REDODIN7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Οχι ακριβως. Απο τη στιγμη που το δεδομενο ειναι πως απαγορευονται τετοιου ειδους συζητησεις στο forum και απο τη στιγμη που το status ειναι μερος του forum, κατ'επεκταση απαγορευονται και εκει. Οπως απαγορευεται να δωσει καποιος σε ενα thread ενα link ιστοσελιδας με παρανομο υλικο, ετσι απαγορευεται να δωσει το ιδιο link στο status του. Νόμιζα ότι το status ήταν πιο ελεύθερο και μιλάγαμε σε πιο φιλικό επίπεδο για ότι σκεφτόμαστε και μας απασχολεί κάτι σαν το status του Facebook.
Moderators stormrain Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Iσχυει. Απλως οχι για θεματα που απαγορευονται απο τους Ορους Χρησης.
Strategos Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Εγώ θεωρώ ότι το insomnia είναι το μεγαλύτερο φόρουμ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, έχει πολύ κόσμο και πολλά θέματα, στον τομέα τον τεχνολογικό είναι πολύ πλήρες οι mods αφήνουν να εξελιχθούν τα θέματα και υπάρχει μία ελευθερία απόψεων και τα lock είναι ελάχιστα. Έτσι μπορείς και βρίσκεις ακόμα και αρχαία threads και μπορείς να απαντήσεις ή να ρωτήσεις σε αυτά χωρίς να χρειάζεσαι δημιουργήσεις δημιουργήσεις άλλο. Στο section "Μπλα Μπλα" αλλάζει το τοπίο όπου όποια σοβαρή συζήτηση ξεκινήσει γίνεται lock, πολλά θέματα 2-3 χρόνων με πληροφορίες και ερωτήσεις γίνονται στα καλά καθούμενα lock (βλέπε το thread για την "εφορευτική επιτροπή") και έτσι αναγκάζεσαι να φτιάξεις καινούργιο thread που κατά πάσα πιθανότητα θα φάει lock από κάποιον mod με μήνυμα ότι υπάρχει κάποιο κλειδωμένο με το ίδιο θέμα στο search. Έτσι στο τέλος μένουν απ αόριστον κάποια χαζά thread χωρίς νόημα ύπαρξις το οποία φτιάχνονται μόνο και μόνο από βαριεστημάρα και για trolling. Στο ότι και στα άλλα φόρουμ ισχύει το ίδιο είναι λάθος διότι και σε άλλα ποιο τεχνολογικά και ποιο εξειδικευμένα υπάρχουν thread πολιτικής και άλλα άσχετα με τον τομέα του thread. Υ.Γ Η ίδια πολιτική και αυστηρότητα υπήρξε και στο thread αθλητικών
humoraddict Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Οχι ακριβως. Απο τη στιγμη που το δεδομενο ειναι πως απαγορευονται τετοιου ειδους συζητησεις στο forum και απο τη στιγμη που το status ειναι μερος του forum, κατ'επεκταση απαγορευονται και εκει. Οπως απαγορευεται να δωσει καποιος σε ενα thread ενα link ιστοσελιδας με παρανομο υλικο, ετσι απαγορευεται να δωσει το ιδιο link στο status του. Νόμιζα ότι το status ήταν πιο ελεύθερο και μιλάγαμε σε πιο φιλικό επίπεδο για ότι σκεφτόμαστε και μας απασχολεί κάτι σαν το status του Facebook. Iσχυει. Απλως οχι για θεματα που απαγορευονται απο τους Ορους Χρησης. δηλαδή sorry κιόλας, αλλά έγω που είχα γράψει στο status μου "εσείς αποφασίσατε τι θα ψηφίσετε?" ποιόν ακριβώς όρο χρήσης παραβίασα και μου το έσβησαν? Και μάλιστα χωρίς να με ενημερώσουν? Αν δεν κάνω λάθος, στους όρους λέει "Τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα απαγορεύονται". Είναι αυτό πολιτικό μήνυμα???? Μήπως είπα ψηφίστε τον τάδε?? Έλεος βρε παιδιά. Αντί να κλειδώσει κάποιος το offtopic thread, που γίνεται εκει μέσα της τρελής το πανηγύρι, σας πείραξε αυτό. Απαράδεκτο. Τουλάχιστον αλλάξτε το "Τι σας απασχολεί?" με το "Τι σας απασχολεί εκτός απο α.... β.... γ....." και σε όποιον δεν αρέσει να περάσει έξω απο το "δωμάτιο". Κάτι σαν "εγέρθητω" δηλαδή...... (sorry αλλά αυτό μου θύμισε). Φαντάζομαι οτι είναι προφανές οτι δεν αναφέρομαι σε μη κόσμια status αλλά στην ελευθερία του καθενός να εκφράσει στο προσωπικό του status μια απλή σκέψη.
REDODIN7 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 δηλαδή sorry κιόλας, αλλά έγω που είχα γράψει στο status μου "εσείς αποφασίσατε τι θα ψηφίσετε?" ποιόν ακριβώς όρο χρήσης παραβίασα και μου το έσβησαν? Και μάλιστα χωρίς να με ενημερώσουν? Αν δεν κάνω λάθος, στους όρους λέει "Τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα απαγορεύονται". Είναι αυτό πολιτικό μήνυμα???? Μήπως είπα ψηφίστε τον τάδε?? Έλεος βρε παιδιά. Αντί να κλειδώσει κάποιος το offtopic thread, που γίνεται εκει μέσα της τρελής το πανηγύρι, σας πείραξε αυτό. Απαράδεκτο. Τουλάχιστον αλλάξτε το "Τι σας απασχολεί?" με το "Τι σας απασχολεί εκτός απο α.... β.... γ....." και σε όποιον δεν αρέσει να περάσει έξω απο το "δωμάτιο". Κάτι σαν "εγέρθητω" δηλαδή...... (sorry αλλά αυτό μου θύμισε). Φαντάζομαι οτι είναι προφανές οτι δεν αναφέρομαι σε μη κόσμια status αλλά στην ελευθερία του καθενός να εκφράσει στο προσωπικό του status μια απλή σκέψη. Εγώ έφαγα 3 μέρες ban για αυτό το μήνυμα στο status μου Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία κάποια ζώα θα μείνουν ζώα για πάντα, βλέπω εικόνες από το σύνταγμα που έχει συγκέντρωση το @#$%@ και έχω απελπιστεί με τη βλακεία κάποιον!!!
angmar Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το τραβάτε το θέμα απ τα μαλλιά. Σκέφτεστε το insomnia σα τη σαχάρα που είστε μια παρέα και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Προσπαθήστε να το δείτε σαν αυτό που είναι, ένα μαγαζί, μια καφετέρια. Αν ο μαγαζάτορας σου πει "ψηλέ κάνε ό,τι θες, αλλά δε θέλω να κατουράς μέσα στα ποτήρια" διαλέγεις, μένεις και δε το κάνεις, ή βρίσκεις άλλο μαγαζί που σ' αφήνει να κατουράς στα ποτήρια.
REDODIN7 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το τραβάτε το θέμα απ τα μαλλιά. Σκέφτεστε το insomnia σα τη σαχάρα που είστε μια παρέα και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Προσπαθήστε να το δείτε σαν αυτό που είναι, ένα μαγαζί, μια καφετέρια. Αν ο μαγαζάτορας σου πει "ψηλέ κάνε ό,τι θες, αλλά δε θέλω να κατουράς μέσα στα ποτήρια" διαλέγεις, μένεις και δε το κάνεις, ή βρίσκεις άλλο μαγαζί που σ' αφήνει να κατουράς στα ποτήρια. Από τη μεριά σου έχεις δίκιο αλλα εγώ και πολύ άλλοι δεν βλέπουμε το insomnia σαν "μαγαζί" αλλα σαν μια κοινότητα που ανταλλάζουμε ελεύθερα γνώμες, βοηθάμε ο ένας των άλλων και πολλές φορες δημιουργούνται και νέες φιλίες .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δυστυχώς, αντί να συζητήσουμε όμορφα και ωραία για την απαγόρευση των πολιτικών μηνυμάτων και συζητήσεων, το συγκεκριμένο θέμα τείνει να μετατραπεί σε κυτίο παραπόνων για συγκεκριμένα μέλη που διαμαρτύρονται για αποκλεισμό τους ή για διαγραφή μηνυμάτων τους. Λόγω έλλειψης χρόνου, θα μου επιτρέψετε να δώσω μία συνολική απάντηση το απόγευμα από την πλευρά της διαχείρισης. Μέχρι τότε, μπορείτε να συνεχίσετε να παραπονείστε για τους φασίστες moderators και την "φίμωση" της ελεύθερης έκφρασης στο forum.
akisk Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το τραβάτε το θέμα απ τα μαλλιά. Σκέφτεστε το insomnia σα τη σαχάρα που είστε μια παρέα και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Προσπαθήστε να το δείτε σαν αυτό που είναι, ένα μαγαζί, μια καφετέρια. Αν ο μαγαζάτορας σου πει "ψηλέ κάνε ό,τι θες, αλλά δε θέλω να κατουράς μέσα στα ποτήρια" διαλέγεις, μένεις και δε το κάνεις, ή βρίσκεις άλλο μαγαζί που σ' αφήνει να κατουράς στα ποτήρια. Σαν αυτό που είναι το βλέπω. Σαν ένα τεχνολογικό φόρουμ (άσχετα που πάνω από το 30% των ποστς δεν έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία) που σου λέει "απαγορεύεται οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση"! Ούτε κατουράμε στα ποτήρια ούτε κουτσουλάμε στα πιάτα Δυστυχώς, αντί να συζητήσουμε όμορφα και ωραία για την απαγόρευση των πολιτικών μηνυμάτων και συζητήσεων, το συγκεκριμένο θέμα τείνει να μετατραπεί σε κυτίο παραπόνων για συγκεκριμένα μέλη που διαμαρτύρονται για αποκλεισμό τους ή για διαγραφή μηνυμάτων τους. Λόγω έλλειψης χρόνου, θα μου επιτρέψετε να δώσω μία συνολική απάντηση το απόγευμα από την πλευρά της διαχείρισης. Μέχρι τότε, μπορείτε να συνεχίσετε να παραπονείστε για τους φασίστες moderators και την "φίμωση" της ελεύθερης έκφρασης στο forum. Εντάξει κλάφτηκαν και 2 άτομα, μην τρελένεσαι. Επικεντρώσου στις σκέψεις των υπολοίπων (όχι στου ανγκμαρ, στη δική μου :-P). Θα πρέπει να παραδεχτείς ότι το αίτημα για ειδική υποκατηγορία πολιτικών είναι δίκαιο. Τώρα αν αυτό οδηγήσει σε signatures γεμάτα μαιάνδρους και σφυροδρέπανα, ε τι να πω, ας μην επιτρέπονται τα πολιτικά στις υπογραφές των χρηστών
pournaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Το προβλημα δεν ειναι οι μεταξυ μας τσακωμοι. Ας κατσουμε και ας ξεκατινιαστουμε ολη μερα, κανεναν δε θα νοιαξει. Το προβλημα ειναι με τους ιδιους τους πολιτικους και το τι θα γραψει ο καθενας μας εδω για αυτους. Ας πουμε λοιπον οτι εγω ειμαι πολιτικος και ανηκω σε καποιο κομμα το οποιο πχ περασε και απο την κυβερνηση. Σε μια κουβεντα λοιπον εδω μεσα, φτανει η κουβεντα στο ονομα μου, κι ερχεται πχ ο Haldol, και λεει "τι να μας πει μωρε κι o pournaras, που ολοι ξερουν οτι τα επαιρνε χοντρα κατω απ' το τραπεζι". Χωρις στοιχεια, χωρις τιποτε (κι ας τα επαιρνα). Λογω λοιπον της μεγαλης αναγνωσιμοτητας του φορουμ, και λογω οτι ο γουγλης ερχεται και με βγαζει πρωτο ονομα σε αυτη την αναφορα του Haldol, και λογω του οτι , ο μονος επωνυμος με στοιχεια ειναι ο Hal και του ανηκει και ο ιστοτοπος, ριχνω μια μηνυσουλα στο Hal για συκοφαντικη δυσφημιση, ετσι ναχει να πορευεται μεχρι να φαει την επομενη. Και παει λεγοντας. Σκεφτειτε ποσες αναφορες σε πολιτικα προσωπα και κομματα θα γινονται τη μερα, ποσες καταγγελιες για μιζες κλπ θα γινονται και που θα καταληγουν ολα αυτα. Και μη μου πειτε οτι δε θα ασχοληθουν, εχουν ηδη ασχοληθει και με μικροτερα φορουμς, το σαρακι της εξουσιας και του να γινουν γνωστοι, δεν τους αφηνει να πεσει τιποτε κατω.
Voodooman Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Ρε συ angmar, η πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το κατούρημα στο ποτήρι! Για εμένα είναι άσχημο να μην υπάρχει ένας πολιτικός χώρος σε ένα τόσο μεγάλο forum. Ωραία η τεχνολογία, το μπλα-μπλα για το ποδόσφαιρο, τον κινηματογράφο και όλα τα υπόλοιπα, αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε ως χώρα είναι στουρθοκαμηλισμός να μην ασχολούμαστε με την πολιτική. Δεν έχω το χρόνο να εγγραφώ σε 5-10 διαφορετικά fora και να τα παρακολουθώ, καλώς ή κακώς το insomnia είναι ένα από τα λίγα όπου συμμετέχω και θα ήθελα να έχω και τη δυνατότητα πολιτικού λόγου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα τέτοιο subforum θα ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, όταν γίνεται τέτοιος χαμός σε θέματα iphone vs android πχ. Το ότι οι πολιτικές συζητήσεις μπορούν να ξεφύγουν είναι πολύ πιο πιθανό βέβαια, αλλά αυτό είναι λογικό, μιλάμε για ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Στο κάτω κάτω, δοκιμάστε το και βλέπουμε. Ένα τέτοιο subforum από μόνο του θα δείξει αν μπορεί να σταθεί ή όχι. Αν δείτε ότι εκεί μέσα μπαίνει ο κάθε Νεάντερταλ και γράφει το μακρύ του και το κοντό του ενώ απουσιάζουν σοβαροί χρήστες με αντίστοιχα σοβαρές απόψεις, τότε το καταργείτε. Μπορεί να είναι δύσκολο να προκόψει ένα τέτοιο subforum και προσωπικά να έχω και εγώ κάποιες επιφυλάξεις, αλλά νομίζω πως αξίζει μία προσπάθεια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Προσωπική μου άποψη είναι ότι τυχόν άνοιγμα του μπλα-μπλα σε πολιτικές συζητήσεις θα οδηγήσει σε επιδείνωση του κλίματος, όχι μόνο στη συγκεκριμένη ενότητα, αλλά και γενικότερα στο site. Ήδη παρατηρείται ότι κόντρες οι οποίες δημιουργούνται στις αμιγώς τεχνολογικές ενότητες (προτιμήσεις σε λειτουργικά, επεξεργαστές κτλ.) καταφέρνουν να εισχωρήσουν στο μπλα-μπλα. Δε θέλω καν να φαντάζομαι τι θα συνέβαινε στο υπόλοιπο insomnia αν οι πολιτικές κόντρες μεταφέρονταν εκεί. Επιπλέον, έχει ήδη παρατηρηθεί (την περίοδο Δεκεμβρίου 2008, λ.χ. αλλά και γενικότερα) να εμφανίζονται ξαφνικά "παλιά μέλη" με μηδενική ως τότε συμμετοχή, τα οποία "παρακολουθούσαν από καιρό χωρίς να συμμετέχουν" και οσάκις προκύπτει ένα πολιτικά φορτισμένο νήμα, αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν (κατά σατανική σύμπτωση αποκλειστικά και μόνο στα επίμαχα-φορτισμένα νήματα). Παράλληλα, βλέποντας το επίπεδο, το ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται στα μηνύματα τα οποία σχολιάζουν πολιτικές ειδήσεις σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites, αδυνατώ να καταλάβω γιατί θα ήθελε κανείς τη μεταφορά αυτού του οχετού στο χώρο του insomnia. Σε πρακτικό επίπεδο, έχοντας βιώσει το reset των αθλητικών, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό και τα όσα ακολούθησαν, θεωρώ ότι κινείται στη σφαίρα της ουτοπίας οποιαδήποτε σκέψη για "κόσμια συμπεριφορά" σε θέματα για τα οποία τα μέλη έχουν ισχυρές/ή και συναισθηματικά φορτισμένες απόψεις. Εκτός αυτού, η σύγκριση των αθλητικών με τα πολιτικά (γενικά αλλά και ειδικά στις συγκεκριμένες συνθήκες) θεωρώ ότι είναι πέρα για πέρα άστοχη. Προσωπικά, θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα να αρθεί η απαγόρευση των πολιτικών συζητήσεων. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πέρα για πέρα αρνητική για το επίπεδο του insomnia, τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του και τη συνοχή της κοινότητας.
akisk Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 snoob δηλαδή με λίγα λόγια λες ότι ένα μεγάλο μέρος των χρηστών εδώ μέσα είναι "περιορισμένης ευθύνης" οπότε για το καλό μας υπάρχουν περιορισμοί. Εμένα με έπεισες. Να απαγορευτούν και τα αθλητικά!
humoraddict Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Το προβλημα δεν ειναι οι μεταξυ μας τσακωμοι. Ας κατσουμε και ας ξεκατινιαστουμε ολη μερα, κανεναν δε θα νοιαξει. Το προβλημα ειναι με τους ιδιους τους πολιτικους και το τι θα γραψει ο καθενας μας εδω για αυτους. Ας πουμε λοιπον οτι εγω ειμαι πολιτικος και ανηκω σε καποιο κομμα το οποιο πχ περασε και απο την κυβερνηση. Σε μια κουβεντα λοιπον εδω μεσα, φτανει η κουβεντα στο ονομα μου, κι ερχεται πχ ο Haldol, και λεει "τι να μας πει μωρε κι o pournaras, που ολοι ξερουν οτι τα επαιρνε χοντρα κατω απ' το τραπεζι". Χωρις στοιχεια, χωρις τιποτε (κι ας τα επαιρνα). Λογω λοιπον της μεγαλης αναγνωσιμοτητας του φορουμ, και λογω οτι ο γουγλης ερχεται και με βγαζει πρωτο ονομα σε αυτη την αναφορα του Haldol, και λογω του οτι , ο μονος επωνυμος με στοιχεια ειναι ο Hal και του ανηκει και ο ιστοτοπος, ριχνω μια μηνυσουλα στο Hal για συκοφαντικη δυσφημιση, ετσι ναχει να πορευεται μεχρι να φαει την επομενη. Και παει λεγοντας. Σκεφτειτε ποσες αναφορες σε πολιτικα προσωπα και κομματα θα γινονται τη μερα, ποσες καταγγελιες για μιζες κλπ θα γινονται και που θα καταληγουν ολα αυτα. Και μη μου πειτε οτι δε θα ασχοληθουν, εχουν ηδη ασχοληθει και με μικροτερα φορουμς, το σαρακι της εξουσιας και του να γινουν γνωστοι, δεν τους αφηνει να πεσει τιποτε κατω. συμφωνώ μαζί σου, αλλά διόρθωσε με αν κάνω λάθος, το ίδιο δεν μπορεί να κάνει και οποιοδήποτε γνωστό μαγαζί που πουλάει είδη τεχνολογίας? (παράδειγμα φέρνω). Γιατί ούκ ολίγες φορές έχω δεί σε status και θέματα να κατεβάζουν τον εξάψαλμο σε συγκεκριμένα μαγαζιά, χωρίς κανένα στοιχείο. (ασχέτως αν έχουν δίκιο ή άδικο). Μέχρι τότε, μπορείτε να συνεχίσετε να παραπονείστε για τους φασίστες moderators και την "φίμωση" της ελεύθερης έκφρασης στο forum. Προσπαθήστε να το δείτε σαν αυτό που είναι, ένα μαγαζί, μια καφετέρια. Τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά το πως αντιμετώπισε το θέμα ο paredwse εμένα προσωπικά μου λέει πολλά. Τελικά, μάλλον ο καφές δεν μ αρέσει σ αυτό το "μαγαζί". Ασχέτως απο πολιτικά ή άλλα θέματα. Είναι απλά θέμα νοοτροπίας. Καλημέρα σας. Έτσι κι αλλιώς, σ ένα forum που κατα τη γνώμη των moderators του αποτελείται απο άτομα που δεν είναι ικανά να εκφράσουν κόσμια τη γνώμη τους για το οποιοδήποτε θέμα, δε νομίζω οτι ταιριάζω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 snoob δηλαδή με λίγα λόγια λες ότι ένα μεγάλο μέρος των χρηστών εδώ μέσα είναι "περιορισμένης ευθύνης" οπότε για το καλό μας υπάρχουν περιορισμοί. Όχι. Με λίγα λόγια σας λέω ότι, αν επιτραπούν οι αμιγώς πολιτικές συζητήσεις, θα κατακλυστούμε από αλεξιπτωτιστές, θα έχουμε διαρκείς διενέξεις που θα επηρεάζουν το κλίμα και στο τεχνολογικό insomnia και δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις reset σε μια κατάσταση που έχει φαρμακώσει την κοινότητα. Χάσαμε ευφυείς χρήστες, ανθρώπους με χρήσιμη παρουσία στο τεχνολογικό κομμάτι, γιατί δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν όταν εξέφραζαν το πάθος τους για μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία. Δε θα ήθελα να δω το ίδιο πράγμα να συμβαίνει για τα πολιτικά. Εμένα με έπεισες. Να απαγορευτούν και τα αθλητικά! Αν σε έπεισα, μπορείς να το προτείνεις στο διαχειριστή. Εκείνος αποφασίζει για το πλαίσιο των όρων χρήσης, όχι εγώ. Εγώ απλά εξέφρασα την άποψή μου, λυπάμαι αν δε σου άρεσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις