Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλη γλύκα, πράγματι.

Ναι άλλη γλυκα...

Γιατί ο έλληνας δικτάκτορας καταρχήν θα είχε όση δύναμη θα μπορούσε να έχει η ελλάδα.. και όχι παραπάνω.

Ο έλληνας δικτάκτορας θα πέθαινε κάποια στιγμή (η οποιαδήποτε ξένη εξουσία τύπου "USA A.E" ποτε... )

Ο έλληνας δικτάκτορας αποκλείεται να μην είχε σχέδια για την ελλάδα... είναι γελοίο να φανταζόμαστε τους δικτακτορες σαν μικρά κακά ανθρωπάκια με το μουστάκι του χίτλερ που κανένα άλλο σκοπό δεν έχουν παρα να βασανίζουν αθώους ανθρώπους για να περνάει η ώρα...

Για παράδειγμα ας πάρουμε τον μεταξά.. έχει κάνει πολλά ευεργετικά πράματα για την χωρα μας και χωρίς αυτόν ίσως η ελλάδα να ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα . (είπε και το ΟΧΙ!... ένας πουλημένος θα συνεργαζόταν μαζί με τις ξένες δυνάμεις)

Η την χούντα.. παρα τα δεινά έχουμε ένα σορό πράματα που οφείλουμε σε αυτή.. δρόμους, τηλεπικοινωνίες, συντάξεις, γεωργία κτλ

Προσοχή δεν τους υποστηρίζω απλά λέω ότι δεν γίνονται 100% μονόπλευρα τα πράματα..

Μια ξένη δύναμη δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο.. επειδή ακριβώς είναι ξένη! κοιτάει να απομυζήσει ότι μπορεί και να καταστήσει τον τόπο ανάξιο και αδύναμο για να μην αποτελέσει ανταγωνιστή η κίνδυνο στα μελλοντικά της σχέδια.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

42 χρόνια τους βασάνιζε, λογικό είναι.

και εμας βασανιζουν 190 χρονια προδοτες που κρατανε την ελλαδα σε παρακμη απο επιλογη. να δουμε εμεις (αμην κ ποτε)πότε θα τους κάνουμε χειρότερα.

Δημοσ.

για τους γνώστες του σταρ τρεκ, υπήρχε στον αστροστόλο η "γενική εντολή Νο 1" η οποία υπερτερούσε όλων και εν περιληψει έλεγε ότι δεν πρέπει κανένα μέλος του να παρεμβαίνει για οποιονδήποτε λόγο (ακόμα και αν από αυτόν κρίνεται η ζωή του) στην εξέλιξη και την λειτουργία των εξωγήινων κοινωνιών που θα συναντούσαν

αν και όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να εφαρμόζονται και στις περιπτωσεις γήϊνων πολιτισμών, κονωνιών και χωρών στους οποίους έρχονται παγκόσμιοι μπάτσοι για να τους πουν πως θα ζήσουν και να αποκαταστήσουν τις "ανισότητες" (εννοείται όταν υφίσταται ενεργειακό ή γεωστρατηγικό ενδιαφέρον).

με τι κριτήριο θα αποφασίσω εγώ για το σωστό και το λάθος για λογαριασμό κάποιου άλλου ο οποίος ποτέ δεν μου το ζήτησε και πάντα μη καταλαβαίνοντας την κουλτούρα του;

με την ίδια νομιμοποίηση που έχω εγώ να αλλάξω το καθεστώς στην λιβύη (και την κάθε λιβύη) ίσως πρέπει να κατέβουν και οι σκανδιναβοί και να διώξουν από τα πατρικά τους όλη τη νεολαία που κατοικοεδρεύει εκεί αφού σύμφωνα με τις βορειοευρωπαικές αρχές θα έπρεπε να φεύγουν απ' το σπίτι τους στα 18 (βλέπε διαφήμιση νεοσετ!!!)

Δημοσ.

για τους γνώστες του σταρ τρεκ, υπήρχε στον αστροστόλο η "γενική εντολή Νο 1" η οποία υπερτερούσε όλων και εν περιληψει έλεγε ότι δεν πρέπει κανένα μέλος του να παρεμβαίνει για οποιονδήποτε λόγο (ακόμα και αν από αυτόν κρίνεται η ζωή του) στην εξέλιξη και την λειτουργία των εξωγήινων κοινωνιών που θα συναντούσαν

αν και όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να εφαρμόζονται και στις περιπτωσεις γήϊνων πολιτισμών, κονωνιών και χωρών στους οποίους έρχονται παγκόσμιοι μπάτσοι για να τους πουν πως θα ζήσουν και να αποκαταστήσουν τις "ανισότητες" (εννοείται όταν υφίσταται ενεργειακό ή γεωστρατηγικό ενδιαφέρον).

με τι κριτήριο θα αποφασίσω εγώ για το σωστό και το λάθος για λογαριασμό κάποιου άλλου ο οποίος ποτέ δεν μου το ζήτησε και πάντα μη καταλαβαίνοντας την κουλτούρα του;

με την ίδια νομιμοποίηση που έχω εγώ να αλλάξω το καθεστώς στην λιβύη (και την κάθε λιβύη) ίσως πρέπει να κατέβουν και οι σκανδιναβοί και να διώξουν από τα πατρικά τους όλη τη νεολαία που κατοικοεδρεύει εκεί αφού σύμφωνα με τις βορειοευρωπαικές αρχές θα έπρεπε να φεύγουν απ' το σπίτι τους στα 18 (βλέπε διαφήμιση νεοσετ!!!)

συγνωμη,αλλα στην περιπτωση της Λιβυης,οι εξεργεμενοι ηταν αυτο που ζητησαν την στρατιωτικη βοηθεια των Δυτικων.δεν ηρθαν απο μονοι τους οι ευρωπαιοι και οι αμερικανοι.

ενταξει,το ξερουμε οτι ειναι κακοι οι 'πολιτισμενοι' Δυτικοι αλλα μερικες φορες καλο ειναι να λεμε και τα γεγονοτα οπως ειναι.

Δημοσ.

σχετικά με το βίντεο , θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι και τέλος , αυτά τα λιντσαρίσματα και τα βασανιστήρια δεν χρειαζόντουσαν.

Δημοσ.

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται η και αστείο.. (μιας και αυτή την πλύση εγκεφαλου έχουμε δεχτεί) τα χρήματα δεν είναι το παν..

Και κυρίως τα χρήματα (χαρτιά με ζωγραφιές) δεν αποτελούν κριτήριο για την κατάλυση κρατών εθίμων κτλ.

Καταρχήν να ξεκινήσω με το ότι ο Καντάφι ήταν για παρα πολλά χρονια ηγέτης ενός πλουσιου κράτους λογικό είναι να έχει χρήματα θα ήταν και ένα είδος εξευτελισμός του κράτους αν ο ίδιος ο ηγέτης του ήταν φτωχός. Επίσης να πω ότι πάντα μπορούμε να βρούμε κακώς κείμενα και αρνητικά πράγματα σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν αλλαγές και τα καταφέρνουν!

Αλίμονο μπορούμε να σούρουμε ένα σορό πράματα από τον ναπολέοντα μέχρι ίσως και τον Μέγα Αλέξανδρο (όχι ότι εξισώνω τον καντάφι με τους προαναφερθέντες απλά ανήκει -με διαφορα μεν- στην ίδια κατηγορια)

Γιατί όταν πας να πιάσεις ψαρια αναγκαστικά θα βρέξεις τον απ΄αυτο σου... οι 100% διπλωμάτες που κάνουν τα πάντα για να φαίνονται καλοί με ολους και όλα ποτε δεν κατάφεραν τίποτα και σίγουρα δεν υπήρξαν ηγέτες.

Τώρα να συνεχίσω και να πω ότι ο Καντάφι είναι ηγετης της λιβύης αναδυόμενος με τους τρόπος και τα ήθη και έθιμα του κράτους του άρα με 100% αποδεκτούς τρόπους που δεν μας πέφτει λόγος να τους λογοκρίνουμε.

Είναι ο δημιουργός του ισλαμικού σοσιαλισμού και είχε όραμα για την χωρα του.

Και να σου πω το άλλο? ακόμη και κάκιστος να ήταν και να καταπίεζε τους πολίτες του έτσι όπως φαίνεται στα αμερικανικα μέσα μαζικής μαζοποίησης δεν έχει να λέει τίποτα απολύτως!

Τα προβλήματα της χώρας πρέπει να τα λύνουν οι ίδιοι οι πολίτες της! Είναι δικός τους λογαριασμός το τι κάνουν και το τι όχι μέσα στην επικράτεια τους!

Εγώ για παράδειγμα (αν και είμαι 100% υπέρ της λαϊκής δημοκρατίας η έστω αυτής που έχουμε τώρα που δεν είναι τόσο δημοκρατία... ) θα προτιμούσα 1000 φορες έναν έλληνα δικτάκτορα (που να είναι έλληνας και όχι μαριονέτα ξένων) παρα να έρθει στο κεφάλι μου ένας αμερικανος δικτάκτορας με την μορφή του σωτήρα στήνοντας τις εταιρίες κυκλώματα κτλ για να σκλαβώσει εμενα αλλα και τα τρισέγγονα μου!

Το κράτος δεν είναι επιχείρηση... μορεί να μοιάζει με επιχείρηση μιας και έχει έξοδα έσοδα και περιουσια... αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Για παράδειγμα κριτήριο για την ηγεσία δεν πρέπει να είναι αυτός που θα μας φέρει τα περισσότερα φράγκα.. (όπως είναι τώρα...) αυτός που θα μας κάνει το δάνειο κτλ.. έτσι διαλύεται ένα κράτος το οποιο κοιτάει μονο ισολογισμούς και νούμερα.

Κύριο κριτήριο για την ηγεσία πρέπει να είναι το εθνικό φρόνημα η ικανότητα και το όραμα!

Είναι ένας από τους λόγους που διώξαμε τον βασιλιά αλλα από την άλλη και ένας από τους λόγους που γράφουμε με greeklish που τα παιδιά μας δεν ξέρουν ιστορία και που χρωστάμε δις (μιας και ψηφίζαμε και παλιότερα κόμματα που ήταν ανδρείκελα άλλων χωρων και που φέρνανε δάνεια από αυτές τις χώρες στα ταμία μας -τρώγοντας τα βεβαια οι ίδιοι- )

συγνωμη,εσυ ποιο πανω εγραψες οτι θα ερθουν οι κακοι ξενοι να κλεψουν ολο τον πλουτο της Λιβυης.

εγω σου λεω οτι αυτο εκανε ο Κανταφι επι 40χρονια.

και τωρα μου λες οτι τα χρηματα δεν ειναι το παν!?!

δηλαδη το ιδιο το επιχειρημα θα αλλαζει αν αναφερομαστε στους κακους Δυτικους η στους καλους ντοπιους;

ξερεις η ζωη δεν ειναι ασπρο-μαυρο,ειναι γρκι.και ο κοσμος ειναι πιο πολυπλοκος απο οτι τον αντιλαμβανομαστε.

και κατι αλλο,με την Λιβυη τις περισσοτερες παρτιδες τις εχουν οι Ευρωπαιοι,οχι οι Αμερικανοι.αναμεσα τους και η δικια μας χωρα.

σχετικά με το βίντεο , θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι και τέλος , αυτά τα λιντσαρίσματα και τα βασανιστήρια δεν χρειαζόντουσαν.

με μια σφαιρα στο κεφαλι τον σκοτωσανε.

οσο αφορα τα λιντσαρισματα,ειδαμε και τους δικους μας αυτες τις δυο μερες.και την αλλη φορα με τους 4 καμενους.

Δημοσ.

συγνωμη,αλλα στην περιπτωση της Λιβυης,οι εξεργεμενοι ηταν αυτο που ζητησαν την στρατιωτικη βοηθεια των Δυτικων.δεν ηρθαν απο μονοι τους οι ευρωπαιοι και οι αμερικανοι.

ενταξει,το ξερουμε οτι ειναι κακοι οι 'πολιτισμενοι' Δυτικοι αλλα μερικες φορες καλο ειναι να λεμε και τα γεγονοτα οπως ειναι.

έχεις δίκιο. ποιος όμως αποφάσισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι και αν αποτελεί γενικό αίτημα η επέμβαση; και η λιβύη (και μαζί άλλες όμορες ή γειτονικές χώρες) είναι οι μόνες που εξεγέρθηκαν ή που ζήτησαν βοήθεια; κοίτα νοτιότερα κατά αφρική μεριά να δεις εξεγέρσεις. και τώρα και παλιά. που αφέθηκαν να σφαγιασθούν από τους δικτάτορες ή κυβερνώντες τους. αλλά εκεί ή δεν υπήρχε δέλεαρ ($$$$) ή το δέλεαρ ($$$$) το είχαν οι κυβερνώντες οι οποίοι ήταν "καλά παιδιά" και άκουγαν τον "μπαμπά" τους

Δημοσ.

συγνωμη,εσυ ποιο πανω εγραψες οτι θα ερθουν οι κακοι ξενοι να κλεψουν ολο τον πλουτο της Λιβυης.

εγω σου λεω οτι αυτο εκανε ο Κανταφι επι 40χρονια.

και τωρα μου λες οτι τα χρηματα δεν ειναι το παν!?!

δηλαδη το ιδιο το επιχειρημα θα αλλαζει αν αναφερομαστε στους κακους Δυτικους η στους καλους ντοπιους;

ξερεις η ζωη δεν ειναι ασπρο-μαυρο,ειναι γρκι.και ο κοσμος ειναι πιο πολυπλοκος απο οτι τον αντιλαμβανομαστε.

και κατι αλλο,με την Λιβυη τις περισσοτερες παρτιδες τις εχουν οι Ευρωπαιοι,οχι οι Αμερικανοι.αναμεσα τους και η δικια μας χωρα.

με μια σφαιρα στο κεφαλι τον σκοτωσανε.

οσο αφορα τα λιντσαρισματα,ειδαμε και τους δικους μας αυτες τις δυο μερες.και την αλλη φορα με τους 4 καμενους.

Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα περιοριστούν στον πλούτο!

Σκλαβωθήκαν τώρα τελειωσε! θα βάζουν τα δικά τους τσιράκια για ηγέτες.. θα κινούν τα δικά τους νήματα -δικη τους τηλεόραση δικη τους παιδεία- θα αλλοιώσουν τα ήθη και τα έθιμα τους -τα παιδιά θα θέλουν να χορεύουν brake dance και να τρώνε McD αν θες να το θέσω πιο απλοϊκά για να μην μπερδευόμαστε :P -

και γενικά θα είναι ένα κράτος υποχείριο.

Ο καντάφι ΔΕΝ έκλεβε τον πλούτο της λιβύης (ασχέτως αν επωφελούνταν σε μεγάλο βαθμό)

Και όταν ο καντάφι ήταν στην εξουσία η λιβύη ήταν λιβύη

Τώρα θα μοιάζει περισσότερο με αμέρικαν style τριτοκοσμικη χωρα σαν αυτες τις νοτιας αφρικης.... Να δεις ποσο θα αυξηθούν δραματικά τα ποσοστά των ατομων που θα ομιλούν την αγγλική κτλ γενικά όλα θα καταλυθούν.

Δημοσ.
ποιος όμως αποφάσισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι και αν αποτελεί γενικό αίτημα η επέμβαση;

τι εννοεις με αυτο; οι εξεργεμενοι προφανως και ηταν πολλοι διαφορετικα δεν θα κινητοποιουσε ολοκληρο τον στρατο του ο Κανταφι και θα αρχιζε τους βομβαρδισμους πολεων.

επισης την βοηθεια την ζητησαν εχοντας πρωτα σχηματισει μια εικονικη κυβερνηση με την μορφη εκτελεστικου συμβουλιου,διεθνως αναγνωρισμενου και με μελη σημαντικου κυρους.

τα υπολοιπα που γραφεις δεν εχουν την παραμικρη σχεση με το γεγονος οτι οι ξενοι δεν ηρθαν απο μονοι τους,αλλα οι επαναστατες της Λιβυης ηταν αυτοι που ζητησαν την βοηθεια τους.

Δημοσ.

επαναστατες της Λιβυης ηταν αυτοι που ζητησαν την βοηθεια τους.

εννοείται. και "εμείς" οι δυτικοί είναι γνωστό ότι σπεύδουμε σε όποιον χρειαστεί...βοήθεια

Δημοσ.

Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα περιοριστούν στον πλούτο!

Σκλαβωθήκαν τώρα τελειωσε! θα βάζουν τα δικά τους τσιράκια για ηγέτες.. θα κινούν τα δικά τους νήματα -δικη τους τηλεόραση δικη τους παιδεία- θα αλλοιώσουν τα ήθη και τα έθιμα τους -τα παιδιά θα θέλουν να χορεύουν brake dance και να τρώνε McD αν θες να το θέσω πιο απλοϊκά για να μην μπερδευόμαστε :P -

και γενικά θα είναι ένα κράτος υποχείριο.

Ο καντάφι ΔΕΝ έκλεβε τον πλούτο της λιβύης (ασχέτως αν επωφελούνταν σε μεγάλο βαθμό)

Και όταν ο καντάφι ήταν στην εξουσία η λιβύη ήταν λιβύη

Τώρα θα μοιάζει περισσότερο με αμέρικαν style τριτοκοσμικη χωρα σαν αυτες τις νοτιας αφρικης.... Να δεις ποσο θα αυξηθούν δραματικά τα ποσοστά των ατομων που θα ομιλούν την αγγλική κτλ γενικά όλα θα καταλυθούν.

υπερβάλλεις.

πιο πιθανο ειναι να ξεκινησει ενας νεος εμφυλιος στην Λιβυη,με τοσες φυλες που υπαρχουν εκει,παρα να γινουν ολα αυτα που λες.

επισης αν ο Κανταφι δεν εκλεβε κρατικη περιουσια,αυτο σημαινει οτι ουτε τα δικα μας λαμογια εδω κλεβανε δημοσιο πλουτο; απλως επωφελουνταν σε μεγαλο βαθμο ε;

οσο αφορα την Νοτια Αφρικη,τελειως ασχετο παραδειγμα με το θεμα της Λιβυης.εκει υπηρξε αποκοικιοκρατιση απο το 1600,οχι εισβολη πολυθνικων εταιρειων στην ντοπια αγορα και κουλτουρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...