Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλαράκι,plz,θέλω κι εγώ απ´ αυτό που βρήκες."Ο μόνος λόγος που μπήκαμε στο ΔΝΤ είναι για ανάπτυξη".

Πως γίνεται κάτι να ειναι ιδιωτικό,να μη του φτάνουν και να θέλει κρατική επιχορήγηση?

Και μη μου πείτε πάλι "άλλο οι τράπεζες" γιατι και οι τράπεζες μαγαζιά που πουλάνε χρήμα ειναι και οι περισσότερες απο αυτές πριν ήταν κρατικές. Τι κερδισε το κράτος απ τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών??

ΕΧΑΣΕ. Με δισεκατομύρια (η τρισεκατομύρια που έλεγε και μια ψυχή), από τον Ελληνα πολίτη για να στηριχθεί το οικονομικό μας σύστημα.

Την ίδια παπαριά που έκαναν και στην Αμερική δηλαδή με τη διαφορά οτι αυτοι έχουν δικο τους νόμισμα.

Σαφως και χρειάζεται κρατικη επιχορήγηση μια ΔΕΚΟ.

Οπως και μια ιδιωτική ΔΕΚΟ θα χρειαστεί επιχορήγηση. Το ζήτημα ειναι αυτή η επιχορήγηση από που θα παρθεί?

Από τον ιδιώτη ή απο το κράτος?

Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τα όποια κέρδη της κερδοφόρας ΔΕΚΟ θα πάνε στο κράτος.

Μελλοντικά που θα πάνε?

Και εν πάση περιπτώση, τι ποσοστό θα έχει το δημόσιο από την υποτιθέμενη κερδοφορια της ιδιωτικής αυτής εταιρία?

Θα λάβει μέρος και στις ζημίες της?

Και ας δώσουμε το παράδειγμα του ΟΤΕ το οποίο ευκολα αντικρουεται με τα παραδειγματα των Εθνικών δρόμων και το απίστευτο παντελόνιασμα που πέφτει εκεί, με έργα που ποτέ δεν έγιναν και πτωχευμένες εταιρίες που εισπράτουν εκατομμύρια σε δρόμους καρμανιόλες, χωρίς καν να μπαίνει έναν εισαγγελεας στη μέση.

Δώστε εγγυήσεις στον κόσμο, πως το προιόν που παίρνει θα έχει την ίδια ή χαμηλότερη τιμή, οτι δε θα υποχρεωθει σε περίπτωση ζημίας να επιχορηγήσει τον ιδιώτη, ότι το κράτος θα παίρνει ένα ποσοστό επι των κερδών δια παντώς και τότε ναι...Αν πιά ειναι τέτοιο λουκούμι η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ μας, πουλα.

Αλλά ειλικρινά τώρα. Ποιός επιχειρηματίας θα έκανε μια τέτοια σύμβαση?Για βλάκες τους έχεις?

Τα ίδια πράγματα λέμε συνεχώς και βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο.

- Να μην ανοίξουμε και κουβέντα για το ποιός πλήρωσε τελικά τις νέες τεχνολογίες για να έχουμε γρηγορο ιντερνετ και ψηφιακές ευκολίες στον ΟΤΕ. Να μην κάνουμε καν αναφορά για τις μετοχές του ΟΤΕ που κλαίνε μανούλες εκεί.

Επαναλαμβάνω οτι ο λόγος που μπήκαμε στο ΔΝΤ είναι για να αναπτυχθούμε.

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Xαχαχα...Οι εθνοπατέρες μας το είπαν και το επαναλαμβάνω συνεχώς ειρωνικά, μια που βασικό επιχείρημα επίσης των εθνοπατέρων μας, ως προς τη πωληση των μη ζημιογόνων ΔΕΚΟ, είναι η "ανάπτυξη" :P

Δημοσ.

Ποιος παιρνει αυτα τα κερδη, τη στιγμη που σαν κρατος ας πουμε στη ΔΕΗ πληρωνουμε 600 μυρια το χρονο ασφαλιστικες επιχορηγησεις. Πως γινεται να ειναι κατι κερδοφορο, αλλα να μην του φτανουν και να θελει κρατικη επιχορηγηση; ΚΑι τελος ποσα απο αυτα τα κερδη μπαινουν στα ταμεια του κρατους για να χρησιμοποιηθουν σε αλλους σκοπους;

Το κοκκινισμένο, είναι ερώτημα το οποίο δεν απαντάται βάση λογικής. Πολύ σωστά κάνεις και το θέτεις (το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ), αλλά αν ελπίζεις σε στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απάντηση, απλώς ματαιοπονείς. Τα πράγματα είναι απλά, αλλά σπανίως θα τα δεις να λέγονται με τ' όνομά τους: Δε γίνεται να είναι κάτι κερδοφόρο και να μην του φτάνουν τα κέρδη του ώστε να συνεχίσει να είναι κερδοφόρο. Αρκεί να διαχειρίζεται τα κέρδη του σωστά, προκειμένου να αναπτύσσεται και να παραμένει ανταγωνιστικό. Πόσο μάλλον όταν, όντας κρατικό, δε φορολογείται για τα κέρδη του, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση. Όταν όμως αυτό το «κερδοφόρο», έχει αναλάβει να συντηρεί και κάποιες χιλιάδες βολεμένους, οι οποίοι δεν προσφέρουν ούτε στην παραγωγικότητα, ούτε στην κερδοφορία του, με το αιτιολογικό «γιατί έτσι», καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι το χρήμα δε φτάνει. Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί ζωντανή η πελατειακή σχέση, μεταξύ κυβερνώντων και βολεμένων που αγόρασαν τις θέσεις τους με την ψήφο τους, η κρατική επιχορήγηση είναι η «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» λύση.

αν είναι εφικτό να φέρουν κέρδη, είναι εξαρχής λάθος να δωθούν σε ιδιώτες.

Άλλο το αν είναι εφικτός ένας σκοπός και άλλο το αν όντως επιτυγχάνεται. Το εφικτό του σκοπού εμπίπτει στη θεωρία. Οι τρόποι όμως με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί ο σκοπός, μπορεί να είναι πολλοί. Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για «εξ αρχής λάθος», όταν δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, ο ιδιώτης να αποδειχθεί ικανότερος διαχειριστής, εφαρμόζοντας πρακτικές τις οποίες το δημόσιο δεν τόλμησε, υποκύπτοντας σε σχέσεις εξάρτησης.

Σαφως και χρειάζεται κρατικη επιχορήγηση μια ΔΕΚΟ.

Οπως και μια ιδιωτική ΔΕΚΟ θα χρειαστεί επιχορήγηση. Το ζήτημα ειναι αυτή η επιχορήγηση από που θα παρθεί?

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το ζήτημα δεν είναι από πού θα παρθεί η επιχορήγηση. Το ζήτημα συνεχίζει να είναι «γιατί χρειάζεται και πρέπει να υφίσταται;» (είτε προς ΔΕΚΟ, είτε προς ιδιωτική επιχείρηση).

Εγώ έδωσα τη δική μου - ωμή και ψυχρή - ερμηνεία στο «γιατί», απαντώντας στον Πουρνάρα. Επειδή όμως, όπως προείπα, απάντηση βασισμένη στη λογική μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει και επειδή, προφανώς, η δική μου ερμηνεία - ασχέτως του αν κάποιοι τη δέχονται ως αληθή ή την απορρίπτουν - δε θα έπρεπε να καταπίνεται αδιαμαρτύρητα από λογικώς σκεπτόμενα άτομα (διότι όποιος το καταπίνει αυτό, παραδέχεται στην ουσία ότι του αρέσει να τον ληστεύουν), συνεχίζω να αναρωτιέμαι για το αν υπάρχει άλλη ερμηνεία, την οποία να μπορεί να την αποδεχθεί ένας λογικός άνθρωπος, χωρίς να ...πονάει το μυαλό του. Έχεις κάποια υπ' όψη σου;

• Like 2
Δημοσ.
Το ζήτημα συνεχίζει να είναι «γιατί χρειάζεται και πρέπει να υφίσταται;»

Θα σου απαντήσω με ερώτηση.

Γιατι μια ιδιωτική επιχείρηση, χρειάζεται ή υφίσταται κρατικής επιχορήγησης?

Στο δημόσιο, η απάντηση ειναι εύκολη. Τεμπέληδες και μη παραγωγικοί υπάλληλοι, ανικανότητα δημόσιου να ελέγξει τους υπαλλήλους του κτλ κτλ.

Στην ιδιωτική τι συμβαίνει?

Μπορεις εσύ ή εν πάση περιπτώση, όποιος ειναι υπερ της ιδιωτικοποίησης μη ζημιογόνων ΔΕΚΟ, να μου εγγυηθεί οτι αύριο μεθαυριο ο ιδιώτης δε θα απαιτήσει επιχορήγηση από το κράτος επειδή έπεσαν τα καράβια του έξω?

Ειναι κάτι που το έχουμε ηδη δει.

Και θα επαναλάβω αυτό που έχω γράψει αρκετές φορές σε τέτοιες συζητησεις.

Δώστε εγγυήσεις στον κόσμο, πως το προιόν που παίρνει ο ιδιωτης (μονοπωλιακό στις περισσότερες περιπτώσεις) θα έχει την ίδια ή χαμηλότερη τιμή, οτι δε θα υποχρεωθει σε περίπτωση ζημίας να επιχορηγήσει τον ιδιώτη, ότι το κράτος θα παίρνει ένα ποσοστό επι των κερδών δια παντώς και τότε ναι...Αν πιά ειναι τέτοιο λουκούμι η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ μας, πουλα.

Να μη ξεχνάμε τι έγινε και με τις άλλες ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος. Εσκασαν σα τα μπαλόνια.

Εγγυήσεις. Είναι πολύ αυτό που ζητάω?Είναι παράλογο να μη θέλω να πληρώσω τα σπασμένα όπως ήδη κάνω για δρόμους και για τράπεζες?

Επαναλαμβάνω για να μη παρεξηγηθώ.

Είμαι υπερ της ιδιωτικοποιησεις για επιχειρήσεις με ζημίες, με κομματόσκυλα κτλ κτλ.

Αρκει να έχω την εγγύηση οτι τα πράγματα δε θα γινουν χειρότερα απ ότι πριν.

Μπορει το κράτος να κάνει μια καλη συμφωνία?

Δημοσ.

Γιατι μια ιδιωτική επιχείρηση, χρειάζεται ή υφίσταται κρατικής επιχορήγησης?

Στο δημόσιο, η απάντηση ειναι εύκολη. Τεμπέληδες και μη παραγωγικοί υπάλληλοι, ανικανότητα δημόσιου να ελέγξει τους υπαλλήλους του κτλ κτλ. Στην ιδιωτική τι συμβαίνει?

Στο προηγούμενο post μου ήμουν απολύτως σαφής. Είπα: Το ζήτημα συνεχίζει να είναι «γιατί χρειάζεται και πρέπει να υφίσταται;» (είτε προς ΔΕΚΟ, είτε προς ιδιωτική επιχείρηση). Άφησα να πλανάται κάποια αμφιβολία για το ότι είμαι κάθετα αντίθετος στο καθεστώς των κρατικών επιχορηγήσεων προς οποιονδήποτε; Αν ναι, να το ξεκαθαρίσω:

Είμαι 100% κατά του θεσμού των κρατικών επιχορηγήσεων, είτε προς επιχειρήσεις του δημόσιου, είτε προς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι κατά, διότι θεωρώ μια τέτοια πρακτική παράλογη, για να μην πω εξωφρενική. Τι σημαίνει «κρατική επιχορήγηση»; Εκτός βέβαια από το ότι παραδέχομαι πως είμαι ανίκανος να διαχειριστώ αυτό που ανέλαβα και απαιτώ από το κράτος, να φορτώσει στις πλάτες των φορολογουμένων κερατιάτικα, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά μου.

Μπορεις εσύ ή εν πάση περιπτώση, όποιος ειναι υπερ της ιδιωτικοποίησης μη ζημιογόνων ΔΕΚΟ, να μου εγγυηθεί οτι αύριο μεθαυριο ο ιδιώτης δε θα απαιτήσει επιχορήγηση από το κράτος επειδή έπεσαν τα καράβια του έξω?

Δε μπορώ λοιπόν να σου εγγυηθώ το τι θα συμβεί «μεθαύριο», αλλά - εκτός του ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου - δε νομίζω ότι δικαιούται κανείς να με κατηγορήσει γι' αυτό. Θα εδικαιούτο να το κάνει, αν από τη μία υποστήριζα την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και από την άλλη τη διατήρηση του καθεστώτος των κρατικών επιχορηγήσεων, προς τις ιδιωτικές πλέον επιχειρήσεις.

Για να έχεις «επιχείρηση» είτε δημόσια, είτε ιδιωτική, σημαίνει ότι είσαι «επιχειρηματίας». Αν χρειάζεσαι κρατική επιχορήγηση για να επιβιώσεις, δεν είσαι επιχειρηματίας, είσαι καραγκιόζης και το να συνεχίζεις τη δραστηριότητά σου βασιζόμενος σε ξένες πλάτες (φορολογούμενοι), είναι επαίσχυντο και επιβάλλεται να πάψει.

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι, στο οποίο αναφέρθηκα και νωρίτερα αλλά ίσως να μην έγινε απολύτως σαφές, περί «μη ζημιογόνων ΔΕΚΟ». Για να δικαιούται μια επιχείρηση - είτε ΔΕΚΟ, είτε ιδιωτική - να λέγεται «μη ζημιογόνος», δεν αρκεί να έχει κέρδη. Επιβάλλεται να επιβιώνει και να αναπτύσσεται, βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο σ' αυτά. Όταν τραβάει χρήμα από τα κρατικά ταμεία - το οποίο με τη σειρά του το κράτος, το βρίσκει μέσω της αφαίμαξης των πολιτών - δεν είναι απλώς «ζημιογόνος» επιχείρηση. Είναι οργάνωση νταβατζήδων...

• Like 1
Δημοσ.

Κατανοητά όλα, αλλά υπάρχει μια ελαφρά ουτοπιστική τάση στο ποστ σου, δε βρισκεις? Μιλαω για το νόημα της προτελευταιας παραγράφου, στην οποία συμφωνώ απόλυτα αλλά...ζουμε στην Ελλάδα :-)

Δημοσ.

Κατανοητά όλα, αλλά υπάρχει μια ελαφρά ουτοπιστική τάση στο ποστ σου, δε βρισκεις? Μιλαω για το νόημα της προτελευταιας παραγράφου, στην οποία συμφωνώ απόλυτα αλλά...ζουμε στην Ελλάδα :-)

Τι «ελαφρά»; Βαρέως ουτοπιστική και βάλε! Προφανώς και δεν πιστεύω ότι είναι εφικτή η εφαρμογή των όσων λέω, δεδομένου του ελληνικού «μη κράτους». Απλώς πιστεύω ότι θα άξιζε να επιχειρηθεί και ότι μάλλον θα έφερνε αποτέλεσμα. Όνειρα θερινής νυκτός βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται...

• Like 2
Δημοσ.

Για να αποδεσμευτει το κρατος απο τις πληρωμες και τις επιχορηγησεις των "κερδοφορων" ΔΕΚΟ.

Διοτι, μια χαρα ειναι μια ΔΕΚΟ κερδοφορα, αλλα ακομη δεν καταλαβαμε για ποιον; Αυτο ρωταει σε τοσα ποστ το παπι. Ποιος παιρνει αυτα τα κερδη, τη στιγμη που σαν κρατος ας πουμε στη ΔΕΗ πληρωνουμε 600 μυρια το χρονο ασφαλιστικες επιχορηγησεις. [...]

Για δες εδώ, ίσως σου λυθεί η απορία.

Δημοσ.

Το κοκκινισμένο, είναι ερώτημα το οποίο δεν απαντάται βάση λογικής. Πολύ σωστά κάνεις και το θέτεις (το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ), αλλά αν ελπίζεις σε στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απάντηση, απλώς ματαιοπονείς. Τα πράγματα είναι απλά, αλλά σπανίως θα τα δεις να λέγονται με τ' όνομά τους: Δε γίνεται να είναι κάτι κερδοφόρο και να μην του φτάνουν τα κέρδη του ώστε να συνεχίσει να είναι κερδοφόρο. Αρκεί να διαχειρίζεται τα κέρδη του σωστά, προκειμένου να αναπτύσσεται και να παραμένει ανταγωνιστικό. Πόσο μάλλον όταν, όντας κρατικό, δε φορολογείται για τα κέρδη του, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση. Όταν όμως αυτό το «κερδοφόρο», έχει αναλάβει να συντηρεί και κάποιες χιλιάδες βολεμένους, οι οποίοι δεν προσφέρουν ούτε στην παραγωγικότητα, ούτε στην κερδοφορία του, με το αιτιολογικό «γιατί έτσι», καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι το χρήμα δε φτάνει. Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί ζωντανή η πελατειακή σχέση, μεταξύ κυβερνώντων και βολεμένων που αγόρασαν τις θέσεις τους με την ψήφο τους, η κρατική επιχορήγηση είναι η «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» λύση.

Άλλο το αν είναι εφικτός ένας σκοπός και άλλο το αν όντως επιτυγχάνεται. Το εφικτό του σκοπού εμπίπτει στη θεωρία. Οι τρόποι όμως με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί ο σκοπός, μπορεί να είναι πολλοί. Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για «εξ αρχής λάθος», όταν δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, ο ιδιώτης να αποδειχθεί ικανότερος διαχειριστής, εφαρμόζοντας πρακτικές τις οποίες το δημόσιο δεν τόλμησε, υποκύπτοντας σε σχέσεις εξάρτησης.

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το ζήτημα δεν είναι από πού θα παρθεί η επιχορήγηση. Το ζήτημα συνεχίζει να είναι «γιατί χρειάζεται και πρέπει να υφίσταται;» (είτε προς ΔΕΚΟ, είτε προς ιδιωτική επιχείρηση).

Εγώ έδωσα τη δική μου - ωμή και ψυχρή - ερμηνεία στο «γιατί», απαντώντας στον Πουρνάρα. Επειδή όμως, όπως προείπα, απάντηση βασισμένη στη λογική μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει και επειδή, προφανώς, η δική μου ερμηνεία - ασχέτως του αν κάποιοι τη δέχονται ως αληθή ή την απορρίπτουν - δε θα έπρεπε να καταπίνεται αδιαμαρτύρητα από λογικώς σκεπτόμενα άτομα (διότι όποιος το καταπίνει αυτό, παραδέχεται στην ουσία ότι του αρέσει να τον ληστεύουν), συνεχίζω να αναρωτιέμαι για το αν υπάρχει άλλη ερμηνεία, την οποία να μπορεί να την αποδεχθεί ένας λογικός άνθρωπος, χωρίς να ...πονάει το μυαλό του. Έχεις κάποια υπ' όψη σου;

Και τα δύο κοκκινισμένα που γράφεις είναι λάθος.

Δημοσ.

Και τα δύο κοκκινισμένα που γράφεις είναι λάθος.

Είμαι πρόθυμος να δω τη διόρθωσή τους. Ειδικά δε για το δεύτερο (περί φορολόγησης των κερδών των ΔΕΚΟ), μια και η αποδοχή ή μη του πρώτου, εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας με τον όρο κερδοφορία (αν τα πάγια ετήσια έξοδα μιας εμπορικής επιχείρησης για παράδειγμα, είναι μεγαλύτερα από τα ετήσια κέρδη της από την πώληση των προϊόντων της, προφανώς και δεν είναι βιώσιμη. Κέρδη έχει μεν, αλλά όχι αρκετά. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ΔΕΚΟ; )

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι ενα μεταβατικο σταδιο που πρεπει να γινει δες το σαν "παρανομες" προσληψεις που δεν επρεπε να γυνουν αρα δεν υπαρχει μονημοτητα.

Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα(ή έστω δε μπορώ εγώ να βγάλω νόημα).

Δημοσ.

Είμαι πρόθυμος να δω τη διόρθωσή τους. Ειδικά δε για το δεύτερο (περί φορολόγησης των κερδών των ΔΕΚΟ), μια και η αποδοχή ή μη του πρώτου, εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας με τον όρο κερδοφορία (αν τα πάγια ετήσια έξοδα μιας εμπορικής επιχείρησης για παράδειγμα, είναι μεγαλύτερα από τα ετήσια κέρδη της από την πώληση των προϊόντων της, προφανώς και δεν είναι βιώσιμη. Κέρδη έχει μεν, αλλά όχι αρκετά. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ΔΕΚΟ; )

είσαι σίγουρος πως ξέρεις τις έννοιες έσοδα, έξοδα, κέρδος;

Δημοσ.

Οι ΔΕΚΟ φορολογούνται πχ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φύλλο της Ν.Ε. (χωρίς να αμφισβητώ απαραιτήτως την εγκυρότητά της ως οικονομικής εφημερίδας), έχει τόσες πιθανότητες να με πείσει για το ότι η ΔΕΗ π.χ. υπόκειται σε καθεστώς αντικειμενικής φορολόγησης, όσες έχουν και τα διάφορα χαρτιά που «ανεμίζουν» στις τηλεοπτικές εκπομπές οι υπουργοί και οι βουλευτές, προκειμένου να αποδείξουν στους εύπιστους ότι είναι αγγελούδια.

Ίσως διότι, όταν μια ΔΕΚΟ δεν είναι συνεπής ως προς τις τυπικές φορολογικές της υποχρεώσεις (όπως και όταν υπάρχουν στοιχεία για ατασθαλίες υπουργών και βουλευτών) , θέμα σε κάποιο κανάλι, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις των «κοινών θνητών», γίνεται από σπανίως μέχρι ποτέ.

είσαι σίγουρος πως ξέρεις τις έννοιες έσοδα, έξοδα, κέρδος;

Βεβαίως και είμαι σίγουρος, τόσο γι' αυτό όσο και για το εξής: Αν δεν είχα αναφερθεί σε «στρατιές κρατικοδίαιτων βολεμένων», δε θα έκανες αυτή την ερώτηση.

Σημ: Πάω να ρίξω μια ματιά στα δημοσιεύματα, σχετικά με το τι συνέβη όταν ιδιωτικοποιήθηκαν οι ΔΕΚΟ στον Πλούτωνα, προκειμένου να σχηματίσω άποψη για το τι θα συμβεί σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα και επιστρέφω...

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαίως και είμαι σίγουρος, τόσο γι' αυτό όσο και για το εξής: Αν δεν είχα αναφερθεί σε «στρατιές κρατικοδίαιτων βολεμένων», δε θα έκανες αυτή την ερώτηση.

κακώς είσαι σίγουρος....

1ον γιατί βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα...

και 2ον γιατί δεν ξέρεις τις έννοιες έσοδα, έξοδα, κέρδος;

αν ήξερες δεν θα ανέφερες το παραπάνω...

εκτός και αν κάτι μπέρδεψες ή παρέλειψες...

εσύ όμως αντί κοιτάξεις μετά την ευγενική παρέμβαση μου μήπως κάτι κακοδιατύπωσες, έψαξες να βρεις εχθρό.... well done... διάθεση για κουβέντα χωρίς προκαταλήψεις...

Σημ: Πάω να ρίξω μια ματιά στα δημοσιεύματα, σχετικά με το τι συνέβη όταν ιδιωτικοποιήθηκαν οι ΔΕΚΟ στον Πλούτωνα, προκειμένου να σχηματίσω άποψη για το τι θα συμβεί σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα και επιστρέφω...

τώρα αυτό καταλαβαίνεις και μόνος σου ελπίζω πόσο αστείο ακούγεται... παιδί δημοτικού μπορεί να σκεφτεί κάτι καλύτερο...

εκτός αν εσύ παραδείγματα και εμπειρίες του παρελθόντος τα γράφεις στα τέτοια σου και κάνεις του κεφαλιού σου... δικαίωμα σου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...