Προς το περιεχόμενο

Microsoft Windows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ... second handed COA stickers που έχουν πουληθεί με κάποιο μηχάνημα παλιότερα και αναφορά σε κάποια απόφαση δικαστηρίου που νομιμοποιεί την πώληση αυτή...

χμμμ...

Δημοσ.

Μια ματιά στα XP που ριξα, δεν είδα κάτι για μεταχειρισμένα stickers (αλλά δε με βοηθάνε και τα γερμανικά μου). Μήπως η απόφαση του δικαστηρίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάμε για DSP/OEM εκδόσεις που κανονικά πωλούνται μόνο με νέα pc;

Δημοσ.

Πριν καιρό αγόρασα κάτι 7 Upgrade και μου έστειλαν μαζί και τα sticker από τα XP ξηλωμένα από κάποιο PC.

Τότε είχα διαβάσει - στην mico$oft ότι είναι επιτρεπτό στην ευρώπη αυτό, ενώ στην αμερική πρέπει να σου πουληθεί και ένα τεμάχιο από το αρχικό PC που είχε το sticker. Για το λόγο αυτό θα δείτε και στο ebay.com να πουλάνε παλαιά sticker με χαλασμένους σκληρούς δίσκους ή καμένα motherboard ή πάτους από laptop κα...

Δημοσ.

Πριν καιρό αγόρασα κάτι 7 Upgrade και μου έστειλαν μαζί και τα sticker από τα XP ξηλωμένα από κάποιο PC.

Τότε είχα διαβάσει - στην mico$oft ότι είναι επιτρεπτό στην ευρώπη αυτό, ενώ στην αμερική πρέπει να σου πουληθεί και ένα τεμάχιο από το αρχικό PC που είχε το sticker. Για το λόγο αυτό θα δείτε και στο ebay.com να πουλάνε παλαιά sticker με χαλασμένους σκληρούς δίσκους ή καμένα motherboard ή πάτους από laptop κα...

Εχω παρει 4 windows 7 και 3 xp ποτε δεν ειχα προβλημα.. Τα κολισα ενεργοποιησα και ολα οκ

Δημοσ.

Μια ματιά στα XP που ριξα, δεν είδα κάτι για μεταχειρισμένα stickers (αλλά δε με βοηθάνε και τα γερμανικά μου). Μήπως η απόφαση του δικαστηρίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάμε για DSP/OEM εκδόσεις που κανονικά πωλούνται μόνο με νέα pc;

Αν πας στο google translate λέει προς το τέλος ότι ενδέχεται κάποια από τα stickers να έχουν μικροφθορές. Άρα από κάπου τα έχουν σηκωμένα.

Εχω παρει 4 windows 7 και 3 xp ποτε δεν ειχα προβλημα.. Τα κολισα ενεργοποιησα και ολα οκ

Δεν υπαινίσσομαι πως δε θα δουλεύουνε. Απλά η όλη διαδικασία συλλογής και διάθεσης τέτοιων stickers μπορεί να "μπάζει" σε πολλά σημεία. Δε θα επεκταθώ περισσότερο.

Δημοσ.

Χρειάζομαι και εγω 5~6 άδειες WINDOWS 7 PRO για έναν πελάτη μου, αλλά λέει ότι είναι OEM που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν διανεμηθεί με εναν καινούργιο ΗΥ. Το ερώτημα είναι αν έρθει έλεγχος (ΣΔΟΕ ή BSA) και έχω τιμολόγιο από δαύτους και τα αυτοκόλλητα στα μηχανήματα είμαι καλυμμένος??????

Υπάρχει και αυτό βέβαια.

Is it legal to install an original equipment manufacturer (OEM) version of software on a computer other than the one on which the software came?

OEM software is only distributed when sold with specified accompanying hardware. When these programs are copied and/or sold separately from the hardware, it is a violation of the license with the software publisher, and therefore illegal.

Δημοσ.

Χρειάζομαι και εγω 5~6 άδειες WINDOWS 7 PRO για έναν πελάτη μου, αλλά λέει ότι είναι OEM που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν διανεμηθεί με εναν καινούργιο ΗΥ. Το ερώτημα είναι αν έρθει έλεγχος (ΣΔΟΕ ή BSA) και έχω τιμολόγιο από δαύτους και τα αυτοκόλλητα στα μηχανήματα είμαι καλυμμένος??????

Υπάρχει και αυτό βέβαια.

Is it legal to install an original equipment manufacturer (OEM) version of software on a computer other than the one on which the software came?

OEM software is only distributed when sold with specified accompanying hardware. When these programs are copied and/or sold separately from the hardware, it is a violation of the license with the software publisher, and therefore illegal.

Ναι αλλά αυτά τα λέει για ιδιώτες,δεν νομίζω να ισχύουν τα ίδια και για εταιρίες,ας ρωτήσει τον δικηγόρο του να το ψάξει να είναι σίγουρος.

Δημοσ.

Έιχα ρωτήσει εναν πωλητή, κάποτε, και μου είχε επισημάνει ότι για να ειναι OEM νομιμο θα πρεπει στο τιμολόγιο αγοράς του ΗΥ να αναφέρεται και το λογισμικό, διαφορετικά ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα. Στη δική μου περίπτωση αυτά τα 5~6 ΗΥ ειναι τουλάχιστον 2ετίας επομένως αν επιδείξω τιμολόγιο από δαύτους αυτομάτως αυτό θα σήμαινε ότι σίγουρα δεν έχει αγοραστεί από τον προμηθευτή ΗΥ, άρα και είνια παράνομο.

Έχει αγοράσει κανείς από αυτούς ? είναι αξιόπιστοι? διαβάζω ότι υπάρχουν πολύ απατεώνες σε αυτό το χώρο....

Δημοσ.

Σε έλεγχο ΣΔΟΕ αν δεν έχεις χαρτί που να γράφει ξεκάθαρα: "Windows τάδε έκδοση" και να γράφει τιμή από δίπλα αν θέλουν σε γράφουν.. Ακόμη και σε λαπτοπ ή έτοιμα συστήματα, το σωστό είναι να γράφετε ξεχωριστά το λειτουργικό..

Δημοσ.

Έιχα ρωτήσει εναν πωλητή, κάποτε, και μου είχε επισημάνει ότι για να ειναι OEM νομιμο θα πρεπει στο τιμολόγιο αγοράς του ΗΥ να αναφέρεται και το λογισμικό, διαφορετικά ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα. Στη δική μου περίπτωση αυτά τα 5~6 ΗΥ ειναι τουλάχιστον 2ετίας επομένως αν επιδείξω τιμολόγιο από δαύτους αυτομάτως αυτό θα σήμαινε ότι σίγουρα δεν έχει αγοραστεί από τον προμηθευτή ΗΥ, άρα και είνια παράνομο.

Έχει αγοράσει κανείς από αυτούς ? είναι αξιόπιστοι? διαβάζω ότι υπάρχουν πολύ απατεώνες σε αυτό το χώρο....

Εχω παρει εγω

ΟΕΜ δεν ειναι αυτο που λες!

ΟΕΜ ειναι οτι 1 sticker = 1 pc/motherboard.

Αν καει η motherboard τοτε απλα παει το sticker. Full Retail= Κανεις install σε 1 pc. αλλαζεις PC και βαζεις κανονικα εκει τα windows (μονο 1 βεβαια επιτρεπετε να δουλευει αυτα τα windows).

Αυτο με το ΟΕΜ ειναι τελειος λαθος.

Επισεις σου δινουν αποδιξη / τιμολογιο κανονικα οποτε εισαι οκ και νομικα αφου το εχεις σε 1 pc

Δημοσ.

Καταρχήν τιμολόγιο από αυτούς ΔΕΝ μπορείς να πάρεις έτσι απλά. Έχει κάποια διαδικασία πιο πρίν που καλό είναι να την αποφύγεις γιατί έχει πάρα πολύ τρέξιμο. (Εφορία-έναρξη ενδοκοινωτικών συναλλαγών, intrastat κτλ...)

Αν έχει τιμολόγιο αγοράς των υπολογιστών δεν έχεις πρόβλημα, ιδικά αν έχεις και το αυτοκόλλητο κολλημένο πάνω. Το ίδιο γίνετε και αν αγοράσεις π.χ ένα λάπτοπ με τιμολόγιο, θα έχει μέσα προεγγατεστημένα τα windows. Δεν μπορεί να σου πει κάποιος γιατί δεν έχεις ξεχωριστό τιμολόγιο. Πάει σαν σύνολο-πακέτο (Υπολογιστής+windows+ότι άλλα προγράμματα έχει μέσα η toshiba π.χ) οπότε θα πεί ότι τον αγόρασε με τα windows μέσα.Εννοείτε ότι θα κάνει τον άσχετο,έτσι το αγόρασα, δεν ξέρω τι έχει βάλει μέσα ο τεχνικός,δεν ξέρω από υπολογιστές κτλ...)

Το πιο σωστό βέβαια και αυτό που λέει ο Κ.Β.Σ της εφορίας είναι στα τιμολόγια να αναφέρονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ μέσα το το παίρνεις,αλλά ελάχιστα μαγαζιά υπολογιστών τα γράφουν αναλυτικά και το πρόβλημα είναι αυτού που κόβει το τιμολόγιο(Multirama π.χ) και όχι του αγοραστή.

Με λίγα λόγια δεν θα έχεις πρόβλημα, εκτός αν έρθουν και ΘΕΛΟΥΝ να σε γράψουν για κάτι, οπότε και να την γλιτώσεις από αυτό θα σε γράψουν για κάτι άλλο εντελώς άκυρο!

-Όσο για το μαγαζί αυτό,έχω αγοράσει καμιά 10CD windows XP+vista και είναι ΤΕΛΕΙΑ και νομιμότατα όλα,αγοράστε αφοβα!

Επισεις σου δινουν αποδιξη / τιμολογιο κανονικα οποτε εισαι οκ και νομικα αφου το εχεις σε 1 pc

Τιμολόγιο όπως είπα και πριν ΔΕΝ μπορείτε να πάρετε έτσι απλά από εταιρείες ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει κάποια διαδικασία πιό πριν και πολύ τρέξιμο.

Δημοσ.

Τιμολόγιο όπως είπα και πριν ΔΕΝ μπορείτε να πάρετε έτσι απλά από εταιρείες ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει κάποια διαδικασία πιό πριν και πολύ τρέξιμο.

Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ..... θα τα αγοράσει εταιρεία ή οποία έχει ήδη τρεξει αυτή τη διαδικασία, καθώς συναλλάσεται συχνά με εξωτερικό .

Το πιο σωστό βέβαια και αυτό που λέει ο Κ.Β.Σ της εφορίας είναι στα τιμολόγια να αναφέρονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ μέσα το το παίρνεις,αλλά ελάχιστα μαγαζιά υπολογιστών τα γράφουν αναλυτικά και το πρόβλημα είναι αυτού που κόβει το τιμολόγιο(Multirama π.χ) και όχι του αγοραστή.

Έχω δεί αρκετα τιμολογια αγορας των ΗΥ ακόμα ακόμα και laptop όπου γράφουν αναλυτικά όλα τα προγραμματα ....τα windows ακόμα κατα τα office (δοκιμαστική έκδοση)και antivirus (free).

-Όσο για το μαγαζί αυτό,έχω αγοράσει καμιά 10CD windows XP+vista και είναι ΤΕΛΕΙΑ και νομιμότατα όλα,αγοράστε αφοβα!

Δεν αμφιβάλω ότι είναι γνήσια τα κλειδιά αλλά το ότι η χρήση τους είνια παράνομη σε άλλον ΗΥ πέρα από αυτόν στον οποίο έγκαταστάθηκε αρχικά.

Δηλ. για παράδειγμα αγόρασα laptop με γνήσια windows και αυτοκόλλητο (OEM εκδοση) αν ξεκολλήσω το αυτοκόλλητο και το βάλω πχ στον σταθερό μου σύμφωνα με αυτά του λεγονται είμαι παράνομος. Διαψεύστε με αν κάνω λάθος?????

Αν καει η motherboard τοτε απλα παει το sticker. Full Retail= Κανεις install σε 1 pc. αλλαζεις PC και βαζεις κανονικα εκει τα windows (μονο 1 βεβαια επιτρεπετε να δουλευει αυτα τα windows).

Συμφωνώ μαζί σου, και νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα ...

απότι κατάλαβα σου δίνουν ΟΕΜ sticker από κάποιο κατεστραμένο μηχανημα επομένως παέι και το sticker αρα δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλο ΗΥ.

Δημοσ.

Καθώς επίσης σημαίνει και ότι δεν έχεις τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία. Για αυτό και είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά στην τιμή.

Επίσης το ΟΕΜ "κανονικά" προορίζεται για μία και μόνο Motherboard,αλλά το συγκεκριμένο μπορείς να το βάλεις και σε περισσότερες αν σου καεί για παράδειγμα το pc. Το αυτοκόλλητα αυτά τα παίρνουν από pc που τους έχουν μείνει καβάτζα λογικά σε στοκ και δεν έχουν ανάψει ποτέ και πάνε για πέταμα η για πώληση κομμάτι κομμάτι... οπότε το serial δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά.

Δημοσ.

Γιατί δεν βάζετε Linux και όταν σκάει μύτη το ΣΔΟΕ να έχετε ένα κρυφό partition με τα Windows; :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...