Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες. Έχω 1,5 χρόνο ένα laptop το οποίο πρόσφατα μου κάνει απρόσμενους τερματισμούς λειτουργίας χωρίς καν να πετάει blue screen. Γράφω σε αυτό το forum γιατί παρατήρησα ότι το laptop όταν έκλεινε πραγματικά έβραζε. Ψάχτηκα λίγο και αποφάσισα να:

1.)Του κάνω Bios update της Μητρικής(Όμως δεν ξέρω πως και χρειάζομαι την βοήθεια σας :P)

2.)Κοιτάξω για πιθανή σκόνη στην ψήκτρα του επεξεργαστή αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να τον ανοίξω. Άσε που δεν ξέρω καν ένα ασφαλή τρόπο για να την αφαιρέσω.

3.)Κοιτάξω αν το ανεμιστηράκι του δουλεύει σωστά.

4.)Κάτι άκουσα και για μία θερμαγώγιμη σιλικόνη που δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται.

5.)Αγοράσω μία βάση με εξωτερική ψήκτρα όμως δεν ξέρω ποια χαρακτηριστικά να προσέξω για να κάνει μία αξιόλογη δουλειά.

Έτσι αποφάσισα να ζητήσω την βοήθεια σας... :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγραψα το θέμα στο σωστό σημείο γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρος. Καινούργιος βλέπετε!!!!!! :)

Δημοσ.

δεν εχω χρόνο τωρα να σου απαντήσω στα υπόλοιπα...αλλά το bios update ξέχνα το,δεν θα κανει τίποτα κ είναι κ επίφοβο αν δεν πετύχει να αχρηστέψεις το λαπτοπ...τα αλλα από αυριο!

Δημοσ.

Καλωσήρθες στο forum then :P

Αφού το έχεις μόνο 1.5 χρόνο γιατί δεν το πας στο μαγαζί που το πήρες; Δεν έχει εγγύηση;

Το λάπτοπ ποιο είναι; Μοντέλο;

Bios update δεν χρειάζεται σχεδόν σίγουρα.

Καθάρισμα θα θέλει σίγουρα αλλά πρέπει να το ανοίξεις, και πάστα πρέπει να πας να πάρεις για να βάλεις όπως λες... Αλλά αμα είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση μην κάνει τίποτα. Τους το πας πίσω κουτί.

Βάση ναι, θα μπορούσες να πάρεις αλλά άμα τώρα 1.5 χρόνο δεν χρειάστηκες (το καλοκαίρι πιο πολύ) τότε μετά το καθάρισμα δεν θα σου χρειάζεται και πάλι...

Δημοσ.

Δες τις θερμοκρασίες.

Η εμφάνιση της μπλε οθόνης ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από: Control Panel -> System -> Advanced system settings -> Advanced -> Start up & recovery (settings) -> Automatically restart.

Με βάση δε θα κάνεις δουλειά, πιθανόν να θέλει άνοιγμα και καθάρισμα αν σηκώνει θερμοκρασίες. Αλλά όπως είπε ο nikos903, αν έχεις εγγύηση, πήγαινέ το πίσω για έλεγχο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!!!

Το laptop είναι το acer aspire 5740DG και είχε ένα χρόνο εγγύηση η οποία έχει λήξει πλέον.... Χρήματα για μία τόσο εύκολη(θεωρητικά) εργασία δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω.Επομένως θα το καθαρίσω μόνος μου αλλά πώς;;;;

φίλε profi θα περιμένω την γνώμη σου.

Δημοσ.

To laptop σου είναι δύσκολο στο άνοιγμα (άμα το κάνεις πρώτη φορά τουλάχιστον), και πρέπει να βγουν τα πάντα για να αλλάξεις πάστα και να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα...

Δες εδώ στο manual πως ανοίγει για να φτάσεις στον ανεμιστήρα: Link

Μπορείς σε πρώτη δόση να καθαρίσεις απλά με πεπιεσμένο αέρα απ'έξω ή απο πάνω βγάζοντας το πληκτρολόγιο μόνο, πιο κάτω αμα δεν είσαι σίγουρος καλύτερα μην προχωρήσεις.

Πρώτα όμως όντως... Ποιες είναι οι ανεβασμένες θερμοκρασίες που λες; Για δες αυτά που γράφει και ο antonl.

Και αύριο πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε τηλέφωνο την Acer και ρώτα με τον σειριακό σου αν είσαι μέσα στην εγγύηση. Κάτι είχα ακούσει πως άμα τους κυνηγήσεις παίζει να δώσουν και 2 αλλά δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι γράφουν οι νόμοι εν τέλει... Δεν χάνεις κάτι πάντως με ένα τηλέφωνο.

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω είναι τραγική η κατάσταση. Αυτή είναι μία από τις μικρότερες Θερμοκρασίες...Θέλει επειγόντως καθάρισμα νομίζω. Αγχώθηκα όμως... Φοβάμαι μην του κάνω ζημιά... :mad:

post-236092-0-86625400-1331772429_thumb.png

Δημοσ.

Ελα ρε παιδια με τα ανοιγματα των λαπτοπ ειδικά από μη έμπειρους χρήστες..

Δεν είναι δα και τόσο τραγική η κατάσταση του TS..

Εγόρασε φίλε μου ένα κανιστρο ξηρού αέρα και φυσα καλά μεσα από τις πλαινές και τι κατω γριλιες εξαερισμου να φύγει η πολύ η σκόνη και θα στανιάρει το μηχάνημα...

Επίσης πάρε μια βάση όχι τόσο γτ θα σου μειωσει την θερμοκρασία αλλά κυρίως για να την χρησιμοποιείς όταν θελεις να δουλέψεις το λαπτοπ σε επιφάνειες με πολύ χνούδι και σκονη (κραβατια , καναπεδες, ποδια κτλ κτλ..)

Δημοσ.

όντως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ βαβούρα για να φτάσεις στην ψύκτρα!κ αν δεν έχεις εμπειρία πολλά μπορούν να πάνε καπως στραβά ακόμα κ αν πιάνουν τα χέρια σου!

μπορείς να κάνεις αυτά που λέει ο stm00192,να το φυσήξεις κ να πάρεις κάτι,όχι απαραίτητα βάση,κ ένα κομάτι ξύλο για να μην μαζεύει σκόνη όταν το έχεις σε κρεβάτια καναπέδες κτλ.

για να το φυσήξεις πάρε ένα spray,

με κάτι πλαστικό που δεν θα σου πέσει μέσα σταμάτα τον ανεμιστήρα για να μην αρχίσει να γυρνάει τρελά κ κάνει θόρυβο μετά

κ την ώρα που το φυσάς να έχεις κ μία ηλεκτρική σκούπα να ρουφάει στο σημείο 6

post-169747-0-86183100-1331812653_thumb.png

αθήνα μένεις?

Δημοσ.

Παιδιά οι θερμοκρασία της motherboard έφτασε μέχρι 87 βαθμούς Κελσίου... Νομίζω η λύση που μου πρότεινες φίλε stm00192 είναι η καλύτερη... Ελπίζω να καταφέρει να το καθαρίσει ικανοποιητικά αν και έχω τις αμφιβολίες μου, δεν έχω εμπειρία όμως και δεν ξέρω... Για να το λες, κάτι θα ξέρεις.....

profi Έχω ακούσει πως δεν είναι καλό να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική σκούπα, όσο για το επίπεδο νομίζω διαφέρει από σκούπα σε σκούπα. Α και δεν μένω Αθήνα :(

Πεπιεσμένο αέρα. Έτσι;;

Δημοσ.

γιατί δεν είναι καλο?

μια χαρά είναι,εγώ πάντα αυτό κάνω,αλλιώς απλά θα φυσήξεις την σκονη μέσα!μην ξεχάσεις να μπλοκάρεις τον ανεμιστήρα είτε βάλεις σκούπα είτε όχι!

Δημοσ.

Φυσικά και η σκούπα δεν θα προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα. Δοκίμασέ το και άνοιξετην κιόλας να σουλεύει στο φουλ.

Δημοσ.

Φυσικά και η σκούπα δεν θα προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα. Δοκίμασέ το και άνοιξετην κιόλας να σουλεύει στο φουλ.

Φυσικά και δεν θα κάνει ζημιά. Γιατί να κάνει ζημιά ο αρχηγός του στατικού ηλεκτρισμού (ηλεκτρική σκούπα; ).

Μην το κάνεις με σκούπα. Άνοιξε το και πάρε ένα κάνιστρο αέρα. Αφαίρεσε προσεκτικά και καθάρισε και τα ανεμιστηράκια. Ότι σκόνη έχει μείνη καθάρισε την με μπατονέτες και ισοπροπυλική αλκοόλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...