kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Καλημέρα παιδιά! Χρόνια πολλα σε όσους γιορτάζουν! Έχω ένα pc στο οποίο θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση. Το σύστημα μου είναι το εξής: -CPU : Intel Core 6600 @ 2.4 Ghz. -Mobo: 4CoreDual-VSTA DDR2 ( ASRock) -RAM : 3Gb -HDD : Hitachi HDS721010CLA332 (1TB) -Kάρτα γραφικών : NVIDIA GeForce GTS 250 1gb -Τροφοδοτικό: LC 6600 v2,2 600W Διαθέσιμο ποσό: 400 ευρω max Θέλω κυρίως αναβάθμιση σε επεξεργαστή και μητρική. Έχω υπ'όψιν τα εξής: Link Link Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και επίσης αν τελικά αγοράσω τα παραπάνω θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι άλλο όπως το τρφοδοτικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Οχ συγνώμη το ξέχασα! Η χρήση ειναι gaming κυρίως! Και ο επεξεργαστής είναι νομίζω ο Q6600 (ειναι και 6 χρονων το pc)
terry308 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Με την Gts 250 πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις ... Αν είναι ο Q απλά αγοράζεις κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ...
kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Με την Gts 250 πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις ... Αν είναι ο Q απλά αγοράζεις κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ... Το καλοκαιρι σκεφτομαι να αλλάξω και κάρτα γραφικών γιατί πρέπει να μαζέψω τα χρήματα πρώτα
stm00192 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Αυτο που σου λενε ειναι οτι αν ο επεξεργαστής σου ειναι ο Q6600 τοτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι αλλο περα απο καρτα γραφικων και τροφοδοτικο!
baskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Καταρχας πρωην κατοχος και εγω Q6600 δε χρειαζεσαι αναβαθμιση.. Με ενα απλο κλοκαρισμα του επεξεργαστη στα 3 Ghz ειναι ενταξει για τα παντα. Αν παρεις 2 Gb μνημης για να πας στα 4 θα εχεις και dual channel Οποτε θα δεις βελτιωση. Ακομα και η καρτα γραφικών αντεχει και παιζεις τα πάντα με μικρες υποχωρησεις. ΑΠο κει και περα θα μου πεις γιατι τα αλλαξες και εσυ τότε..? Για ενα και μονο λόγο..Τα πράγματα ακόμα πιανουν καποια χρηματα..ΑΝ τα δωσεις τωρα θα πιασεις ευκολα 110 ευρω για επεξεργαστη μητρικη και μνημες. Προσωπικά επειδη ειχα μπολικη μνημη DDR2 να πουλησω και βρηκα και καποιες ευκαιριες με σφραγισμενο 960Τ 10 ημερων κλπ,στην ουσια αλλαξα συστημα,πηγα σε εξαπυρηνο με περισσοτερη μνημη,καινουρια μητρική κλπ....και εβαλα και 10 ευρω στην τσέπη Οποτε εχε στα υπόψιν οτι αν πουλησεις τα πραγματα παιρνεις ευκολα 160 ευρω (αν πουλησεις και Vga). Με αλλα λογια με αυτα τα 160 ευρω παιρνεις καινουρια Vga και καλυπτεις και ενα μερος των χρηματων του τροφοδοτικου .. Και κατι τελευταιο..Για να εχεις τον 6600 στα 2.4 δε σε βλεπω πολύ του κλοκαρισματος..Οπότε αν αποφασισεις αναβαθμιση μπορεις να πας ευκολα σε 2400 ή 2500 και να γλυτωσεις κανα 20ευρω..
kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Αυτο που σου λενε ειναι οτι αν ο επεξεργαστής σου ειναι ο Q6600 τοτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι αλλο περα απο καρτα γραφικων και τροφοδοτικο! Ναι καταλαβαινω απλα επειδη προσφατα παιχνιδια όπως το battlefield, και το nba 2κ12 μου τα παίζει στο medium και αν ηθελα να κάνω μια αναβάθμιση. Τελικώς ο επεξεργαστής ειναι ο Ε6600.
artshadows Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 μηπως κανα μεταχειρισμενο q6600 90€ περιπου
kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Καταρχας πρωην κατοχος και εγω Q6600 δε χρειαζεσαι αναβαθμιση.. Με ενα απλο κλοκαρισμα του επεξεργαστη στα 3 Ghz ειναι ενταξει για τα παντα. Αν παρεις 2 Gb μνημης για να πας στα 4 θα εχεις και dual channel Οποτε θα δεις βελτιωση. Ακομα και η καρτα γραφικών αντεχει και παιζεις τα πάντα με μικρες υποχωρησεις. ΑΠο κει και περα θα μου πεις γιατι τα αλλαξες και εσυ τότε..? Για ενα και μονο λόγο..Τα πράγματα ακόμα πιανουν καποια χρηματα..ΑΝ τα δωσεις τωρα θα πιασεις ευκολα 110 ευρω για επεξεργαστη μητρικη και μνημες. Προσωπικά επειδη ειχα μπολικη μνημη DDR2 να πουλησω και βρηκα και καποιες ευκαιριες με σφραγισμενο 960Τ 10 ημερων κλπ,στην ουσια αλλαξα συστημα,πηγα σε εξαπυρηνο με περισσοτερη μνημη,καινουρια μητρική κλπ....και εβαλα και 10 ευρω στην τσέπη Οποτε εχε στα υπόψιν οτι αν πουλησεις τα πραγματα παιρνεις ευκολα 160 ευρω (αν πουλησεις και Vga). Με αλλα λογια με αυτα τα 160 ευρω παιρνεις καινουρια Vga και καλυπτεις και ενα μερος των χρηματων του τροφοδοτικου .. Και κατι τελευταιο..Για να εχεις τον 6600 στα 2.4 δε σε βλεπω πολύ του κλοκαρισματος..Οπότε αν αποφασισεις αναβαθμιση μπορεις να πας ευκολα σε 2400 ή 2500 και να γλυτωσεις κανα 20ευρω.. ναι ειμαι ασχετος με το κλοκαρισμα. Δηλαδη αν κλοκαρω τον επεξεργαστή μου και παρω αλλη μια ram 2 GB θα είμαι καλυμμενος για κανένα χρόνο ακόμα όσον αφορά τα παιχνίδια;
baskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Προσωπικά θα σου ελεγα αν θες να παρεις πρωτα την vga. Μια 6870 ειναι σουπερ και εχουν πεσει πολύ οι τιμές.. Κάνε και ενα κλοκαρισμα τον επεξεργαστη στα 3 αν μπορεις και πάρε και μια μεταχειρισμενη μνημη 2 Gb για να εχεις και dual channel .. Με αυτες τις αλλαγες δε θα χεις προβλημα εστω και αν δεν ειναι q6600.. Στα περισσοτερα παιχνιδια η καρτα γραφικών τραβαει το ζόρι,οποτε με καλη Vga δεν εχεις αναγκη.
kostasnaf Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Προσωπικά θα σου ελεγα αν θες να παρεις πρωτα την vga. Μια 6870 ειναι σουπερ και εχουν πεσει πολύ οι τιμές.. Κάνε και ενα κλοκαρισμα τον επεξεργαστη στα 3 αν μπορεις και πάρε και μια μεταχειρισμενη μνημη 2 Gb για να εχεις και dual channel .. Με αυτες τις αλλαγες δε θα χεις προβλημα εστω και αν δεν ειναι q6600.. Στα περισσοτερα παιχνιδια η καρτα γραφικών τραβαει το ζόρι,οποτε με καλη Vga δεν εχεις αναγκη. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παιδιά! Όσον αφορά το κλοκάρισμα με τις πληροφορίες που παρέχονται στο σχετικό τοπικ θα μπορούσε ένας αρχάριος στο θέμα όπως εγώ να το κανει μόνος του;
baskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δε θα εχεις θεμα .Τα 3ghz δεν ειναι τιποτα. ΑΚομα και με ολες τις ρυθμισεις στο auto Θα παιξει. Απο κει και περα αν αλλαξεις και ρευματα θα εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Οπως και να χει ακολουθα τον οδηγο,παιξε με fsb Και πρόσεξε και τον Memory divider (γιαιτι οταν κλοκαρεις ανεβαζουν συχνοτητα και οι μνημες,οποτε ισως πρεπει να τις χαμηλωσεις αν εχεις θεμα) και προσεχε θερμοκρασιες όταν κανεις δοκιμες,..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα