Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Προσωπικά, δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook (θα πείσω το έτερον ήμισυ να συμμετάσχει). Απ´ ότι είδα όμως διατίθεται στην Κύπρο https://topkamado.com. Γενικά, εκτός του διαγωνισμού, στέλνουν και Ελλάδα κανονικά και καλύπτουν εγγυήσεις κτλ; Εκτός αν υπάρχει και στην Ελλάδα αντιπρόσωπος και δεν μπόρεσα να το βρω.

Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. 

 Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. 

 Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ.

Μια χαρά τότε! Η σύζυγος έλαβε μέρος και πριν λίγο με ενημέρωσε ότι έλαβε και τον αριθμό συμμετοχής.

Δημοσ.
Στις 6/11/2021 στις 3:55 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Εννοείς το smoker για τα πελετ? Ένα από αμαζον έχω. Πελετ έχω μόνο oak εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να τα τελειώσω. Το επόμενο θα είναι cherry.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που  είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

10 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που  είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις?

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε

Mια λεπτη στρωση μουσταρδα και μειγμα old sweet smoke απο μπαχαρ. Γενικα βαλε οποιο μειγμα σου αρεσει. ΑΝ θυμαμαι καλα ο Aaron Franklin ειχε βαλει:

1 μερος αλατι
2 μερη πιπερι
λιγο σκορδο σε σκονη (δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο)
λιγη παπρικα.

Γενικα υπαρχουν πολλες συνταγες για rubs στο youtube. Αλλοι βαζουν και ζαχαρη πχ. Δες ποιο σου αρεσει και κανε το.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dakangr είπε

Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο;

Low and slow καπνισμα εκανα. Αντιστοιχα τα μοσχαρισια θελουν 7-9 ωρες! Θερμοκρασια ψησιματος ειναι γυρω στους 120-130C.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, daPro είπε

Για back up να πάρω 2η φιάλη η κανα δείκτη πίεσης?

Ξεκαθαρα δευτερη φιαλη. Προχτες μου τελειωσε και σε πεντε λεπτα ειχα βαλει την αλλη και συνεχισα το σουβλισμα. Αν δεν ειχα, θα περιμενα καμια ωρα να μου φερουν καινουρια φιαλη.

  • Like 3
Δημοσ.

καλημερα στην παρεα, παω για πρωτη αγορα ψησταριας υγραεριου, πολλα χρονια στα καρβουνα, ηρθε η ωρα για κατι πιο γρηγορο και υγιεινο. 

ημουν ετοιμος να παραγγειλω την spirit ii 310 αλλα ειδα την outdoorchef 415 australia που με εντυπωσιασε με την εμφανιση της, αφου διαβασα πολλες σελιδες εδω μεσα ειδα οτι την θεωρειται  υποδεεστερη σαν εταρεια και με οδηγησατε στην napoleon rogue 425.

ποια λετε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη απο τις τρεις για εναν που ερχεται απο καρβουνο?

Στην τελικη επιλογη παιζει σημαντικο ρολο και η εμφανιση, οχι τοσο τα χρηματα (αρκει να μην ξεφυγει το ποσο πανω απ την napoleon) και τα ανταλακτικα γιατι σιγουρα θα παρω και σουβλα.

 

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...