Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με την ορθοστασία δεν κάνεις ιδιαίτερες καύσεις.

Το σκοινάκι κάνει δουλειά αλλά αν βαριέσαι λογικά το ίδιο πρόβλημα θα έχεις με οποιαδήποτε μορφή αερόβιας. Προσωπικά, χωρίς ακουστικά στ'αυτιά δεν κάνω γυμναστική.

Γενικά, αν περιορίσεις τα γλυκά σε ένα την εβδομάδα, με γυμναστικούλα μια χαρά χαϊρι θα δεις. Αν δεν τρως κάθε μέρα 8 κιλά καρμπονάρα εννοείται.

κοιτα δεν βαριεμαι την ιδια την γυμναστικη αλλα καποιες γυμναστικες. σημερα εριξα περπατημα σχεδον 2 ωρες, ενοειται χωρις να μετραω τα πανω κατω στις διαφορες πτερυγες του κτηριου που δουλευω. μπορω να χορευω με τις ωρες (και δεν ενωω σε κλαμπ) μ αρεσει να κολυμπαω, αντε και η αερομπικ καλη ειναι γτ καμια φορα παω με τις φιλες μου. το προβλημα μου ειναι αλλο και οτι και να λεμε δεν θα γινει τπτ. ολα ειναι θεμα θελησης, κι αμα αυτη λειπει για τον Α, Β λογο τοτε δεν γινεται τπτ.

Δημοσ.
κοιτα δεν βαριεμαι την ιδια την γυμναστικη αλλα καποιες γυμναστικες. σημερα εριξα περπατημα σχεδον 2 ωρες, ενοειται χωρις να μετραω τα πανω κατω στις διαφορες πτερυγες του κτηριου που δουλευω. μπορω να χορευω με τις ωρες (και δεν ενωω σε κλαμπ) μ αρεσει να κολυμπαω, αντε και η αερομπικ καλη ειναι γτ καμια φορα παω με τις φιλες μου.

Και μετά πάτε και πλακώνετε τις καρμπονάρες, τις τούρτες βέλγικης σοκολάτας περιχυμένες με πραλίνα και τα βουνά πατάτες τηγανιτές με δέκα κιλά μαγιονέζα. Ρε άντε αποδωχάμω.

Δημοσ.

Και μετά πάτε και πλακώνετε τις καρμπονάρες, τις τούρτες βέλγικης σοκολάτας περιχυμένες με πραλίνα και τα βουνά πατάτες τηγανιτές με δέκα κιλά μαγιονέζα. Ρε άντε αποδωχάμω.

:-D :-D :-D οχι ενταξει και να θελω δεν γινεται, αλλα για κατι βελγικες μπυρες καμια φορα :rolleyes: :rolleyes: ξερεις ποιες εσυ.

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνετε ο κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος αδυνατίσματος για όλους.

Μεγάλο ρόλο παίζει η ηλικία και ο μεταβολισμός επίσης. Ένας 20χρονος είναι πιο εύκολο να αδυνατίσει απο έναν 50χρονο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμβουλή: μη διαβάζετε για διατροφές και δίατες από ξένους. Εδώ έχουμε μεσογειακή διατροφή που αναγνωρίζεται από πολλούς παγκοσμίως ως η ιδανικότερη. Είμαστε σε ευλογημένο τόπο και θα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις από ανθρώπους που έχουν διαφορετικά προβλήματα; ;)

Η προσωπική μου εμπειρία:

Πήγα σε διατροφολόγο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Έχω κάποιον που θα με ζυγίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα = δεν μπορώ να κρυφτώ. Εντελώς προσωπικά, κάτι τέτοιο με βοήθησε. Γνωρίζω ότι δεν ισχύει για όλους. Γενικά το ψυχολογικό είναι του καθενός και ΠΡΕΠΕΙ να το λύσει με τον τρόπο του. Αν ήταν κάτι ασήμαντο, πραγματικά θα μπορούσαν όλοι να χάσουν κιλά. Μην σνομπάρετε τέτοια πράγματα με συμβουλές "α, δεν είναι τίποτα, κάνεις αυτό και αδυνατίζεις". Ήξερα εδώ και 15 χρόνια τι πρέπει να κάνω, ήθελα σχεδόν όσο τίποτα να χάσω βάρος, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τη θεωρία.

Μου έδωσε μια διατροφή εντελώς κλασική, όπως αυτή που προτείνουν οι περισσότεροι και ανάλογα με τα αποτελέσματα, φρόντισε να την αυξομειώσει όσο χρειάζεται ώστε τα κιλά που χάνω να είναι το πολύ 1,5 (προσοχή: το πολύ) την εβδομάδα. Ήμουν 120 όταν ξεκίνησα. Για λιγότερα κιλά, χάνεις λιγότερο βάρος την εβδομάδα. Η διατροφή είναι τα κλασικά:

πρωί δημητριακά με γάλα,

πρόγευμα ψωμί-τυρί (ή αλλαντικό)-φρούτο,

μεσημέρι 1 φλιτζάνι φαγητό ή 120γρ. κρέας κτλ (κάτι ζυγισμένο τέλος πάντων) με σαλάτα, φρούτο, ελαιόλαδο και ανάλογα με το φαγητό ψωμί ή τυρί,

το απόγευμα ψωμί-τυρί-γιαούρτι-φρούτο,

και το βράδυ 60γρ κρέας (ή τυρί), ψωμί, σαλάτα/ελαιόλαδο.

Με διάφορες παραλλαγές που δε θα κάτσω να γράψω τώρα.

Το ζήτημα είναι ότι δεν πεινάω, νιώθω ότι τρώω συνεχώς (όποτε πεινάω, πάντα έχει έρθει η ώρα να φάω) και ο οργανισμός μου δε βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας. Επίσης, επειδή έχω ξανακάνει διάφορες δίαιτες, είναι φανερό πως αυτά που χάνω δε φαίνονται μόνο στη ζυγαριά αλλά και στο σώμα μου.

Το σημαντικότερο είναι ότι νιώθω πιο υγιής και έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η ψυχολογία μου. Γενικά διαπιστώνω ότι οι ουσίες που δίνουμε στον οργανισμό μας, επηρεάζουν πολύ τη διάθεσή μας.

Γνωστά πράγματα, αλλά άμα δεν τα ζήσεις δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις.

Είμαι ακόμη στην αρχή: κάπου 1,5 μήνα μετά είμαι στα 109 και βλέπω αυτή τη διαδικασία σαν αλλαγή τρόπου ζωής. Ελπίζω στο τέλος του καλοκαιριού να είμαι καλά και θα φροντίσω μετά να διατηρήσω αυτό το πρόγραμμα, κάνοντας μετρημένες "αταξίες". Και φυσικά, τακτικό ζύγισμα για να διαπιστώνω εγκαίρως πότε έχω ξεφύγει.

Δημοσ.

Μονο τα γλυκα να κοψεις , τα αναψυχτικα-ποτα και ta fast food (γενικα οτι δεν φτιαχνεις σπιτι) εχεις κανει τρελο βημα. Απο εκει και περα προσπαθησε να μην εισαι πολλες ωρες σπιτι παχαινει.

Δημοσ.

Παίδες λέτε συνέχεια "πρώτα η διατροφή και μετά η γυμναστική στο αδυνάτισμα".Σωστό δεν λέω,απλά και όταν κάποιος θέλει να γυμναστεί το ίδιο ισχύει.Δεν υπάρχει σκέτο γυμναστική και σκέτο διατροφή αυτά είναι αλληλένδετα(με την διατροφή να παίζει κορυφαίο ρόλο) για κάποιον που θέλει να είναι υγιείς.

Δημοσ.

ενταξει ρε φιλε, γλυκα οκ τρωω. αλκοολ; τα 2 ποτηρια κρασι την εβδομαδα και αν με παχαινουν; ολη μερα ορθια στο εργαστηριο ειμαι χαιρι δεν βλεπω. μπορει τα 20 σκοινακι να κανουν οντως δουλεια αλλα ειναι τρομερα βαρετο 20 λεπτα να κοπανιεσαι στην ιδια μονοτονη κινηση.

Εγώ απλά θέλω να πω πόσο απλά μπορείς να χάσεις τα κιλά. Οϋτε γυμναστήρια ούτε τίποτα τρελό. Η ορθοστασία στο εργαστήριο δεν κάνει τίποτα. Τα γλυκά είναι θάνατος. Να το ξέρεις. 2 ποτήρια κρασί την εβδομάδα δεν λέει τίποτα. Αλλά τα γλυκά είναι απαγορευμένα. Μπορείς να κάνεις και 5 λεπτά burpees την ημέρα και να δεις διαφορά. Ή 10 λεπτά HIIT τρέξιμο.

Με άλλα λόγια, αν δεν ανέβουν οι χτύποι της καρδιάς σου , δεν θεωρείται γυμναστική , τόσο απλά. Και φεύγω από σένα.

Εγώ εκεί που εστιάζω είναι στην όλη βιομηχανία γύρω από το αδυνάτισμα και την γυμναστική. Πχ. λένε πολλοί πως χρειάζεται διατροφολόγος , πως καθένας είναι διαφορετικός , μπλα μπλα μπλα. Όταν έχεις κρύωμα πας στο γιατρό? Όταν έχει κανείς συνάχι παίρνει αντιβίωση? Στο 95% των περιπτώσεων τα πράγματα είναι απλά. Αλλά εμείς θέλουμε να νιώθουμε διαφορετικοί.

''Δεν τρώω πολύ, έχω θυροειδή'', ''ο μεταβολισμός μου είναι χαμηλός'', ''ο φίλος μου τρώει ότι και εγώ και δεν παχαίνει'', ''δεν μπορώ να μαγειρεύω όλη την ώρα'', ''έχω ακούσει πως άμα το παρακάνω με το νερό μπορώ να πεθάνω'' και πολλά άλλα.

Ο τούφας έκοψε πχ. τους υδατάνθρακες. Εγώ πηγαίνω γυμναστήριο και προσπαθώ να σηκώσω όσα περισσότερα μπορώ και να κρατάω μια σχετικά καθαρή διατροφή. Άλλοι λιώνουν στους διαδρόμους. Ο καθένας έχει τον τρόπο τους και ο καθένας δουλεύει , στο επίπεδο που είναι το 95% του κοσμάκη.

Τόσες μέθοδοι και άλλες τόσες δικαιολογίες. Εν τέλει με τόση πληροφόρηση όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν ''καλά κρυμμένα μυστικά για 6-pack'' και άλλα τέτοια χαζά. Οπότε στο φίλο που θέλει να χάσει 30 κιλά συνοψίζω.

1) Πίνε πολύ νερό. 2-3 λίτρα τουλάχιστον. Σε φουσκώνει, πεινάς λιγότερο, καθαρίζει ο οργανισμός σου, είσαι ενυδατωμένος, η ζωτικότητά σου είναι αυξημένη , παράγεις τεστοστερόνη περισσότερο, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, χτίζεις εύκολα μυς, έχεις καύλες.

2)Κόψε να τρως γλυκά και σκατολοίδια. Αλκοολ, χυμοί, αναψυκτικά. Μόνο νερό θα πίνεις και άπαχο γάλα. Το φαγητό σου θα βγαίνει από την κουζίνα. Δεν ανεβάζεις την γλυκόζη στο αίμα σου, δεν παράγεις ινσουλίνη όλη την ώρα νιώθεις ευεξία, αυξημένη ζωτικότητα , τεστοστερόνη (αν είσαι άντρας) και έχεις όλα τα παραπάνω καλά.

3) Γυμναστήριο ή άσκηση. Βρες κάτι που σου αρέσει να κάνεις από φυσική κατάσταση. Στην τελική ψάξου. 1 ώρα 4-5 φορές την εβδομάδα. Θα είναι 1 ώρα που όλα τα υπόλοιπα θα είναι δεύτερα. Γκόμενα, φίλοι, ομάδα, οικογένεια , σόι. Θα σε απαλλάξει από το στρες, θα αυξηθεί η ζωτικότητά σου, θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και όλα τα υπόλοιπα. ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ. Γιατί καλή η διατροφή αλλά δεν μένει και τίποτα πίσω . Αν ξαναφάς είσαι πάλι χοντρός. Τουλάχιστον με την άσκηση θα είσαι χοντρός αλλά θα είσαι και δυνατός.

Δεν λέω πως είμαι ειδικός σε κάτι , αλλά για το 95% όλων μας εκεί έξω αυτό είναι το 3πτυχο για μια καλύτερη υγεία. Είναι πάρα πολύ απλό αδυνατίσει κανείς. Απλά πρέπει να κάτσει και να πάρει αποφάσεις. Στην τελική ας το δοκιμάσει 1 μήνα. Αν δεν του αρέσει το αποτέλεσμα ας κάνει κάτι άλλο. Η τηλεόραση έχει πολύ καλά προγράμματα.

Δημοσ.

Από 116 έφτασα 95 σε 6 μήνες. Δεν έτρωγα το βράδυ και ξεκίνησα πάλι γυμναστήριο. Από τα 95 στα 90 που θέλω να πάω είναι κομματάκι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Και ναι όπως λέει ο αποπανω οι γυναίκες χωρίς να τρώτε ανεβάζετε κιλά

Δημοσ.

1ον καθάρισε την διατροφή σου απο σαβούρα

2ον Βρε κάποια δραστηριότητα που δεν την βαριέσαι και ξεκίνα. Το γυμναστήριο δεν είναι για όλους , άλλοι γουστάρουν άλλοι βαριούνται και αν δεν γουστάρεις στο τέλος θα κουραστείς και δεν το θες αυτό , θες κάτι να έχει διάρκεια.

όχι υπερβολές , μην χάσεις απότομα κιλά και μετά στην βαρέσει και πλακωθείς στη μάσα και τα πάρεις πίσω... αν αλλάξεις κάτι απλό και τα χάσεις μακροχρόνια(τα πρώτα 7-8 πχ μέσα στον μήνα γιατι είναι νερά τα περισσότερα) και τα υπόλοιπα κανα 3άρι-4 το μήνα θα είσαι πιο οκ γιατι δεν θα κουραστείς να το καταφέρεις.

Πάντως να ξέρεις τα πρώτα κιλά φευγουν εύκολα χωρίς πολυ προσπάθεια , οπότε μην κάνεις υπερβολές γιατι θα έχεις πάνω κατω το ίδιο αποτέλεσμα με περισσότερο κόπο.

-----

το απο πάνω για τους φυγόπονους/αδύναμους σχετικά χαρακτήρες η αυτούς που για τον Α-Β λόγο δεν μπορούν/δεν θέλουν να κάνουν τα απο κάτω

-----

για τους βαρεμένους που θέλουν να γίνουν κομμάτια γρήγορα και γουστάρουν τις τρελές αλλαγές στο σώμα τους τα απο κάτω.

1. Βρες κάποιον να σου βγάλει μια διατροφή καλή/σωστή και ακολούθησε την λες και εξαρτάτε η ζωη σου απο αυτό. (1000%)

2. Βρες ένα σιδεράδικο (hardcore gym) με πωρωμένο γυμναστή έμπειρο και πες του "βαρέθηκα να είμαι έτσι θέλω να φτάσω το σώμα μου στο άλλο άκρο" και λιώσε στα βάρη, ο μεταβολισμός σου θα χτυπήσει συναγερμό και το σώμα σου θα μεταλλαχτεί αρκετά σύντομα).

--

λύσεις υπάρχουν για όλους , στον καθένα ταιριάζει κάτι διαφορετικό.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Μια διόρθωση σε αυτά που αναφερθήκαν σχετικά με τις γυναίκες.

Μην συγκρίνετε τους άντρες με τις γυναίκες στο θέμα βάρος και κιλά ειναι δυο διαφορετικά πράγματα.

οι άντρες έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό μυηκότητας και μυικότητα = μεταβολισμός = καύσεις

οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους = 0% κέρδος σε μεταβολισμό = χαμηλες καυσεις.

δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα 1,70 και οι δύο με φυσιολογικό βάρος/λίπος διαφέρουν στο σωματικό λίπος και ο άντρας εχει μεγαλύτερο μεταβολισμό .

δηλαδή οταν κουβαλάς 10 κιλά μυς παραπάνω απο κάποιον/κάποια 24/7 καις παραπάνω θερμίδες μονο και μονο επειδή τους έχεις στο σώμα σου.

γιαυτό οι γυναίκες παχαίνουν ευκολότερα.

--------------------------------------------

@OS

δεν ειναι ανάγκη να γίνεις κομμάτια , απλά χάσε τα παραπάνω κιλά και μάθε να κρατίεσε κοντά στο κανονικό σου βάρος και θα είσαι μια χαρά!

καλή τύχη ! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...