Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον είσαι άγαμος και έχεις αυτοκίνητο 1600 κυβικά μοντέλο 2011, προκύπτει ένα εισόδημα 9.400,00 ευρώ και φυσικά φόρος.

Μεταβίβασε το στους γονείς σου γιατί του χρόνου θα είναι χειρότερα.

φιλε το αμαξι ειναι του 2002 οχι του 2011..

απλα για να καταλαβω πρεπει να εισαι κατω απο το οριο του τεκμηριου για να μην πληρωσεις..η αμα εισαι πανω απο το οριο πληρωνεις μια αναλογια χρηματων με το ποσο πανω εισαι απο το οριο?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

[OFFTOPIC]εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να έχεις εισόδημα για να έχεις αυτοκίνητο (ή οτιδήποτε άλλο) στο ονομά σου; Θα μου πεις, αν δεν έχω εισόδημα τότες πως το πήρα και συντηρώ; Δεν παίζει να μου το κάνανε δώρο και να με βοηθάνε οι γονείς μου στα οικονομικά;[/OFFTOPIC]

Δημοσ.

[OFFTOPIC]εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να έχεις εισόδημα για να έχεις αυτοκίνητο (ή οτιδήποτε άλλο) στο ονομά σου; Θα μου πεις, αν δεν έχω εισόδημα τότες πως το πήρα και συντηρώ; Δεν παίζει να μου το κάνανε δώρο και να με βοηθάνε οι γονείς μου στα οικονομικά;[/OFFTOPIC]

Πρέπει όμως, ο κάθε πολίτης να αποδεικνύει με κάποιο τρόπο την περιουσία του όπως γίνεται και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Αλλιώς θα μπορούσε και ο Ακης να λέει ότι κληρονόμησε τις πλάκες χρυσού ή τις βρήκε στον δρόμο.

Στο εξωτερικό έτσι γίνεται και μάλιστα με πιο αυστηρό τρόπο. Σε πολλές χώρες δηλώνουν όλοι ακόμη και τις καταθέσεις που έχουν στην τράπεζα ή ακόμη και τα χρήματα που δωρίζουν σε συγγενείς.

Δημοσ.

Πρέπει όμως, ο κάθε πολίτης να αποδεικνύει με κάποιο τρόπο την περιουσία του όπως γίνεται και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Αλλιώς θα μπορούσε και ο Ακης να λέει ότι κληρονόμησε τις πλάκες χρυσού ή τις βρήκε στον δρόμο.

Στο εξωτερικό έτσι γίνεται και μάλιστα με πιο αυστηρό τρόπο. Σε πολλές χώρες δηλώνουν όλοι ακόμη και τις καταθέσεις που έχουν στην τράπεζα ή ακόμη και τα χρήματα που δωρίζουν σε συγγενείς.

κατάλαβα, σωστά τα λες.

Δημοσ.

Στο εξωτερικό ζητάνε λεφτά από άνεργους για να καλύψουν τα κρατικά έξοδα;

Δημοσ.

φιλε το αμαξι ειναι του 2002 οχι του 2011..

απλα για να καταλαβω πρεπει να εισαι κατω απο το οριο του τεκμηριου για να μην πληρωσεις..η αμα εισαι πανω απο το οριο πληρωνεις μια αναλογια χρηματων με το ποσο πανω εισαι απο το οριο?

ακριβως ετσι ειναι, πληρωνεις αναλογα το ποσο που εισαι πανω απο το οριο αφορολογητου.

αν εισαι πχ 1ευρο πανω θα φορολογιθεις για το 1 ευρο.

Δημοσ.

Όντως τα τεκμήρια είναι ότι να'ναι. Εγώ ας πούμε θέλω το χρόνο 500€ ασφάλεια, 170€ service (ετησιοποιημένο) και περίπου 1000€ βενζίνες. Βάλε και κάνα συμπούρμπουλο έξοδο για το αμάξι (κάνα πλύσιμο, κάνα αρωματικό, τέτοια) πες άλλα 100€ το χρόνο, που πολλά έβαλα. Σύνολο 1770€ το χρόνο.

Τεκμήριο έχω 3.600€. Nigga please.

Και τις διπλές βενζίνες να υπολογίσω, ώστε να είμαι πάνω από το μέσο όρο σε ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα, πάλι δε πάει έστω κοντά στο τεκμήριο.

Εγώ έχω 4.480 από ότι είδα με ένα πρόγραμμα σήμερα.

Έχουμε και λέμε...260 το τέλος κυκλοφορίας (αλήθεια...αυτό εμ το πληρώνω, εμ δεν μπορώ να το βάλω στη φορολογική να καλυφθεί έστω μέρος του τεκμηρίου ε? Μάγκες εκεί στο υπουργείο!), 500 η ασφάλεια (αυτήν τουλάχιστον μπορώ άραγε να τη βάλω φέτος? Πέρισυ ούτε αυτή έμπαινε. Πρέπει να το κοιτάξω.), βενζίνες ιδιαίτερες δεν έχω γιατί δεν το πολυκυκλοφορω (κατά μέσο όρο 3.500 χιλιόμετρα το χρόνο στα 3.5 χρονια που το έχω), άρα ούτε και ιδιαίτερα κόστη για service κτλ. Από που προκύπτουν λοιπόν κύριοι τα 4.480?!?! Και γιατί στο όποιο τεκμήριο του αυτοκινήτου μου χρεωνετε, να μην μπορώ να βάλω το τέλος κυκλοφορίας, την ασφάλεια του (μέχρι πέρισυ τουλάχιστον σίγουρα, για φέτος δεν ξέρω ακόμα)? Δηλαδή στα 4.480 τι μου υπολογίζετε, μόνο βενζίνες και service? Τι έχω, κάνα hummer??

Δημοσ.

δεν ειναι τοσο μπροστα οι αλλοι

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχει στο εξωτερικο προδοτες μπατσοκ-νουδου ή μηπως εχει χαζουν που τους ψηφιζουν

Δημοσ.

Όλοι κάνουμε δήλωση . Και που υπάρχεις έχεις τεκμήριο διαβίωσης 3000 ευρώ ( για άγαμο ). Έχεις δηλαδή αυτό το τεκμήριο + το τεκμήριο για το αμάξι...

Το κορυφαίο είναι ότι δεν μπορώ να αποδείξω που βρήκα αυτά τα 3000 ευρώ , έχω κάνει μόνο δύο χρονιές δήλωση. Να ρίξω το τεκμήριο σε γονείς; Τους κατέστρεψα...

Θέλει λογιστή η φετινή δήλωση . :fear:

Δημοσ.

Χμ...Το όλοι ειναι σχετικό.

Μόνο όσοι έχουν εισοδημα ή κάποιο τεκμήριο (πχ αυτοκινητο, ακινητο).

Ας πουμε κάποιος χωρις εισοδήματα που μένει με τους γονείς του, αν έχει αμάξι στο ονομά του, το δηλώνει κανονικότατα.

Αντιθετα, φοιτητής που φιλοξενείτε απ τους δικούς του, δεν έχει κανενα εισόδημα, δεν ειναι αναγκαίο να υποβάλει δήλωση.

Δημοσ.

Mε μια σύντομη αναζήτηση....

http://www.forin.gr/articles/article/5954/ta-tekmhria-dapanwn-diabiwshs-gia-to-oikonomiko-etos-2012

Έχεις αμάξι 1600κβ 10ετιας αρα το τεκμαρτό εισόδημα που θα σου βάλουν στην δήλωση ειναι 3200 ευρώ. Δηλαδή είσαι κάτω απο το αφορολόγητο. Αν σου το πιάσουν λιγότερο απο 10ετια τότε σου βάζουν τεκμαρτό 4480 ευρώ. Πάλι το ίδιο ισχύει.

Δημοσ.

Η περίπτωση συντήρησης της 1600άρας Alfa, παίζει να είναι η μοναδική στην οποία το τεκμήριο είναι αντικειμενικό.

Πήγαν τα σέρβρις της Alpha στα 6.000 και δε το έμαθα ???

Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να έχω Alpha και να κάνω 2.000km το χρόνο ???

Mε μια σύντομη αναζήτηση....

http://www.forin.gr/articles/article/5954/ta-tekmhria-dapanwn-diabiwshs-gia-to-oikonomiko-etos-2012

Έχεις αμάξι 1600κβ 10ετιας αρα το τεκμαρτό εισόδημα που θα σου βάλουν στην δήλωση ειναι 3200 ευρώ. Δηλαδή είσαι κάτω απο το αφορολόγητο. Αν σου το πιάσουν λιγότερο απο 10ετια τότε σου βάζουν τεκμαρτό 4480 ευρώ. Πάλι το ίδιο ισχύει.

3200 + 3000 (το στανταράκι γιατί αναπνέεις) = 6400 => φόρος

---

Πάντως άν έχετε κάνει δήλωσεις με σημαντικά ποσά τα προηγούμενα χρόνια θα καλύψετε τεκμήρια από τα υπόλοιπα των ετών αυτών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...