Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό είναι όταν συγκρίνουμε τιμές να συγκρίνουμε σε προϊόντα ίδιας μάρκας αλλιώς είναι άδικη η σύγκριση. .............................

πόσο δίκιο έχεις. αλλά επειδή είμαστε των άκρων, περάσαμε από την large κατάσταση που αγοράζαμε χωρίς καν να κοιτάμε τιμές, στην πλήρη ισοπέδωση όπου όλα είναι ίδια!!!

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και στην τελική, πόσα άτομα προσωπικό έχει το jumbo; Ανοίγει συνεχώς νέα καταστήματα; Άρα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, έστω και με πολύ χαμηλούς μισθούς

Ωχ...άλλος ένας αυτής της άποψης.

Μα δε σκέφτεσαι λίγο πιο σφαιρικά?Μου θυμίζεις έναν φίλο μου που έλεγε ότι είναι ευεργετικό - έτσι το χε χαρακτηρίσει - για την πόλη μας που άνοιξαν ZARA γιατί θα δουλέψουν περίπου 50 άτομα.Το ότι τα ZARA έκλεισαν 20 μαγαζιά με ρούχα όταν το σκέφτηκε ήταν ήδη αργά.Και για μια τοπική κοινωνία μικρή σχετικά,το να κλείσει ένας αριθμός επιχειρήσεων έστω και μικρός,οι συνέπειες που θα προκύψουν θα'ναι πολύ μεγάλες καθώς το Domino που θ'ακολουθήσει τελειωμό δε θα χει.

Δημοσ.
Το ότι τα ZARA έκλεισαν 20 μαγαζιά με ρούχα όταν το σκέφτηκε ήταν ήδη αργά.Και για μια τοπική κοινωνία μικρή σχετικά,το να κλείσει ένας αριθμός επιχειρήσεων έστω και μικρός,οι συνέπειες που θα προκύψουν θα'ναι πολύ μεγάλες καθώς το Domino που θ'ακολουθήσει τελειωμό δε θα χει.

Τα μαγαζιά αυτα εαν έριχναν τις τιμές τους μια χαρά θα ήταν.

Τα ξέρουμε τα της επαρχιας. Τιμές ότι νάναι, λες και δεν έχει έρθει εκεί η κρίση και μόλις αρχίσουν να πέφτουν τα κέρδη μπαίνει λουκέτο.

Απ τα Ζαρα ψωνίζει ο κόσμος που δε μπορεί να ψωνίσει απ τους άλλους. Ναι οι τιμές της Ζάρα ειναι χαμηλές, αλλά και η ποιότητα ειναι μετριότατη.

Ενα μπλουζάκι που κάνει 10 ευρω στη Ζάρα, άνετα μπορει να εχει την ιδια τιμή στο τοπικό μαγαζί της Νικε ή της βιοτεχνίας του μπαρμπαμήτσου. Ο Μπαρμπαμήτσος όμως εχει κακομάθει τόσα χρόνια και θέλει το μπλουζάκι να το δίνει στα 30 ευρώ γιατί, έχει ένα Α όνομα.

Ε αυτά τα μαγαζιά θα πεθάνουν πλέον.

Ρίξτε τιμές.

Η Ζάρα σε επαρχιακές πόλεις δεν έχει και καμια τρομερή ποικιλία. Κατ ανάγκη πάει ο κόσμος εκει.

Και παρεπιπτοντος το jumpo είναι φθηνό και επιρεάζει τα μικρά μαγαζιά όσο και τα καρφουρ ή άλλα μεγάλα εμπορικά.

• Like 2
Δημοσ.

Φθηνά φθηνά, αλλά με μηδέν διάρκεια τα προϊόντα του τζάμπο. Ότι έχω πάρει από εκεί (πορτοφόλι, τσάντα, κλπ) μου έχει σκιστεί σε λιγότερο από χρόνο. Και μπορώ να πω ότι δεν τους έκανα ούτε καν μέτρια χρήση, πόσο μάλλον βαριά.

• Moderators
Δημοσ.

