Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κάρβουνο είναι μπελάς , θες πάνω από μισή ώρα να ανάψεις και βρωμάει ο τόπος , άσε που το κόστος των κάρβουνων είναι υψηλό σε σχέση με την μπουκάλα, και μιας και ψήνουμε 3 φορές την εβδομάδα και αφού διάβασα ότι κάνει καλή δουλειά είπα να πάρω μια

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά τη χρησιμοποιώ φουλ, ειμαι ήδη στην 3η υγραερίου - τις δουλευω 5 χρόνια, τουλάχιστον 2-3 φορες την εβδομάδα...

Δεν παιρνω ακριβες ωστόσο επειδη στο μπαλκόνι οτι και να βαλεις με την υγρασία σαπίζει... Οι δυο προηγούμενες μου ήταν του κατοστάρικου με 2 καυστηρες, η τωρινή ειχε 180 και ειναι με 3 καυστήρες, συνολο περίπου 10KW (μοιαζει με αυτη που εδειξες με 3+1). Τις παιρνω απο λερου και πρακτικερ, οπου βρω κατι που με ικανοποιει απο πλευρας ποιοτητας-τιμής.. Στα πρακτικερ με εναν κωδικό απο κινητο vodafone εχεις και 15% εκπτωση και 2 χρόνια σαφή εγγυηση χωρις πολλα πολλά...

Το καρβουνο σε διαμέρισμα δε γινεται... και γενικα να εχεις γυρισει απο τη δουλεια να θες να φας μια μοσχαρισια και να φας μιση ωρα σταχτες για να αναψεις καρβουνο δε λεει...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 3
Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις φτηνή αερίου μην πάρεις. Πήραμε με ένα φιλαράκι: εγώ μία BROIL KING MONARCH 340 (740ευρώ) και αυτός μία από praktiker σε προσφορά (250ευρώ) και με κορόιδευε που ψαχνόμουν καιρό και έδωσα τόσα λεφτά.

Η δικιά του το βραζει το κρέας και θες 5 ώρες να ψήσεις. Εγώ ψήνω με ποιότητα κάρβουνου και απίστευτη ευκολία σε σχέση με καρβουνο. Η δικιά του πίάνει μέχρι 190 βαθμούς και εμένα 370 βαθμούς Κελσίου. Με τέρμα τους καυστήρες βάζω το χέρι μου στη δικιά του πάνω από τη σχάρα 5cm και δεν καίγομαι.

Για να μην πολυλογώ: το μετάνιωσε, την έχει παροπλίσει και ψήνει στο φούρνο. Σκεφτείτε την πρώτη χρονιά που την είχε έκανε BBQ στην αυλή και έψηνε 6 ώρες για να φάμε. την δεύτερη χρονιά μας κάλεσε 20.00 και είχε ξεκινήσει το ψήσιμο από τις 18.00. Την τρίτη χρονιά τα έκανε στο φούρνο γιατί βαριόταν να ψήνει τόση ώρα. Έχει κάψει 1 φιάλη σε 2 χρόνια. 

Εγώ στο ίδιο διάστημα έχω κάψει 8-10 φιάλες και ψήνω συνέχεια: από μοσχαρίσιες μέχρι κοτόπουλα. Η κοπελιά μου που ήταν λάτρης κάρβουνου και εντελώς αντίθετη σε ψησταριά αερίου, έχει παραδεχθεί ότι είναι η καλύτερη αγορά και ότι στο ψήσιμο δεν καταλαβαίνει διαφορά από τα κάρβουνα (αν εξαιρέσεις την καπνίλα). Που για να το ισοφαρίσω πετάω κάποιες φορές σε μία βάση κάτι woodchips για άρωμα και κάπνισμα. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Η δικιά του πίάνει μέχρι 190 βαθμούς

κατι δεν κανει καλα ή ειναι χαλασμένη, εμενα ανεβαζει 240-250 βαθμούς και ψηνω κρέατα για 6 ατομαμοσχάρια το πολύ σε 25-30'

σε καθε περιπτωση και εγω στην επομενη (και πιθανώς σε άλλο σπιτι που θα προστετευεται καλυτερα για να μη χαλασει) μάλλον θα πάω σε weber

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο  λεω και εγω εχουμε την ιδια ακριβως .

Επειδη εψηνα χρονια με καρβουνο σε χτιστο bbq (το οποιο εχω ακομα) , μια ποιοτικη υγραεριου οπως οι Broil king kai Weber  προσεγγιζουν την γευση   του καρβουνου σε ποσοστο μεγαλυτερο του 80%.Αυτο απο μονο του συνιστα θαυμα .Και το πετυχαινουν διοτι  κρατανε σταθερη θερμοκρασια το "κουβουκλιο" που εχουν δεν εχει καμμια σχεση με  τις φτηνες οπως επισης οι  σχαρες που ειναι μαντεμι και το συστημα ψησιματος απο κατω .

Αν συνυπολογιζεις την ευκολια χρησης ,την ταχυτητα ,την καθαριοτητα και πως την αναβεις ακομα και αν θες να ψησεις μια μπριζολα η' ενα κοτοπουλο στηθος οπως θα κανω εγω το μεσημερι τοτε δεν τιθεται θεμα καν με την διαδικασια του καρβουνου .Το μπερδεμα γινεται οταν πας να συγκρινεις μια φτηνη υγραεριου  με το καρβουνο οπου εκει η διαφορα στην γευση ειναι χαωδης .Αυτα για οσους ασχολουνται με το ψησιμο και εχουν απαιτησεις .

Αν ειναι να ψηνεις μια φορα τον μηνα  και οι παραστασεις που εχεις απο την ζωη σου ειναι το σουβλακι της γειτονιας οκ παρε οτι  να,ναι δεν θα εχει καμμια διαφορα .

Για BBQ μιλαμε ,δεν ξερουν οι Αμερικανοι και οι Καναδοι και ξερουμε εμεις που τρωγαμε ραδικια πριν 50 χρονια και κρεας μια φορα τον μηνα...

 

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

Broil king και weber έχουν επίσης υποδοχές για σούβλα, το οποιο θεωρώ σημαντικό. Η μαμά είναι πανάκριβη βέβαια (140€), μπορεί κάποιος όμως να φτιάξει σύστημα με 15-20€ (σούβλα κοκορετσιου και μοτέρ). Η δικιά μου (monarch 320) παίρνει +- 3 κιλά κοντοσούβλι...

Όντως, κάρβουνο δεν είναι, αλλά πλησιάζει πολύ και δεδομένης της ευκολίας χρήσης, είναι ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει....

  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Actinidio είπε

Καταλαβαίνω ότι οι weber και οι broil king είναι οι καλύτερες , αλλά το ποσό ξεφεύγει , θα ήθελα κάτι μέχρι τα 300

Όσο για το κοκορέτσι και κοντοσουβλι , οι vanward έχουν addon για σουβλα στα 25 ευρω

http://alphatools.gr/7684--bbq.html

Έχει από 345, λίγο πάνω απ'το όριό σου... https://www.skroutz.gr/s/6267347/Broil-King-Porta-Chef-Pro.html

Δημοσ.
Στις 14/4/2018 στις 11:17 ΜΜ, Vassilis_24 είπε

Έχει από 345, λίγο πάνω απ'το όριό σου... https://www.skroutz.gr/s/6267347/Broil-King-Porta-Chef-Pro.html

Ρε παιδιά χωρίς καμία διάθεση να προβοκάρω, μπορείτε να μου λύσετε την παρακάτω απορία:

Πως γίνεται να έχει καλύτερη απόδοση ο καυστήρας της μικρής broil που είναι 4 kW σε σχέση με την Vanward που οι καυστήρες της έχουν ισχύ 9 kW ; 

 

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. έπεσα κι εγω πάνω στη συζήτηση σας. Είμαι στο ψάξιμο κι εγω για ψησταριά γκαζιού. Απο την έρευνα αγοράς που έχω κάνει διαπίστωσα κι εγω απο τις διάφορες κριτικές την υπεροχή της weber και της broil king. Απλά ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος ακούσει για τις Beafeater. Με ένα ψάξιμο που έκανα φαίνονται πολύ αξιόλογες και ίσως να κοντέυουν τα επίπεδα των άλλων δυο. Επίσης, οι διαφορές weber και broil king με την campingaz είναι τόσο μεγάλες?? προσωπικά το μπατζετ μου είναι γύρω στα 600 ευρώ και προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή. 

Επεξ/σία από champion1954
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ρε παιδιά χωρίς καμία διάθεση να προβοκάρω, μπορείτε να μου λύσετε την παρακάτω απορία:

Πως γίνεται να έχει καλύτερη απόδοση ο καυστήρας της μικρής broil που είναι 4 kW σε σχέση με την Vanward που οι καυστήρες της έχουν ισχύ 9 kW ; 

Έλα ντε, 9 kw συν 3 το πλαϊνό μάτι, 350 ευρώ για ένα καυστήρα σαν πολλά είναι 

Δημοσ.

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, palasd είπε

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

Ειμαστε θυματα δεν ξερουμε εμεις .Μας πιασανε κοροιδα οταν με πολυ λιγοτερα λεφτα εχεις ακριβως το ιδιο αποτελεσμα .

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...