Physics_Rulez Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Στο τσμέδε γράφονται κανονικά οι απόφοιτοι ΤΕΙ.
we_will_rise Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 λοιπόν, έκανα κάποια τηλέφωνα και έβγαλα τα εξής συμπεράσματα: 1. δεν γραφόμαστε στο τεε, αλλά στο εετεμ με συνδρομή 36€ το χρόνο 2. πρέπει να γραφτώ στον ΟΑΕΕ αν και η τύπισσα που με "εξυπηρέτησε" μου είπε να κάτσω στ' αυγά μου και ότι μέχρι να γραφτώ στο εετεμ θα έχω με κάτι να παίζω (με αυτήν θα τα πούμε εκ του σύνεγγυς ) 3. ακόμα και για μία μέρα να γραφτώ δεν γλιτώνω τα 976€ το 6μηνο
platongr Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Πέρα από όλα αυτά, είπες ότι θα πουλήσεις 20-30 κομμάτια από αυτή την εφαρμογή και μετά θα φύγεις για έξω. Αν μετά από 3-4 μήνες βρεθεί ένα bug ή χρειαστεί μια αναβάθμιση ή μια αλλαγή ή αν ακόμη γίνει πιο γνωστή η εφαρμογή σου και βρεθούν άλλα 100 άτομα, θα είσαι σε θέση να τους υποστηρίξεις ?
we_will_rise Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 platongr, οι επιλογές υποστήριξης της εφαρμογής θα είναι από περιορισμένες έως ανύπαρκτες! Φυσικά επ'αυτού έχω ενημερώσει ήδη τους επίδοξους αγοραστές. Πάντως την έχω παραχωρήσει δωρεάν σε 3 άτομα εδώ και 1μιση μήνα και έχω εφαρμόσει στο 100% τις αλλαγές που μου ζήτησαν.
pournaras Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 λοιπόν, έκανα κάποια τηλέφωνα και έβγαλα τα εξής συμπεράσματα: 1. δεν γραφόμαστε στο τεε, αλλά στο εετεμ με συνδρομή 36€ το χρόνο 2. πρέπει να γραφτώ στον ΟΑΕΕ αν και η τύπισσα που με "εξυπηρέτησε" μου είπε να κάτσω στ' αυγά μου και ότι μέχρι να γραφτώ στο εετεμ θα έχω με κάτι να παίζω (με αυτήν θα τα πούμε εκ του σύνεγγυς ) 3. ακόμα και για μία μέρα να γραφτώ δεν γλιτώνω τα 976€ το 6μηνο Γιατι δεν κανεις απλα μια εναρξη στην εφορια μιας ατομικης επιχειρησης και μια εγγραφη στο τεβε να τελειωνει το θεμα; Για ποιο λογο πρεπει να μπλεξεις μεσα το οτι εισαι μηχανικος; Αν δεν ησουν και ησουν μαναβης, δεν θα ειχες δικαιωμα να δημιουργησεις καποιο λογισμικο και να το πουλησεις αποδιδοντας τους αναλογους φορους και εισφορες;
we_will_rise Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 η δουλειά ήταν να αποφύγω το ΤΕΒΕ... αφού δε γίνεται, ή το εγκαταλείπω το concept, ή θα προσπαθήσω να ανεβάσω τιμές, μην μπω και μέσα στο τέλος
guido Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Γιατι δεν κανεις απλα μια εναρξη στην εφορια μιας ατομικης επιχειρησης και μια εγγραφη στο τεβε να τελειωνει το θεμα; Για ποιο λογο πρεπει να μπλεξεις μεσα το οτι εισαι μηχανικος; Αν δεν ησουν και ησουν μαναβης, δεν θα ειχες δικαιωμα να δημιουργησεις καποιο λογισμικο και να το πουλησεις αποδιδοντας τους αναλογους φορους και εισφορες; φαντάζομαι θεωρητικά πρέπει να συνάδει και ο ΚΑΔ που θα δηλώσει, με τις υπηρεσίες που θα παρέχει.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Το ΤΣΜΕΔΕ είναι φθηνότερο από το ΤΕΒΕ. Γιατί δεν ασφαλίζεσαι;
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Στο τσμέδε γράφονται κανονικά οι απόφοιτοι ΤΕΙ. ΤΣΜΕΔΕ (πλέον κλαδος ΤΣΜΕΔΕ του ΕΤΑΑ) = Ταμείο Συνταξιοδότησης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Σαν μηχανικοί όχι, ίσως σαν εργολήπτες ισως. Πάντως όχι με τη διαδικασία των εξετάσεων στο ΤΕΕ (που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις εργοληπτικό πτυχίο, που σημαίνει οτι ο φίλος μας τουλάχιστον για τα επόμενα μερικά χρονάκια όχι).
we_will_rise Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δεν ασφαλίζομαι γιατί δεν σκοπεύω να εργαστώ στην ελλάδα και γιατί η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε δεν είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές πόσο μάλλον να μου μείνει και κέρδος
pournaras Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 η δουλειά ήταν να αποφύγω το ΤΕΒΕ... αφού δε γίνεται, ή το εγκαταλείπω το concept, ή θα προσπαθήσω να ανεβάσω τιμές, μην μπω και μέσα στο τέλος Δεν ξερω αν το τεβε εχει ελαχιστο χρονικο οριο ασφαλισης, αν οχι, μαζεψε ολες τις δουλειες σου, κανε εναρξη, κοψε ολα τα τιμολογια μαζι, και στα καπακια κανε διακοπη. Πληρωσε ενα μηνα τεβε και τελος.
The_Judas Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το ΕΕΤΕΜ! Εμένα από την εφορία με είχαν στείλει να γραφτώ στο επαγγελματικό επιμελητήριο παρόλο που έχω πτυχίο ΤΕΙ Πληροφορικής... λέτε να υπάρχει πρόβλημα; λοιπόν, έκανα κάποια τηλέφωνα και έβγαλα τα εξής συμπεράσματα: 1. δεν γραφόμαστε στο τεε, αλλά στο εετεμ με συνδρομή 36€ το χρόνο 2. πρέπει να γραφτώ στον ΟΑΕΕ αν και η τύπισσα που με "εξυπηρέτησε" μου είπε να κάτσω στ' αυγά μου και ότι μέχρι να γραφτώ στο εετεμ θα έχω με κάτι να παίζω (με αυτήν θα τα πούμε εκ του σύνεγγυς ) 3. ακόμα και για μία μέρα να γραφτώ δεν γλιτώνω τα 976€ το 6μηνο Αυτά τα 976 από που προκύπτουν; Οι εισφορές στον οαεε είναι γύρω στα 220 το μήνα. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μπορείς να είσαι γραμμένος.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Παιδιά βλέπω τόση ώρα μιλάτε αλλά εγώ έχω μια άλλη απορία, το παιδί λέει στο αρχικό μύνημα ότι είναι φαντάρος, οπότε έχει και στρατιωτική ταυτότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει κάτι;
we_will_rise Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Ρώτησα τους γραμματείς και τους φαρισαίους και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και επίσης από την μονάδα μου (στην οποία έχουν τον φάκελο) μπορούν να μου δώσουν φωτοτυπία της πολιτικής ταυτότητας και μάλιστα επικυρωμένη... Πολεμικό Ναυτικό rules... Για το ΤΕΒΕ ή μάλλον ΟΑΕΕ και τον ελάχιστον χρόνο ασφάλισης δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη γιατί όπως σας είπα η υπάλληλος δεν ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετική (κάπου θα την ε-τρακάρω ;-) )
DrLo Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Παιδιά βλέπω τόση ώρα μιλάτε αλλά εγώ έχω μια άλλη απορία, το παιδί λέει στο αρχικό μύνημα ότι είναι φαντάρος, οπότε έχει και στρατιωτική ταυτότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει κάτι; Δεν έχει σημασία, και εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ γράφτηκα κατά τη διάρκεια του στρατού. Ισα ίσα σε συμφέρει καθώς για το διάστημα που είσαι στο στρατό δε πληρώνεις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόνο για συνταξιοδότηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα