Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, costas_ είπε

Ναι,  καλό καλοκαίρι. Να βάλω και εγώ το δικό μου θηρίο

 

IMG_20210606_184749.jpg

Αυτό μάλιστα !

Ελπίζω να βρήκες και το ταίρι του , πάνε δύο δύο αυτές . Με σάλτσα και μακαρόνια είναι κόλαση , ο αστακός δεν πιάνει μια σε γεύση μπρος στην κολοχτύπα .

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

@SagoniasSlutRos είχες θέμα με αποσυνδέσεις στην ψησταριά, χρησιμοποιώντας το meater;

Με βάση το παρακάτω, το θερμόμετρο «επικοινωνεί» με την βάση του και ουσιαστικά το κινητό «συνδέεται» με την βάση.

https://www.theprroom.co.uk/wp-content/uploads/2018/10/meater-one-sheet_UK.pdf

Οπότε θα πρέπει η βάση του να είναι κοντά στο θερμόμετρο και αυτή μετά αναμεταδίδει το σήμα, σωστά;

Δεν έχω προβεί ακόμα σε αγορά, όμως το σκέφτομαι.

Πρωτο ψησιμο εκανα κατι κοντοσουβλια κοτοπουλο. Ειχα αναμενους τους 2 απο τους 3 καυστηρες στη μεση της εντασης οπως ψηνω παντα τα συγκεκριμενα κομματια. Θερμοκρασια στο καπακι δειχνει 230-250C περιπου σε αυτη την ενταση. Μετα απο λιγη ωρα λοιπον, αρχισε να βαραει καμπανακια οτι πλησιαζει τη μεγιστη θερμοκρασια 280C και πρεπει να προσεξω να μην το χαλασω. Οποτε αναγκαστικα χαμηλωσα στο low τους 2 καυστηρες και συνεχισα το ψησιμο, μεχρι το τελος που ανεβασα παλι λιγο για εξτρα χρωμα στο κρεας.

Οποτε πρωτο φαουλ το πολυ χαμηλο οριο που εχει για μεγιστη θερμοκρασια.

209439232_3012914472331169_5664974419577774851_n.jpg.9c04158b5a77f1d2a7cedfde47db2177.jpg

Στο θεμα των αποσυνδεσεων τωρα. Ειχα την ακιδα μεσα στο κρεας, την ξυλινη βαση με τους μαγνητες στο ποδι της ψησταριας και εγω ημουν σε αποσταση 1-4 μετρα με το κινητο και μου εκανε 4-5 αποσυνδεσεις οση ωρα τα εψηνα. Και τι πιο σπαστικο ειναι οτι στο τελος του ψησιματος ειχε αποσυνδεθει και δεν με ενημερωσε να το βγαλω απο πανω, παρα μονο οταν ανοιξα παλι το app στο κινητο, ειδα οτι ειχε αποσυνδεθει και οταν εκανε παλι συνδεση μου εβγαλε οτι ειχε πιασει θερμοκρασια.

Αρα πρωτη εντυπωση ηταν φουλ απογοητευτικη.

Χτες δοκιμασα σε φιλετο σολωμου στο τηγανι και δεν ειχα ουτε προβλημα μεγιστης θερμοκρασιας, ουτε αποσυνδεσης. Βεβαια ειναι αφησει εκει το κινητο κοντα με ανοιχτη οθονη καθ'ολη τη διαρκεια του μαγειρεματος. Οποτε δεν ξερω, ισως να φταιει αυτο, οτι την αλλη φορα ειχα βγει απο την εφαρμογη και ειχα μπει σε αλλες.

Εχω το meater+. Φιλος μου που εχει το ιδιο δεν εχει παρατηρησει αποσυνδεσεις ουτε σε 2 δωματια αποσταση με τοιχους.

  • Like 3
Δημοσ.

Η κολοκτύπα ήταν περίπου στα 2kgs, έγινε βραστή και έβγαλε πολύ ψαχνό το οποίο έγινε με κόκκινη σάλτσα. Φυσικά έγινε με μακαρόνια και βγήκε πεντανόστιμη.   

1623006405390.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
15 ώρες πριν, costas_ είπε

Ναι,  καλό καλοκαίρι. Να βάλω και εγώ το δικό μου θηρίο

 

IMG_20210606_184749.jpg

Ωωωωω σωραιος....

δυστυχως (αν κ εχω κοψει απο το '10 ψαροντουφεκο, πλεον μονο κανενα με χταποδι κ αχινους παιζω) εχω να δω πολλα χρόνια κωλοχτύπα......

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πρωτο ψησιμο εκανα κατι κοντοσουβλια κοτοπουλο. Ειχα αναμενους τους 2 απο τους 3 καυστηρες στη μεση της εντασης οπως ψηνω παντα τα συγκεκριμενα κομματια. Θερμοκρασια στο καπακι δειχνει 230-250C περιπου σε αυτη την ενταση. Μετα απο λιγη ωρα λοιπον, αρχισε να βαραει καμπανακια οτι πλησιαζει τη μεγιστη θερμοκρασια 280C και πρεπει να προσεξω να μην το χαλασω. Οποτε αναγκαστικα χαμηλωσα στο low τους 2 καυστηρες και συνεχισα το ψησιμο, μεχρι το τελος που ανεβασα παλι λιγο για εξτρα χρωμα στο κρεας.

Οποτε πρωτο φαουλ το πολυ χαμηλο οριο που εχει για μεγιστη θερμοκρασια.

209439232_3012914472331169_5664974419577774851_n.jpg.9c04158b5a77f1d2a7cedfde47db2177.jpg

Στο θεμα των αποσυνδεσεων τωρα. Ειχα την ακιδα μεσα στο κρεας, την ξυλινη βαση με τους μαγνητες στο ποδι της ψησταριας και εγω ημουν σε αποσταση 1-4 μετρα με το κινητο και μου εκανε 4-5 αποσυνδεσεις οση ωρα τα εψηνα. Και τι πιο σπαστικο ειναι οτι στο τελος του ψησιματος ειχε αποσυνδεθει και δεν με ενημερωσε να το βγαλω απο πανω, παρα μονο οταν ανοιξα παλι το app στο κινητο, ειδα οτι ειχε αποσυνδεθει και οταν εκανε παλι συνδεση μου εβγαλε οτι ειχε πιασει θερμοκρασια.

Αρα πρωτη εντυπωση ηταν φουλ απογοητευτικη.

Χτες δοκιμασα σε φιλετο σολωμου στο τηγανι και δεν ειχα ουτε προβλημα μεγιστης θερμοκρασιας, ουτε αποσυνδεσης. Βεβαια ειναι αφησει εκει το κινητο κοντα με ανοιχτη οθονη καθ'ολη τη διαρκεια του μαγειρεματος. Οποτε δεν ξερω, ισως να φταιει αυτο, οτι την αλλη φορα ειχα βγει απο την εφαρμογη και ειχα μπει σε αλλες.

Εχω το meater+. Φιλος μου που εχει το ιδιο δεν εχει παρατηρησει αποσυνδεσεις ουτε σε 2 δωματια αποσταση με τοιχους.

Λογικά τότε δεν πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν. Για την μέγιστη θερμοκρασία χώρου, αναφέρει ότι είναι στους 275C.
DEBBC125-D958-4C46-8013-10B08350CDEC.jpeg.004e6cbb6ab7d3a826d461ffb8214afe.jpeg

Αυτό δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, καθώς όταν φτάνει την εσωτερική θερμοκρασία που θες ή είναι κοντά, τότε μπορείς να το βγάλεις και να βάλεις στο φουλ τους καυστήρες.

https://support.meater.com/temperature-limits-help

Για τις αποσυνδέσεις ίσως να έχει να κάνει με αυτά που αναφέρει ο @sndev

Στο λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι

https://support.meater.com/faqs/mid-cook-disconnect-meater-plus

  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ωωωωω σωραιος....

δυστυχως (αν κ εχω κοψει απο το '10 ψαροντουφεκο, πλεον μονο κανενα με χταποδι κ αχινους παιζω) εχω να δω πολλα χρόνια κωλοχτύπα......

Μου έκανε εντύπωση κι εμένα η περιγραφή του ψαροντουφεκά που μου την έδωσε. Η εικονιζόμενη ήταν ένα με τον βράχο στα 15μ βάθος. Δεν την έφτανε να την βγάλει με το χέρι και της έριξε την βέργα στο καβούκι. Ολοι μου είπαν ότι πρέπει να βουλώσω την τρύπα  (άλλος είπε με χαρτί, άλλος με ψωμί κλπ) ώστε να μην χάσει τα υγρά της στην βράση, όπως και έκανα. Να προσθέσω ότι στο μαγείρεμα είναι πολύ απλή και εύκολη η διαδικασία και στο καθάρισμά της έβγαλε τόσο ψαχνό που θα μπορούσε βγάλει ένα γεύμα για 6-7 άτομα άνετα. 

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Κατοχος απο σημερα της weber q1200 και οντας η πρωτη μου ψησταρια υγραεριου (και ειμαι λιγο ασχετος με αυτες) αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε 2 3 ερωτησεις μου! Πρεπει να χρησιμοποιώ μονο το μικρο φιαλιδιο της weber η ταιριαζει και καποιο αλλο πχ της ελ γκρεκο χωρις να εχω προβλημα; αλλιως πρεπει να βαλω τον ανταπτορα για μεγαλες φιαλες; μετα απο καθε ψησιμο να καθαριζω της πλακες με την μεταλικη βουρτσα της weber(φωτο) η θα προλαλεσω φθορες μακροχρονια; και τελος λεω να παρω αυτο το θερμομετρο της eti..αξιζει η να δω καποιο αλλο;; ευχαριστω για τον χρονο σας! 

Screenshot_20210629-145856_Skroutz.jpg

Screenshot_20210629-145936_Skroutz.jpg

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Λογικά τότε δεν πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν. Για την μέγιστη θερμοκρασία χώρου, αναφέρει ότι είναι στους 275C.
DEBBC125-D958-4C46-8013-10B08350CDEC.jpeg.004e6cbb6ab7d3a826d461ffb8214afe.jpeg

Αυτό δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, καθώς όταν φτάνει την εσωτερική θερμοκρασία που θες ή είναι κοντά, τότε μπορείς να το βγάλεις και να βάλεις στο φουλ τους καυστήρες.

https://support.meater.com/temperature-limits-help

Για τις αποσυνδέσεις ίσως να έχει να κάνει με αυτά που αναφέρει ο @sndev

Στο λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι

https://support.meater.com/faqs/mid-cook-disconnect-meater-plus

Nαι μωρε το ξερω, υπερβολη αυτο που εγραψα οτι ειμαι απογοητευμενος. Απλα πιστευα οτι ενα απλο ψησιμο direct σε μετρια φωτια θα το αντεχε. Δεν λεω να το βαλω σε searing μπριζολας. Αφου γενικα δεν χρησιμοποιω θερμομετρο σε τετοια ψησιματα, δεν υπαρχει λογος να το κανω τωρα με αυτο. Πιο πολυ με χαλασαν οι αποσυνδεσεις. Θα το δοκιμασω ομως κι αλλο τις επομενες μερες και θα δω τι παιζει. Πλεον με τη χοληστερινη εχω ελατωσει τα καθημερινα ψησιματα.

Πολυ κατατοπιστικο το λινκ που εβαλες παντως, θενξ!

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, costas_ είπε

Μου έκανε εντύπωση κι εμένα η περιγραφή του ψαροντουφεκά που μου την έδωσε. Η εικονιζόμενη ήταν ένα με τον βράχο στα 15μ βάθος. Δεν την έφτανε να την βγάλει με το χέρι και της έριξε την βέργα στο καβούκι. Ολοι μου είπαν ότι πρέπει να βουλώσω την τρύπα  (άλλος είπε με χαρτί, άλλος με ψωμί κλπ) ώστε να μην χάσει τα υγρά της στην βράση, όπως και έκανα. Να προσθέσω ότι στο μαγείρεμα είναι πολύ απλή και εύκολη η διαδικασία και στο καθάρισμά της έβγαλε τόσο ψαχνό που θα μπορούσε βγάλει ένα γεύμα για 6-7 άτομα άνετα. 

Υποτίθεται ότι την πιάνεις με το χέρι  ,όπως πας να τσακώσεις μια μύγα , για να μην την "χαλάσεις". Μια που είχα πιάσει χρησιμοποίησα τον κλασικό τρόπο . Μπαμ μια στο κεφάλι με το ψαροτούφεκο και τέρμα , σιγά μην έχανα τέτοιο μεζέ. Όπως λες νοστιμότατη είχε βγει , το θυμήθηκα και μου έγινε το σάλιο νερό .

Επεξ/σία από Kostasm45
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά εχω πάρει αυτό το κινεζικο κανα 20αρι ευρώ, εχω και το metaer το απλο. Στο κινεζικο δεν χάνεται ποτέ, το meater δυο φορες ολες κ ολες σε πάνω από 30 ψησίματα. Από θερμοκρασίες πανε στα ιδια. Και τα δυο έχουν χρόνο ψησίματος που απομένει. Η πατάτα στο κινεζικο είναι που πρέπει να το βγάζεις από τη φορτίσει για να κανει ζευση με το bluetooth.

1624971742799.jpg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δωσε ινφο για το κινεζικο που το πηρες? που το βρισκουμε? εχει max θερμοκρασια? (το δα πανω λεει 275 ) αρα παιζει νανε τα 2διαλογης του εργοστασίου που βγάζει τα meater

2 λεπτά πριν, nikpar00 είπε

Παιδιά εχω πάρει αυτό το κινεζικο κανα 20αρι ευρώ, εχω και το metaer το απλο. Στο κινεζικο δεν χάνεται ποτέ, το meater δυο φορες ολες κ ολες σε πάνω από 30 ψησίματα. Από θερμοκρασίες πανε στα ιδια. Και τα δυο έχουν χρόνο ψησίματος που απομένει. Η πατάτα στο κινεζικο είναι που πρέπει να το βγάζεις από τη φορτίσει για να κανει ζευση με το bluetooth.

1624971742799.jpg

 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
1 ώρα πριν, baggelis7 είπε

Καλησπερα σε ολους! Κατοχος απο σημερα της weber q1200 και οντας η πρωτη μου ψησταρια υγραεριου (και ειμαι λιγο ασχετος με αυτες) αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε 2 3 ερωτησεις μου! Πρεπει να χρησιμοποιώ μονο το μικρο φιαλιδιο της weber η ταιριαζει και καποιο αλλο πχ της ελ γκρεκο χωρις να εχω προβλημα; αλλιως πρεπει να βαλω τον ανταπτορα για μεγαλες φιαλες; μετα απο καθε ψησιμο να καθαριζω της πλακες με την μεταλικη βουρτσα της weber(φωτο) η θα προλαλεσω φθορες μακροχρονια; και τελος λεω να παρω αυτο το θερμομετρο της eti..αξιζει η να δω καποιο αλλο;; ευχαριστω για τον χρονο σας! 

Screenshot_20210629-145856_Skroutz.jpg

Screenshot_20210629-145936_Skroutz.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Η ίδια η Weber αναφέρει ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-prevent-rust-on-cast-iron-grates/weber-29501.html

Το θερμόμετρο της eti είναι μια χαρά, απλά θα προτιμούσα να ήταν σπαστό. Εγώ έχω αυτό 

https://www.amazon.de/Inkbird-Einstechthermometer-Küchenthermometer-Fleischthermometer-Grillthermometer/dp/B07XG6MQDT/ref=sr_1_6?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=Inkbird&qid=1624973903&sr=8-6

Τα φιαλίδια της el Greco έχουν περίπου μισή τιμή σε σχέση με της Weber

https://www.ilovebbq.gr/fialidio-weber

https://gas24.gr/vamgas-aerio-anaptires-1.html

όμως δε γνωρίζω αν μπορούν να έχουν το ίδιο βύσμα, ώστε να μπορούν να κουμπώσουν, ούτε αν είναι υπό την ίδια πίεση.

Σίγουρα πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φιαλίδια από άλλες εταιρείες. Στο παρακάτω άρθρο φαίνεται ότι χρησιμοποεί της Coleman 

https://www.weber.com/US/en/blog/behind-the-grill/fuel-options-for-the-weber-q/weber-30374.html

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, baggelis7 είπε

Καλησπερα σε ολους! Κατοχος απο σημερα της weber q1200 και οντας η πρωτη μου ψησταρια υγραεριου (και ειμαι λιγο ασχετος με αυτες) αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε 2 3 ερωτησεις μου! Πρεπει να χρησιμοποιώ μονο το μικρο φιαλιδιο της weber η ταιριαζει και καποιο αλλο πχ της ελ γκρεκο χωρις να εχω προβλημα; αλλιως πρεπει να βαλω τον ανταπτορα για μεγαλες φιαλες; μετα απο καθε ψησιμο να καθαριζω της πλακες με την μεταλικη βουρτσα της weber(φωτο) η θα προλαλεσω φθορες μακροχρονια; και τελος λεω να παρω αυτο το θερμομετρο της eti..αξιζει η να δω καποιο αλλο;; ευχαριστω για τον χρονο σας! 

Screenshot_20210629-145856_Skroutz.jpg

Screenshot_20210629-145936_Skroutz.jpg

Ξέχασε τα μικρά φιαλίδια. Εξυπηρετούν σε camping αλλά δεν συμφέρουν καθόλου. Αντάπτορα για φιάλη 10kg (η prime είναι ναι μία χαρά και αν βάζεις shell, θα μπορείς να την γεμίζεις με πόντους) και με την Q θα κρατάει πολλούς μήνες. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις σιγά σιγά και στο κάτω κάτω , εδώ είμαστε.🤗 

Αααα, δες και κανένα βιντεάκι στο youtube. Πχ από εδώ... https://youtube.com/c/CityEscapeGriller

 

Επεξ/σία από est
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Επειδη ειναι η πρωτη μ ψησταρια αεριου το φοβομουν λιγο μην κανουμε κανα μπαμ αλλα θα το βρουμε στην πορεια😜 κατι τελευταιο το φιαλιδιο της weber ειναι μιγμα βουτανιο προπανιο αν παρω φιαλη βουτανιο σκετο  η προπανιο θα υπαρχει θεμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...