Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή μονο στην αγορα,γιατι παιζουν και αρκετες "μαιμουδιτσες" αλλα κυριως πολλοι δεν δινουν εγγυηση.

Αλλα φανταζομαι οτι γνωριζεις την Ασιατικη αγορα οπως λες,οποτε οκ.

Αναφερομαι σε περιπτωσεις που γνωριζω προσωπικα για Χονγκ Κονγκ και Ντουμπαι.

Κάτι γνωρίζω, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά φίλοι που μένουν έξω ή ταξιδεύουν συχνά, αλλά ούτως ή άλλως εννοώ αγορά από τα επίσημα καταστήματα των εταιρειών που είναι μαζεμένα σε πολυχώρους. Βέβαια στους ίδιους χώρους υπάρχουν και μαϊμουδίστικα μαγαζιά...χαχαχα...αλλά είναι στο ισόγειο συνήθως...

Ορίστε και ένα δείγμα...από ένα μικρό(!) Ασιατικό mall αυστηρά για PC και Photography...στο ισόγειο θα δεις τα μικρά Noname συνήθως μαγαζιά...

Φαντάζομαι στο Χονγκ Κονγκ θα έχει μεγαλύτερα...σου έρχεται να κλάψεις πραγματικά μόλις μπαίνεις...είτε επειδή έχεις λεφτά και μπορείς να αγοράσεις από μια πρωτοφανή ποικιλία και να δοκιμάσεις ό,τι σου αρέσει πριν αγοράσεις, είτε να κλάψεις γιατί δεν έχεις λεφτά για να αγοράσεις...χαχαχα...σε κάθε περίπτωση είναι μια εμπειρία...πού να βρεις τέτοια στην Ευρώπη...

http://www.youtube.com/watch?v=UIQTGZvsqEs&feature=related

Επεξ/σία από Busdarovas
Δημοσ.

Εγώ να σου πω για τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας από Κήπους που πέρασα όταν πήγα οδικώς Κωνσταντινούπολη το 2009.

Εάν θυμάμαι καλά από Ελλάδα προς Τουρκία δεν μας έλεγξε κανείς όσον αφορά τα πράγματα μας δηλαδή στο αυτοκίνητο.

Στο γυρισμό άνοιξα το πορτ μπαγκαζ μόνο στον ελληνικό έλεγχο όπου έριξε μια ματιά και έφυγα. θεωρώ εάν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά λόγω και της κρίσης οτι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Η οργάνωση των τελωνείων μας σε σχέση με των τούρκων ας μην την σχολιάσω καλύτερα γιατί είμαστε 200 χρονιά πίσω..

Επίσης θα σου πρότεινα, αν σ' αρέσουν τα ταξίδια και να βλέπεις νέα μέρη σε συνδυασμό με την διαφορετικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους-λαούς να κάτσεις στο λεωφορείο σε θέση που να μπορείς να βλέπεις το δρόμο μπροστά (θα πρότεινα από την δεξιά πλευρά της σειράς των καθισμάτων αλλά την εσωτερική δίπλα στο διάδρομο για λόγους ασφαλείας κιόλας).

Όταν πήγα εγώ υπήρχαν αρκετά έργα στη διαδρομή και μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ οργανωμένη η σήμανση τους αν και όχι τόσο επαγγελματική. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν υπήρχε σήμανση που να σε έστελνε σε κανα τοίχο όπως στην Ελλάδα..

Επίσης όσο μπορούσα να δω γιατί οδηγούσα κιόλας και είχα ακούσει τα χειρότερα για τους τούρκους οδηγούς (εγώ μια χαρά τους είδα) παντού υπήρχε μια σημαία και μάλιστα ότι μέγεθος μπορείς να φανταστείς.

Καλό ταξίδι να έχεις και με το καλό να επιστρέψεις να μας πεις εντυπώσεις!!

@alexzzz

Στη σκοπιά στη γέφυρα ήταν δυο παλικάρια σχεδόν αγκαλιά από το κρύο που είχε (Νοέμβριος ήταν) όπου σταμάτησα και τους έδωσα τσιγάρα και κάτι κρουασάν. Αυτό που μας είπαν ήταν ότι οι τούρκοι τους φέρονταν καλύτερα από τους έλληνες...

Δημοσ.

@alexzzz

Στη σκοπιά στη γέφυρα ήταν δυο παλικάρια σχεδόν αγκαλιά από το κρύο που είχε (Νοέμβριος ήταν) όπου σταμάτησα και τους έδωσα τσιγάρα και κάτι κρουασάν. Αυτό που μας είπαν ήταν ότι οι τούρκοι τους φέρονταν καλύτερα από τους έλληνες...

όταν ήμουν εγώ και οι Τούρκοι και οι Έλληνες περαστικοί ήταν το ίδιο καλοί. Όλοι σταματούσαν, όλοι κάτι άφηναν και όλοι μας έλεγαν μια κουβέντα. Το ίδιο έκαναν και στους Τούρκους σκοπούς (που όπως είδες είναι 3-4m δίπλα). Τους Τούρκους σκοπούς όμως, ότι τους άφηναν οι περαστικοί, ερχόταν αξιωματικός και τους τα έπαιρνε/πετούσε στον Έβρο... οπότε μόλις έφευγε πηγαίναμε στο όριο εμείς και μοιραζόμασταν τα δικά μας (μπισκότα, αναψυκτικά, σοκολάτες, τσιγάρα).

Όλα αυτά βέβαια το 2005

Δημοσ.

Εγώ να σου πω για τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας από Κήπους που πέρασα όταν πήγα οδικώς Κωνσταντινούπολη το 2009.

Εάν θυμάμαι καλά από Ελλάδα προς Τουρκία δεν μας έλεγξε κανείς όσον αφορά τα πράγματα μας δηλαδή στο αυτοκίνητο.

Στο γυρισμό άνοιξα το πορτ μπαγκαζ μόνο στον ελληνικό έλεγχο όπου έριξε μια ματιά και έφυγα. θεωρώ εάν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά λόγω και της κρίσης οτι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αυτό με προβληματίζει κάπως, λόγω εποχής...το 2009 ακούγεται κοντά, αλλά όντως είναι τεράστια η απόστασή του από το σήμερα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Ελλάδα...

# zaccki

Εσύ πότε πέρασες τελευταία χρονιά? Πριν το 2009 η μετά?

Δημοσ.

όταν ήμουν εγώ και οι Τούρκοι και οι Έλληνες περαστικοί ήταν το ίδιο καλοί. Όλοι σταματούσαν, όλοι κάτι άφηναν και όλοι μας έλεγαν μια κουβέντα. Το ίδιο έκαναν και στους Τούρκους σκοπούς (που όπως είδες είναι 3-4m δίπλα). Τους Τούρκους σκοπούς όμως, ότι τους άφηναν οι περαστικοί, ερχόταν αξιωματικός και τους τα έπαιρνε/πετούσε στον Έβρο... οπότε μόλις έφευγε πηγαίναμε στο όριο εμείς και μοιραζόμασταν τα δικά μας (μπισκότα, αναψυκτικά, σοκολάτες, τσιγάρα).

Όλα αυτά βέβαια το 2005

μεχρι πριν το καλοκαιρι ενας φιλος εκανε για κανα 3μηνο σκοπια εκει.αρκετα λεωφορεια ελληνες ή μη σταματαγαν και εδειναν απο κρουασαν,ρακες μεχρι κατι βαρια τσιγαρα.Βεβαια δεν μου πε οτι στους απεναντι τους τα πετουσαν.αλλα οτι οταν μιλαγαν με τους απεναντι ειχαν σχεδον την ιδια νοοτροπια με μας-δηλ.χανουμε τον καιρο μας εδω περα για χ μηνες ...-.Με μια διαφορα οτι εκει εβαζαν τα βυσματα σε αντιθεση με την ελλαδα.

Δημοσ.

μεχρι πριν το καλοκαιρι ενας φιλος εκανε για κανα 3μηνο σκοπια εκει.αρκετα λεωφορεια ελληνες ή μη σταματαγαν και εδειναν απο κρουασαν,ρακες μεχρι κατι βαρια τσιγαρα.Βεβαια δεν μου πε οτι στους απεναντι τους τα πετουσαν.αλλα οτι οταν μιλαγαν με τους απεναντι ειχαν σχεδον την ιδια νοοτροπια με μας-δηλ.χανουμε τον καιρο μας εδω περα για χ μηνες ...-.Με μια διαφορα οτι εκει εβαζαν τα βυσματα σε αντιθεση με την ελλαδα.

Ναι, αυτό με το βύσμα το έλεγαν και σε μας. Μας έλεγαν (οι λίγοι που ήξεραν ικανοποιητικά αγγλικά) ότι προτιμούν αυτά τα σύνορα από τα άλλα που έχουν πολύ ένταση. Και ήταν μια χαρά παιδιά όλα τους, 3-4 μήνες δεν πέτυχα κανέναν παλαβό.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα και να ρωτησω:

Γνωριζει κανεις, αν αλλοδαπος που μενει νομιμα στην Τουρκια, μπορει νομιμα να εισελθει στη χώρα οδικώς απο Τουρκία;

Δημοσ.

Ε δεν γνωριζω, στην Ελλαδα ειμαστε και περιεργοι με αυτα τα θεματα.

Τουριστικες βιζες και τα τοιαυτα.

Εκτός από την Ελλάδα "είμαστε" και στην ΕΕ (για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Ελλάδα).

Δημοσ.

Αν δεν ειναι κανεις κάφρος να εχει παρει 5-6 μπουκαλακια ποτα και 3_4 κούτες τσιγαρα δεν εχει πρόβλημα. Εκτός αν εισαι ο γκαντεμοσαυρος. Κανω τουλαχιστον 1 φορά το τριμηνο το δρομολόγιο εδω και χρονια και ουδεποτε ειχα προβλημα

Δημοσ.

H είσοδος  και διαμονή του επιτρέπεται για χρονικό διάστημα μέχρι 3 μήνες συνολικά ή τμηματικά εντός διαστήματος έξι μηνών από την ημερομηνία της πρώτης εισόδου. (Ν.3386/2005 άρθρο 6 παράγραφος 5)

Οφείλει να έχει διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις (3386/2005 παράγραφος 6 άρθρο 1)

Κάθε πρόσωπο που εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος ή εξέρχεται από αυτό υποβάλλεται σε έλεγχο κατά την άφιξη και την αναχώρησή του. (Ν.3386/2005 άρθρο 5 παράγραφος 1)

Ο έλεγχος των προσώπων που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος ή εξέρχονται από αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ενεργείται από τις κατά τόπους αρμόδιες, για το σκοπό αυτόν, αστυνομικές αρχές. (Ν 3386/2005 άρθρο 5 παράγραφος 2)

• Moderators
Δημοσ.

Οσο περιεργοι ειναι και στις υπολοιπες χωρες της Ευρωπης, οταν εχεις νομιμα χαρτια και δεν κουβαλας οτιδηποτε παρανομο μαζι σου.

tl;dr: Καθολου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...