ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλημέρα Την παρασκευή ήρθα αντιμέτωπος με τον λογαριασμό κοινοχρήστων του διαμερίσματος που νοικιάζω και εχω νευριάσει πάρα πολύ. Για το δίμηνο Φεβρουάριος - Μάρτιος μόνο 537,00 ευρώ... που πέρσι για το τρίμηνο 02-03-04/2011 είχε έρθει 270,00. Είμαστε στην πολυκατοικία , 8 διαμερίσματα. Είχαν αγοράσει πετρέλαιο το οποίο έκανε 950 ευρώ. Κάθησα και ανέλυσα το λογαριασμό κοινοχρήστων όλων των διαμερισμάτων και είδα το εξής Εγώ είχα κάψει 87,00 ώρες. Ένα διαμέρισμα στον 1ο όροφο είχε 86,00 ώρες. Το άλλο διαμέρισμα στον 1ο είχε 44 και ένα διαμέρισμα στον 4ο είχε 5 ώρες. Βάσει των χιλιοστών του κάθε διαμερίσματος και των ωρών χρέωσαν βάσει των χρημάτων που έκανε το πετρέλαιο. Κατά πρώτον Είναι σίγουρο ότι δεν έχω κάψει τόσες ώρες πετρέλαιο.Ειδικά το Μάρτιο δεν το άναψα σχεδόν καθόλου Ο 6ος όροφος (μεζονέτα με 7ο) δεν έχει κάψει καθόλου . Το προηγούμενο δίμηνο είχε κάψει σχεδόν 150 ώρες.Μόλις ρώτησα τον διαχειριστή και του είπα γιατί τόσο πολύ τα κοινόχρηστα μου είπε ότι τόσο έδειξε ο μετρητής.Όταν του είπα για τον 6ο μου είπε ότι έχει τζάκι. Εκεί στράβωσα γιατί λέω καλά . Κεντρικό τζάκι έχει? Έχει και στα υπνοδωμάτια? Αποκλείεται να μην έκαψε καθόλου πετρέλαιο. Γενικά αποφάσισα να το ψάξω γιατί ήρθε και το παλικάρι από τον 1ο όροφο που έκαψε 86 ώρες και μου είπε ότι του φαίνονται πολλά τα κοινόχρηστα.Γενικά δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαίωμα αλλά θα το δώσω τώρα γιατί είναι αδικία. Και τέλος οι 2 ιδιοκτήτριες της πολυκατοικίας που νοικιάζουν σε εμένα και στο παλικάρι τα διαμερίσματα μας είπαν όταν πρωτονοικιάσαμε πως οι προηγούμενοι ενοικιαστές και στα 2 διαμερίσματα ,ήταν τρελοί γιατί έλεγαν ότι τους έκλεβαν το νερό και το πετρέλαιο. Ε δεν νομίζω και εμείς να σκεφτόμαστε τα ίδια χωρίς αιτία...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 250 ευρώ πλήρωσε το παλικάρι στον 1ο όροφο. Το θέμα είναι ότι χρέωσαν το πετρέλαιο που αγόρασαν αναλόγως με την χρήση που έκανε ο καθένας. Αλλά υπάρχουν πολλά στη μέση και θέλω να τα ψάξω
haris_216 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 καταρχήν το πόσο πετρέλαιο αγόρασαν δεν έχει σημασία, αλλά το πόσο καταναώθηκε. αν από αυτά τα 950 ευρώ έμειναν πχ 250 τότε αυτά πρέπει να αφαιρεθούν. τώρα για το θέμα των ωρών που έκαψε κάποιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έχω να σου πω ότι μπορεί να συμβεί. προσωπικά τον φεβρουάριο είχα την δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση (σε ώρες) από όλη την πολυκατοικία. τον μάρτιο όμως χρησιμοποίησα μια kerosun (μεγαλούτσικη την οποία και έβγαζα "βόλτα" από σαλόνι σε υπνοδωμάτιο και πίσω πάλι) κι έτσι η ωροχρέωσή μου του μαρτίου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. μόνο το πάγιο. δεν θέλω να πω ότι σίγουρα δεν σε κλέβουν. αλλά μπορεί να παίζει και παρεμφερής περίπτωση
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Λοιπόν Το αντίγραφο των κοινοχρηστών λέει το εξής. Μέσα σε αυτό το δίμηνο αγοράστηκαν 820 λίτρα * 0,976 και 200 λίτρα * 1,024 Σύνολο 1020 λίτρα αξίας 800,32+ 204,8 = 1005,12 Εγώ έκαψα 87 ώρες Το ένα διαμέρισμα στον 1ο 86 ώρες Το άλλο 44 ώρες Και το άλλο στον 4ο 5 ώρες Με έχουν χρεώσει για αυτόνομη θέρμανση 465 ευρώ....Δεν είναι δυνατόν αυτό το ποσό σε 2 μήνες. Με χρεώνουν δηλαδή τα λίτρα του πετρελαίου τα οποία τα έχω πληρώσει από πριν. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα
haris_216 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέσα σε αυτό το δίμηνο αγοράστηκαν 820 λίτρα * 0,976 και 200 λίτρα * 1,024.................. όπως σου είπα και πριν αυτό δεν μου λέει εμένα τίποτα. "αγοράσθηκαν". ωραία. κάηκαν όμως; υπάρχει υπόλοιπο στην δεξαμενή; υπήρχε υπόλοιπο προηγούμενου μήνα; δεν είναι δυνατό να καις σε ένα μήνα ΑΚΡΙΒΩΣ ότι έβαλες. εκτός αν το βάζεις λίγο λίγο με το μπιτόνι!!! για το ποσό που λες, αν ανφέρεσαι σε δίμηνο όπως κατάλαβα, εμένα δεν με τρόμαξε. πριν στραφώ στην kerosun (αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το κοίταξα) μου έρχονταν κοινόχρηστα γύρω στα 230-250 ευρώ το μήνα. και το μεγαλύτερο μέρος βέβαια ήταν πετρέλαιο.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Καλημέρα.Δεν έχω βρει άκρη ακόμα Όπως ανέφερα αγόρασαν 1000 ευρώ πετρέλαιο και βάσει των χιλιοστών και της κατανάλωσης με χρέωσαν 450 ευρώ αυτόνομη θέρμανση Δηλαδη αν είχα κάψει 10 ώρες πετρέλαιο και τα άλλα διαμερίσματα δεν είχαν κάψει τίποτα, θα με χρεώναν τα 1000 ευρώ που αγόρασαν πετρέλαιο? Έτσι το βλέπω
LRoi Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Βασικά έχω παρεμφερές θέμα. 135 ευρώ κοινόχρηστα Φεβρουαρίου με 116 ώρες, το κλείνω εντελώς και το άναψα τον Μάρτιο για 10 ώρες συνολικά και μου έρχεται 85... (αν θυμάμαι καλά, 45 ευρώ είναι το πετρέλαιο που μου χρέωσαν) Δηλαδή, αν είναι να γλυτώνω 40 ευρώ μόλις, να το έχω να καίει όλη μέρα, να ευχαριστιέμαι κιόλας, να κυκλοφορώ με το σώβρακο στο σπίτι. Ξέρει κανείς τι στο διάλο παίζει με το πάγιο στην αυτόνομη και τα ποσοστά?
baspav Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Έχω να σας πω τα εξής όσον αφορά τον καταμερισμό των δαπανών αυτόνομης θέρμανσης. Σημασία δεν έχει πόσο πετρέλαιο αγόρασες τον τρέχοντα μήνα αλλά το πόσο κατανάλωσες και πάντα χρεώνεις το παλαιότερα αγορασμένο πετρέλαιο και κατόπιν το νεότερο. Αν θέλετε και παράδειγμα: Έστω ότι κατανάλωσε η πολυκατοικία 1.000lt και είχε μείνει από προηγούμενη αγορά για χρέωση 300lt X 0,97€ = 291 € και από την αγορά 1.000lt με 0,99€ θα χρεώσει 700lt X 0,99€ = 693 € Δηλαδή η κατανάλωση θα είναι 1.000lt με συνολικό κόστος 984€ (και θα μείνουν για επόμενη φορά 300lt X 0,99€ για χρέωση). Αυτό ανεξαρτήτως ωρών, αφορά κατανάλωση/χρέωση λίτρων. Πως τώρα θα κατανεμηθεί η δαπάνη στα διαμερίσματα; Υπάρχει μαθηματικός τύπος γι αυτό ο οποίος για αυτόνομη θέρμανση είναι ο εξής: Χδ*Ωδ ------- * Π = Κ Σ Χδ*Ωδ Όπου: Κ = η ζητούμενη κατανάλωση του διαμερίσματος σε Ευρώ. Π = η συνολική κατανάλωση πετρελαίου της πολυκατοικίας σε Ευρώ. Χδ = τα χιλιοστά του διαμερίσματος. Ωδ = ή μέτρηση του διαμερίσματος το διάστημα πού μας ενδιαφέρει. Σ Χδ * Ωδ= Το άθροισμα των γινομένων των ωρών επί τα χιλιοστά όλων των διαμερισμάτων (τον τύπο τον έχω πάρει από γνωστή ιστοσελίδα και τον έχω επαληθεύσει με το δικό μου διαμέρισμα). Κάνε τις δικές σου πράξεις και δες αν σε έχει χρεώσει σωστά.
DrLo Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 καταρχήν το πόσο πετρέλαιο αγόρασαν δεν έχει σημασία, αλλά το πόσο καταναώθηκε. αν από αυτά τα 950 ευρώ έμειναν πχ 250 τότε αυτά πρέπει να αφαιρεθούν. Και τη διαφορά θα τη πληρώσσει ο Αγιος Βασίλης φαντάζομαι. Η χρέωση πρέπει να γίνεται στο σύνολο του ποσού βάση της εκιμώμενης κατανάλωσης και όταν τελειώσει το πετρέλαιο αν έκαψες λιγότερα/περισσότερα γίνεταιη αντίστοιχη χρέωση. Δηλαδη αν είχα κάψει 10 ώρες πετρέλαιο και τα άλλα διαμερίσματα δεν είχαν κάψει τίποτα, θα με χρεώναν τα 1000 ευρώ που αγόρασαν πετρέλαιο? Έτσι το βλέπω ΌΧι ακριβώς. Σκέψου το σαν Εναντι-Εκκαθαριστικός στη ΔΕΗ. Αν αγοράζετε 1000 ευρώ πετρέλαιο προφανώς κάποιος πρέπει να τα πληρώσει - δε νομίζω να διαφωνούμε σε αυτό. Αυτό που θεωρώ εγώ λογικό είναι να γίνει μια εκτίμηση του πόσο "πιθανόν" θα κάψει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει με βάση τα χιλιοστά, τα τετραγωνικά, την ιστορική κατανάλωση ... με κάτι τέλος πάντων. Αν εσύ για παράδειγμα έχεις το 10% τον χιλιοστών ή ιστορικά καις το 10% των συνολικών ορών θα πρέπει να πληρώσεις το 10%. Αν όταν ξαναβάλεται πετρέλαιο μετρηθεί η πραγματική κατανάλωση (πχ ώρες) και αντί να έχεις κάαψει το 10% επειδή έκανες οικονομία έκαψες το 5% θα πρέπει να σου πιστωθεί η διαφορά. Δε λέω ότι αυτός είναι ο επίσημος τρόπος ... απλά ένας τρόπος που τον θεωρώ λογκό/δίκαιο.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι το πετρέλαιο πληρώνεται απο το αποθεματικό το οποίο υπάρχει ακριβώς για τέτοιους σκοπούς. Μετά υπολογίζονται οι λογαριασμοί με βάση την κατανάλωση και όχι την αγορά. Τώρα αν δεν υπάρχει αποθεματικό, ή δεν επαρκεί προφανώς και θα πρέπει να προ-πληρώσετε προκειμένου να υπάρξουν τα χρήματα για την αγορά του πετρελαίου(εξ'αλλου και το αποθεματικό αυτό είναι, χρήματα που έχουν προ-πληρωθεί). Βέβαια στη παραπάνω περίπτωση - γιατί ουσιαστικά αποθεματικό μαζεύεις, το δικαιότερο είναι να πληρωθεί σύμφωνα με τα χιλιοστά και όχι την ιστορική κατανάλωση και στη συνέχεια να χρεωθεί/πιστωθεί ο καθένας. Έχε υπόψη σου πάντως το εξής. Αν είστε 8 διαμερίσματα και ανάβετε μόνο τα 2 τότε επιβαρύνεστε αρκετά. Ο καυστήρας που έχει αγοραστεί έχει προδιαγραφές να θερμαίνει 8 διαμερίσματα, οπότε εσείς για να θερμάνετε 2 διαμερίσματα καταναλώνετε ενέργεια η οποία επαρκεί για 8. Άρα έχουμε υπερβολική κατανάλωση την οποία πληρώνετε εσείς ουσιαστικά.
andreapaog328 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Έχε υπόψη σου πάντως το εξής. Αν είστε 8 διαμερίσματα και ανάβετε μόνο τα 2 τότε επιβαρύνεστε αρκετά. Ο καυστήρας που έχει αγοραστεί έχει προδιαγραφές να θερμαίνει 8 διαμερίσματα, οπότε εσείς για να θερμάνετε 2 διαμερίσματα καταναλώνετε ενέργεια η οποία επαρκεί για 8. Άρα έχουμε υπερβολική κατανάλωση την οποία πληρώνετε εσείς ουσιαστικά. μπαρδόν? ο καυστήρας δε θα ζεστάνει μόνο το νερό που θαρθει στο διαμέρισμα σου? νομιζω ότι απλά αν ανοιξουνε 2 μονο διαμερίσματα θα σουρθει το ζεστο νερο πιο γρήγορα.
