Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι 2 κλασσικοί καυστήρες και 1 υπέρυθρο. Εμένα μόνο το μέγεθος θα με πρόβληματιζε. 

Το υπέρυθρο είναι γρήγορο και δυνατό 

  • Like 2
  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2416

  • ilpapacha

    2125

  • sndev

    1138

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος Napoleon Freestyle 425 με υπέρυθρο καυστήρα. Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, με μεγάλη ευκολία την ύπαρξη του υπέρυθρου για λεπτότερα κομμάτια κρέας. 

Η μόνη παρατήρηση που θα ήθελα την βοήθειά σας ειναι οτι η σχάρα του υπέρυθρου είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη επιφάνεια του "ραφιού" με αποτέλεσμα μεγαλύτερα τηγάνια (ακόμα και lodge 26) να μην μπορούν να σταθούν με σταθερότητα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος? Δυστυχώς δεν ειναι ρυθμιζόμενη η σχάρα όπως σε ανώτερα αντίστοιχα μοντέλα..  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Clansman είπε

Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος Napoleon Freestyle 425 με υπέρυθρο καυστήρα. Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, με μεγάλη ευκολία την ύπαρξη του υπέρυθρου για λεπτότερα κομμάτια κρέας. 

Η μόνη παρατήρηση που θα ήθελα την βοήθειά σας ειναι οτι η σχάρα του υπέρυθρου είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη επιφάνεια του "ραφιού" με αποτέλεσμα μεγαλύτερα τηγάνια (ακόμα και lodge 26) να μην μπορούν να σταθούν με σταθερότητα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος? Δυστυχώς δεν ειναι ρυθμιζόμενη η σχάρα όπως σε ανώτερα αντίστοιχα μοντέλα..  

Βρες κάποιο κατάστημα που να πουλάει εστίες υγραερίου/γκαζάκια κτλ και ρώτησε για βάση, όπως πχ η παρακάτω 

https://mgas.gr/product/σχαράκι-για-μπρίκι/

Θα πρέπει να έχεις και την σχάρα μαζί σου για να δεις ότι κάθεται σωστά.

Δημοσ.
4 hours ago, F117 said:

Είναι 2 κλασσικοί καυστήρες και 1 υπέρυθρο. Εμένα μόνο το μέγεθος θα με πρόβληματιζε. 

Το υπέρυθρο είναι γρήγορο και δυνατό 

Αααα οκ λαθος μου λοιπόν

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Βρες κάποιο κατάστημα που να πουλάει εστίες υγραερίου/γκαζάκια κτλ και ρώτησε για βάση, όπως πχ η παρακάτω 

https://mgas.gr/product/σχαράκι-για-μπρίκι/

Θα πρέπει να έχεις και την σχάρα μαζί σου για να δεις ότι κάθεται σωστά.

Πολύ καλή (και οικονομική) πρόταση, ευχαριστώ θα το κοιτάξω.

Πληροφοριακά αν ενδιαφέρει κάποιον η μέγιστη διάμετρος που "κάθεται" σωστά ειναι χοντρικά 23-23.5εκ. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, plasTOST είπε

Με τι εσωτερική την έβγαλες;

Κανω δοκιμες σε sous vide. Την προηγουμενη την ειχα βγαλει 131F (55C) και παραηταν raw για τα γουστα μου. Απ οτι διαβασα τα λιπαρα κομματια θελουν παραπανω. Οποτε αυτη πηγα 135F (57C) και ηταν μπομπα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το sous vide.Στην ψησταριά βάζουμε το θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος και τα βγάζουμε με την θερμοκρασία στο σημείο αυτό. Στο sous vide ποια είναι η θερμοκρασία που μετράει? Την έχει αντιπαραβάλει κάποιος? 

Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν μου μοιάζει για 57, γύρω στο 54 μου μοιάζει. 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Σχετικά με το sous vide.Στην ψησταριά βάζουμε το θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος και τα βγάζουμε με την θερμοκρασία στο σημείο αυτό. Στο sous vide ποια είναι η θερμοκρασία που μετράει? Την έχει αντιπαραβάλει κάποιος? 

Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν μου μοιάζει για 57, γύρω στο 54 μου μοιάζει. 

Στο sous vide ρυθμιζεις θερμοκρασια, εστω 57. Οποτε ολο το νερο παραμενει σταθερα εκει για οση ωρα επιλεξεις. Χτες πχ εβαλα 2.5 ωρες. Οποτε ολο το κρεας απο ακρη σε ακρη πιανει την ιδια θερμοκρασια και πετυχαίνεις ομοιομορφο αποτελεσμα χωρις χρηση αλλου θερμομετρου. Προφανως αναλογως το παχος του κρεατος υπαρχει μια ελαχιστη διαρκεια που πρεπει να μεινει στο νερο για να προλαβει να πιασει θερμοκρασια μεχρι μεσα.

Το θερμομετρο το εβαλα για να σιγουρευτω οτι δεν θα ανεβει η θερμοκρασια κατα το searing. Οπως ειπα κανω δοκιμες ακομα. Την επομενη δεν θα το βαλω.

Αυτο που μου αρεσει στη συγκεκριμενη διαδικασια, εκτος απο το οτι πετυχαινεις την μπριζολα ακριβως οπως την θελεις, ειναι οτι πχ χτες την εβαλα στο sous vide 16:30, και στις 19:00 που επεστρεψα απο γυμναστηριο απλα της εκανα ενα searing και σε 15λεπτα ετρωγα απο την ωρα που μπηκα σπιτι.

  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, protathlitis είπε

 

Αν πιάνει από άκρη σε άκρη 57, στο κέντρο πόσο θα είναι? Δεν είναι το ίδιο όπως με την φωτιά που ψήνεται από έξω προς τα μέσα?

 

57 παντου ομοιομορφα. Δεν θα ανεβει παραπανω ακομα και 10 μερες να το αφησεις.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, techient είπε

57 την έβγαλες από το sous vide, μετά με το searing δεν πήρε 1-2 βαθμούς;

Την εβγαλα οταν αναψα την ψησταρια, οποτε μεχρι να ζεσταθει η ψησταρια επεσε η θερμοκρασια γυρω στους 48. Οποτε στο searing δεν προλαβε να ανεβει πανω απο αυτο που ηθελα.

  • Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.. σκέφτομαι να πάρω αυτό το μοντέλο ψησταριάς.. ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ KAISER INTRO 3 ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ...στα 149 ευρώ.. αν μπορεί κάποιος να μου πει τα υπέρ και τα κατά.. είμαι καινούργιος στο χώρο του ψησίματος με ψησταριά αερίου... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...