Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Επανερχομαι. Χτες ο αντρας της πλέον ιδιοκτήτριας μου ζητησε τα στοιχεια μου εκ νέου,  για να κάνει καινουργιο συμβολαιο γιατι μου είπε, πως είμαστε παράνομοι γιατι ο παππους πέθανε.

Του τα εστειλα, αλλα μου τονισε να του στειλω μεχρι ποτε ισχυει το προηγούμενο. Αυτο με εβαλε σε σκεψεις. Το ισχυον συμβόλαιο ληγει 30/09/2019 ποιος ο λογος να κάνει καινουργιο για δεκα μηνες; Για αυξηση ενοικιου δεν μου ανεφερε τιποτα.

Εχω τις εξης αποριες. Αυτος τωρα που θα κάνει νέα ανανεωση, οσο καιρο και να γραψει ισχύει η τριετια;

Χωρις να με ενημερωσει μπορεί στο νεο συμβολαιο να αυξησει το νοικι;

Τα λεφτα και πριν τα εβαζα στην κορη του παππου, όπου θα συνεχιστεί εκει να μπαινουν.

Έχεις μπερδευτεί λιγάκι, άλλο πράγμα η νέα μίσθωση και άλλο η ανανέωση υπάρχουσας μίσθωσης. Η κυριότερη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο είναι ότι στην νέα μίσθωση η τριετία ξεκινάει από την αρχή, δηλαδή από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η νέα μίσθωση, ενώ στην ανανέωση η τριετία ξεκινάει από τότε που είχε ξεκινήσει η αρχική μίσθωση. Βέβαια στην περίπτωση σου δεν μπορεί να γίνει ανανέωση, οι πεθαμένοι - υποτίθεται πως - δεν κλείνουν συμφωνίες :)

Όσο για το άλλο που σου είπε, δλδ ότι είστε παράνομοι επειδή ο παππούς πέθανε, δεν ισχύει ούτε για αστείο. Ο θάνατος του δεν επηρεάζει τη συμφωνία της μίσθωσης, η κόρη του σαν νέος ιδιοκτήτης εισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της υπάρχουσας μίσθωσης.

Όσο για το αν μπορεί στο νέο μισθωτήριο να αυξήσει το νοίκι χωρίς να σε ενημερώσει, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Εκτός βέβαια και αν εσύ υπογράφεις ότι σου δίνουν χωρίς να το διαβάσεις.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρωταω για να μην τα βρω μπροστα μου και σας ευχαριστώ.

Λογικα θα κανει ανανεωση. Το παράνομο που με είπε δεν υφίσταται απο μερια μου γιατι εξαρχης τα λεφτα τα εβαζα στης κορης του το λογαριασμο. Ο παππούς ειχε την επικαρπία.

Οπου με το παππου μιλουσα για ζημιες, ανανεωσεις και αν ολα ηταν καλα. Επισης οσο ζουσε ο παππούς μου ελεγε το νοικι βαζε το μεχρι 10 του μηνα, οταν εφυγε απο την ζωη αλλαξε αυτό, η κορη του αν πάει 2 του μηνός αρχιζει τα τηλεφωνα. 

Ακομα δεν μου έστειλε να κανω αποδοχη το μισθωτηριο, ουτε να υπογράψω το σχετικο έγγραφο. Νομίζω και τα δυο πρεπει να γίνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι προβληματική περίπτωση είναι η αλήθεια, ενώ δεν θα έπρεπε.Και είναι προβληματική επειδή έτσι όπως έχουν δομήσει το ηλεκτρονικό σύστημα της δήλωσης της μίσθωσης δεν σε αφήνει να συμβαδίσεις με την υπάρχουσα νομική κατάσταση, που είναι και αυτό που σε ενδιαφέρει. Σχετικά πρόσφατα είχα μιλήσει με τον λογιστή μου για αντίστοιχη περίπτωση πελάτη μου. Και επέμενε ότι δεν μπορούσε να δηλώσει ηλεκτρονικά το υπάρχον μισθωτήριο με νέο εκμισθωτή τον κληρονόμο.Επρεπε δηλαδή να γίνει νέα μίσθωση. Και το θεωρούσε και φυσιολογικό. Δεν ξέρω εάν κατάφερα να του αποδώσω τον παραλογισμό, που αντιλαμβάνεται κάποιος κοιτάζοντας το από νομική άποψη, υποθέτω ότι δε μπορείς να τσεκαρεις ένα κουτάκι με άλλον ως εκμισθωτή για να λυθεί το πρόβλημα, επειδή οι λογιστές δεν έχουν αναφέρει σε κανέναν διαχειριστή του συστήματος κανέναν παραλογισμό, αφού δεν τον βλέπουν.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.
47 minutes ago, Liverpool89 said:

Ρωταω για να μην τα βρω μπροστα μου και σας ευχαριστώ.

Λογικα θα κανει ανανεωση. Το παράνομο που με είπε δεν υφίσταται απο μερια μου γιατι εξαρχης τα λεφτα τα εβαζα στης κορης του το λογαριασμο. Ο παππούς ειχε την επικαρπία.

Οπου με το παππου μιλουσα για ζημιες, ανανεωσεις και αν ολα ηταν καλα. Επισης οσο ζουσε ο παππούς μου ελεγε το νοικι βαζε το μεχρι 10 του μηνα, οταν εφυγε απο την ζωη αλλαξε αυτό, η κορη του αν πάει 2 του μηνός αρχιζει τα τηλεφωνα. 

Ακομα δεν μου έστειλε να κανω αποδοχη το μισθωτηριο, ουτε να υπογράψω το σχετικο έγγραφο. Νομίζω και τα δυο πρεπει να γίνουν.

Μα αν στο συμβόλαιο που έχεις κάνει με τον παπού έχεις συμφωνήσει το ενοίκιο να μπαίνει μέχρι της 10 του μήνα, απλά ενημέρωσέ την να μην σε ζαλίζει κιόλας.

Δημοσ.

Καλα αυτη εχει ψυχολογικα μπαινωβγαινει στις κλινικες.

Ανοιγει το τηλέφωνο μονο για να με πει πήγε ταδε του μηνα γιατι δεν εβαλες τα λεφτά, μετα το κλεινει. Μια φορα εκανε το λαθος να με πάρει ο αντρας της, τον είπα εγω αλλιως ειχα συννενοηθει, έτσι θα πορευτώ. Με εχει χαλασει και το μποιλερ, τον είπα, δεν το αρεσε. Σου λεει εδω τον πήρα για λεφτα και βγηκα μειον. 

Δημοσ.

Σήμερα ηρθε το νεο μισθωτηριο στο taxis. Το εκανε εκπροθεσμο. Δηλαδη οτι ισχυει απο τον μαρτιο του 2018.

Δεν εχει αλλαξει κατι, μονο το ονομα του ιδιοκτητη που αναφέρεται η κορη του πλέον. Λογικα δεν θα υπάρξει κάποιο θεμα. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω και εγώ μια απορία. Έχω συμβολαιο ενοικιου απο τον 11/2017 εως τον 11/2019. Η ιδιοκτήτρια πριν λιγες μέρες μας ανακοινωσε ότι από το σπίτι που νοικιαζει την διωχνουν και αν δεν βρει στην περιοχή που θελει να νοικιάσει άλλο ίσως χρειαστεί να γυρισει στο σπιτι που μας νοικιαζει.  Το δικο της συμβολαιο ληγει τον Ιουνιο εγω ομως γενναω το δευτερο παιδι μου τελη Μαΐου. Το ξερει οτι ειμαι εγκυος απο πολυ πριν της ανακοινωσει ο ιδιοκτήτης οτι πρεπει να φυγει.  Οπως καταλαβαινετε δεν υπαρχει η δυνατότητα μετακομισης απο μεριας μας με τα δεδομένα αυτα. Εχει το δικαιωμα να μας διωξει αν δεν βρει σπιτι; (ειμαστε τυπικοι σε ολες τις υποχρεωσεις του σπιτιου) 

Δημοσ.

Όχι, πριν τον 11/2020 δε μπορεί να σας βγάλει

Όπως αντίστοιχα δε μπορούν να βγάλουν και αυτήν αν δεν έχει περάσει μια 3ετία από τη πρώτη μέρα που νοίκιασε το δικό της 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nena_kith είπε

Καλησπέρα! Έχω και εγώ μια απορία. Έχω συμβολαιο ενοικιου απο τον 11/2017 εως τον 11/2019. Η ιδιοκτήτρια πριν λιγες μέρες μας ανακοινωσε ότι από το σπίτι που νοικιαζει την διωχνουν και αν δεν βρει στην περιοχή που θελει να νοικιάσει άλλο ίσως χρειαστεί να γυρισει στο σπιτι που μας νοικιαζει.  Το δικο της συμβολαιο ληγει τον Ιουνιο εγω ομως γενναω το δευτερο παιδι μου τελη Μαΐου. Το ξερει οτι ειμαι εγκυος απο πολυ πριν της ανακοινωσει ο ιδιοκτήτης οτι πρεπει να φυγει.  Οπως καταλαβαινετε δεν υπαρχει η δυνατότητα μετακομισης απο μεριας μας με τα δεδομένα αυτα. Εχει το δικαιωμα να μας διωξει αν δεν βρει σπιτι; (ειμαστε τυπικοι σε ολες τις υποχρεωσεις του σπιτιου) 

Οχι δεν εχει δικαιωμα ειδικα στην κατασταση που εισαι .

Δημοσ.

Να ρωτησω κι εγω κατι μιας και δεν το κατεχω αρκετα με αυτα. 

Εχω ενα σπιτι στο ονομα μου το οποιο ειναι νοικιασμενο. Οι ανθρωποι που το νοικιαζουν ειναι πανω απο 10ετια μεσα. Σκεφτομαι μολις τελειωσω με τον στρατο και σταθεροποιηθω στη δουλεια μου, να το χρησιμοποιησω για ιδιοκατοικηση. Καθε χρονο στο taxisnet γινεται μια τυπικη ανανεωση του συμβολαιου για 1 χρονο. Αυτο θεωρειται νεο συμβολαιο οποτε θα πρεπει να περιμενω την 3ετια ή η 3ετια πιανεται απο το 1ο συμβολαιο που ειχε γινει απ οταν μπηκαν στο σπιτι ? Οποτε το δικο μου θεωρειται αοριστου αυτη τη στιγμη ? 

Να σημειωσω οτι υπαρχουν αριστες σχεσεις μεταξυ μας και θα υπαρξει ειδοποιηση τουλαχιστον 1 χρονου ωστε να εχουν κι αυτοι την ανεση για να ψαξουν κατι αλλο. (Αυτα τα αναφερω γτ σιγουρα θα βρεθει καποιος να μου την πει γτ διαβαζα και αλλα σχετικα θεματα εδω μεσα :P

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Εχω ενα σπιτι στο ονομα μου το οποιο ειναι νοικιασμενο. Οι ανθρωποι που το νοικιαζουν ειναι πανω απο 10ετια μεσα. Σκεφτομαι μολις τελειωσω με τον στρατο και σταθεροποιηθω στη δουλεια μου, να το χρησιμοποιησω για ιδιοκατοικηση. Καθε χρονο στο taxisnet γινεται μια τυπικη ανανεωση του συμβολαιου για 1 χρονο. Αυτο θεωρειται νεο συμβολαιο οποτε θα πρεπει να περιμενω την 3ετια ή η 3ετια πιανεται απο το 1ο συμβολαιο που ειχε γινει απ οταν μπηκαν στο σπιτι ? Οποτε το δικο μου θεωρειται αοριστου αυτη τη στιγμη ? 

Να σημειωσω οτι υπαρχουν αριστες σχεσεις μεταξυ μας και θα υπαρξει ειδοποιηση τουλαχιστον 1 χρονου ωστε να εχουν κι αυτοι την ανεση για να ψαξουν κατι αλλο. (Αυτα τα αναφερω γτ σιγουρα θα βρεθει καποιος να μου την πει γτ διαβαζα και αλλα σχετικα θεματα εδω μεσα :P

Νομιζω δεν θα εχεις προβλημα ....

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Το συμβολαιο ειναι πλεον αοριστου χρονου. Η ανανεωση του taxisnet δεν εχει σχεση με συμβολαιο.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Η ανανέωση μίσθωσης δεν θεωρείται νέα μίσθωση, η τριετία έχει περάσει εδώ και 7 χρόνια έτσι όπως τα περιγράφεις. Αορίστου(σιωπηρή αναμίσθωση) θα λογιζόταν μόνο εάν η μίσθωση συνέχιζε κανονικά ΧΩΡΙΣ ανανέωση.

Όσο για τα υπόλοιπα, εφόσον του ζητήσεις να φύγει και φύγει τότε όλα καλά, το τι ορίζει η νομοθεσία είναι εντελώς άσχετο.

Αν όμως δεν φύγει τότε ο μόνος τρόπος είναι η έξωση, με ότι συνεπάγεται αυτό σε χρόνο και έξοδα. Και έχε υπόψιν ότι η ιδιοκατοίκηση ΔΕΝ είναι νόμιμη αιτία έξωσης, θα πρέπει να του κάνεις δικαστήριο για άλλο λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν όμως δεν φύγει τότε ο μόνος τρόπος είναι η έξωση, με ότι συνεπάγεται αυτό σε χρόνο και έξοδα. Και έχε υπόψιν ότι η ιδιοκατοίκηση ΔΕΝ είναι νόμιμη αιτία έξωσης, θα πρέπει να του κάνεις δικαστήριο για άλλο λόγο.

Ναι το γνωριζω αυτο. Δεν νομιζω να αντιμετωπισω προβλημα βεβαια, οπως ειπα και πριν υπαρχουν αριστες σχεσεις και θα δωθει αρκετα μεγαλο περιθωριο για να βρουν κατι αλλο. 

Επεξ/σία από Μάκαρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...