0rafa0 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό τον κατάλογο για ψησταριές κάρβουνου, μηπως μπορούν να βοηθήσουν και απο εκεί. Πρόσφατα αγόρασα και εγώ μια από εκεί, και με βοήθησαν αρκετά με συμβουλές για την εγκατάσταση
zanskou Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε @Evgenios_V @Gatilaras @zanskou βρε έτσι είναι , όπως τα λέτε , η θερμοκρασία χρειάζεται για τις αντιδράσεις μαγιάρ και την καραμελοποίηση στα ψητά , Πως γίνεται όμως ενα ψάρι λ.χ. βάρους 0,5 κιλού να χρειάζεται 20΄ψήσιμο σε μια ψησταριά που "πιάνει" τα 300+ ή έχουμε να κάνουμε με αισιόδοξα θερμόμετρα (κάπου διάβασα οτι συμβάνει και αυτό) ή απλά οι ψησταριές δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις θερμοκρασίες λόγο αναφλέξεων με άλλα λόγια θα ανταπεξέλθει σε κάποια μοσχαρίσια κοπη και μια πυρόλυση που ετσι κι αλλιώς πρακτικά δεν χρειάζεται αφου μπορείς να εχεις τα ίδια αποτελέσματα σε λίγο περισσότερο χρόνο μ αλλα λόγια δεν φτάνει μια ψησταριά να μπορεί να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες , αλλα πρέπει ΚΑΙ να μπορεί να τις διαχειριστεί τι να σου πω. εγώ προσωπικά δεν εχω ψήσει ποτέ σε τετοιες θερμοκρασίες. αναλογα το ειδος και το κομμάτι παίζω μεταξυ 200-250 βαθμων. ειναι προφανές οτι αν βάλεις κατι στους 300+ βαθμους (που επάνω στη σχάρα θ ειναι ακομα παραπάνω) δεν θα το ψήσεις, αλλά θα το κάψεις.
andreaspA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, ηνίοχος είπε ...αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα πολλά kw , σαν τα κοντερ ταχύτητας των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι οτι παρόλο τις υψηλές θερμοκρασίες που φαίνεται να αναπτύσσουν δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος , διαβαζω για 20λεπτα ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α απ την άλλη υπάρχουν εικόνες όπως ψησιμο σε μαντεμένια πλάκα ή ακόμη με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα προστατεύει απο τις φλόγες και πολλά άλλα την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ... και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις αναρτήσεις και φρένα Δεν ειναι εμμονη. Το 4αρι το Naterial ψηνει ανοιχτο. Το 2πλο δεν ψηνει ανοιχτο. Τα κρεατα θελουν μια αποδεκτη θερμοκρασια για να ψηθουν. Αλλιως θα ψηναμε στο γκαζάκι.
ηνίοχος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, andreaspA είπε Δεν ειναι εμμονη. Το 4αρι το Naterial ψηνει ανοιχτο. Το 2πλο δεν ψηνει ανοιχτο. Τα κρεατα θελουν μια αποδεκτη θερμοκρασια για να ψηθουν. Αλλιως θα ψηναμε στο γκαζάκι. Δηλαδή μια ένδειξη 300 + στο θερμόμετρο μιας ψησταριάς από μόνη της μας εξασφαλίζει ότι θα ψηθούν σωστά τα ψητά μας ; Και εάν είναι τότε για ποιο λόγο βλέπουμε αυτά που περιγράφω ποίο πριν
tounion Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε Δηλαδή μια ένδειξη 300 + στο θερμόμετρο μιας ψησταριάς από μόνη της μας εξασφαλίζει ότι θα ψηθούν σωστά τα ψητά μας ; Και εάν είναι τότε για ποιο λόγο βλέπουμε αυτά που περιγράφω ποίο πριν Εσύ ποια ψησταριά έχεις ?
ηνίοχος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, tounion είπε Εσύ ποια ψησταριά έχεις ? ?