Μια ερωτηση αν και ψιλο offtopic (κυριως επειδη το ακουω πολυ). Οσοι προτεινετε στα καταστηματα να "ριξουν τις τιμες", αντιλαμβανεστε πως δεν αρκει να αποφασισει ο Χ καταστηματαρχης να πουλησει ενα πορτοφολι (μια που αναφερθηκε τελευταιο) απο 50 που το πουλουσε, στα 25 ευρω; Ειναι μια αλυσιδα "πτωσης τιμων" που πρεπει να ακολουθηθει για να πουληθει το ρημαδι στα 25 ευρω.

Ασε που προσωπικα δεν πιστευω πως τα τελευταια τρια (τουλαχιστον) χρονια υπαρχουν καταστηματαρχες (εκτος εξαιρεσεων ισως) που προσπαθουν να αρπαξουν οσο το δυνατον μεγαλυτερο κερδος και δε "ριχνουν τις τιμες".

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερωτηση αν και ψιλο offtopic (κυριως επειδη το ακουω πολυ). Οσοι προτεινετε στα καταστηματα να "ριξουν τις τιμες", αντιλαμβανεστε πως δεν αρκει να αποφασισει ο Χ καταστηματαρχης να πουλησει ενα πορτοφολι (μια που αναφερθηκε τελευταιο) απο 50 που το πουλουσε, στα 25 ευρω; Ειναι μια αλυσιδα "πτωσης τιμων" που πρεπει να ακολουθηθει για να πουληθει το ρημαδι στα 25 ευρω.

Ασε που προσωπικα δεν πιστευω πως τα τελευταια τρια (τουλαχιστον) χρονια υπαρχουν καταστηματαρχες (εκτος εξαιρεσεων ισως) που προσπαθουν να αρπαξουν οσο το δυνατον μεγαλυτερο κερδος και δε "ριχνουν τις τιμες".

Σε κάποιες επαρχιακές πόλεις, η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπλουζάκια των 80 ευρω, αγορασμένα μαζικά απ τον έμπορο στα 5 το κάθε ένα, πωλούντε στις εκπτώσεις στα 78....

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Σε κάποιες επαρχιακές πόλεις, η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπλουζάκια των 80 ευρω, αγορασμένα μαζικά απ τον έμπορο στα 5 το κάθε ένα, πωλούντε στις εκπτώσεις στα 78....

Πασο, δεν ξερω τι γινεται επαρχια για να ειμαι ειλικρινης. Παρεμπιπτοντως αφορμη πηρα απο το προηγουμενο σχολιο σου, δεν αναφερθηκα ακριβως σε αυτο :) Ξεκαθαριζω

Δημοσ.

Και μια ζωή κλάψα! Εδώ κλαίγονταν πως δεν βγαίνουν την εποχή των παχιών αγελάδων.

Τώρα ότι και να λένε, δεν τους πιστεύω.

Δημοσ.

Πολύ καλύ η ανάλυσή σου. Πάμε τώρα μία το "γιατί ο καφές που στοιχίζει 0,05 ευρώ να κοστίζει σερβιρισμένος 5 ?".

Δημοσ.

Πολύ καλύ η ανάλυσή σου. Πάμε τώρα μία το "γιατί ο καφές που στοιχίζει 0,05 ευρώ να κοστίζει σερβιρισμένος 5 ?".

Γιατί υπάρχει κόσμος που τον αγοράζει.

Ο εκάστοτε μαγαζάτορας παίρνει θάρρος απ τη κίνηση του καταστήματός του.

Παρεπιπτόντος καφέ με 5 ευρώ που πίνεις?

Ο κρύος εσπρέσσο ή καπουτσίνο, κοστίζει ανάλογα που θα κάτσεις, από 2-4 ευρω, σε φυσιολογικη καφετέρεια. Αυτός που θα δώσει παραπάνω θεωρώ οτι έχει πολύ υψηλό εισόδημα και προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα.

Το κόστος ενός εσπρέσσο ή καπουτσίνο, είναι γύρω στα 0,70.

Το κόστος ενός φραπέ ειναι πράγματι γύρω στα 0,10

Δημοσ.

Δηλαδη αν πας σε καφετερια που ο καφες εχει 5-6 ευρω εισαι λεφτας? Ενω αν πας σε καφετερια που ειναι 1-2 ευρω φθηνοτερος, εισαι στην γενια των 600 ευρω?

Πραγματικα σε κατι τετοιες λογικες πιστευει ο κοσμος και βλεπεις τους μισους βουτυροχλεχλεδες με κινητα πιο ακριβα απο το μισθο τους (αν εχουν και μισθο). Επειδη νομιζουν οτι θα ξεγελασουν τον απεναντι που θα τους δει να κρατανε iphone ή που θα τους δει να πινουν τον καφε τους στο W.

Εγω παντως αναλογως τα κεφια μου, τη μια φορα τη βδομαδα που θα παω για καφε υπαρχει περιπτωση να τον πληρωσω απο 3,5 εως 6 ευρω. Αν πουμε οτι πηγαινα μονιμως στην καφετερια που εχει 6 ευρω, τοτε θα ημουν λεφτας ε? Λεφτας επειδη θα πληρωνα για καφε 2 ευρω παραπανω τη βδομαδα (=8 ευρω το μηνα) για τη μια φορα που βγαινω εξω για καφε καθε εβδομαδα.

Ενω ενας που θα πηγαινει 4 φορες τη βδομαδα για γκαιφε στην φθηνη καφετερια με τα 4 ευρω (εν τελει θα πληρωνει πολλαπλασια λεφτα απο μενα για καφε εξω), ειναι της γενιας των 500 ευρω που δεν εχει ουτε για το ρευμα, απλα επειδη παει στην καφετερια που ο καφες ειναι λιγο φθηνοτερος...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν πας σε καφετερια που ο καφες εχει 5-6 ευρω εισαι λεφτας? Ενω αν πας σε καφετερια που ειναι 1-2 ευρω φθηνοτερος, εισαι στην γενια των 600 ευρω?

Πραγματικα σε κατι τετοιες λογικες πιστευει ο κοσμος και βλεπεις τους μισους βουτυροχλεχλεδες με κινητα πιο ακριβα απο το μισθο τους. Επειδη νομιζουν οτι θα ξεγελασουν τον απεναντι που θα τους δει να κρατανε iphone ή που θα τους δει να πινουν τον καφε τους στο W.

Ναι κατά την άποψή μου κάποιος που δίνει τόσα χρήματα για έναν καφέ, προφανώς έχει υψηλό εισόδημα. Σε άλλη περίπτωση ανηκει στη κατηγορία των ανθρώπων που αναφέρεις.

Και φυσικά δεν λέω στο να πάει κάποιος 1-2 φορές.

Αναφέρομαι σε αυτούς που συχνάζουν σε τέτοιες καφετέρειες.

Αν και γενικά όποιος δουλεύει και έχει μικρό μισθό αποφεύγει τέτοια μαγαζιά και φυσικά αγορές πανάκριβων κινητών που ανέφερες. Σε άλλη περίπτωση είτε έχει δανιστεί μέσω πιστωτικής, είτε έχει βοηθεια από γονείς. Δε γινεται διαφορετικά.

Δημοσ.

Ναι κατά την άποψή μου κάποιος που δίνει τόσα χρήματα για έναν καφέ, προφανώς έχει υψηλό εισόδημα. Σε άλλη περίπτωση ανηκει στη κατηγορία των ανθρώπων που αναφέρεις.

Και φυσικά δεν λέω στο να πάει κάποιος 1-2 φορές.

Αναφέρομαι σε αυτούς που συχνάζουν σε τέτοιες καφετέρειες.

Αν και γενικά όποιος δουλεύει και έχει μικρό μισθό αποφεύγει τέτοια μαγαζιά και φυσικά αγορές πανάκριβων κινητών που ανέφερες. Σε άλλη περίπτωση είτε έχει δανιστεί μέσω πιστωτικής, είτε έχει βοηθεια από γονείς. Δε γινεται διαφορετικά.

Οποτε θα το επαναλαβω:

Απο περιεργεια στην υποθετικη περιπτωση που εγω παω 1 φορα τη βδομαδα για καφε στο W, σε τι κατηγορια μισθωτου με κατατασεις?

Και σε τι κατηγορια μισθωτου κατατασεις εσενα στην υποθετικη περιπτωση που πηγαινες για καφε 4 φορες τη βδομαδα σε καφετερια που χρεωνει τον ιδιο καφε 4 ευρω?

Εκ πρωτης οψεως διαβαζοντας τα ποστ σου και αν δνε μου διαφευγει κατι, καταλαβαινω οτι θα κατετασες εμενα στην κατηγορια λεφτας/μοστρατζης χωρις λεφτα, κι εσενα στην κατηγορια εργατακος/δουλος/low profile τυπος.

Ειναι περα απο καθε λογικη με μια διαφορα 1-2 ευρω στον καφε να κατατασουμε ανθρωπους σε κατηγοριες οικονομικες (λεφτας), κοινωνικες (μοστρατζης χωρις λεφτα) κλπ...

Παρεμπιπτοντως αυτο το "συχναζεις" δε το αντιλαμβανομαι πληρως διοτι οπως το λες ειναι σχετικο. Συχναζει αυτος που παει 4 φορες τη βδομαδα συχναζει κι αυτος που παει 4 φορες το μηνα. Και τελος με την ιδια ακριβως τετραγωνη λογικη μπορω να σου πω οτι λεφτας ειναι οποιος βγαινει για καφε ανεξαρτητως που θα παει και ποσο θα πληρωσει, διοτι μπρος στα 10cent που κοστιζει ενας καφες, μονο ενας λεφτας θα πληρωνε 4/5/6 ευρω.

Δημοσ.
Απο περιεργεια στην υποθετικη περιπτωση που εγω παω 1 φορα τη βδομαδα για καφε στο W, σε τι κατηγορια μισθωτου με κατατασεις?

Είχα ήδη γράψει " Και φυσικά δεν λέω στο να πάει κάποιος 1-2 φορές"

Ο καφες που κοστίζει 10 σεντ, στη καφετέρεια δε θα ξεπεράσει τα 3 ευρω.

Ο καφές που κοστίζει 70-80 σεντ, θα τα ξεπεράσει ανάλογα με τη καφετέρια.

Ξεκαθάρισα οτι δεν ειναι ανάγκη να ειναι μοστρατζής κάποιος. Εσυ το έγραψες αυτό και εγώ το ανέφερα ως μια απ τις πολλές περιπτώσεις. Μπορει να ειναι άνεργος και να έχει βοήθεια απ τους γονείς.

Σημασία έχει πως το να πίνεις εναν καφέ που κοστίζει πανάκριβα, αλλά συγχρόνως να έχεις παράπονο από τα οικονομικά σου και την καταραμένη Ελληνική οικονομία, είναι υποκρισία.

Αν εγώ έπινα κάθε μέρα καφέ των 6 ευρώ (ανεξάρτητα απ το εισόδημά μου) και ερχόμουν εδώ να κράζω την πολιτεία και τον "Ελληνάρα" που πουλάει ακριβά, δε θα ήμουν υποκριτής?

Για να υπάρχουν τέτοιες τιμές, σημαίνει πως κάποιοι αγοράζουν σε αυτές και ειναι μάλιστα πολλοί.

Κάτι το οποίο εύκολα μπορει να μας οδηγήσει στο σκεπτικό, οτι είτε υπάρχει κατηγορία κόσμου με μεγαλομανία, είτε πως υπάρχει κόσμος που μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα ακόμα και τώρα, οπότε καταλλήγουμε στο συμπέρασμα, οτι ένα μαγαζί Ζάρα 'η Jumbo στην επαρχία δε θα κλείσει τα τοπικά μαγαζιά, αφού δεν απευθήνεται σε άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...