Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Είναι γεγονός,

ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες, "όπως ο δι@ολος το λιβάνι"...

Παρόλα αυτά,

οι αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, έχουν κατά κανόνα, σημαντικότατα ποσοστά εκπτώσεων, και άλλα πολλά ίσως οφέλη...!

Αν υποθέσουμε ότι,

κάνουμε τις όποιες αγορές μας, και πληρώνουμε με πιστωτική.

Στο τέλος του μήνα,

που θα έρθει ο αναλυτικός Λογαριασμός της Τράπεζας (έκδοσης της πιστωτικής),

αν εμείς δεν εξοφλήσουμε τη μηνιαία (έντοκη) δόση,

αλλά όλο το οφειλόμενο ποσό…

Αυτό θα ήταν λύση...?

Ή και πάλι, εμπεριέχεται, ακόμα και στην εφάπαξ δηλαδή εξόφληση,

κάποιο "κρυφό καπέλο"...?

Σας ευχαριστώ πολύ ;) B)

Δημοσ.

Εάν εξοφλείς όλο το ποσό για το μήνα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αντιθέτως, υπάρχει ένας κόσμος ασφάλειας, ευκαιριών, ευκολιών και ξεγνοιασιάς.

Ακόμα και με έντοκες δόσεις να χρησιμοποιείς την κάρτα σε συμφέρει.

Το πρόβλημα είναι όταν πεις «δε μου φτάνουν τα λεφτά για το μήνα, ας βάλω μόνο 50€ και όχι 200€ που ήρθε ο λογαριασμός- τα βάζω τον επόμενο». Μόλις το κάνεις αυτό, you're screwed. Δε θα έχεις ούτε τον επόμενο, οπότε και ξεκινάει η συσσώρευση χρέους.

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι φτάσαμε, ατομικά και γενικότερα σαν κοινωνία, εδώ που φτάσαμε.

Προσωπικά δεν έχω πιστωτική κάρτα και δεν προτίθεμαι να αποκτήσω.

Μόνο χρεωστική για αγορές απο ίντερνετ.

Δημοσ.

Αν βγάλεις κάρτα με μηδενική συνδρομή και εξοφλείς ΠΑΝΤΑ την κάρτα σου την ημερομηνία που πρέπει, έχεις πολλά να κερδίσεις με πόντους, μίλια, εκπτώσεις και λοιπές προσφορές. Αλλά αν είσαι στο ίσα βάρκα ίσα πανιά κάθε μήνα, θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή για να μην ξεφύγεις και μπεις στον φαύλο κύκλο με τα τρελά επιτόκια.

Δημοσ.

Και να συμπληρώσω σε αυτά που λέει ο FilipposMD. Ακόμα και να έχει ετήσια συνδρομή μια κάρτα, είναι πάρα πολύ απλό αυτή να σταματήσει. Με ένα τηλέφωνο στην τράπεζα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Δημοσ.

Εάν εξοφλείς όλο το ποσό για το μήνα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αντιθέτως, υπάρχει ένας κόσμος ασφάλειας, ευκαιριών, ευκολιών και ξεγνοιασιάς.

Ακόμα και με έντοκες δόσεις να χρησιμοποιείς την κάρτα σε συμφέρει.

Το πρόβλημα είναι όταν πεις «δε μου φτάνουν τα λεφτά για το μήνα, ας βάλω μόνο 50€ και όχι 200€ που ήρθε ο λογαριασμός- τα βάζω τον επόμενο». Μόλις το κάνεις αυτό, you're screwed. Δε θα έχεις ούτε τον επόμενο, οπότε και ξεκινάει η συσσώρευση χρέους.

Να 'στε καλά βρε παιδιά!! ;) B)

Σας ευχαριστώ πραγματικά!! :rolleyes:

Μια παρατήρηση -διευκρίνιση, φίλε μου Haldol,

όταν αναφέρεις,

οτι δεν εξοφλείται, πολλές φορές, "το μηνιάτικο", εννοείς τη μηνιαία μόνο δόση ή όλο το ποσό της οφειλής??

Γιατί, και πάλι,

φαντάζομαι οτι, αν εξοφλήσει κανείς, σταδιακά, το σύνολο της οφειλής του, μέσω των μηνιαίων δόσεων,

αυτομάτως, στο τέλος,

θα έχει συνολικά αποπληρώσει το ποσό της αγοράς + ένα επιτόκιο γύρω στο 19% (...)

Έτσι δεν είναι?? :huh:

Δημοσ.

Έτσι είναι, αλλά και αυτό το 19% δεν είναι αμελητέο. Συμφωνώ και εγώ με τους παραπάνω, αν την εξοφλείς κάθε μήνα στην ώρα της, είναι μεγάλη ευκολία, αν όχι, δεν θα έπρεπε να την έχεις καν!

Δημοσ.

Να 'στε καλά βρε παιδιά!! ;) B)

Σας ευχαριστώ πραγματικά!! :rolleyes:

Μια παρατήρηση -διευκρίνιση, φίλε μου Haldol,

όταν αναφέρεις,

οτι δεν εξοφλείται, πολλές φορές, "το μηνιάτικο", εννοείς τη μηνιαία μόνο δόση ή όλο το ποσό της οφειλής??

Γιατί, και πάλι,

φαντάζομαι οτι, αν εξοφλήσει κανείς, σταδιακά, το σύνολο της οφειλής του, μέσω των μηνιαίων δόσεων,

αυτομάτως, στο τέλος,

θα έχει συνολικά αποπληρώσει το ποσό της αγοράς + ένα επιτόκιο γύρω στο 19% (...)

Έτσι δεν είναι?? :huh:

Όχι ακριβώς

Δημοσ.

το εκανα σε κάποια φάση αυτό... τα πάντα (μεχρι και μινι μαρκετ, συνηθως επρεπε σε αλυσιδες βεβαια) τα χτυπούσα στην κάρτα και τα εξοφλούσα ΟΛΑ στο τέλος του μήνα (πλην αυτών που εβαζα σε ατοκες!). Μπορώ να πω οτι αξιζε απο την επιστροφή και μου ερχοταν σαν bonus και δωροεπιταγες για σουπερ μαρκετ κλπ. Το συνολικο μου οφελος ήταν γύρω στα 50 ευρω το μήνα με μεγιστο τα 150 σε εκπτώσεις (ιδιως για αγορες απο πολυκαταστηματα).

Δημοσ.

Αν προσεχεις και είσαι συνεπείς στις δώσεις σου μια χαρα βολεύει αλλά αν σου ξεφύγει την εκτάσεις.....έχω γνωστό που έβγαζε λεφτα απο την πιστωτικη του και σε 2 χρόνια κατάφερε να εχει χρέος πάνω απο 12χιλιαρικα και τα περισσότερα είναι απο απο τόκους.

Γιαυτο προσοχή στις πιστωτικές γιατι κακά τα ψέματα με την πιστωτικη στο χέρι νιώθεις ότι μπορείς να πάρεις τα πάντα..

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί μπερδεύτηκα όπως τα διάβασα: αν πληρώνεις την ελάχιστη δόση το υπόλοιπο ποσό τοκίζεται κανονικά, αν πληρώνεις όλο το υπόλοιπο τότε μόνο δεν χρεώνεσαι τόκους

@paylidis ποια κάρτα είχες;έχω δει που εξαργυρώνουν κάτι επιταγές στο carrefour, αυτό είναι;

Δημοσ.

το εκανα σε κάποια φάση αυτό... τα πάντα (μεχρι και μινι μαρκετ, συνηθως επρεπε σε αλυσιδες βεβαια) τα χτυπούσα στην κάρτα και τα εξοφλούσα ΟΛΑ στο τέλος του μήνα (πλην αυτών που εβαζα σε ατοκες!). Μπορώ να πω οτι αξιζε απο την επιστροφή και μου ερχοταν σαν bonus και δωροεπιταγες για σουπερ μαρκετ κλπ. Το συνολικο μου οφελος ήταν γύρω στα 50 ευρω το μήνα με μεγιστο τα 150 σε εκπτώσεις (ιδιως για αγορες απο πολυκαταστηματα).

Καταρχάς, εννοείται, σαν ευχαριστώ πολύ όλους, για τα "φώτα" σας!! ;) :rolleyes:

Φίλε μου paylidis,

μπορείς να μου εξηγήσεις, κάπως πιο αναλυτικά τα Προγράμματα Επιστροφής και Bonus??

Φαντάζομαι, δεν θα ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για όλες τις κάρτες, και για όλο το φάσμα του εμπορίου -Καταστημάτων...?

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί μπερδεύτηκα όπως τα διάβασα: αν πληρώνεις την ελάχιστη δόση το υπόλοιπο ποσό τοκίζεται κανονικά,

αν πληρώνεις όλο το υπόλοιπο τότε μόνο δεν χρεώνεσαι τόκους

@paylidis ποια κάρτα είχες;έχω δει που εξαργυρώνουν κάτι επιταγές στο carrefour, αυτό είναι;

Γειά χαρά!

Νομίζω πως, είναι έτσι ακριβώς, με εξαίρεση των περιπτώσεων αγορών με "άτοκες δόσεις".

Αλήθεια,

πώς θα μπορούσαμε, έγκαιρα, και έγκυρα,

να επαληθεύσουμε αν, αυτό που διατείνεται ο εκάστοτε έμπορος, περί εξόφλησης σε άτοκες δόσεις,

είναι αληθές ή παραπλανητικό...? :huh: :unsure:

Δημοσ.

@anasmzak πχ αγοράσεις κάτι 1.000Ε σε 10 άτοκες δόσεις, κάθε μήνα θα έρχεται στη κάρτα 100Ε χρέος και δίπλα απτο ποσό θα γράφει 1/10 2/10 κτλ

Μια απλή διαίρεση κάνεις και βλέπεις αν έχει όντως τοκιστεί το ποσό, η τράπεζα σου θα το τοκίσει μόνο στον επόμενο λογαριασμό και εφόσον δεν έχει ξοφλήσει όλο το υπόλοιπο.

Δηλαδή στη παραπάνω περίπτωση αν υποθέσουμε πως έχεις μόνο αυτή την αγορά και πηγαίνεις κάθε μήνα και δίνεις τα 100Ε που είναι η δόση μετά απο 10 μήνες θα πληρώσεις 1.000Ε χωρίς καθόλου επιπλέον τόκο

Η τράπεζα βασίζεται στο ότι δεν θα ξεχρεώσεις τη δόση (100Ε) αλλά θα δώσεις την ελάχιστη δόση που αυτή ορίζει πχ 30Ε έτσι θα μείνει ένα ποσό 70Ε που θα τοκιστεί και μετά θα μπουν άλλα 100Ε θα πάει 170Ε και θα σε "εγκλωβίσει" έτσι σε μια κατάσταση στη οποία θα χρωστάς συνεχώς ένα ποσό και αυτή θα παίρνει τα τοκάκια

Δημοσ.

@anasmzak πχ αγοράσεις κάτι 1.000Ε σε 10 άτοκες δόσεις, κάθε μήνα θα έρχεται στη κάρτα 100Ε χρέος και δίπλα απτο ποσό θα γράφει 1/10 2/10 κτλ

Μια απλή διαίρεση κάνεις και βλέπεις αν έχει όντως τοκιστεί το ποσό, η τράπεζα σου θα το τοκίσει μόνο στον επόμενο λογαριασμό και εφόσον δεν έχει ξοφλήσει όλο το υπόλοιπο.

Δηλαδή στη παραπάνω περίπτωση αν υποθέσουμε πως έχεις μόνο αυτή την αγορά και πηγαίνεις κάθε μήνα και δίνεις τα 100Ε που είναι η δόση μετά απο 10 μήνες θα πληρώσεις 1.000Ε χωρίς καθόλου επιπλέον τόκο

Η τράπεζα βασίζεται στο ότι δεν θα ξεχρεώσεις τη δόση (100Ε) αλλά θα δώσεις την ελάχιστη δόση που αυτή ορίζει πχ 30Ε έτσι θα μείνει ένα ποσό 70Ε που θα τοκιστεί και μετά θα μπουν άλλα 100Ε θα πάει 170Ε και θα σε "εγκλωβίσει" έτσι σε μια κατάσταση στη οποία θα χρωστάς συνεχώς ένα ποσό και αυτή θα παίρνει τα τοκάκια

Να 'σαι καλά!

Ξεκάθαρο! :rolleyes:

Μια μικρή παρατήρηση, αν το κατάλαβα καλά,

για την ακρίβεια, στον επόμενο μήνα, για το παραπάνω παράδειγμα αγοράς, θα έρθει :

100Ε (τακτική άτοκη μηνιαία δόση) + 70Ε <+ επιτόκιο 19,5%> (υπόλοιπο δόσης προηγούμενου μήνα, προσαυξημένο κατά το αντίστοιχο επιτόκιο της Τράπεζας).

Και πάλι, εννοείται,

θα υπάρχει στο γνωστό "πλαίσιο" του αναλυτικού Λογαριασμού, η "Ελάχιστη Δόση"...

Οπότε, αν κάθε φορά, εξοφλείς την "ελάχιστη δόση", τα επιτόκια επί των οφειλών, θα κάνουν πάρτυ... :huh: B)

Να 'σαι καλά και πάλι! :rolleyes:

Δημοσ.

Οπότε, αν κάθε φορά, εξοφλείς την "ελάχιστη δόση", τα επιτόκια επί των οφειλών, θα κάνουν πάρτυ...

Σαυτό βασίζονται για να βγάλουν κέρδος

Στο παράδειγμα: 100Ε 2ή δόση +70Ε υπόλοιπο +1.15Ε τόκοι πάμε στα 171.15Ε

πληρώνεις 30Ε που είναι θεωρητικά το ελάχιστο και τον επόμενο μήνα θα έρθει 100Ε 3ή δόση + 141.15Ε +2.3Ε τόκος

Σκέψου τώρα να χρωστάς 1.500Ε που δεν είναι και κανένα τρελό ποσό, στο χρόνο πάνω χάνεις 292Ε

Το τραγικό για μένα, (ενδεικτικό της βλακείας που μας δέρνει) υπάρχουν άνθρωποι που χρωστάνε 1.5-2 χιλιάρικα και προτιμούν να πληρώνουν τοκάκια 19% ενώ έχουν 7-8+ χιλιάδες να κάθονται στη τράπεζα με κέρδος 1%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...