@pnea1973 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μα δεν είπε κανείς ότι θα ψήσεις στους 300 βαθμούς. Απλά είναι πιο εύκολο όταν μπορεί και φτάνει σε τόσους βαθμούς Κελσίου για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Συνήθως οι καλές ψησταριές έχουν ομοιόμορφη θέρμανση της επιφάνειας και όχι στην μια γωνία 150 και στην μέση 240. Επισης σε ρώτησε ο φίλος σε τι ψησταριά ψήνεις, για να μπορέσουμε να δούμε τις απορίες σου καλύτερα. Οσον αφορα την διαχείριση της θερμοκρασίας αυτή έχει να κάνει με το υλικό πχ κρέας ή ψάρι και όχι με την ψησταριά κάθε αυτή. Πχ εγώ κάποια τα ψήνω και στον καυστήρα υπερύθρων κάποια άλλα όχι.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Noμιζω αυτο που θελει να πει ο @ηνίοχος οτι δεν δεν πρεπει να αποτελει κριτήριο για επιλογη ψησταριας το ποσους βαθμους πιανει μονο. Και φυσικα να μην το χρησιμοποιουμε ως μετρο συγκρισης, λεγοντας πχ οτι η δικια μου πιανει 300 βαθμους σε 10 λεπτα. Τι να το κανω να πιανει μια μικρη ψησταρια 300+ βαθμους σε 5 λεπτα, αν δεν ψηνει ομοιομορφα, αν θελει να καιει στο φουλ για να κρατησει θερμοκρασια κλπ; Θα σας παω τι εχω παρατηρησει στη weber genesis 310 που εχω. Σαφως και ανεβαζε υψηλοτερες θερμοκρασιες οταν ηταν καινουρια και καθαρη, αφου αντανακλουσε καλυτερα η θερμοτητα στο εσωτερικο. Τωρα με το στρωμα λιπους που εχει παντου, δεν παει πανω απο 320-330, αλλα δεν με πειραζει καθολου, αφου θα χρειαστω τετοια θερμοκρασια για 3-4 λεπτακια μονο μια φορα στις δεκα που θα ψησω, και μου ειναι και αρκετη. Επισης σιγουρα αργει περισσοτερο απο ψησταριες τυπου naterial να ζεσταθει, πρωτον γιατι εχει σχεδον διπλασιο καδο σε ογκο και δευτερον γιατι τα χοντρα τοιχωματα του καδου και η μαντεμενια σχαρα θελουν περισσοτερη ενεργεια για να ζεσταθουν. Ειναι σαν να βαζεις ενα μαντεμενιο τηγανι πανω στο ματι και να περιμενεις να ζεσταθει οσο γρηγορα θα ζεσταθει ενα τηγανι αντικολλητικο των 10ευρω που ζυγιζει 300γραμμαρια. Βεβαια απαξ και ζεσταθει, κραταει θερμοκρασια αψογα, ακομα και χειμωνα, με αερα κλπ. Με 2/3 καυστηρες στη μεση της εντασης, κραταει σταθερα κοντα στους 250 αν θυμαμαι καλα. 6
ηνίοχος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) @@pnea1973 δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχει η πρώτη ύλη (ψαρι , κρέας ) με τη διαχείριση της θερμοκρασίας ; η οποία έχει να κάνει με την κατανομή της αλλά κατα βάση τη δυνατότητα της ψησταριάς να ψήνει χωρίς να καίει τα ψητά τα οποία εννοείτε ψήνονται με έμμεσο τρόπο , ακόμη στον υπέρυθρο καυστήρα δεν μπορεις ψήνεις , και αυτό γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τόσο υψηλές που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις αντιδράσεις μαγιάρ σε πολύ λίγο χρόνο @SagoniasSlutRos κάπως ετσι φίλε , ποτέ δεν έγραψα πως είμαι κατά της θερμοκρασίας , σίγουρα όμως αυτό δεν μπορεί είναι κριτήριο για την αγορά μιας ψησταριάς στο άλλο που αναφέρεσαι όντως παίζει μεγάλο ρόλο η συσσώρευση λίπους ιδιαίτερα στην κάτω επιφανεια της σχάρας κάνε δοκιμή και θα με θυμηθείς Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από ηνίοχος 2
@pnea1973 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε @@pnea1973 δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχει η πρώτη ύλη (ψαρι , κρέας ) με τη διαχείριση της θερμοκρασίας ; η οποία έχει να κάνει με την κατανομή της αλλά κατα βάση τη δυνατότητα της ψησταριάς να ψήνει χωρίς να καίει τα ψητά τα οποία εννοείτε ψήνονται με έμμεσο τρόπο , ακόμη στον υπέρυθρο καυστήρα δεν μπορεις ψήνεις , και αυτό γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τόσο υψηλές που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις αντιδράσεις μαγιάρ σε πολύ λίγο χρόνο Η διαχείριση και η κατανομή είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Οπως θα δείς στο ποστ που σου απάντησα το αναφέρω ρητά. Επίσης στην ψησταριά ψήνεις και με άμεσο και όχι με έμμεσο μόνο τρόπο. Σύμφωνα με την Napoleon στον υπέρυθρο μπορείς και να ψήνεις. Επίσης δεν μας είπες εσύ σε τι ψησταριά ψήνεις, για να μπορούμε να σου πούμε πιο συγκεκριμένα αν ρωτάς κάτι και επίσης δεν εχω καταλάβει γιατί γίνεται αυτή η κουβέντα. Αν αφορά την θερμοκρασία μόνο ή την συνολική συμπεριφορά μιας ψηστιέρας. Γιατί άλλο 300kw σε μια Ferrari και άλλο 300 Kw σε ένα Golf. Αν ρωτάς αυτό. Κατα τ΄αλλα συμφωνω με το post του @SagoniasSlutRos Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από @pnea1973 1
