ilpapacha Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, sndev είπε ναι πολύ καλό ,αλλά όχι για τέτοιες κοπές κ ωρίμανση παρολαυτα ουτε απο εκει ψωνίζω γιατί με τρόμαξε άλλο πράγμα.. παω περίπτερο απόδειξη μακροδημητρης , παω ψιλικατζίδικο μακροδημητρης παω για κρεπα απόδειξη.. μάντεψε , μακροδημητρης δε ξέρω ποιος είναι ο τύπος αλλά έχει αγοράσει τη μισή Ανάβυσσο αυτος ηταν ακόμα καλύτερος πριν αλλάξει πόστο , οσο ήταν στη στροφη για Λαύριο δίπλα στην εκκλησία εκει που πηγε με τοσο προσωπικο εγινε πολυ πιο supermarket παρε φυγε επομενος Για ωρίμανση σίγουρα όχι, για τα υπόλοιπα ναι. Αυτό με τις αποδείξεις δεν το έχω προσέξει. Την επόμενη φορά θα το κοιτάξω. Έχει όντως μεγάλο χώρο και πουλάει πολλά περισσότερο στο κατάστημα. Έχει εξαιρετικά πικάντικα λουκάνικα μοσχαρίσια. 1
vins Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jimgoodman είπε Μόλις παραλάβω και εγώ τη δικιά μου, θα δω τι κενό έχει από κάτω και εάν όταν ψήνω ζεσταίνει από κάτω πολύ. Αν δω ότι δεν έχει πολύ ζέστη από κάτω μάλλον θα την αφήσω από κάτω. Update, μόλις έκανα το πρώτο κάψιμο με προπάνιο. Ρε παιδιά δυνατό εργαλείο φαίνεται! Ανέβηκε στους 300 με όλους τους καυστηρεσ τέρμα στα 10’ !!! Αφησα επίτηδες τη φιάλη από κάτω για να δω τι παίζει και με θερμοκρασίες και ήταν το πιο δροσερό μέρος της ψησταριάς (μάλλον η διπλή λαμαρίνα που έχουν πάνω από το σημείο της φιάλης κάνει δουλειά). Ο άνθρωπος που μου έφερε τις prime και έκανε και τη σύνδεση κιόλας, μου είπε ότι έχει αρκετούς που έχουν την ίδια και όλοι ψήνουν με τη φιάλη κάτω χωρίς θέμα. Την άφησα να κρυώσει λίγο και πέρασα ηλιέλαιο στην πλάκα. Σήμερα το βράδι ή αύριο θα γίνει και το πρώτο ψήσιμο με φθηνά εννοείται κρέατα 😂 3 2
plasTOST Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, vins είπε Update, μόλις έκανα το πρώτο κάψιμο με προπάνιο. Ρε παιδιά δυνατό εργαλείο φαίνεται! Ανέβηκε στους 300 με όλους τους καυστηρεσ τέρμα στα 10’ !!! Αφησα επίτηδες τη φιάλη από κάτω για να δω τι παίζει και με θερμοκρασίες και ήταν το πιο δροσερό μέρος της ψησταριάς (μάλλον η διπλή λαμαρίνα που έχουν πάνω από το σημείο της φιάλης κάνει δουλειά). Ο άνθρωπος που μου έφερε τις prime και έκανε και τη σύνδεση κιόλας, μου είπε ότι έχει αρκετούς που έχουν την ίδια και όλοι ψήνουν με τη φιάλη κάτω χωρίς θέμα. Την άφησα να κρυώσει λίγο και πέρασα ηλιέλαιο στην πλάκα. Σήμερα το βράδι ή αύριο θα γίνει και το πρώτο ψήσιμο με φθηνά εννοείται κρέατα 😂 Επίσης μπορείς να φτιάξεις και αντικαταστήσεις το ταψί κάτω από τον κάδο με αντίστοιχο ώστε να βάζεις νερό και να έχει κωνικό σχήμα που θα υπάρχει μία κάνουλα ώστε να την ανοίγεις όταν τελειώνες το ψήσιμο και να είσαι τζετ. Το έχουν κάνει αρκετοί κάτοχοι. 1
bpel86 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Έστησα κι εγώ την δικιά μου και τις επόμενες μέρες θα πάρω μπουκάλα προπάνιο για να την κάψω πρώτη φορά. Στις οδηγίες αναφέρει η προθέρμανση να γίνεται με ανοιχτό καπάκι. Εσείς με ανοιχτό την ζεσταίνετε;
vins Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, plasTOST είπε Επίσης μπορείς να φτιάξεις και αντικαταστήσεις το ταψί κάτω από τον κάδο με αντίστοιχο ώστε να βάζεις νερό και να έχει κωνικό σχήμα που θα υπάρχει μία κάνουλα ώστε να την ανοίγεις όταν τελειώνες το ψήσιμο και να είσαι τζετ. Το έχουν κάνει αρκετοί κάτοχοι. Ενδιαφέρον! Υπάρχει πουθενά καμία φωτο;
plasTOST Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, vins είπε Ενδιαφέρον! Υπάρχει πουθενά καμία φωτο; Το ειδα στην ομάδα στα Facebook BBQ LOVERS την οποία του την έφτιαξε ο Βαλμας 3 1
est Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, bpel86 είπε Έστησα κι εγώ την δικιά μου και τις επόμενες μέρες θα πάρω μπουκάλα προπάνιο για να την κάψω πρώτη φορά. Στις οδηγίες αναφέρει η προθέρμανση να γίνεται με ανοιχτό καπάκι. Εσείς με ανοιχτό την ζεσταίνετε; Έτσι γράφει και δεν πρόκειται για λάθος μετάφραση/διατύπωση. Δεν γνωρίζω να αναγράφεται κάτι αντίστοιχο σε οδηγίες άλλες ψησταριάς Συνήθως, προτείνεται άναμμα με ανοιχτό καπάκι και προθέρμανση με κλειστό. 1
Evgenios_V Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, est είπε Έτσι γράφει και δεν πρόκειται για λάθος μετάφραση/διατύπωση. Δεν γνωρίζω να αναγράφεται κάτι αντίστοιχο σε οδηγίες άλλες ψησταριάς Συνήθως, προτείνεται άναμμα με ανοιχτό καπάκι και προθέρμανση με κλειστό. Έχει λογική να ανάβεις με ανοικτό καπάκι για να βεβαιώνεσαι οτι αναψε...γιατί αλλίως πας για εκρηξη... Αλλά να ζεστάνεις με ανοικτό δεν έχει λογική γιατι δεν θα ζεστάνεις ποτέ... 2
xsaviola28 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, vins είπε Update, μόλις έκανα το πρώτο κάψιμο με προπάνιο. Ρε παιδιά δυνατό εργαλείο φαίνεται! Ανέβηκε στους 300 με όλους τους καυστηρεσ τέρμα στα 10’ !!! Αφησα επίτηδες τη φιάλη από κάτω για να δω τι παίζει και με θερμοκρασίες και ήταν το πιο δροσερό μέρος της ψησταριάς (μάλλον η διπλή λαμαρίνα που έχουν πάνω από το σημείο της φιάλης κάνει δουλειά). Ο άνθρωπος που μου έφερε τις prime και έκανε και τη σύνδεση κιόλας, μου είπε ότι έχει αρκετούς που έχουν την ίδια και όλοι ψήνουν με τη φιάλη κάτω χωρίς θέμα. Την άφησα να κρυώσει λίγο και πέρασα ηλιέλαιο στην πλάκα. Σήμερα το βράδι ή αύριο θα γίνει και το πρώτο ψήσιμο με φθηνά εννοείται κρέατα 😂 Εγώ από την αρχή ψήνω με τη φιάλη από κάτω δεν είχα κανένα θέμα, επειδή διάβασα διάφορα όμως καλού κακού έβαλα πάνω από τη φιάλη ένα κομμάτι dow και δεν έχει κανένα θέμα από ζέστη. 1
Votritis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Με βάση το manual, δεν πρέπει να τοποθετείται κάτω από την ψησταριά. https://assets.leroymerlin.es/is/content/lmes/81873733-0200m-es/bbq-gas-4b-kenton-naterial.pdf Σελ 75 δεν το ηξερα αυτο , εγω απο κατω την ειχα και έψηνα και μάλιστα το καλοκαιρι , το ειχα ελέγξει βεβαια μερικές φορες και δεν μου φάνηκε πολυ η θερμοκρασία που ειχε πανω απο την φιαλη .
est Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Έχει λογική να ανάβεις με ανοικτό καπάκι για να βεβαιώνεσαι οτι αναψε...γιατί αλλίως πας για εκρηξη... Αλλά να ζεστάνεις με ανοικτό δεν έχει λογική γιατι δεν θα ζεστάνεις ποτέ... Και όχι μόνο για να βεβαιώνεσαι ότι άναψε αλλά κυρίως για να μην υπάρχει συσσωρευμένο αέριο εξαιτίας αβλεψίας κατά το προηγούμενο κλείσιμο ή διαρροής, και με κλειστό καπάκι προκληθεί έκρηξη κατά το άναμμα. Btw Όλοι γνωρίζουμε ότι η χαρακτηριστική μυρωδιά αυγού δεν προϋπάρχει στο αέριο και οφείλεται στην μεθανοθειόλη που προστίθεται κατά την παραγωγή του ώστε να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τυχόν διαρροή . Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από est 2
jaguar13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Φιάλη προπανίου ή μείγμα υγραερίου και γιατί? Βλέπω τις prime σε κοκκινο (υγραέριο) και γκρι (προπάνιο) με τους αντίστοιχους ρυθμιστές) και δεν ξέρω τί να παραγγείλω...
bpel86 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Έχει λογική να ανάβεις με ανοικτό καπάκι για να βεβαιώνεσαι οτι αναψε...γιατί αλλίως πας για εκρηξη... Αλλά να ζεστάνεις με ανοικτό δεν έχει λογική γιατι δεν θα ζεστάνεις ποτέ... Μα κι εγώ γιαυτο αναρωτιέμαι. Απόλυτα λογικό το αναμα με ανοιχτό καπάκι, αλλά και προθέρμανση με ανοιχτό καπάκι που αναφέρεται στις οδηγίες πώς θα γίνει; Δε θα ανεβεί ποτε η θερμοκρασία
astavlas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, jaguar13 είπε Φιάλη προπανίου ή μείγμα υγραερίου και γιατί? Βλέπω τις prime σε κοκκινο (υγραέριο) και γκρι (προπάνιο) με τους αντίστοιχους ρυθμιστές) και δεν ξέρω τί να παραγγείλω... Επίσης, ποια η διαφορά της prime από την κλασική μπουκαλα?
ilpapacha Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, jaguar13 είπε Φιάλη προπανίου ή μείγμα υγραερίου και γιατί? Βλέπω τις prime σε κοκκινο (υγραέριο) και γκρι (προπάνιο) με τους αντίστοιχους ρυθμιστές) και δεν ξέρω τί να παραγγείλω... Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο. Έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Έχε υπόψη σου ότι χρειάζεται και διαφορετικός ρυθμιστής, 30mbar για το μείγμα και 37mbar για το προπάνιο. 8 λεπτά πριν, astavlas είπε Επίσης, ποια η διαφορά της prime από την κλασική μπουκαλα? Η coral prime είναι πιο ελαφριά και διαθέτει κουμπωτό ρυθμιστή, όπου δεν χρειάζεται κάποιο κλειδί/λαστιχάκι. Η αλλαγή της μπουκάλας γίνεται πιο εύκολα/γρήγορα. 3 ώρες πριν, Votritis είπε δεν το ηξερα αυτο , εγω απο κατω την ειχα και έψηνα και μάλιστα το καλοκαιρι , το ειχα ελέγξει βεβαια μερικές φορες και δεν μου φάνηκε πολυ η θερμοκρασία που ειχε πανω απο την φιαλη . Ενδεχομένως να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, όμως το έχουν συμπεριλάβει στις οδηγίες χρήσης της ψησταριάς. Ίσως για να είναι «καλυμμένοι» για παν ενδεχόμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα