Προς το περιεχόμενο

Αναβλήθηκε προσωρινά η συζήτηση του νομοσχεδίου SOPA [Νέα ενημέρωση : Αποσύρθηκε]


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο μεγαλύτερο φόβος των χρηστών του Internet των τελευταίων μηνών, το νομοσχέδιο SOPA τερματίστηκε. Η κίνηση αυτή είναι το αποτέλεσμα των πολύ μεγάλων αντιστάσεων που προέβαλαν όχι μόνο οι χρήστες, αλλά και οι μεγαλύτεροι γίγαντες του Internet όπως το Google, το Twitter και το Facebook. Το SOPA εάν είχε ψηφιστεί θα έδινε όχι μόνο τη δυνατότητα απευθείας τερματισμού των ιστοσελίδων που παραβίαζαν θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και άλλων ιστοσελίδων με συνδέσμους προς αυτές.Ένας από τους λίγους υποστηρικτές του Stop Online Piracy Act ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία κατοχύρωσης διευθύνσεων του Internet GoDaddy, η οποία αφότου είδε να χάνει 100.000 πελάτες σε 10 ημέρες άλλαξε τη στάση της κατά 180 μοίρες. Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες Google και Reddit στα πλαίσια των αντιδράσεών τους έναντι στο SOPA είχαν απειλήσει αρκετές φορές με προσωρινή παύση των υπηρεσιών ρισκάροντας έτσι σημαντικό ποσοστό από τα έσοδά τους.

 

Μπορεί τα σημερινά νέα να είναι ευχάριστα και καθυσηχαστικά, δε θα πρέπει όμως να ξεχάσουμε ένα δεύτερο νομοσχέδιο που έχει κάνει την εμφάνισή του το PIPA, το οποίο περιλαμβάνει περίπου τις ίδιες κυρώσεις με το SOPA. Το νομοσχέδιο PIPA έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 40 από τις 60 απαραίτητες ψήφους για να πάρει την έγκρισή του από τη Γερουσία.

 

Link.png Site: http://www.examiner.com/computers-in-denver/house-kills-sopa'>examiner.com

 

Ενημέρωση 20/1/2012 : Όπως αναφέρει το Reuters, ο εισηγητης του SOPA, Lamar Smith, απέσυρε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μέχρι να βρεθεί μια πιο ευρεία αποδεκτή λύση».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μαλλον πανε να μας το φερουν αλλιως....PIPA (το νομοσχεδιο εννοω βεβαιως βεβαιως), κ*lo, emploki. τα δυο τελευταια μαλλον ακολουθουν συντομως! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναγκαιο link με το thread στο reddit, σχετικα με τη σημασια των ονοματων και τα..ελληνικαgrin.png

 

Ενα απο τα σχολια...

 

PIPA is also one of the (less used) words for "pussy" in Polish.

 

:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο αγωνας συνεχιζεται :mrgreen: .το αγγλικο κομματι της wikipedia(μπορει και τα υπολοιπα δεν εχει αποφασιστει ακομα) θα κατεβασει ρολα τη τεταρτη για 24 ωρες μαζι με αλλα sites.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τοπικ που ενδείκνυται για χαλαρό τρολλάρισμα!

 

-PIPA?!! SOOOOOOOOOOOOOPA!

 

on topic

δεν έχω διαβάσει το νομοσχέδιο, δεν ξέρω ουτε καν γενικά τι προβλέπει αλλά για να αντέδρασε ΚΑΙ Η google σημαίνει ότι δεν κράτησαν ούτε τους τύπους στο ....... που ετοίμαζαν. Θα προσθέσουν λίγο *σος* για να γλιστράει και θα ξανάρθουν :Ρ

Εκτός και αν αλλάξουν τακτική! Είδωμεν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...