συ με τόσα γυρίσματα δεν θα πρέπει να ανοιγοκλεινω το καπάκι συνέχεια? Νόμιζα πως το σκεπτικό είναι ότι κρατάς κλειστό το καπάκι για να κρατιέται η θερμοτητα Όταν θα αφήνεις για 3 λεπτά ή για 2 μέχρι να κάνεις την περιστροφή θα έχεις κλειστό το καπάκι. 1
nicostratos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, βγάζει από εβδομαδα αυτη το Lidl. Έχει κάποιος άποψη? Εγω δεν έχω ιδέα από αερίου και σκεφτομαι να δοκιμάσω μια οικονομικη. https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p10035159
Amaretos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 15 λεπτά πριν, nicostratos είπε Καλησπέρα, βγάζει από εβδομαδα αυτη το Lidl. Έχει κάποιος άποψη? Εγω δεν έχω ιδέα από αερίου και σκεφτομαι να δοκιμάσω μια οικονομικη. https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p10035159 Να σου πω την αληθεια μου, για δοκιμη να δω αν με βολευει με 200 ευρω και ανοξειδωτες σχαρες θα την δοκιμαζα, δεν ειναι τραγικο το ποσο, εδω και ενα βιντεακι που βρηκα
protathlitis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 6 ώρες πριν, plasTOST είπε στο τέρμα χαμηλό τους καυστήρες, ρίχνεις κρέατα, και γυρνάς ανά λεπτό τα κρέατα. Στην αρχή στο πρώτο γύρισμα ίσως και στα 30 δεύτερα και μετά ανά 1 λεπτό. μετά από 4 γυρίσματα αυξάνεις τον χρόνο γυρίσματος στα 2 λεπτά για άλλα 2 γυρίσματα και μετά στο 3 λεπτό. Γιατί τόσο πολύπλοκες οδηγίες? έχει κάτι το ιδιαίτερο η ψησταριά του? πχ αναφλέξεις? Στην δική μου (Weber) περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά αφήνω μια χοιρινή με 2,5 εκ πάχος, μια φορά γύρισμα αρκεί. Θερμοκρασία πάνω από την μέση.
Amaretos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, protathlitis είπε Γιατί τόσο πολύπλοκες οδηγίες? έχει κάτι το ιδιαίτερο η ψησταριά του? πχ αναφλέξεις? Στην δική μου (Weber) περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά αφήνω μια χοιρινή με 2,5 εκ πάχος, μια φορά γύρισμα αρκεί. Θερμοκρασία πάνω από την μέση. Οταν εννοεις πανω απο την μεση εννοεις τους διακοπτες? 3 καυστηρες? Αν καλοκαιριατικα βαλω τους διακοπτες πανω απο την μεση θα καει το πελεκουδι οχι μπριζολες θα ψησω 3
plasTOST Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 17 λεπτά πριν, protathlitis είπε Γιατί τόσο πολύπλοκες οδηγίες? έχει κάτι το ιδιαίτερο η ψησταριά του? πχ αναφλέξεις? Στην δική μου (Weber) περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά αφήνω μια χοιρινή με 2,5 εκ πάχος, μια φορά γύρισμα αρκεί. Θερμοκρασία πάνω από την μέση. Κυρίως για την ποιότητα ψησίματος. Ο καθένας ακολουθεί δικό του τρόπο. Απλά επειδή αναφέρθηκε στο ότι βγαίνουν στεγνά τα κρέατα ο τρόπος που του έγραψα θα τον βοηθήσει να είναι πιο ζουμερές. Η θερμοκρασία επιφάνεια του κρέατος κατά το ψήσιμο θα πρέπει να διατηρείται και από τις 2 μεριές περίπου το ίδιο χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις ώστε να είναι και ομοιόμορφο το ψήσιμο στο εσωτερικό του.
phanispal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Τα πολλά γυρίσματα δε νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στο να βγει πιο ζουμερό το κρέας. Έχουν γίνει διάφορες δοκιμές αλλά δεν παίζει να έχουμε καταλήξει universally ότι ισχύει κάτι και όχι κάτι άλλο. Κάποιοι λένε να μην αφήνεις να συγκεντρώνεται υγρό στην πάνω πλευρά γιατί στο γύρισμα χάνεται. Ακούγεται λογικό, ίσως και να είναι, αλλά ποιος μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος για εκείνον αλλά και για τους άλλους;
plasTOST Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Τα πολλά γυρίσματα δε νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στο να βγει πιο ζουμερό το κρέας. Έχουν γίνει διάφορες δοκιμές αλλά δεν παίζει να έχουμε καταλήξει universally ότι ισχύει κάτι και όχι κάτι άλλο. Κάποιοι λένε να μην αφήνεις να συγκεντρώνεται υγρό στην πάνω πλευρά γιατί στο γύρισμα χάνεται. Ακούγεται λογικό, ίσως και να είναι, αλλά ποιος μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος για εκείνον αλλά και για τους άλλους; Εννοείται και από το κομμάτι βέβαια. Απλά στην δική μου σκέψη είναι ότι όσο το αφήνεις περισσότερο από την μία πλευρά, ιδίως αν έχεις και σχάρες μαντέμι, ψήνεται γρηγορότερα και αρχίζει να χάνει τα υγρά του. Από την άλλη το σύντομο γύρισμα βοηθάει στην αποφυγή του φαινομένου. Ιδίως αν ψήνουμε σε κάρβουνα που είναι πρώτο ψήσιμο μετά το άναμμα είναι φουλ πυρωμένα.
phanispal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 ΟΚ, εγώ έχω παρατηρήσει ότι ειδικά με τα λιπαρά κομμάτια, και στα συχνά γυρίσματα ντουμανιάζει ο τόπος, που σημαίνει ότι χάνονται υγρά, κι ας μην έχουν προλάβει να συγκεντρωθούν στην πάνω πλευρά. Δεν υποστηρίζω κάποια μέθοδο, απλά λέω τι έχω δει έως τώρα. Τέλος πάντων, ο καθένας κάνει τις δοκιμές του. Αλλά κι εγώ νομίζω ότι παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, το κρέας, η ψησταριά, η θερμοκρασία, ο καιρός κ.ά..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Κατι παϊδακια, σουβλακια κλπ τα γυριζω συνεχεια. Μπριζολα και ψαρι μια φορα. Αν η μπριζολα ειναι χοντρη θα παει στην αρχη ή το τελος (αναλογα τα κεφια και το χρονο) και indirect για να πιασει θερμοκρασια χωρις να γκαγκανιασει. 3
peterinio Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Είστε μάστορες, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ώρα για πειραματισμούς λοιπόν!
plasTOST Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, peterinio είπε Είστε μάστορες, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ώρα για πειραματισμούς λοιπόν! Περιμένουμε φωτογραφίες 😎 2
est Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Μισό στήθος κοτόπουλου από περίσσευμα, μανιτάρια ξεχασμένα στην κατάψυξη, πιπεριά, κρεμμύδι και ντοματάκια. Αααα και τα ξυλάκια που απομένουν από τα σούσι του σούπερ μάρκετ 😂. Τελικά, ολοκληρώθηκε μια light πρόταση... 6
ventic139 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα παιδιά Εχω τη εξής ερώτηση. Δεδομένου ότι είναι η περίοδος διακοπών πλέον και δεδομένου ότι στο μπαλκόνι έχω τη ψησταριά συν μια εξτρα μπουκάλα και δε έχω από πάνω κάποιο / κάτι να με καλύπτει αλλά είναι η ταρατσα, πως θα μπορούσα να τα προστατέψω για τη διάρκεια που θα λείπω ; ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα