Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει κόσμος που τον αγοράζει.

Ο εκάστοτε μαγαζάτορας παίρνει θάρρος απ τη κίνηση του καταστήματός του.

Παρεπιπτόντος καφέ με 5 ευρώ που πίνεις?

Ο κρύος εσπρέσσο ή καπουτσίνο, κοστίζει ανάλογα που θα κάτσεις, από 2-4 ευρω, σε φυσιολογικη καφετέρεια. Αυτός που θα δώσει παραπάνω θεωρώ οτι έχει πολύ υψηλό εισόδημα και προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα.

Το κόστος ενός εσπρέσσο ή καπουτσίνο, είναι γύρω στα 0,70.

Το κόστος ενός φραπέ ειναι πράγματι γύρω στα 0,10

lesbian_demotivational_posters_20.jpg

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διάβασα μόνο το πρώτο ποστ, και γράφω μόνο και μόνο για να δηλώσω πως αν μου δινόταν η ευκαιρία, το κεφάλι του διαφημιστή (ή όπως διάολο τον λένε) θα το άδειαζα στο πάτωμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η φαινομενικά ανόητη και επιφανειακή διαφήμιση είναι στην πραγματικότητα κάτι σαν κομπίνα, εκμεταλλεύεται φράσεις και μοτίβα που ο εκάστοτε τηλεθεατής έχει συνδέσει με σημαντικά γεγονότα/προκαλούν εγρήγορση/έντονα συναισθήματα κτλ έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή του και να του "κολλήσει" μαζί μ' αυτά και τα Jambo.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι βιομηχανία παιχνιδιών στοχεύει στις τύψεις των γονιών, αλλά αυτοί το παρατραβάνε.

Γνωρίζοντας ότι με την κρίση πολλοί δεν μπορούν να προμηθεύσουν στα παιδιά τους αυτά που ζητάνε, όχι μόνο τους το πετάνε κατάμουτρα, αλλά τους δείχνουν και την υποτειθέμενη υποτιθέμενη "λύση" σ'αυτό (δηλαδή τα Jumbo) και τους λένε ανόητους που ως τώρα δεν την χρησιμοποίησαν. Όλα αυτά συμπληρώνει το εξαιρετικά εκνευριστικό δεσποτικό παρουσιαστικό της διαφήμισης.

Γαμημένοι.

ΥΓ μιλάω για την διαφήμιση στην τηλεόραση, αυτές με τα μπαλόνια, αλλά υποθέτω ότι και οι άλλες ακολουθούν το ίδιο στυλ.

• Like 2
Δημοσ.

Έλα, το 'παμε, μια σακούλα σκατά στα τζάμπο, όποιος δεν τα γουστάρει ας μην ψωνίζει εκεί, ας μην ακούει τις διαφημίσεις τους, ας μην υπάρχουν καν γι' αυτόν. Δεν είναι ανάκη να κάνουμε damnatio συνέχεια σε κάτι που δεν γουστάρουμε, αξία του δίνουμε και διαφήμιση του κάνουμε. Όποιοσδήποτε δε έχει ανάγκη την κριτική του τζάμπο (καραλόλ) για να νιώσει ενοχές σχετικά με το πως διαθέτει τα ευρώ του ή πως μεγαλώνει τα παιδιά του, είναι άξιος της μοίρας του.

Δημοσ.

Έλα, το 'παμε, μια σακούλα σκατά στα τζάμπο, όποιος δεν τα γουστάρει ας μην ψωνίζει εκεί, ας μην ακούει τις διαφημίσεις τους, ας μην υπάρχουν καν γι' αυτόν. Δεν είναι ανάκη να κάνουμε damnatio συνέχεια σε κάτι που δεν γουστάρουμε, αξία του δίνουμε και διαφήμιση του κάνουμε. Όποιοσδήποτε δε έχει ανάγκη την κριτική του τζάμπο (καραλόλ) για να νιώσει ενοχές σχετικά με το πως διαθέτει τα ευρώ του ή πως μεγαλώνει τα παιδιά του, είναι άξιος της μοίρας του.

Δεν ψωνίζω εκεί και δεν έχω καμία όρεξη να ακούω τις διαφημίσεις τους. Κι όμως τις τρώω στη μάπα.

Δεν σχολιάζω μόνο γιατί δεν μου αρέσουν. Πολλά δεν μου αρέσουν. Αυτές οι διαφημίσεις είναι αντιδεοντολογικές

και στα όρια του νομίμου.

" Δεν είναι ανάκη να κάνουμε damnatio συνέχεια σε κάτι που δεν γουστάρουμε, αξία του δίνουμε και διαφήμιση του κάνουμε"

Ασχολίαστο.

Αν νομίζεις ότι εσύ, σε αντίθεση με όλους τους άλλους ανθρώπους, είσαι απρόσβλητος από κάθε είδους τακτική διαφημίσεων, πως δεν έχεις κόμπλεξ και αδύνατα σημεία, μπράβο σου. Κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου.

Δημοσ.

Πολύ καλύ η ανάλυσή σου. Πάμε τώρα μία το "γιατί ο καφές που στοιχίζει 0,05 ευρώ να κοστίζει σερβιρισμένος 5 ?".

Σιγα μη κοστίζει και 0,00001. 0,2 με 0,4 η δόση κοστίζει ανάλογα τον καφέ. Επίσης 5€ τι καφέ πίνεις και που; Στα 3,5 που κάνει ένας Freddo Espresso, η δόση είναι διπλή και κοστίζει πες 0,6. Αν απο τα 3,5 βγάλεις το ΦΠΑ, μένει 2,84. Δηλαδή κερδος απο τη διαφορά αγοράς/πώλησης 2,2€. Βάλε μετά τα πάγια έξοδα του μαγαζιού (ενοίκιο, φως, νερο, τηλέφωνο, μισθοδοσία, εξοπλισμος, αρχικη επενδυση κτλ) καθώς και οτι τα τελικά κέρδη της επιχείρησης θα φορολογηθούν με 20%.

Επειδή ασχολούμε με κοστολόγηση στο χώρο της εστίασης σε μαγαζί με νορμάλ τιμές, αν αναλύσεις όλα τα παραπάνω θα δείς οτι το κέρδος ανα καφέ είναι 0,5-0,7.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως έχουμε ήδη 6 σελίδες θρεντ για την εν λόγω διαφήμιση => ο διαφημιστής πέτυχε το σκοπό του.

• Like 1
Δημοσ.
Σιγα μη κοστίζει και 0,00001. 0,2 με 0,4 η δόση κοστίζει ανάλογα τον καφέ. Επίσης 5€ τι καφέ πίνεις και που; Στα 3,5 που κάνει ένας Freddo Espresso, η δόση είναι διπλή και κοστίζει πες 0,6. Αν απο τα 3,5 βγάλεις το ΦΠΑ, μένει 2,84. Δηλαδή κερδος απο τη διαφορά αγοράς/πώλησης 2,2€. Βάλε μετά τα πάγια έξοδα του μαγαζιού (ενοίκιο, φως, νερο, τηλέφωνο, μισθοδοσία, εξοπλισμος, αρχικη επενδυση κτλ) καθώς και οτι τα τελικά κέρδη της επιχείρησης θα φορολογηθούν με 20%.Επειδή ασχολούμε με κοστολόγηση στο χώρο της εστίασης σε μαγαζί με νορμάλ τιμές, αν αναλύσεις όλα τα παραπάνω θα δείς οτι το κέρδος ανα καφέ είναι 0,5-0,7.

link

Νόμιζα ότι ειρωνία στο post μου είναι εμφανής.

Για να το κάνω νιανιά αυτό που πραγματικά λέω είναι."

Τι καραγελοία η ανάλυση σου. Μου θυμίζει τις παπαρο-αναλύσεις κόστους που κάνουν κατά καιρούς στα κανάλια για το κόστος του καφέ, αμέσως μετά από την φοβερή είδηση "κάνει ζέστη" υπό τη θέα 123 διαφορετικών thong bikini στη παραλία, όπου βρίσκουν μία απόδειξη από ένα μαγαζί που πουλά 5 ευρώ το καφέ (γούστο και καπέλο του) και λένε .... τόσο το κιλό ο καφές δια τόσο καφές ανα ποτήρι κλπ κλπ".

Ελπίζω να έγινα κατανοήτος

Δημοσ.

Α!οκ, my bad. Βασικά δεν διάβασα προσεκτικά, οποτε δεν κατάλαβα το ύφος.

Πάντως η τρέχουσα καμπάνια ειναι για τα μπάζα και προσωπικά δεν περνάω ούτε απ'εξω απο τα jumbo όπως και να έχει. Είχα φίλο που δούλευε σε ένα απο τα καταστήματα και μιλάμε για τον απίστευτο εργασιακό μεσαίωνα. Επίσης η ποιότητα των περισσότερών non branded προϊόντων, τουλάχιστον απ'οσα έχω δει, είναι πραγματικά χείριστης ποιότητας. Άσε που για παράδειγμα οι τιμές σε τετράδια και στυλό που αναφέρει στη διαφήμιση υπάρχουν se πάρα πολλά μαγαζιά. Απλά κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι είναι φθηνότεροι. Τα ίδια κάνει και το media markt με τον τζάμπα και ο κοτσώβολος που φουσκώνει τις τιμές και στο πουλάει μετά και καλά με έκπτωση. Μπάινεις εν τω μεταξύ στο skroutz και διαπιστώνεις ότι υπάρχουν αρκετά άριστα καταστήματα με χαμηλότερες τιμές. Δυστυχώς όμως ο πολύς ο κόσμος δεν είναι σαν εμάς που κατέχουμε την τεχνολογία και ξέρουμε να κάνουμε ηλεκτρονική έρευνα αγοράς.

• Like 1
Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι εσύ, σε αντίθεση με όλους τους άλλους ανθρώπους, είσαι απρόσβλητος από κάθε είδους τακτική διαφημίσεων, πως δεν έχεις κόμπλεξ και αδύνατα σημεία, μπράβο σου. Κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου.

Κάνεις λάθος μάγε. Ακριβώς επειδή έχω κόμπλεξ και αδύνατα σημεία από μόνος μου, δεν έχω ανάγκη κανένα μάμπο τζάμπο να μου δημιουργεί πλασματικά επιπρόσθετα. Ναι μου τη σπάει αφάνταστα, ναι συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, οι γκαιμπελικής έμπνευσης ("καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε αγνοούν") διαφημίσεις του και η ύπαρξή του γενικότερα με προσβάλλουν σαν καταναλωτή και σαν άνθρωπο, όμως επειδή ξέρω οτι εκεί ακριβώς ποντάρει, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην ψωνίζω εκεί, να μην συζητάω γι΄ αυτό, να κάνω σαν να μην υπάρχει, να το γράφω στα παπάρια μου. See no jumbo, hear no jumbo, speak no jumbo. Όμως δεν θα γίνω αντι-τζάμπο, δεν θα γίνω η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος μάγε. Ακριβώς επειδή έχω κόμπλεξ και αδύνατα σημεία από μόνος μου, δεν έχω ανάγκη κανένα μάμπο τζάμπο να μου δημιουργεί πλασματικά επιπρόσθετα. Ναι μου τη σπάει αφάνταστα, ναι συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, οι γκαιμπελικής έμπνευσης ("καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε αγνοούν") διαφημίσεις του και η ύπαρξή του γενικότερα με προσβάλλουν σαν καταναλωτή και σαν άνθρωπο, όμως επειδή ξέρω οτι εκεί ακριβώς ποντάρει, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην ψωνίζω εκεί, να μην συζητάω γι΄ αυτό, να κάνω σαν να μην υπάρχει, να το γράφω στα παπάρια μου. See no jumbo, hear no jumbo, speak no jumbo. Όμως δεν θα γίνω αντι-τζάμπο, δεν θα γίνω η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Η τακτική σου είναι αποδεκτή, όμως θα έπρεπε να υπάρξει και κάποια νομική παρέμβαση σε τέτοιου είδους τεχνάσματα (ή αφύπνιση και άλλων καταναλωτών σε κάποια ουτοπική κοινωνία σκεπτόμενων ανθρώπων) , κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί αν μένουν ασχολίαστα.

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσουν,τ΄ακούς Χακέρο;:P

btw,έχω την εντύπωση ότι τα χώνει χοντρά για διαφημίσεις,πολλά απ' απ' τα (διαφοροποιημένα) τραγούδια αποδίδονται απ' τους ίδιους τους ερμηνευτές που τραγουδάνε και το πρωτότυπο.

Δημοσ.

εγω ξερω οτι με 8 ευρω πηρα ομπρελιτσα και μια ψαθα και περασα το καλοκαιρακι ζαχαρη και χεστηκα για την ποιοτητα με 6 ευρω ξαναπερνω του χρονου αλλη σε περιπτωση που μου χαλασει. γενικα jumbo βρισκεις μαλακιουλες που θες και κατι εποχιακα τζαμπα οποιος δεν γουσταρει δεν παει απλα.ουτε εγω δεν γουσταρω τα σκιλαδικα, τα μπουζουκια και το καθε κοροιδο που δινει 100 και 150 ευρω το μπουκαλι για να πιει πετρελεακι , 10 ευρω το καθε πανερι λουλουδια για να διασκεδασει και καλα βαρωντας παλαμακια στους καραγκιοζηδες της πιστας αλλα δεν βγηκα να το κανω θεμα στο ιντερνετ ποσο με προσβαλουν στους δρομους οι υποκολτουριακες διαφημισεις των μπουζουκομαγαζων απλα δεν παω.ρουφατε και τα λετε λεμε :devil:

• Like 2
Δημοσ.

Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή και τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι εκεί...

:X

Οπως και τις συμβασεις που υπογραφουν οι εργαζομενοι στα supermarket...:X

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...