Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία.... έχω ομάδα αίματος ΑΒ+ που είναι σαπιοομάδα, παίρνει απο όλους και δίνει μόνο στον εαυτό της. Η ερώτησή μου είναι αν πάω να δώσω αίμα θα κάνω καλό? καλό θα κάνω, αλλα εννοώ θα χρησιμοποιηθεί μιας και μπορώ να δώσω μόνο στην ΑΒ η οποία παίρνει και απο όλες τις άλλες.

Ας μου πεί κάποιος που γνωρίζει σίγουρα...

Δημοσ.

Ναι, ότι ομάδα αίματος και εαν έχεις η αιμοδοσία είναι καλή κίνηση, και προς τους συνανθρώπους σου και ως προς εσένα και φυσικά πάντα υπάρχει ζήτηση σε όλες τις ομάδες αίματος.

Δημοσ.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ναι μεν η ΑΒ+ μπορεί να δώσει αποκλειστικά σε ΑΒ+ ενώ παίρνει από κάθε άλλη, αλλά είναι ελάχιστα διαδεδομένη. Λίγοι άνθρωποι έχουν ΑΒ+ αίμα. Από την άλλη, η Ο+ που θεωρητικά είναι «άτυχη», μιας και παίρνει μόνο από την ίδια, στην πραγματικότητα είναι αρκετά τυχερή. Σχεδόν το 40% του πληθυσμού έχει Ο+ αίμα.

Οπότε μη δίνετε τόση σημασία στο «ποια ομάδα δίνει σε ποια». Η φύση έχει προνοήσει.

Επίσης, όλα αυτά τα «έχω Ο- άρα μπορώ να δώσω σε Ο-/+, Α-/+, Β-/+, ΑΒ-/+» και «έχω Ο- άρα άμα χρειαστώ αίμα τη _ά_ησα» είναι καθαρά θεωρητικά. Στις μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιείται πάντα ο ίδιος τύπος αίματος, δε βάζουν ό,τι υπάρχει διαθέσιμο. Εκτός και αν μιλάμε για κάνα κωλοχώρι όπου το μόνο που έχει ξεμείνει είναι Ο+, οπότε το χώνουν όπου γίνεται. Επιπλέον ελέγχονται και άλλα πράγματα για συμβατότητα, πέραν των ομάδων ΑΒΟ και rhesus.

Συμπέρασμα: ξεκολλάτε από το τι αίμα έχετε, απλά πηγαίνετε να δώσετε (εφόσον φυσικά είστε 100% υγιείς).

Δημοσ.

όντως, καλό κάνεις και σε σένα (αν το χρειαστείς κάποια στιγμή χτύπα ξύλο), και στους συνανθρώπους σου..

Δεν θα σου πει κανείς όχι..

Και υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις με διαταραχές ενζύμων κλπ. που δεν μπορούν να μεταγγιστούν από άλλες.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν χρειάζονται ΑΒ+, θα το πετάξουν

χα χα χα, μου έβγαλες το φαγητό από την μύτη νυχτιάτικα.

Φίλε μου, μην το σκέφτεσαι καν, αν θες να δώσεις αίμα πήγαινε και δώσε, δεν έχει σημασία τι ομάδα έχεις, εκεί κολάς;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ξεθάβω ελαφρώς γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι τους γνώστες του θέματος.

Θέλω να πάω να δώσω αίμα. Ποιες προύποθέσεις πρέπει να τηρούνται για να μου πάρουν;

Έχει κάποιος ένα πρόχειρο λίνκ που να τα έχει όλα μαζεμένα;

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ξεθάβω ελαφρώς γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι τους γνώστες του θέματος.

Θέλω να πάω να δώσω αίμα. Ποιες προύποθέσεις πρέπει να τηρούνται για να μου πάρουν;

Έχει κάποιος ένα πρόχειρο λίνκ που να τα έχει όλα μαζεμένα;

http://lmgtfy.com/?q=%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7

Δημοσ.

Σωστός ρε φίλε! Πώς δε το σκέφτηκα;

Ρωτάω αν έχει κανείς κάποια σελίδα που ότι λέει να ισχύει 100% ρε!

Δημοσ.

του τμηματος αιμοδοσιας του ευαγγελισμου ας πουμε που βγαινει στα πρωτα αποτελεσματα δεν σου κανει;

ελεγα να σκαναρω και να ανεβασω και το εγγραφο που εχω απο το 401, αλλα μαλλον δεν θα σου κανει ουτε αυτο (τα ιδια λεει πανω κατω)...οποτε i rest my case.

Δημοσ.

Καλό είναι να δίνεις αίμα ότι ομάδα αίματος κι αν έχεις μπορει κι εσύ να το χρειαστείς χτυπα ξυλο βεβαια οπότε απο το να ψάχνονται ας υπαρχει στις αποθηκες και δεν πετάνε αίμα εκτός κι είναι πολύ καιρό αποθηκευμένο

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα

αναγκαστεί να μειώσει κατά το ήμισυ τις μονάδες αίματος που παρέχει στην

Ελλάδα λόγω της συσσώρευσης των οφειλόμενων ποσών, σύμφωνα με όσα

δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας μεταγγίσεων της ανθρωπιστικής

οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της

εφημερίδας Tages-Anzeiger...

...Καθώς η κρίση χρέους ώθησε την Ελλάδα

να αυξήσει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι καθυστερούμενες

οφειλές στον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έφταναν τα 5 εκατομμύρια ελβετικά

φράγκα (4 εκατομμύρια ευρώ) το 2011.

...Ο Ρούντολφ Σβάμπε, διευθυντής της

υπηρεσίας μεταγγίσεων του ελβετικού Ερυθρού Σταυρού, αναγνώρισε ότι αυτή

ήταν μία δύσκολη απόφαση. "Όμως ένα έλλειμμα πέντε εκατομμυρίων

δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην οργάνωσή μας", σημείωσε.

...Η λήψη της απόφασης αυτής κατέστη

κάτι το αναπόφευκτο, καθώς τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές καλύπτουν

μόνον τα έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου και επιμελητείας, ενώ το ίδιο το

αίμα προσφέρεται δωρεάν.

"...Επικοινωνήσαμε επομένως με τις

ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση", εξήγησε. Οι δύο πλευρές

συμφώνησαν ότι οι παραδόσεις μονάδων αίματος θα μειωθούν σταδιακά από το

2015 για να φτάσουν στο ήμισυ του σημερινού όγκου το 2020...Παράλληλα ο

ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα βοηθήσει την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή

ένα πρόγραμμα που θα ενθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες να δίνουν πιο συχνά

αίμα..(Η.Β., ΑΠΕ)

Με λιγα λογια οι Ελβετοι μας κοβουν το αιμα γιατι δεν τους πληρωνουμε , και ειναι να απορεις με τον λαο μας: Για την καταντια μας μας φταινε οι πολιτικοι, μας φταινε οι Δ.Υ, μας φταινε οι Αμερικανοι και οι Εβραιοι, μας φταινε η Μερκελ και ο Σοιμπλε, μας φταινε οι κουμμουνιστες και οι χουντικοι

για το οτι σαν λαος δεν μπορουμε να μαζεψουμε το αιμα που χρειαζομαστε σαν χωρα τι μας φταιει;

αιμα ρε μουνια, ΑΙΜΑ

Δημοσ.

μη ξεχνας και το ενδεχομενο να πωληται λαθραια το αιμα που δινουμε σα λαος,για να κονομησουν μερικοι.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...