μαφαλντα Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Αυτόνομη είναι η θέρμανση όταν το κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα.Οταν υπάρχει κοινός καυστήρας και αυτονομία στην χρήση λέγεται ημιαυτόνομη.Βάσει του καταστατικού στην ημιαυτόνομη θέρμανση πληρώνουμε ένα πάγιο γύρω στο 25-30%,ακόμα κι αν το διαμέρισμα είναι κενό.Αυτό γίνεται γιατί ο καυστήρας έχει προδιαγραφές για πχ 12 διαμερίσματα.Φυσικά το πάγιο υπολογίζεται βάσει χιλιοστών και μετά οι ώρες που έκαψε ο καθένας.Αν δεν ανάβει κάποιος την θέρμανση είναι υποχρεωμένος να πληρώνει το πάγιο.
haris_216 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Και τη διαφορά θα τη πληρώσσει ο Αγιος Βασίλης φαντάζομαι................... ...................εκτίμηση του πόσο "πιθανόν" θα κάψει ο καθένας. θεωρώ ότι ίσως δεν γνωρίζεις γι' αυτό σχολιάζεις με αυτό τον τρόπο (μαντεψιές και καλοκάγαθοι γεράκοι). επιμένω ότι χρεώνεται μόνο αυτό που καταναλώθηκε. αυτό που αγοράσθηκε αλλά δεν καταναλώθηκε μένει για μελλοντική χρήση. ποιος το πληρώνει μέχρι την κατανάλωση; μα φυσικά πληρώνεται από το αποθεματικό της κάθε πολυκατοικίας το οποίο θα πρέπει να έχει προβλεφθεί να υπάρχει. αν δεν έχει γίνει τέτοια ρύθμιση, ε τότε πάμε να μαντέψουμε πόσο θα κάψει ο καθένας. Αυτό που γίνεται.... ακριβώς όπως τα λέει απλά δεν πρόσεξα το πόστ σου και ξαναείπα για αποθεματικό
DrLo Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 θεωρώ ότι ίσως δεν γνωρίζεις γι' αυτό σχολιάζεις με αυτό τον τρόπο (μαντεψιές και καλοκάγαθοι γεράκοι). επιμένω ότι χρεώνεται μόνο αυτό που καταναλώθηκε. αυτό που αγοράσθηκε αλλά δεν καταναλώθηκε μένει για μελλοντική χρήση. ποιος το πληρώνει μέχρι την κατανάλωση; μα φυσικά πληρώνεται από το αποθεματικό της κάθε πολυκατοικίας το οποίο θα πρέπει να έχει προβλεφθεί να υπάρχει. αν δεν έχει γίνει τέτοια ρύθμιση, ε τότε πάμε να μαντέψουμε πόσο θα κάψει ο καθένας. ακριβώς όπως τα λέει απλά δεν πρόσεξα το πόστ σου και ξαναείπα για αποθεματικό Ξεκινάει ο χρόνος, πεθαίνουν οι δεινόσαυροι και φτιάχνεται ο πρώτος καυστήρας πετρελαίου και η πρώτη εσ. θέρμανση. Πρέπει να γεμίσει η δεξαμενή. Ποιός θα την πληρώσει ??? (αφού δεν έχει καταναλώσει κανείς). Όταν καλείται ο διαχειριστής να πληρώσει πετρέλαιο που ΘΑ καταναλωθεί, ποιός θα το πληρώσει ??? (αφού κανείς δε το έχει καταναλώσει). Το αποθεματικό της πολυκατοικίας δε φτάνει πάντα, ιδιαίτερα τώρα που θα αυξηθεί το πετρέλαιο. Αλλά και το αποθεματικό κάποιος πρέπει να το πληρώσει, δε μπορούν όλοι να συνησφέρουν στο αποθεματικό το ίδιο, κάπως πρέπει να υπολογιστούν τα βάρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα