Προς το περιεχόμενο

"I am Hellene...." Am I?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.youtube.com/watch?v=MFvU18GGM3Y

Δεν άντεξα το είδα και ήθελα να πω την γνώμη μου που εδώ και χρόνια την κρατάω μέσα μου.

Πριν αρχίζουμε να φωνάζουμε στο κόσμο έξω ότι είμαστε HELLENE μήπως, λέω μήπως ήρθε η ώρα να το φωνάξουμε πρώτα στο σπίτι μας και μετά ίσως στην γειτονιά μας και ίσως αργότερα γενικά στην χώρα μας ?

Το θέατρο του παραλόγου για άλλη μια φορά φωνάζουμε στους έξω ότι είμαστε HELLENE όταν μόνοι μας αναιρούμε μέσα αυτά που φωνάζουμε έξω :

«Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία.»

Βεβαίως δεν το αμφισβητεί κανείς… απλά την εμπνεύστηκε όπως λες ΜΟΝΟ, γιατί όταν ήρθε η ώρα να την τηρήσει μπήκαν μερικοί εξωτερικοί παράγοντες στην μέση. πχ η κομματική πειθαρχία των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων από τους Έλληνες , ο διορισμός του ξαδέλφου μου από το Διδυμότειχο στο δημόσιο ο οποίος επηρέασε την ψήφο μου στις προηγούμενες εκλογές, οι υποσχέσεις των μέγα δημοκρατών πολιτικών μας και όλα τα ΘΑ που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε και πολλά, πολλά άλλα.

«Πιστεύω στον ελληνισμό… όλος κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του» … εκτός από ένα μεγάλο μέρος των ίδιων των ελλήνων …μπορώ να το αιτιολογώ με εκατοντάδες παραδείγματα αλλά για μεγαλύτερη ευκολία σας παραπέμπω στο in.gr, naftermporiki.gr, και γενικά σε όλα τα δημοσιογραφικά site. Κάθε μέρα θα έχει να διαβάσετε για το είδος της έμπνευσης που έχουμε πάρει οι περισσότεροι έλληνες από τα ιδανικά του Ελληνισμού.

"Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω"

ΌΧΙ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ… Η ελευθερία του καθενός μας πρέπει να σταματάει εκεί που περιορίζεται η ελευθερία του διπλανού μας και δυστυχώς εδώ το μπερδεύουμε συχνά τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον. Αλλά αν το κάνεις προσπάθησε να το κάνεις στο μπαλκόνι σου. Βγες και διαδήλωσε όσο θες εκεί και φώναξε όσο θες. Μην βγεις στο δρόμο μόνο γιατί θα αρπάξουν την ευκαιρία μερικοί άλλοι ΗΕLLENE και τελικά κάποιοι άλλοι ΗΕLLENE μετά θα κλαίνε τα μαγαζιά τους, τα αυτοκίνητα τους, και ίσως στην συνέχεια και την δουλειάς τους (πόσο αντέχει μία επιχείρηση να επισκευάζει σπασμένα, πόσο κοσμάκης να κλαίει την ελάχιστη περιουσία που του έχει απομείνει, πόσο πια)

«….οφείλω χρήματα – και δεν είμαι η μόνη που οφείλει – είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς»

Εδώ τα χαλάμε όχι εσύ, δεν την εμπνεύστηκες εσύ… κάποιοι πρόγονοι σου ίσως. Άλλα έχοντας την ηθική πολύ ψηλότερα από ότι εσύ ή εγώ ή τέσπα κάποιοι της εποχής μας. Το κακό είναι ότι αυτοί λοιπόν που την εμπνεύστηκαν τήρησαν σε ένα μεγάλο βαθμό κάποια στάνταρντ που δυστυχώς οι άνθρωποι της σημερινής εποχής όχι απλώς δεν τα τηρούν ούτε καν τους έχει περάσει από το μυαλό να τα σκεφτούν βρε αδελφέ. Γιατί η Ελεύθερη Αγορά χωρίς κανόνες είναι η Ελλάδα που ζούμε όλοι σήμερα. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι καλό να λες ότι αυτή την ελεύθερη αγορά που ζούμε σήμερα την εμπνεύστηκες εσύ ή οι πρόγονοι σου γιατί είναι σαν να περηφανεύεται ένας παιδεραστής ότι βίασε ένα παιδί και να περιμένει να του πουν οι γύρω του μπράβο… είναι ποτέ δυνατόν? . Και αναφέρω μερικά παραδείγματα ελεύθερης αγοράς για να στηρίξω την θέση μου …. Siemens, Tor M1 , Υποβρύχια που γέρνουν , Πετρέλαιο Θέρμανσης, Αποδείξεις λιανική πώλησης, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, Φακελάκια, γρηγορόσημα όλα αυτά είναι στοιχεία της ελεύθερης αγοράς και ευτυχώς η δυστυχώς σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα που επίσης καθημερινά μπορείς να διαβάσεις στα παραπάνω link δεν εμπλέκεται μόνο ένας αλλά πολλοί μα πάρα πολλοί HELLENES.

Κλείνω τον συλλογισμό μου αναφέροντας μερικούς ακόμα HELLENES γνωστοί και άγνωστοι στο κοινό.

Hellene – Είναι ο κος Άκης Τζοχατζόπουλος και μάλιστα 2 φορές ως πολιτικός και εκπρόσωπος τα προηγούμενα χρόνια μερίδας του λαού.. .Ο κος Χριστοφοράκος που είναι κάπου στη Γερμανία καταζητούμενος ή μάλλον που ήταν καταζητούμενος και κάποιοι άλλοι HELLENES τον βοήθησαν με κάποιον διακανονισμό να μην είναι πια , κάποιοι κύριοι που βρίσκονται στην οικονομική πτέρυγα των φυλακών κορυδαλλού γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, κάποιοι άλλοι κύριοι που βρίσκονται στο σύνταγμα και για την ακρίβεια στην βουλή των Ελλήνων, ΗΕLLENE είναι και αυτοί που τους έστειλαν εκεί, HELLENE είναι ο αλλεργιολόγος στην γειτονιά μου που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο παρόλο που είναι γιατρός του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και έχει το θράσος μετά την επίσκεψη στο Ιατρείο του να σε ρωτάει αν θες απόδειξη και το ακόμα μεγαλύτερο θράσος μόλις του απαντάς κατηγορηματικά ναι να σε χρεώνει 150 € με φΠΑ για 20 λεπτά. HELLENE είναι και αυτός που σου πούλαγε πετρέλαιο θέρμανσης τόσα χρόνια το χειμώνα και κοίταγε να σου κλέψει 50 λίτρα από το γέμισμα για να τα πουλήσει μετά μαύρα ως πετρέλαιο κίνησης. HELLENE είναι και αυτός που πας όποτε πας και διασκεδάζεις ,μια φορά στο τόσο πια ,όπως λες ,για να δεις απόδειξη με το τι έχεις πιεί ή φάει πρέπει να την ζητήσεις επιτακτικά και που ζήτημα αν 2 στους 10 ανθρώπους που απασχολεί είναι δηλωμένοι στο ΙΚΑ. HELLENE είναι και αυτοί που συνεχίζουν να δουλεύουν , παίρνοντας περισσότερα χρήματα στο χέρι και αποφεύγοντας να αποδίδουν νόμιμες εισφορές. HELLENE είναι επίσης όλοι αυτοί που πίσω από ένα κισσέ δημόσιας υπηρεσίας για να κάνεις την δουλειά σου στην ώρα σου, σου ζητάνε φακελάκι, HELLENE είναι και αυτοί που όταν πάνε να αγοράσουν παπούτσια δέχονται έκπτωση 20 % χωρίς απόδειξη. Επίσης HELLENE είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν με κο κριτήριο το πιο κόμμα διόρισε το κανακάρη τους πίσω από ένα από τους κισσέδες που λέγαμε πριν. HELLENE είναι αυτός που περνάει με κόκκινο το φανάρι και έχει το θράσος είτε να δείχνει τα κάλλη του στον τροχονόμο για να μην φάει κλήση είτε ακόμα και να απειλεί φωνάζοντας το όνομα του και το ποιος είναι. ΗΕLLENE είναι και αυτός που ενώ είναι σε ταμείο ανεργίας και βρίσκει δουλειά ζητάει να αργοπορήσει η πρόσληψη του για να μην χάσει τα λεφτά του ταμείου ανεργίας και ΗΕLLENE είναι και αυτός που συμφωνεί και τον προσλαμβάνει. ΗΕLLENE είναι και όλοι αυτοί που κάθε πρωί διαβάζεις σε εφημερίδες και δημοσιογραφικά site ότι έκαναν εκείνο , πιάστηκαν για το άλλο, έκλεψαν εκείνο . ΗΕLLENE είναι και όλοι οι πολιτικοί που εσύ και εγώ και όλοι έχουμε ψηφίσει να μας εκπροσωπούν και κατάφεραν με την συμπεριφορά τους να μας διασύρουν σε όλο τον κόσμο και να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι οι ΗELLENE. HELLENE είναι και ο πολιτικός που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν 3 φορές δημόσια είπε ψέματα ότι δεν θα κάνει κάτι και 2 μήνες μετά από την δημόσια δήλωση του έκανε το ακριβώς αντίθετο. ΗΕLLENE είναι και αυτό που στην πρόσφατη ομιλία αυτού του πολιτικού ήταν από κάτω και κούναγε την σημαία και πολλοί, πολλοί άλλοι εκτός από εσένα είναι HELLENE. Μήπως όλα αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού…. Δεν ξέρω τι να πω, στα 35 χρόνια της ζωής μου πάντως κυρίως αυτά έχω να θυμάμαι και πολλά άλλα ακόμα τα οποία αν τα αναλύσω θα χρειαστώ καμιά 10αριά μέρες γράψιμο. Αναρωτιέμαι όμως κάθε φορά που μου έρχονται αναμνήσεις από τα 35 χρόνια της ζωής μου μήπως ήμουν και εγώ HELLENE σε κάποιες από αυτές? Ήμουν? Ή ήταν όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα HELLENE όπως οι παραπάνω και εγώ είμαι HELLENE σαν αυτή την μουρλή που ξαφνικά κατάλαβε ότι είναι HELLENE και το φωνάζει να το ακούσουν οι έξω…? Εδώ είναι το ζουμί λοιπόν. Ας δούμε πόσο HELLENE είμαστε ή ήμασταν όλοι μας και μετά το συζητάμε να το φωνάξουμε και προς τα έξω…..

HELLENE λοιπόν δεν είσαι μόνο εσύ δυστυχώς… είναι και όλοι οι παραπάνω… είμαι και εγώ… και με δεδομένο ότι δυστυχώς και πάλι όλοι οι παραπάνω είναι αρκετά περισσότεροι αριθμητικά από εσένα προτείνω πριν αρχίσεις να φωνάζεις στου έξω ότι εσύ είσαι HELLENE προσπάθησε να αλλάξεις ή τέσπα να διώξεις από την κατηγορία αυτή, όλους αυτούς που αυτή την στιγμή θεωρούνται HELLENE και χαλάνε και την δική σου εικόνα και μετά βλέπουμε τι θα φωνάξουμε και έξω. Επίσης προσπάθησε να σταματήσεις και εσύ να είσαι από τους από πάνω HELLENE και στα πιο μικρά πράγματα της καθημερινότητα σου για να έχει αξία η φωνή σου.

Ουφ τα είπα και ξαλάφρωσα.

«

Επεξ/σία από ga25
  • Απαντ. 393
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιο είναι το γκομενάκι στο βίντεο;

Κατερίνα Μουτσάτσου.

58641.jpg

images?q=tbn:ANd9GcRvziPU9nVVgiCH0c7Xh07XF9a5O3q2riNIXg8NZLxWya-4AwdSpJ6RVTgc

edit, αν ήμουν λίγο λιγότερο πρόστυχος θα την είχα προλάβει την από πάνω.

Δημοσ.

Κατερίνα Μουτσάτσου.

58641.jpg

images?q=tbn:ANd9GcRvziPU9nVVgiCH0c7Xh07XF9a5O3q2riNIXg8NZLxWya-4AwdSpJ6RVTgc

edit, αν ήμουν λίγο λιγότερο πρόστυχος θα την είχα προλάβει την από πάνω.

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει καύλες.

(Θλιβερό το βίντεο μπδγ)

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει προηγηθεί μια μικρή συζήτηση στο νήμα με τα "ενδιαφέροντα βίντεο", όπου δημοσιεύτηκε χθες το συγκεκριμένο, για όποιον ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει καύλες.

Μη σου πω ότι τραγουδάω και τον εθνικό ύμνο για πάρτυ της.

(Θλιβερό το βίντεο μπδγ)

Ποιο βίντεο; ^_^

Δημοσ.

Αντιγραφη του I am Canadian, μονο σε ποιο κιτς εκδοση και με λιγοτερη ουσια...για να ταιριαζει με την αισθητικη μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Eκτός από το εύστοχο αρχικό κείμενο του ga25, διάβασα δύο επίσης εύστοχα κείμενα στο διαδίκτυο.

Εδώ αναδημοσιεύω το ένα εξ αυτών:

Είμαστε Χέλληνες

του Σπύρου Σεραφείμ

Όλη μέρα χτες, γύριζε από γραφείο σε γραφείο, από inbox σε inbox. Ο λόγος για το βίντεο με την Κατερίνα Μουτσάτσου. Μάλιστα, μου ήρθε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο υπό τη λεζάντα «Ένα καλοφτιαγμένο και συγκινητικό βίντεο, κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του Διαδικτύου».

Με συγχωρείτε, αλλά δεν το βρήκα ούτε καλοφτιαγμένο, ούτε συγκινητικό. Ναι, δεν είμαστε όλοι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε κλέφτες, ούτε πίνουμε ούζο κάθε λεπτό της ζωής μας, ούτε λέμε «όπα», κάθε δευτερόλεπτο. Ναι, η χώρα μας γέννησε τη Δημοκρατία και εφηύρε τον όρο, μιλάμε πολλές ξένες γλώσσες, αλλά εμείς εφηύραμε τη Δύση; Αν σήμερα χρωστάμε - ναι, παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε οι μόνοι - αυτό μας συνέβη επειδή ανακαλύψαμε την έννοια της ελεύθερης αγοράς; Το video καταλήγει «...and I am Hellene», είμαι Ελληνίδα.

Με άλλα λόγια, επειδή έχουμε ιστορία και διδάξαμε τη Δημοκρατία στον κόσμο κι έχουμε μαγαζί-γωνία με 600 νησιά, θάλασσες, βουνά και ραχούλες, οι ξένοι, αφενός θα πρέπει να μας πληρώνουν επειδή εκείνοι μας χρωστάνε αιώνια και, αφετέρου, δεν θα πρέπει να έχουν καμία λάθος εικόνα για τη χώρα μας και για εμάς.

Με συγχωρείτε, δεν το βρήκα πουθενά συγκινητικό, δεν μπορώ να ριγήσω από εθνική υπερηφάνεια μέσω μιας ξεπατικωτούρας της κακιάς ώρας, η οποία προέρχεται αυτούσια - δεν το κρύβει - από μια καναδική διαφήμιση μπύρας.

Ναι, η εικόνα που έβλεπα και ξανάβλεπα στην οθόνη του υπολογιστή μου είναι μια κακή αντιγραφή, με κακή ερμηνεία, με μια έντονα - ψεύτικα - θυμωμένη φωνή, με πολλές κι ανούσιες φωνές, γενικότερα. Και για να δέσει το γλυκό της γραφικότητας και του κιτς, από πίσω ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

Ειλικρινά, ακόμα και τώρα δεν καταλαβαίνω. Για ποιο λόγο αυτές οι εθνικές εξάρσεις; Είμαστε περήφανος λαός και περήφανοι για την ιστορική κληρονομιά μας αλλά γιατί πρέπει να το ουρλιάζουμε; Σημασία έχει τι έκαναν οι πρόγονοί μας ή το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, από εδώ και στο εξής; Με ποια αφορμή φωνάζουμε ποιοι ήμασταν, λες και ξέχασαν εκείνοι στους οποίους χρωστάμε; Άλλωστε, αυτό συζητάμε; Το ποιοι ήμασταν ή το ποιοι είμαστε;

Γέρνω την πλάτη της καρέκλας του γραφείου μου, γελάω μόνος μου, τελικά το video αυτό μας έκανε να συζητάμε και να ασχολούμαστε σχεδόν μόνο με αυτό, μας δίχασε - όπως έχει συμβεί με τόσα γεγονότα στη ζωή μας - και μας έβαλε να τσακωνόμαστε - όπως και για όλα τα μικρά ή τα μεγάλα στη χώρα μας - ως γνήσιοι Χέλληνες, απόγονοι σπουδαίων Χελλήνων...

Πηγή: protagon.gr

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού το λύσαμε το θέμα της ταυτότητας της κας. Μουτσάτσου, θα πρότεινα να μεταφερθούν τα υπόλοιπα που θίγετε στο ΟΟΤ.

επίσης, για κάποιο διαολεμένο λόγο ο τίτλος του βίντεο μου θυμίζει αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=IUehKgVSNeE

Οn topic, το βίντεο θεωρώ ότι αποτυγχάνει παταγωδώς σε αυτό που επιχειρεί να πετύχει.

edit: δεν το ήξερα πως το "ξέσπασμα" είναι αντιγραφή, αλλά ίσως αυτό να λέει πολλά περισσότερα για τους δημιουργούς του από οποιαδήποτε ανάλυση: κοπιαρισμένη αγανάκτιση.

Δημοσ.

Eκτός από το εύστοχο αρχικό κείμενο του ga25, διάβασα δύο επίσης εύστοχα κείμενα στο διαδίκτυο.

Εδώ αναδημοσιεύω το ένα εξ αυτών:

Πηγή: protagon.gr

Α να γειά σου. Κοιτάζουμε τον Παρθενώνα με το αγγούρι στον πάτο και δακρίζουμε. Φάση. Αλλά θα μας σώσουν ένα μάτσο (θεμελιώδεις, δεν αντιλέγω) έννοιες που εφήυρε ο ένδοξος προ Χριστού πολιτισμός μας.

Πέρασε από το μυαλό της κυρίας Μουτσάτσου και όποιου συνετέλεσε σε αυτό το βίντεο, αναρωτιέμαι, ότι καυχιόμαστε από τον 5ο αιώνα πΧ για τα ίδια πράγματα;

Χιντ: "Τι άλλα νέα;"

Δημοσ.

Αφησαμε το σοβαρο νημα που εβαλα με τις κατσαριδες και ασχολουμαστε τωρα με kits videos?Πεφτει το επιπεδο του site ,σημειο των καιρων.:devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...