Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καντε υπομονη, το καλοκαιρι θα περασει νερακι. Να παρετε κατι καλο και πληρες γιατι θα το εχετε χρονια. Αν το παρετε με δοσεις, βαλτε κανα δυο παραπανω και παρτε και μερικα εξτρα (πχ πλαινο υπερυθρο ματι). 

  • Like 4
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια καντε υπομονη, το καλοκαιρι θα περασει νερακι. Να παρετε κατι καλο και πληρες γιατι θα το εχετε χρονια. Αν το παρετε με δοσεις, βαλτε κανα δυο παραπανω και παρτε και μερικα εξτρα (πχ πλαινο υπερυθρο ματι). 

Τωρα με παιδευεις.... εχω καταληξει στην 425 Rogue 749, μετα βλεπω οτι το επομενο μοντελο με την υπερυρθη ειναι το Rogue 425 XT στα 1099. Το υπερυθρο εκτος απο το θωρακισμα πχ, κανει και για κλασικο τηγανισμα κλπ? Προσπαθω να καταλαβω αν η χρησιμοτητα του αξιζει τα 300+

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τωρα με παιδευεις.... εχω καταληξει στην 425 Rogue 749, μετα βλεπω οτι το επομενο μοντελο με την υπερυρθη ειναι το Rogue 425 XT στα 1099. Το υπερυθρο εκτος απο το θωρακισμα πχ, κανει και για κλασικο τηγανισμα κλπ? Προσπαθω να καταλαβω αν η χρησιμοτητα του αξιζει τα 300+

Είναι πολλά τα 300 ευρώ  για ένα απλή "θωράκιση" που στην ουσία δεν είναι θωράκιση αλλά μια σειρά από χημικές αντιδράσεις ( αντιδράσεις Μαγιαρ ) και οι οποίες δημιουργούνται στην επιφάνεια του ψητού και σε θερμοκρασία στην επιφάνεια μέχρι  170°  μια θερμοκρασία δηλαδή που μπορεί να επιτευχθεί και με μια σωστά σχεδιασμένο καυστήρα , και όλα αυτά ουσιαστικά μόνο για ιδιαίτερες κοπές βοδινού .

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τωρα με παιδευεις.... εχω καταληξει στην 425 Rogue 749, μετα βλεπω οτι το επομενο μοντελο με την υπερυρθη ειναι το Rogue 425 XT στα 1099. Το υπερυθρο εκτος απο το θωρακισμα πχ, κανει και για κλασικο τηγανισμα κλπ? Προσπαθω να καταλαβω αν η χρησιμοτητα του αξιζει τα 300+

Εκτος απο "θωρακισμα" , το βασικοτερο ειναι οτι μπορεις να τηγανισεις ακομα και με πολυ αερα, που ενα απλο πλαινο ματι δεν θα τα καταφερει ή θα σε κουρασει αρκετα. Γενικα θα εχεις ενα πολυ πιο πληρες και ολοκληρωμενο συστημα. Καταλαβαινω ειναι πολλα τα λεφτα, οποτε εσυ αποφασιζεις. Εμεις εδω ιδεες βαζουμε.

Εγω πχ δεν εχω πλαινο ματι καθολου. Βεβαια στα σχεδον 2 χρονια που την εχω, εχει χρειαστει να τηγανισω 2 φορες!!! Και αυτο το εκανα με μαντεμενιο τηγανι την πρωτη φορα και μετα μεμαντεμενια γαστρα πανω στην κεντρικη σχαρα. Αν ειχα πλαινο ματι (κατα προτιμηση υπερυθρο), ισως δεν ξαναχρησιμοποιουσα ποτε την ηλεκτρικη κουζινα. ΑΝ καποια στιγμη αποφασισω να πουλησω την Genesis 310 θα παρω σιγουρα μια με υπερυθρο στο πλάι.

  • Like 4
Δημοσ.
23 ώρες πριν, tsounis είπε

Μια χαρά ειναι η ΚΕΝΤΟΝ. Περαν των αξεσουάρ που θέλεις σου προτείνω να παρεις μια έξτρα σχάρα ωστε να αντικαθιστάς την πλάκα και να κανεις ενιαια επιφάνεια σχάρας όποτε τη χρειάζεσαι. 20 € κανει.

Λαστιχο και ρυθμιστή δεν έχει, πουλάει όπως το Λερουά, ενώ μπορείς να βρείς και σε μαγαζιά που εχουν είδη αερίου ή ακομη και απο τον προμηθευτή που θα παρεις τη φιάλη.

Σωστή παρατήρηση για την έξτρα σχάρα! Αυτές που βλέπω να έχει το Leroy όμως είναι από εμαγιέ και όχι μαντεμένιες. Υπάρχουν σε κάποιο άλλο κατάστημα άραγε? Ή μπορώ να παραγγείλω από το Leroy?

Και μια ερώτηση για όποιον την έχει στην κατοχή του.

Το μοντέλο με τους 3 καυστήρες στα 249€, έχει όντως επιφάνεια ψησίματος 41.5*37 εκατοστά μόνο??

 

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Μετά από κοντά δύο μήνες κτήσης και χρήσης της Broilking Monarch σε πολλά είδη κρεάτων,  ψαριών και ψαρικών (γαριδες κλπ) και λαχανικών , μένω ικανοποιημένος στο αποτέλεσμα ψησίματος με ελάχιστες αναφλέξεις μόνο σε πολύ λιπαρά κρέατα (πανσέτες, λουκάνικα). Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστώ όλους εδώ μέσα γιατί είμουνα και παραμένω αδαής αλλά με τη προσεκτική ανάγνωση  κατέληξα να προμηθευτώ ένα πολύ ποιοτικό προϊόν.  

  • Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Τωρα με παιδευεις.... εχω καταληξει στην 425 Rogue 749, μετα βλεπω οτι το επομενο μοντελο με την υπερυρθη ειναι το Rogue 425 XT στα 1099. Το υπερυθρο εκτος απο το θωρακισμα πχ, κανει και για κλασικο τηγανισμα κλπ? Προσπαθω να καταλαβω αν η χρησιμοτητα του αξιζει τα 300+

 Τα 300 τα δίνεις για τα εξής :

1. Είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτη και όχι επισμαλτώμενη όπως η απλή rogue

2. Έχει ψιλότερο καπάκι από την απλή συνεπώς καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα

3. Έχει διπλή μόνωση στο καπάκι όποτε έχεις μικρότερες καταναλώσεις, πιο γρήγορους χρόνους και μεγαλύτερη διάρκεια που κρατά την θερμοκρασία

4. Έχει τον υπέρυθρο πλαϊνό καυστήρα που μπορείς να θωρακίσεις διάφορες κοπές κρεάτων στο σωστό χρόνο, να τηγανίζεις με δύναμη πραγματική σαν να είναι εστία φυσικού αερίου σε κλειστό χώρο και δεν σβήνει τόσο εύκολα από τον αέρα σε σχέση με το απλό πλαϊνό μάτι.

Επίσης η διαφορά είναι 200 όχι 300 από την αντίστοιχη rogue 425 sb που έχει απλό πλευρικό καυστήρα.

Όποτε θεωρώ πως αξίζει η διαφορά.

 

2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Είναι πολλά τα 300 ευρώ  για ένα απλή "θωράκιση" που στην ουσία δεν είναι θωράκιση αλλά μια σειρά από χημικές αντιδράσεις ( αντιδράσεις Μαγιαρ ) και οι οποίες δημιουργούνται στην επιφάνεια του ψητού και σε θερμοκρασία στην επιφάνεια μέχρι  170°  μια θερμοκρασία δηλαδή που μπορεί να επιτευχθεί και με μια σωστά σχεδιασμένο καυστήρα , και όλα αυτά ουσιαστικά μόνο για ιδιαίτερες κοπές βοδινού .

 

Δεν νομίζω πως είναι πολλά τα 200 για τις παραπάνω διάφορες.

Επίσης αντίδραση μαγιαρ γίνεται σε σωστούς χρόνους έκθεσης του κρέατος στην θερμοκρασία γι'αυτο και χρησιμοποιούν υπέρυθρο για γρήγορους χρόνους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. υπάρχουν όμως πολλές σχολές ψησίματος και αρκετή μελέτη πίσω από αυτά τα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ''κατηγορούμε'' επειδή πχ άλλος δεν έχει αυτή την τεχνολογία και έχει πχ ψησταριά νερού, καλές είναι και αυτές με διαφορετική λογική αλλά δεν χρειάζεται να λέμε ότι οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό είναι υπερτιμημένο, γιατί με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Rolls - Royce αλλά μόνο του Pony που είναι και ελληνικό ή  χειρότερα μόνο κάποιων no name κινέζικων. 

8 λεπτά πριν, kokgreg είπε

Καλημέρα σας. Μετά από κοντά δύο μήνες κτήσης και χρήσης της Broilking Monarch σε πολλά είδη κρεάτων,  ψαριών και ψαρικών (γαριδες κλπ) και λαχανικών , μένω ικανοποιημένος στο αποτέλεσμα ψησίματος με ελάχιστες αναφλέξεις μόνο σε πολύ λιπαρά κρέατα (πανσέτες, λουκάνικα). Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστώ όλους εδώ μέσα γιατί είμουνα και παραμένω αδαής αλλά με τη προσεκτική ανάγνωση  κατέληξα να προμηθευτώ ένα πολύ ποιοτικό προϊόν.  

Να κανείς συχνό καθαρισμό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα με τον κάδο, συγκεκριμένα λιώνουν, αν την καθαρίζεις πολύ συχνά θα το αποφύγεις πιστεύω.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Έφτιαξα λογαριασμό στο  eshopwedrop και θέλω να πάρω μία ψησταριά υγραερίου freestyle της Ναπολέων από το bq shop στη Γερμανία νομίζω έχουν πάρει και άλλα παιδιά από εκεί πέρα κάποια συμβουλή να προσέξω κάτι αυτά ευχαριστώ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Καλησπέρα παιδιά

Έφτιαξα λογαριασμό στο  eshopwedrop και θέλω να πάρω μία ψησταριά υγραερίου freestyle της Ναπολέων από το bq shop στη Γερμανία νομίζω έχουν πάρει και άλλα παιδιά από εκεί πέρα κάποια συμβουλή να προσέξω κάτι αυτά ευχαριστώ

Έλεγξε αν έχεις εγγύηση από την ελληνική αντιπροσωπεία πρώτα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Instructor1182 είπε

Έλεγξε αν έχεις εγγύηση από την ελληνική αντιπροσωπεία πρώτα.

Tελευταια ενημερωση ηταν πως πρεπει να μιλησεις με Γερμανια για εγγυηση.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ένα απλό, καθημερινό κομμάτι κρέας…

κι εμείς ψαχνόμαστε πως να κάνουμε μια ζουμερή μπριζόλα…😁

Δεν ειναι αρκετα ωμο μεσα..; το δειξα στη γυναικα και τρελαθηκε😄😄

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

 Τα 300 τα δίνεις για τα εξής :

1. Είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτη και όχι επισμαλτώμενη όπως η απλή rogue

2. Έχει ψιλότερο καπάκι από την απλή συνεπώς καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα

3. Έχει διπλή μόνωση στο καπάκι όποτε έχεις μικρότερες καταναλώσεις, πιο γρήγορους χρόνους και μεγαλύτερη διάρκεια που κρατά την θερμοκρασία

4. Έχει τον υπέρυθρο πλαϊνό καυστήρα που μπορείς να θωρακίσεις διάφορες κοπές κρεάτων στο σωστό χρόνο, να τηγανίζεις με δύναμη πραγματική σαν να είναι εστία φυσικού αερίου σε κλειστό χώρο και δεν σβήνει τόσο εύκολα από τον αέρα σε σχέση με το απλό πλαϊνό μάτι.

Επίσης η διαφορά είναι 200 όχι 300 από την αντίστοιχη rogue 425 sb που έχει απλό πλευρικό καυστήρα.

Όποτε θεωρώ πως αξίζει η διαφορά.

 

Δεν νομίζω πως είναι πολλά τα 200 για τις παραπάνω διάφορες.

Επίσης αντίδραση μαγιαρ γίνεται σε σωστούς χρόνους έκθεσης του κρέατος στην θερμοκρασία γι'αυτο και χρησιμοποιούν υπέρυθρο για γρήγορους χρόνους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. υπάρχουν όμως πολλές σχολές ψησίματος και αρκετή μελέτη πίσω από αυτά τα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ''κατηγορούμε'' επειδή πχ άλλος δεν έχει αυτή την τεχνολογία και έχει πχ ψησταριά νερού, καλές είναι και αυτές με διαφορετική λογική αλλά δεν χρειάζεται να λέμε ότι οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό είναι υπερτιμημένο, γιατί με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Rolls - Royce αλλά μόνο του Pony που είναι και ελληνικό ή  χειρότερα μόνο κάποιων no name κινέζικων. 

Να κανείς συχνό καθαρισμό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα με τον κάδο, συγκεκριμένα λιώνουν, αν την καθαρίζεις πολύ συχνά θα το αποφύγεις πιστεύω.

 

5 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

 Τα 300 τα δίνεις για τα εξής :

1. Είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτη και όχι επισμαλτώμενη όπως η απλή rogue

2. Έχει ψιλότερο καπάκι από την απλή συνεπώς καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα

3. Έχει διπλή μόνωση στο καπάκι όποτε έχεις μικρότερες καταναλώσεις, πιο γρήγορους χρόνους και μεγαλύτερη διάρκεια που κρατά την θερμοκρασία

4. Έχει τον υπέρυθρο πλαϊνό καυστήρα που μπορείς να θωρακίσεις διάφορες κοπές κρεάτων στο σωστό χρόνο, να τηγανίζεις με δύναμη πραγματική σαν να είναι εστία φυσικού αερίου σε κλειστό χώρο και δεν σβήνει τόσο εύκολα από τον αέρα σε σχέση με το απλό πλαϊνό μάτι.

Επίσης η διαφορά είναι 200 όχι 300 από την αντίστοιχη rogue 425 sb που έχει απλό πλευρικό καυστήρα.

Όποτε θεωρώ πως αξίζει η διαφορά.

 

Δεν νομίζω πως είναι πολλά τα 200 για τις παραπάνω διάφορες.

Επίσης αντίδραση μαγιαρ γίνεται σε σωστούς χρόνους έκθεσης του κρέατος στην θερμοκρασία γι'αυτο και χρησιμοποιούν υπέρυθρο για γρήγορους χρόνους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. υπάρχουν όμως πολλές σχολές ψησίματος και αρκετή μελέτη πίσω από αυτά τα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ''κατηγορούμε'' επειδή πχ άλλος δεν έχει αυτή την τεχνολογία και έχει πχ ψησταριά νερού, καλές είναι και αυτές με διαφορετική λογική αλλά δεν χρειάζεται να λέμε ότι οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό είναι υπερτιμημένο, γιατί με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Rolls - Royce αλλά μόνο του Pony που είναι και ελληνικό ή  χειρότερα μόνο κάποιων no name κινέζικων. 

Να κανείς συχνό καθαρισμό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα με τον κάδο, συγκεκριμένα λιώνουν, αν την καθαρίζεις πολύ συχνά θα το αποφύγεις πιστεύω.

  εγω πάλι πιστεύω οτι τα 200 ευρώ  είναι πολλά για έναν καυστήρα  υπέρυθρο
 σε πληροφορώ πως οι αντιδρασεις μαγιάρ μια χαρά γίνονται και στους  400 - 450 βαθμούς που μπορούν να αναπτυχθούν στην επιφάνεια της σχάρας και μάλιστα με πολύ ποιο ασφαλές  και διαχειρίσιμο  απ ότι σε έναν υπέρυθρο καυστήρα  και αυτό γιατί μια ελάχιστη  επιπλέον παραμονή  θα ξεπεράσει τους 170 βαθμούς με συνέπεια  το  κάψιμο του κομματιού , που πέρα απ το υποβιβασμό της γευσης  δεν συνιστάτε  για κατανάλωση
δεν κατηγορώ καμιά εταιρία , άλλωστε το δίλημμα  ήταν σε δύο μοντέλα της ίδιας εταιρίας , επειδή  καταλαβαίνω όμως έναν εμπαιγμό  ,  θα σου απαντήσω
στη δική μου ψησταριά  δεν με εχει απασχολήσει ποτέ  το πως θα καθαρίσω  και να συντηρήσω τη σχάρα  δεν σκουριάζει ουτε χρειάζεται λαδωμα , ακόμη δεν με απασχολούν ποτέ τα λίπη   ότι και να ψήνω και ας ψήνω  όλη μέρα , το μόνο που κάνω είναι να αδειάζω το συρτάρι  όταν τελειώσω το ψήσιμο  και ένα κάψιμο τησ σχάρας στο ζεσταμα 

ότι ώρα θέλω έχω  400 + στη σχάρα  και  την επόμενη στιγμή 250 για  λιπαρά χωρίς ιδιαίτερες αναφλέξεις και με φόρτωμα σε όλη τη σχάρα

ότι εχω ψήσει είναι ζουμερό  , και νόστιμο  ψήνω   έμμεσα  άμεσα  , όταν  εχω σούβλα δεν χρειάζεται να βαλω ταψιά με νερό ,  αυτά και  άλλα πολλά με το δικό μου pony  

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...