Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή, είναι τόσο ακριβό το φυσικό αέριο…?

Αλήθεια, κατά μέσο όρο,

τί χωρητικότητα έχει μια αντίστοιχη δεξαμενή Πολυκατοικίας,

πόσα λίτρα δηλαδή παίρνει??

Ναι τόσο ακριβό είναι. Το πετρέλαιο είναι ακόμα ακριβότερο(αν και είναι πάνω κάτω τα ίδια). Η δική μας δεξαμενή είναι 2κ λίτρα ...άρα θέλει ~2000€ για να γεμίσει...και μας φτάνει με το ζόρι για ολόκληρο χειμώνα. Σε μεγάλες πολυκατοικίες και κρύες περιοχές παίζει να μη φτάνει ούτε για 2 μήνες.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω φίλο που πληρώνεται 140€ το μήνα για να ασκεί καθήκοντα διαχειριστή.Ελέγχει τη παραλαβή πετρελαίου,επιλέγει την ομάδα καθαρισμού και την αντικαθιστά σε περίπτωση υπολειτουργίας,φωνάζει τους ανάλογους μαστόρους για τις αντίστοιχες βλάβες,ανάβει+σβήνει τον καυστήρα σε σχέση με τις ώρες που καθόρισαν και λοιπές ψιλοδουλίτσες.Δεν μου είπε αν πηδάει και τη χήρα της πολυκατοικίας τους...

Αυτός είναι ένας μισθός.

Άρα ο διαχειρηστής αυτός είναι μόνιμος. Τα τελευταια 5-10 χρόνια είναι ο ίδιος προφανώς.

Πάντως θα επιμείνω στο ότι κάθε πολυκατοικία έχει το δικό της καταστατικό το οποίο και διαφέρει αρκετά.

Στις περισσότερες πολυκατοικίες ισχύει το old school, όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να γίνονται διαχειρηστές σε rotation φυσικά και χωρίς μισθό.

Όλα αυτά που είπες και πολλά περισσότερα είναι τα καθήκοντα του κάθε διαχειρηστή (που τα κάνουμε κ τσαμπέ οι περισσότεροι.... :fear: )

Οτιδήποτε άλλο έχει συμφωνηθεί από γενική συνέλευση πολυκατοικίας.

Υ.Γ.

και για να το τραβηξω λιγάκι παραπάνω, ασφάλεια έχει ο φίλος σου για το επάγγελμα του διαχειρηστή? Κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών?

Δημοσ.

Άρα ο διαχειρηστής αυτός είναι μόνιμος. Τα τελευταια 5-10 χρόνια είναι ο ίδιος προφανώς.

Πάντως θα επιμείνω στο ότι κάθε πολυκατοικία έχει το δικό της καταστατικό το οποίο και διαφέρει αρκετά.

Στις περισσότερες πολυκατοικίες ισχύει το old school, όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να γίνονται διαχειρηστές σε rotation φυσικά και χωρίς μισθό.

Όλα αυτά που είπες και πολλά περισσότερα είναι τα καθήκοντα του κάθε διαχειρηστή (που τα κάνουμε κ τσαμπέ οι περισσότεροι.... :fear: )

Οτιδήποτε άλλο έχει συμφωνηθεί από γενική συνέλευση πολυκατοικίας.

Υ.Γ.

και για να το τραβηξω λιγάκι παραπάνω, ασφάλεια έχει ο φίλος σου για το επάγγελμα του διαχειρηστή? Κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών?

Τίποτα,ρεμάλι σαν εμένα είναι.

Δεν του φτάνει η σύνταξη,έχει χρόνο μεταξύ των αναγνωσμάτων Sci-Fi και η πρόταση που του κάνανε τούρθε λουκούμι.

Δεν έχει δελτίο παροχής,δεν έχει επιτήδευμα και όλοι εφησυχάζουν+γλυτώνουν λ7 απ´ τις "διαχειριστικές" του ενέργιες...

Δημοσ.

Τίποτα,ρεμάλι σαν εμένα είναι.

Δεν του φτάνει η σύνταξη,έχει χρόνο μεταξύ των αναγνωσμάτων Sci-Fi και η πρόταση που του κάνανε τούρθε λουκούμι.

Δεν έχει δελτίο παροχής,δεν έχει επιτήδευμα και όλοι εφησυχάζουν+γλυτώνουν λ7 απ´ τις "διαχειριστικές" του ενέργιες...

Μαρέσει που λες "σαν και εμένα"....no offence αλλά δεν ξέρουμε όλοι τι κάνεις!!! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Άρα αφού δεν έχει δελτία/ασφάλειες κλπ δεν είναι νόμιμος.....

Πόσα χρόνια είναι διαχειρηστής?

Δημοσ.
Άρα αφού δεν έχει δελτία/ασφάλειες κλπ δεν είναι νόμιμος.....

Λέω πως επειδή δεν τα κλέβει ούτε σμπρώχνει τπτ στη γύρα,αλλά και ούτε τους τα δαγκώνει φουσκώνοντας δαπάνες,γι αυτό τα έσοδά του αυτά είναι νόμιμα.

Τώρα εσύ λες πως πρέπει να πληρώσει και ένσημα και φόρο;

Πόσα χρόνια είναι διαχειρηστής?

Δύο.

Δημοσ.

Gaulois : Όταν δεν μπορείς να βρεις ή δε ξέρεις τις σωστές λέξεις για να περιγράψεις αυτό που προσπαθείς να πεις μπορείς απλά να παραδεχθείς το λάθος σου / την χρήση του λάθους όρου. "Νόμιμος μισθός" ΔΕΝ είναι αυτό που περιέγραψες και όλοι μας φαντάζομαι κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο με αυτό που περιγράφεις κατάλαβαν + το ότι το ανέφερες σαν κάτι που γίνεται παντού (προτέποντας μας να κοιτάξουμε και τα χαρτία των κοινοχρήστων).

Δημοσ.

Ναι,έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν υπάρχει θεσμοθέτηση για το μισθό του,απλά μια καταχώρηση+αντίστοιχος επιμερισμός στα χιλιοστά εκάστου διαμερίσματος.

Αυτό για μένα είναι νόμιμος μισθός.

Δημοσ.

οι καλυτεροι τσαμπουκαδες γινονται συνηθως σε συνελευσεις πολυκατοικιων παντως..

True dat...Και εγώ πολύ τις ευχαριστιέμαι!!!

Λέω πως επειδή δεν τα κλέβει ούτε σμπρώχνει τπτ στη γύρα,αλλά και ούτε τους τα δαγκώνει φουσκώνοντας δαπάνες,γι αυτό τα έσοδά του αυτά είναι νόμιμα.Τώρα εσύ λες πως πρέπει να πληρώσει και ένσημα και φόρο;

Yeap....ότι πεις....you are the man

Gaulois : Όταν δεν μπορείς να βρεις ή δε ξέρεις τις σωστές λέξεις για να περιγράψεις αυτό που προσπαθείς να πεις μπορείς απλά να παραδεχθείς το λάθος σου / την χρήση του λάθους όρου. "Νόμιμος μισθός" ΔΕΝ είναι αυτό που περιέγραψες και όλοι μας φαντάζομαι κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο με αυτό που περιγράφεις κατάλαβαν + το ότι το ανέφερες σαν κάτι που γίνεται παντού (προτέποντας μας να κοιτάξουμε και τα χαρτία των κοινοχρήστων).

DrLo δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα...thanks...με έσωσες ίσως από ένα κακογραμμένο post!

Τεσπα, το ξεσκίσαμε το θέμα του παιδιού στην αρχή...

Τέλος με τα μισθά των διαχειριστών νόμιμα κ παράνομα...

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ, όταν εντοπίζετε μηνύματα τα οποία κατά την κρίση σας δημιουργούν πρόβλημα, μην τα αναπαράγετε με quote αλλά στέλνετε αναφορά ή αγνοείστε τα τελείως.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Τέλος με τα μισθά των διαχειριστών νόμιμα κ παράνομα...

Άλλο πράμα μάλλον είχα στο μυαλό μου.

Πέρασε το φιλαράκι που λέγαμε και τον ρώτησα.Μια φορά του είχαν κάνει τη πρόταση,δεν πήρε φράγκο ποτέ (ενώ τούταξαν) και τους έτριψε στη μούρη τα "διαχειριστηριλίκια"...

Μάλλον σουρωμένος πρέπει νάμουνα όταν μου τα έλεγε.

Δια την τάξιν.:P

Δημοσ.

Εγώ για θέρμανση με φυσικό αέριο πλήρωσα για τον Φεβρουάριο 4 ευρώ την ώρα.

Ευτυχώς που φτιάχνει ο καιρός δηλαδή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...