Προς το περιεχόμενο

Η εφαρμογή Viber αποκτά 50 εκατομμύρια χρήστες σε ένα χρόνο


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εφαρμογή Viber η οποία προσφέρει δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα μεταξύ των χρηστών smartphone φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί της έχει αποκτήσει παραπάνω από 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

 

Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των πραγματικά ενεργών χρηστών της υπηρεσιας, είναι γνωστό ότι κάθε μήνα καταγράφονται 150 εκατομμύρια τηλεφωνήματα μέσω της εφαρμογής και αποστέλλονται 1 δισεκατομμύριο γραπτά μηνύματα. Αναφέρεται επίσης ότι πάνω από 20 εκατομμύρια μηνύματα περιλαμβάνουν και φωτογραφίες, με την εφαρμογή να διατίθεται σε Android και iOS συσκευές και να είναι διαθέσιμη σε 193 χώρες.

 

Το Viber έχει σημειώσει όλα τα παραπάνω επιτεύγματα σε ένα μόλις χρόνο από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, έχοντας να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου όπως το Skype, το eBuddy και το fring. Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Viber αρκεί να το κατεβάσει στο smartphone του και να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

 

mzl.szpgiuct.320x480-75.jpg mzl.uhscycna.320x480-75.jpg

 

Στη συνέχεια θα μπορεί να πραγματοποιεί δωρεάν κλήσεις και να αποστέλλει μηνύματα προς τις επαφές του που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς μέσα από την εφαρμογή τις επαφές που το χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσει άμεσα με αυτές.

 

Link.png Site: techcrunch.com

File.png Download: Viber για συσκευές iOS - Android

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θέλει wifi ή mobile data;

Σε iPhone που το έχω λειτουργεί και με τα 2.

 

τι διαφορά έχει από το skype?

 

Ουσιαστικά το username του χρήστη είναι το κινητό του τηλέφωνο, άρα αρκεί κάποιος άλλος να έχει στον κατάλογο επαφών του χρήστη με την εφαρμογή και τον αναγνωρίζει αυτόματα. Το viber δεν καταναλώνει μπαταρία στο background ενώ νομίζω το skype τρώει αρκετή (μπορεί να είναι απλά η ιδέα μου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλήθεια έχει μετρήσει κανείς πόσα data καταναλώνει μια ομιλία 5 λεπτών ας πούμε;

Το έχω εγκαταστήσει και εγώ σε iPod Touch 4 και η ποιότητα της συνομιλίας είναι απλά απίστευτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και ημουν χρήστης της υπηρεσίας για τουλάχιστον μισό χρόνο, θα γράψω τι μου άρεσε και τί όχι:

 

Καταρχάς δεν μιλάμε για απλά ένα messenger οπως προλαβαν και έγραψαν μερικοί. Με το viber έχεις messages, κλήσεις, αποστολή φωτογραφιών, gps tagging για τα μηνύματα που στέλνεις και σου στέλνουν. τελεια ποιότητα ηχου σε σχέση με το απλό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (εαν η ποιότητα κλήσης είναι εξαιρετική) και ικανοποιητικό σύστημα αποστολής και λήψης μυνημάτων με popup, ταχεία απάντηση χωρίς να πρέπει να μπείς στην εφαρμογή κτλ.

 

Από την άλλη μεριά πλέον ΔΕΝ το χρησιμοποιώ διότι όπως κατάλαβα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει το skype. Καταρχάς οι κλήσεις τερματίζονται συνέχεια χωρίς κάποιον λόγο. Υπάρχει αρκετή εώς και μεγάλη καθυστέρηση τις περισσότερες φορές στον ήχο. λες δηλαδή κάτι και μετα απο 2-3 δευτερόλεπτα ακούς την φωνή σου. ακριβώς τότε ακούει και ο συνομιλητής σου τι είπες. Μερικές φορές τα μηνυματα σου παραδίδονται με πολλες ώρες καθυστέρηση. Δεν μπορείς να αλλάξεις ήχο κλήσης (ουτε στο skype ομως). Και προσωπικά παρατήρησα οτι καταναλώνει αρκετή μπαταρία και κατα την χρήση του αλλά και κατα την αναμονή ως background proccess.

 

Τέλος μεγάλο πλεονέκτημα για εμένα υπέρ του skype είναι οτι υπάρχει και ώς εφαρμογή για το PC οπότε δεν χρειάζεται να την έχεις συνέχεια ανοιχτή στο κινητό οταν είσαι σπίτι/γραφείο.

 

ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα θα κανουν οι προγραματιστες του αντι να ασχοληθουν με το πληθος των εγγεγραμενων χρηστων, να κοιταξουν να βαλτιωσουν καναν αλγοριθμο συνομιλιας.

Το delay ωρες ωρες δεν παλευεται.

Τα ακυρα κλεισιματα ομοιως.

 

Κοινως, ας πανε να τους κανουν κανα σεμιναριο οι αντιστοιχοι προγραμματιστες του skype.

 

1000 φορες να μιλαω με τη γκομενα μου και να ακουω τη φωνη της σαν του Πρεκα αλλα να μπορω να επικοινωνησω, παρα να ακουω τη φωνη της dolby surround/mpeg6/4d/jenna jameson simulator codec αλλα με εκνευριστικο delay και κλεισιμο καθε λιγο. Στη πρωτη περιπτωση συνενοουμαι και συμβιβαζομαι με το "τσαμπα", στη δευτερη περιπτωση απλα εχω μια εφαρμογη για να λεω οτι την εχω και να διαπιστωνω τακτικα οτι δεν ειναι ιδιαιτερα πρακτικη. Ασε που με ξενερωνει απιστευτα να ακουω τη φωνη μου με επιστροφη (οκ για αυτο το θεμα δεν ευθυνεται μονο το viber).

 

Για μενα το ιδανικο θα ηταν το skype να ειχε το interface του viber, και να ηταν το ιδιο ελαφρυ στο background.

Η αναποδα, το viber να ειχε τους αλγοριθμους συνομιλιας του skype.

Τοτε θα μιλαγαμε για το απολυτο προγραμμα ΙP tel για smartphones.

 

Μεχρι τοτε ομως εχουν και οι δυο τους πολυ δρομο και ειναι περιττο να αναλωνονται στον αριθμο συνδρομητων τους.

 

*Για την μπαταρια δεν εχω παρατηρησει κατι περι καταναλωσης, αλλα ειναι απλο οταν ειστε εκτος δικτυου να απενεργοποιειτε το autosync (για android μιλωντας).

 

Ερωτηση. Επειδη με αυτα και με αυτα δεν με εξυπηρετει ιδιαιτερα ουτε το skype (ελαχιστες επαφες μου το χρησιμοποιουν στα samrtphone τους), ουτε το viber (για τους λογους που προανεφερα) και ψηνομαι να δοκιμασω το whatsapp, πειτε μου, αξιζει η να μην μπω στη διαδικασια καν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...