ηνίοχος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Η διαχείριση και η κατανομή είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Οπως θα δείς στο ποστ που σου απάντησα το αναφέρω ρητά. Επίσης στην ψησταριά ψήνεις και με άμεσο και όχι με έμμεσο μόνο τρόπο. Σύμφωνα με την Napoleon στον υπέρυθρο μπορείς και να ψήνεις. Επίσης δεν μας είπες εσύ σε τι ψησταριά ψήνεις, για να μπορούμε να σου πούμε πιο συγκεκριμένα αν ρωτάς κάτι και επίσης δεν εχω καταλάβει γιατί γίνεται αυτή η κουβέντα. Αν αφορά την θερμοκρασία μόνο ή την συνολική συμπεριφορά μιας ψηστιέρας. Γιατί άλλο 300kw σε μια Ferrari και άλλο 300 Kw σε ένα Golf. Αν ρωτάς αυτό. Κατα τ΄αλλα συμφωνω με το post του @SagoniasSlutRos κάνεις μεγάλο λάθος οταν λέμε διαχείριση δεν εννοούμε τον διαφορετικό χειρισμό που πρέπει να κάνει αυτός που ψήνει αλλά την δυνατότητα μια ψησταριάς να το κάνει αυτό χωρίς να σε ταλαιπωρεί και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβεις ο καθένας η σωστή κατανομή βοηθά σ αυτό Δεν ξέρω τι λεει η ναπολεόν αλλά σε υπέρθυρο καυστήρα δεν ψήνεις ! και αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ολοκληρώσεις το ψήσιμο μόνο στον υπέρυθρο εκτός και εαν εχεις μια μοσχαρίσια και σου αρέσει να την καταναλώνεις στους 45° Ή σου αρέσει να ψήνεις γύρο η συζήτηση που κάνουμε εχει να κάνει με την ουσία του ψησίματος και ποια θα πρέπει να είναι τα ζητούμενα για έναν μελλοντικό χρήστη ψησταριάς υγραερίου και σε μια τετοια συζήτηση σαφώς δεν έχει καμιά σημασία με τι ψήνω εγώ ελπίζω να σε κάλυψα 1
Amaretos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε η συζήτηση που κάνουμε εχει να κάνει με την ουσία του ψησίματος και ποια θα πρέπει να είναι τα ζητούμενα για έναν μελλοντικό χρήστη ψησταριάς υγραερίου Για μενα ειναι τα εξης - Ιση κατανομη θερμοκρασιας σε ολη την επιφανεια - Ευκολια στο καθαρισμα (αφαιρουμενο ταψι κλπ) - Εγγυηση Οσο για την μεγιστη θερμοκρασια κλπ, ναι εμενα με εχει βολεψει οταν κανω πχ κοντοσουβλι, πανσετα ολοκληρο κομματι με δερμα 2 κιλα, κοτοπουλα στην σουβλα, να την γκαζωνω στους 300 πχ για 15 λεπτα στο τσακ μπαμ, και να γινεται κρουστα απο εξω. Καποιον αλλον μπορει να μην τον ενδιαφερει κατι τετοιο, γενικα ο καθενας ψωνιζει με βαση τις αναγκες του, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ! Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Amaretos
red66phone Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ψησταριά υγραερίου με 3 εστίες μέχρι €700 για το εξοχικό. κατά πάσα πιθανότητα θα μπει σε πυλωτή (υπάρχει και ακάλυπτος χώρος) ή σε μπαλκόνι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. ψησίματα 5/μήνα χειμερινούς μήνες, 15/μήνα καλοκαιρινούς, κρέατα και ψάρια. (αν την μάθω και μου αρέσει βέβαια σίγουρα θα αυξηθούν τα ψησίματα) από κάποιες σελίδες που έχω διαβάσει στο νήμα, να κοιτάζω Weber \ Napoleon ? δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλες τις σελίδες του νήματος, είναι κ πάρα πολλές πλέον. Έχετε κάποιες προτάσεις για άμεση αγορά? και μεταχειρισμένη δεν θα είχα πρόβλημα. ή τι άλλους παράγοντες να υπολογίσω, εκτός από ευκολία χρήσης / καθάρισμα, κτλ ευχαριστώ 1
@pnea1973 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε κάνεις μεγάλο λάθος οταν λέμε διαχείριση δεν εννοούμε τον διαφορετικό χειρισμό που πρέπει να κάνει αυτός που ψήνει αλλά την δυνατότητα μια ψησταριάς να το κάνει αυτό χωρίς να σε ταλαιπωρεί και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβεις ο καθένας η σωστή κατανομή βοηθά σ αυτό Δεν ξέρω τι λεει η ναπολεόν αλλά σε υπέρθυρο καυστήρα δεν ψήνεις ! και αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ολοκληρώσεις το ψήσιμο μόνο στον υπέρυθρο εκτός και εαν εχεις μια μοσχαρίσια και σου αρέσει να την καταναλώνεις στους 45° Ή σου αρέσει να ψήνεις γύρο η συζήτηση που κάνουμε εχει να κάνει με την ουσία του ψησίματος και ποια θα πρέπει να είναι τα ζητούμενα για έναν μελλοντικό χρήστη ψησταριάς υγραερίου και σε μια τετοια συζήτηση σαφώς δεν έχει καμιά σημασία με τι ψήνω εγώ ελπίζω να σε κάλυψα Απόλυτα. Καλά ψησιματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα