Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι φιλε μου, με το να ενισχυεις τα κομματα πιο πολυ δεν κανεις διαμαρτυρια.

Η απαξίοση μια μορφή διαμαρτυρίας γιατί τα λαμόγια την εκμεταλεύοντε αντι να αντιδρούμε στην καθαυτή εκμετάλευση κατ' εμαί είναι ανάποδη λογική, κυρίος όταν δεν ακολουθήται από άλλους τρόπους διαμαρτυρίας που μπορούν να επιφέρουν καλλήτερα αποτελέσματα.

Φυσικά ή επόμενη λογική ερώτηση είναι τη πρωτήνεις; Πια οδός είναι πιο αποτελεσματική κατά την γνώμη σου πέρα από την μετανάστευση που ακολούθησες(η οποία έχει ακριβός τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή);

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

pournara μέχρι να απαντήσω, είχε γράψει σε μισή γραμμή ο Lucifer αυτό που ήθελα να πω σε 2 παραγράφους.

Το παράδειγμα που έδωσα για την Google συνοψίζει τις απόψεις μου. Μπορείς να κατηγορήσεις σε μια εταιρία που πάει κατά διαόλου από τον manager που κλέβει εκατομμύρια, μέχρι το παιδί για τις φωτοτυπίες που κλέβει συνδετήρες. Και οι δύο μαλάκες είναι. Οι ευθύνες όμως θα αναζητηθούν από τον πρώτο, κι ας είναι μεγαλύτερος εν δυνάμει κλέφτης ο δεύτερος.

Δημοσ.

pournara, κατηγορείς την πρόθεση που υποθέτεις πως έχει κάποιος;

Εμμεσως ναι, ετσι μαθαμε, να βλεπουμε τον διπλα μας να ρουφαει με το μπουρι της σομπας, και αντι να τον ξεμπροστιασουμε, ζηλευουμε που δεν εχουμε κι εμεις το μπουρι για να κανουμε την ιδια δουλεια. Βλεπεις κατι διαφορετικο γυρω σου;

Δημοσ.

Η απαξίοση μια μορφή διαμαρτυρίας γιατί τα λαμόγια την εκμεταλεύοντε αντι να αντιδρούμε στην καθαυτή εκμετάλευση κατ' εμαί είναι ανάποδη λογική, κυρίος όταν δεν ακολουθήται από άλλους τρόπους διαμαρτυρίας που μπορούν να επιφέρουν καλλήτερα αποτελέσματα.

Φυσικά ή επόμενη λογική ερώτηση είναι τη πρωτήνεις; Πια οδός είναι πιο αποτελεσματική κατά την γνώμη σου πέρα από την μετανάστευση που ακολούθησες(η οποία έχει ακριβός τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή);

Εχω απαντησει πολλες φορες στο ιδιο πραγμα: ψηφισε κατι αλλο.

Δημοσ.

Εμμεσως ναι, ετσι μαθαμε, να βλεπουμε τον διπλα μας να ρουφαει με το μπουρι της σομπας, και αντι να τον ξεμπροστιασουμε, ζηλευουμε που δεν εχουμε κι εμεις το μπουρι για να κανουμε την ιδια δουλεια. Βλεπεις κατι διαφορετικο γυρω σου;

Όχι, όλοι οι άνθρωποι είναι βρωμερά ζώα. Αλλά δε νομίζω πως αυτή μου η άποψη έχει ισχύ επιχειρήματος, δατσολ.

Δημοσ.

Εγώ βλέπω πως αυτός που ασκεί εξουσία (εκτελεστική, δικαστική) δεν κόβει τον κώλο του διπλανού που ρουφάει με το μπουρί της σόμπας ώστε να κοπεί ο βήχας σε εμένα που ενδεχομένως να ζηλεύω.

Δημοσ.

Εχω απαντησει πολλες φορες στο ιδιο πραγμα: ψηφισε κατι αλλο.

και εδώ έρχεται η εκμετάλευση που λέγαμε και σου λέει ότι κάτω από συνθήκες η ψήφο σου αυτή μπορεί να έχει ακριβός τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή για να σε οδηγήσει σε ένα από τα μαντριά όπου η ψήφο σου δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή και κλήσαμε ένα πλήρες κύκλο και πάλη στο 0.

Όντως καλλήτερη εφόσον υπάρχει κάποιος άξιος εμπιστοσύνης.

Δημοσ.

και εδώ έρχεται η εκμετάλευση που λέγαμε και σου λέει ότι κάτω από συνθήκες η ψήφο σου αυτή μπορεί να έχει ακριβός τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή για να σε οδηγήσει σε ένα από τα μαντριά όπου η ψήφο σου δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την αποχή και κλήσαμε ένα πλήρες κύκλο και πάλη στο 0.

Όντως καλλήτερη εφόσον υπάρχει κάποιος άξιος εμπιστοσύνης.

Καλύτερα Έλληνες κυνηγούς παρά αποχή.Η αποχή ευνοεί τους ακατανόμαστους.

Δημοσ.

Εγώ βλέπω πως αυτός που ασκεί εξουσία (εκτελεστική, δικαστική) δεν κόβει τον κώλο του διπλανού που ρουφάει με το μπουρί της σόμπας ώστε να κοπεί ο βήχας σε εμένα που ενδεχομένως να ζηλεύω.

Αφού είναι από την ίδια ράτσα, πως θα κάνει διακυβέρνηση τύπου γερμανικής-αμερικάνικης ράτσας πχ οι οποίες προγραμματίζουν για 40 χρόνια μπροστά?

Εμείς έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο με προγραμματισμό 5 ημερών το πολύ.

Δημοσ.

1) Ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα και με την ψήφο μου εκλέγεται κυβέρνηση.

2) Αρχίζει να κλέβει, να σπαταλά, να προκαλεί, εκμεταλλευόμενη την ασυλία (την οποία εγώ δεν έχω, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο...) , αφήνοντας την τωρινή γενιά στη μαύρη της τη μοίρα και καταδικάζοντας τις επόμενες που δε φταίνε - ναι, για τα παιδιά μου μιλάω! - σε ακόμα χειρότερη.

3) Ψηφίζω τους "άλλους", οι οποίοι αποδεικνύονται ίδιοι και χειρότεροι.

4) Δεν τους στέλνω και τους δύο στο διάολο, ψηφίζοντας κάποιον άλλο, αλλά - ω, η αποθέωση της λογικής! - επαναφέρω τους πρώτους.

5) Στο ίδιο «βιολί» συνεχίζω, κάθε φορά που γίνονται εκλογές: Μία τον ένα - αποδεδειγμένο και διαπιστωμένο ακόμα κι από 'μένα τον ίδιο - κλέφτη, μία τον άλλο. Όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά για ...τριάντα ολόκληρα χρόνια.

6) Όταν βλέπω ότι οι περισσότεροι θεωρούν πως, για το χάλι που έχει δημιουργηθεί, φταίω εγώ και οι επιλέγοντες τα ίδια με 'μένα, παραξενεύομαι(!), διαμαρτύρομαι(!!), θυμώνω (!!!), αλλά...

7)...ούτε που περνάει από το μυαλό μου - από το ποιο μου;;; - η πιθανότητα να έχουν δίκιο. Γιατί άλλωστε να υφίσταται τέτοια πιθανότητα; Αφού και όταν αφήνω το μαντρί ανοιχτό και αφύλαχτο - εν γνώσει του ότι γύρω υπάρχουν λύκοι - οι λύκοι φταίνε που τρώνε τα πρόβατα, όχι η μαλακία που με δέρνει... έτσι δεν είναι;

Οι εκλογές είναι κοντά. Ας διαμαρτυρηθούμε όσο προλαβαίνουμε ακόμα, αλλά μη σπαταλάμε και πολύτιμο χρόνο. Έχουμε να ξεθάψουμε τα πλαστικά μας σημαιάκια και να κάνουμε καμιά γαργάρα, προκειμένου να βγαίνει πιο μελωδικό, το χορωδιακό "ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ" που θα φωνάζουμε για άλλη μια φορά στις συγκεντρώσεις. Είπαμε: «Υπέρ πάντων η παράταξις». Ας επιτελέσουμε το ιερό καθήκον μας απέναντί της και μετά θα έχουμε καιρό να διαμαρτυρηθούμε και πάλι...

...ξέρετε, για τους πολιτικούς που κλέβουν, για τους Ευρωπαίους που δε μας γουστάρουν, για τις κακές τράπεζες που μας έδιναν με το ζόρι δάνεια τα οποία δε θέλαμε, για το καπιταλιστικό σύστημα που μας πίνει το αίμα και για όλα τα υπόλοιπα δεινά της μαύρης μας της μοίρας, τα οποία ως γνωστόν προέκυψαν εκ ... παρθενογενέσεως, χωρίς εμείς - Σιωπή! Δε ντρέπεσαι λίγο; Πιπέρι στο στόμα, κακό παιδί! - να βάλουμε το χεράκι μας, ώστε να εδραιωθούν. Χωρίς να φταίμε...

Όσοι ψηφίσατε ότι φταίνε οι έλληνες πολίτες, έχετε αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί?

Της ευθύνης που μας αναλογεί για το πρόβλημα της οικονομίας, ή της ευθύνης που μας αναλογεί επειδή τολμήσαμε να ψηφίσουμε «οι Έλληνες πολίτες», χωρίς να σε ρωτήσουμε; Σε όποιο από τα δύο μερίδια ευθύνης κι αν αναφέρεσαι πάντως, όσο αφορά σ' εμένα, σου υπόσχομαι ότι θα το αναλάβω, αν μου το προσδιορίσεις τεκμηριωμένα, διότι είμαι λίγο στόκος και μόνος μου δεν το βλέπω.

Γιατί κι εγώ πιστεύω ότι εσείς οι 55 so far ευθύνεστε για την κατάντια της χώρας

Η διαφορά μας έγκειται στο ότι «εμείς» τεκμηριώνουμε την άποψη και την επιλογή μας. Λέμε ότι ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες διότι, εδώ και τρεις δεκαετίες, συντηρούν στην εξουσία ανθρώπους οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι κλέφτες και καταχραστές του δημόσιου χρήματος, από την πρώτη στιγμή που κυβέρνησαν. Είτε λοιπόν επειδή έχουν συμφέρον να διαιωνίζουν τη σάπια κατάσταση με την ψήφο τους, είτε επειδή είναι απλώς ηλίθιοι, τελικά ευθύνονται. Εσύ απλά λες «πιστεύω»...

αλλά μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία ενός nickname.

Πράγμα το οποίο, υποθέτω ότι αντιτίθεται στα καθιερωμένα των forum... Anyway! Κώστας, χάρηκα πολύ! (Όταν ανταποκριθείς στο πρώτο μου ταπεινό αίτημα - να προσδιορίσεις τεκμηριωμένα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί - θα σου πω και το επίθετο...)

Φανερωθείτε να ξέρουμε σε ποιον θα αποδώσουμε ευθύνες, όταν και αν ξημερώσει ποτέ μία νέα μορφή διακυβέρνησης της χώρας.

1) Θες και φωτογραφίες μήπως;

2) Ποιοι είστε εσείς, βρε λεβέντη, που θα μας αποδώσετε ευθύνες; Πείτε το και σε μας τους φτωχούς, να ξέρουμε από ποιους να φυλαγόμαστε...

3) «όταν και αν ξημερώσει ποτέ μία νέα μορφή διακυβέρνησης της χώρας», θα συμβεί με παρθενογένεση, έτσι; Δε φαντάζομαι να ψηφιστεί και να εγκριθεί από τίποτα ...πολίτες; Όχι για άλλο λόγο, απλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Άμα τα κάνει κι αυτή η «μορφή» σκατά, μη βγούνε πάλι τίποτα καθάρματα και, κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία ενός nickname, αρχίσουν να ψηφίζουν πάλι, ότι θεωρούν τους πολίτες ως κυρίως υπεύθυνους...

Δημοσ.

1) Ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα και με την ψήφο μου εκλέγεται κυβέρνηση.

2) Αρχίζει να κλέβει, να σπαταλά, να προκαλεί, εκμεταλλευόμενη την ασυλία (την οποία εγώ δεν έχω, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο..., αφήνοντας την τωρινή γενιά στη μαύρη της τη μοίρα και καταδικάζοντας τις επόμενες που δε φταίνε - ναι, για τα παιδιά μου μιλάω! - σε ακόμα χειρότερη.

3) Ψηφίζω τους "άλλους", οι οποίοι αποδεικνύονται ίδιοι και χειρότεροι.

4) Δεν τους στέλνω και τους δύο στο διάολο, ψηφίζοντας κάποιον άλλο, αλλά - ω, η αποθέωση της λογικής! - επαναφέρω τους πρώτους.

5) Στο ίδιο «βιολί» συνεχίζω, κάθε φορά που γίνονται εκλογές: Μία τον ένα - αποδεδειγμένο και διαπιστωμένο ακόμα κι από 'μένα τον ίδιο - κλέφτη, μία τον άλλο. Όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά για ...τριάντα ολόκληρα χρόνια.

6) Όταν βλέπω ότι οι περισσότεροι θεωρούν πως, για το χάλι που έχει δημιουργηθεί, φταίω εγώ και οι επιλέγοντες τα ίδια με 'μένα, παραξενεύομαι(!), διαμαρτύρομαι(!!), θυμώνω (!!!), αλλά...

7)...ούτε που περνάει από το μυαλό μου - από το ποιο μου;;; - η πιθανότητα να έχουν δίκιο. Γιατί άλλωστε να υφίσταται τέτοια πιθανότητα; Αφού και όταν αφήνω το μαντρί ανοιχτό και αφύλαχτο - εν γνώσει του ότι γύρω υπάρχουν λύκοι - οι λύκοι φταίνε που θα φάνε τα πρόβατα, όχι η μαλακία που με δέρνει... έτσι δεν είναι;

Ζητώ τώρα να γίνει δεύτερο poll και σε αυτό να να τεθεί το ερώτημα "εσύ που ψήφισες ότι δεν φταίνε οι πολίτες, ψήφισες ποτέ ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα;".

Γιατί αυτά τα "εσύ τους ψηφίσατε, λουστείτε τα τώρα", είναι ελεεινά ψέματα.

Δεν φταίω ρε φιλαράκι εγώ. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Και δεν φταίει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Συνεχίστε να μιλάτε για εκλογές λες και οι εκλογές αλλάζουν σάπιες καταστάσεις. Σε λίγο που δεν θα έχετε και εσείς να φάτε, να επιμείνετε να λέτε στον εαυτό σας ότι έσεις φταίτε για την πείνα σας. Μπόρει ακόμα και τότε να συνεχίσετε να το πιστεύετε.

Αφού είναι από την ίδια ράτσα, πως θα κάνει διακυβέρνηση τύπου γερμανικής-αμερικάνικης ράτσας πχ οι οποίες προγραμματίζουν για 40 χρόνια μπροστά?

Εμείς έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο με προγραμματισμό 5 ημερών το πολύ.

Ναι μακάρι να'μασταν σαν τους Αμερικανούς. Από τις ταινίες που βλέπω πρέπει να ζούνε ευτυχισμένα εκεί. Πολύ μπροστά οι άνθρωποι.

Δημοσ.
Της ευθύνης που μας αναλογεί για το πρόβλημα της οικονομίας, ή της ευθύνης που μας αναλογεί επειδή τολμήσαμε να ψηφίσουμε «οι Έλληνες πολίτες», χωρίς να σε ρωτήσουμε; Σε όποιο από τα δύο μερίδια ευθύνης κι αν αναφέρεσαι πάντως, όσο αφορά σ' εμένα, σου υπόσχομαι ότι θα το αναλάβω, αν μου το προσδιορίσεις τεκμηριωμένα, διότι είμαι λίγο στόκος και μόνος μου δεν το βλέπω

Μπορείς πάντα να ξαναδιαβάσεις τον τίτλο. Βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.

1. Βάλε στο ανάλογο νήμα φωτό

2. Εμείς είμαστε οι άλλοι που δεν τα φάγαμε μαζί. Εσείς που θεωρείτε ότι φταίτε, να μας πείτε καμιά διεύθυνση να σας στείλουμε το λογαριασμό, εφόσον μαζί τα φάγατε. Δεν σας αποδίδω εγώ καμία ευθύνη, μόνοι σας τις αποδίδετε στον εαυτό σας με την ψήφο στην παρούσα ψηφοφορία, εκτός κι αν εννοείτε κλασικά όλους τους άλλους εκτός από την παρτάρα σας.

3. Από πολίτες θα ψηφιστεί η νέα διακυβέρνηση παλλήκαρε. Από πολίτες που θα ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και όχι να τσουβαλιάζουν τους πάντες στο ίδιο σακί, επειδή είναι τσάμπα.

Α, btw Δημήτρης. Τα επιχειρήματα τα έχεις, αλλά δεν θέλω κανένα επώνυμο. Να πας να καταθέσεις μερικά ευρουλάκια στον ειδικο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους θέλω, μιας και αποδέχεσαι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας.

Δημοσ.

Θα σας δώσω δυο παραδείγματα που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν πολύ να καταλάβετε αυτά που λέω χωρίς να μακρηγορώ.

Η σχέση πολιτικού-πολίτη είναι σαν τη σχέση δολοφόνου και συνεργού, δηλαδή με απλά λόγια αναγνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη του πολίτη αλλα ο δολοφόνος έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη.

Τώρα όσο αφορά γιατί κάποιοι ψηφίζουν τα ίδια και τα ίδια είναι σαν τη σχέση που έχει ένας που κακοποιεί τη γυναικα του αλλα η γυναικα του δεν φεύγει μακριά του επειδή κύριος τον φοβάται και κάποιες ελάχιστες φορες είναι ευκολόπιστη, αυτό λοιπόν που κάποιοι ψηφίζουν το ίδιο δεν σημαίνει ότι είναι ντε και καλά ελεύθερη επιλογή αλλα επιλογή κατά ανάγκη.

Ελπίζω να σας έδωσα το νόημα αυτών που θέλω να πω.

Δημοσ.

Απο την άλλη,αυτή η αντιπαράθεση του "ποιος φταίει;-Εγώ-Εσύ-κλπ κλπ",έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει σε έναν νέο εμφύλιο.Το μόνο που λείπει είναι μερικά κομμένα λαρύγγια...:ph34r:

Δημοσ.

Απο την άλλη,αυτή η αντιπαράθεση του "ποιος φταίει;-Εγώ-Εσύ-κλπ κλπ",έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει σε έναν νέο εμφύλιο.Το μόνο που λείπει είναι μερικά κομμένα λαρύγγια...:ph34r:

Πολύ πιθανό σενάριο όταν η ολιγαρχία του ενός εκατομυρίου από το 81 και μετά έχει πάντα 1000 δικαιώματα παραπάνω μετρημένα από τους υπόλοιπους και τώρα απλά αφήνει τους υπόλοιπους να λοιμοκτονήσουν εμποδίζοντας ακόμα και σήμερα τις επενδύσεις.

Ισως να είναι και η χειρότερη ολιγαρχία στην παγκόσμια ιστορία , καθώς για να είσαι κομμάτι της πρέπει να είσαι τεμπέλης οπωσδήποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...