SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:09 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:09 πμ 11 λεπτά πριν, Tsino είπε Τέλειο. το χαράζεις ? βάζεις καμια μαρινάδα? Είχε χοντρό στρώμα λίπους και το χάραξα για να λιώσει πιο εύκολα και να έχει επίσης μεγαλύτερη επιφάνεια για τα μπαχαρικά! Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο μόνο. 1
virginkiller Δημοσ. Παρασκευή στις 09:59 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:59 πμ Preview. Ny strip dry brining. Να κατσικίσια γιαούρτια τα έβαλα για να δουν τι θα πάθουν αν δεν κάτσουν φρόνιμα 3 4
plasTOST Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 πμ 13 λεπτά πριν, virginkiller είπε Preview. Ny strip dry brining. Να κατσικίσια γιαούρτια τα έβαλα για να δουν τι θα πάθουν αν δεν κάτσουν φρόνιμα Κάνει δουλειά το dry brining?
virginkiller Δημοσ. Παρασκευή στις 10:27 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:27 πμ 11 minutes ago, plasTOST said: Κάνει δουλειά το dry brining? Ναι. Αρχικά πάει το αλάτι παντού. Και βοηθάει πολύ στην αντίδραση Mallard. Σε sous vide τώρα δεν ξέρω αν βοηθάει λόγω υγρασίας. Σκέφτομαι να το κάνω reverse sear που κάνει φοβερή δουλειά.
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:53 πμ 18 ώρες πριν, protathlitis είπε @SagoniasSlutRos αυτό με την επικίνδυνη ζώνη δεν το κατάλαβα, τι εννοείς? Σε αυτη τη θερμοκρασια αναπτυσονται γρηγορα τα βακτηρια. Οποτε αν εχεις μαγειρεψει κατι και δεν το φας, το σωστο ειναι να το παγωσεις γρηγορα σε water-ice bath και να το βαλεις μετα ψυγειο. Ο λογος ειναι οτι η θερμοκρασια μεταφερεται πιο γρηγορα με την επαφη (νερο) απ οτι με τον αερα (ψυγειο). Γι αυτο και μηχανηματα οπως το instant pot, εχουν επιλογη που λεγεται keep warm, και κραταει το φαγητο στους 60κατι βαθμους ωστε αν εχει τελειωσει το μαγειρεμα να μην πεσει η θερμοκρασια στην επικυνδινη ζωνη. Οπως και τα sous vide οταν τελειωσει το μαγειρεμα δεν σταματανε να λειτουργουν, γιατι μπορει να πεσει η θερμοκρασια στην επικυνδινη ζωνη. Θα μου πεις τοσα χρονια μαγειρευουμε μεσημερι και αφηνουμε το φαγητο και το βαζουμε ψυγειο το βραδυ και δεν εχουμε παθει τπτ. 3
virginkiller Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ 36 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Θα μου πεις τοσα χρονια μαγειρευουμε μεσημερι και αφηνουμε το φαγητο και το βαζουμε ψυγειο το βραδυ και δεν εχουμε παθει τπτ. Αυτό ακριβώς διαχωρίζει το commercial με το οικιακό. Πολλαπλασιαζει τις πιθανότητες να συμβεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζει να γίνει σπίτι σου αλλά πολύ μικρότερες οι πιθανότητες αλλά και το ρίσκο. 2
protathlitis Δημοσ. Παρασκευή στις 06:45 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:45 μμ (επεξεργασμένο) Βέβαια αυτό το “δεν έχουμε πάθει τίποτα ως τώρα” σχετικό είναι. Αν πάρεις μερικά βακτήρια που έχει το φαγητό που έχει μείνει ώρες εκτός ψυγείου, δεν θα καταλάβεις τίποτα. Άντε σε ακραίες περιπτώσεις στομαχικές ενοχλήσεις. Στο σώμα μας όμως όλα λειτουργούν αθροιστικά, οπότε μακροπρόθεσμα και μαζί με άλλα, όπως ατμοσφαιρική ρύπανση, άγχος κλπ μπορεί να εκδηλώσει κάτι. Θυμηθείτε τους καπνιστές, που χρειάζονται πολλά χρόνια για να καθαρίσει ο πνεύμονας τους. Οπότε ότι αποφεύγουμε καλό είναι. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:47 μμ από protathlitis 1
epir21 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:46 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ξανά στην παρέα, Μετά από πολύ καιρό χρησιμοποίησα πρώτη φορά την μαντεμενια πλάκα Napoleon γιατί μέχρι τώρα δεν είχα καταφέρει να βρω χρόνο. Έκανα το seasoning με λάδι και ψησιμο για τρεις φορές, το βρήκα σε ένα βίντεο και είπα να το δοκιμάσω. Εψησα και βγήκαν όλα καλά, δεν κόλλησε τίποτα, μια χαρά (δείτε φώτο). Αλλά τώρα η ερώτηση, με το καθάρισμα τι κάνουμε? Τις μαντεμενιες σχαρες απλά τις τριβω και τις περνάω με λάδι μετά από κάθε ψησιμο. Η πλάκα θέλει κάτι άλλο; διαβάζω και για νερό ότι ρίχνουν. Αυτό που έκανα ήταν να την περάσω με την σπατουλα να φύγουν ότι είχε κολλήσει και μετά με λίγο νωπο χαρτί πήρα τα πολλά, μετά με ένα χαρτί το πέρασα λίγο λάδι και τέλος με ένα στεγνό χαρτί και την άφησα μετά να κάψει λίγο. Εσείς τι κάνετε; Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:47 μμ από epir21 2
ilpapacha Δημοσ. χθες στις 12:38 πμ Δημοσ. χθες στις 12:38 πμ 2 ώρες πριν, epir21 είπε Καλησπέρα ξανά στην παρέα, Μετά από πολύ καιρό χρησιμοποίησα πρώτη φορά την μαντεμενια πλάκα Napoleon γιατί μέχρι τώρα δεν είχα καταφέρει να βρω χρόνο. Έκανα το seasoning με λάδι και ψησιμο για τρεις φορές, το βρήκα σε ένα βίντεο και είπα να το δοκιμάσω. Εψησα και βγήκαν όλα καλά, δεν κόλλησε τίποτα, μια χαρά (δείτε φώτο). Αλλά τώρα η ερώτηση, με το καθάρισμα τι κάνουμε? Τις μαντεμενιες σχαρες απλά τις τριβω και τις περνάω με λάδι μετά από κάθε ψησιμο. Η πλάκα θέλει κάτι άλλο; διαβάζω και για νερό ότι ρίχνουν. Αυτό που έκανα ήταν να την περάσω με την σπατουλα να φύγουν ότι είχε κολλήσει και μετά με λίγο νωπο χαρτί πήρα τα πολλά, μετά με ένα χαρτί το πέρασα λίγο λάδι και τέλος με ένα στεγνό χαρτί και την άφησα μετά να κάψει λίγο. Εσείς τι κάνετε; Δες ένα παλαιότερο ποστ 1
epir21 Δημοσ. χθες στις 10:17 πμ Δημοσ. χθες στις 10:17 πμ Σε ευχαριστώ. Η δικιά μου δεν είναι επισμαλτωμενη. Πρέπει να ρίξω πάλι ζεστό νερό όσο είναι ζέστη και να καθαρίσω και απλά στο τέλος να την αφήσω να κάψει για να φύγει το νερό και να την περάσω με λάδι; εγώ ήξερα ότι δεν είναι καλό να πέφτει νερό σε μαντεμι.
virginkiller Δημοσ. χθες στις 11:25 πμ Δημοσ. χθες στις 11:25 πμ Τελικά κάναμε reverse sear αλλά το Carry over cooking μας την έκανε και αντί για 56 βγήκε 63 . Καλό κομμάτι κρέας όμως ακόμα και στους 63 το έκοβες με μαχαίρι βουτύρου. Spoiler Η κετσαπ δεν μπήκε στο κρέας. Καθαρά για rage bait 3 2
sndev Δημοσ. χθες στις 11:40 πμ Δημοσ. χθες στις 11:40 πμ (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία χθες στις 11:40 πμ από sndev
virginkiller Δημοσ. χθες στις 11:41 πμ Δημοσ. χθες στις 11:41 πμ Just now, sndev said: Μπηκε μπροστα η ναπολεον? Είναι η freestyle του κουμπάρου . 1
protathlitis Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 2 ώρες πριν, epir21 είπε Σε ευχαριστώ. Η δικιά μου δεν είναι επισμαλτωμενη. Πρέπει να ρίξω πάλι ζεστό νερό όσο είναι ζέστη και να καθαρίσω και απλά στο τέλος να την αφήσω να κάψει για να φύγει το νερό και να την περάσω με λάδι; εγώ ήξερα ότι δεν είναι καλό να πέφτει νερό σε μαντεμι. Μια χαρά καθαρίζεται με νερό και βούρτσα ή σπάτουλα, πως αλλιώς? απλώς μετά καλό στέγνωμα είτε με πετσέτα είτε με θερμότητα και επάλειψη με λεπτό στρώμα από λάδι.
ilpapacha Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, epir21 είπε Σε ευχαριστώ. Η δικιά μου δεν είναι επισμαλτωμενη. Πρέπει να ρίξω πάλι ζεστό νερό όσο είναι ζέστη και να καθαρίσω και απλά στο τέλος να την αφήσω να κάψει για να φύγει το νερό και να την περάσω με λάδι; εγώ ήξερα ότι δεν είναι καλό να πέφτει νερό σε μαντεμι. Όσο είναι ζεστή μπορείς να χρησιμοποιείς την ξύστρα για να φύγουν εύκολα τα «χοντρά». Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Προσωπικά την καθαρίζω μετά το ψήσιμο, όταν κρυώσει,. Επειδή δεν είναι επισμαλτωμένη, θα πρέπει κάθε φορά να την σκουπίζεις καλά με χαρτί κουζίνας/πετσέτα και να την καις λίγο ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Όσο είναι ζεστή καλό θα είναι να την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο σε όλη την επιφάνεια της. Το μαντέμι, εφόσον είναι καλής ποιότητας, δεν είναι τόσο ευαίσθητο. Παραθέτω κι ένα βιντεάκι όπου χρησιμοποιώ νερό βρύσης για να καθαρίσω τις μαντεμένιες σχάρες με την βούρτσα., όσο είναι ακόμα καυτές. a8423290-1337-4fcd-a5bd-2a1765578bf9-l1qpai2r_D6owGEWS 2.mp4 Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από ilpapacha 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα