Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλο η γυμναστικη και αλλο το τρεξιμο.Γυμναστικη στην προκειμενη ειναι βαρη=μυικη αναπτυξη=αυξηση μεταβολισμου+καλυτερα looks οταν χασει τα κιλα.Επισης αλλο μειωνει δραστικα τους απλους υδατανθρακες και αλλο τους κοβει τελειως.Συμφωνω στην αποκλειση γλυκων,ποτων,ψωμιου και αναψυκτικων,αλλα οχι στο μαυρο ρυζι,πατατα/γλυκοπατατα ισως και μακαρονια ολικης.Δεν καταλαβα απο που εβγαλες το πρωινο(30γρ;;;)και ειδικα το μπεικον.Ολα αυτα πρεπει να γινουν με αργο ρυθμο αλλιως θα το δερμα θα κρεμασει αρκετα.Και μια ερευνα για την ινσουλινη τουφα. http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319

Η πατατα οσο και με θλιβει να το λεω ειναι κακια οταν θες να χασεις βαρος. Το ρυζι ειναι στην ιδια κατηγορια οπως και το σιταρι. Η γλυκοπατατα ειναι αποδεκτη σε αρκετες διατροφες αλλα εγω την αποφευγω γιατι προτιμω να μην ειμαι εξαρτημενος σε τιποτα παρα να ειμαι εξαρτημενος στην μεθαδονη (γλυκοπατατα) ενω πριν ημουν στην ηρωινη (πατατα). Ειλικρινα η πατατα ειναι το πραγμα που μου εχει λειψει πιο πολυ αλλα καμια φορα κυλαω παλι στην πρεζα...

Τωρα για τα προιοντα ολικης αλεσεως δες εδω: http://lowcarbdiets.about.com/od/nutrition/a/wholewheatbread.htm

Σχετικα με το μπεικον, διαβασε αυτο που λεω για κετωση. Οι υδατανθρακες απο τα λαχανικα ειναι υπεραρκετοι οταν θελουμε να εχουμε κατι τετοιο. Κανε μια βολτα απο εδω: http://www.reddit.com/r/keto και δες τι εχουν καταφερει αρκετα ατομα με την κετωση.

Τωρα για την πρωτεινη για πρωινο, ειναι καλο να εχεις τουλαχιστον 20 γραμμαρια (οχι 30 που εβαλα) και το πολυ σε μια ωρα αφοτου ξυπνησεις. Το βιβλιο the 4 hour body του tim ferris ειναι αρκετα καλο σαν οδηγος για να χασεις βαρος. Κυκλοφορει και στο internet και ο τυπος εκανε ολα τα πειραματα του βιβλιου στον εαυτο του.

εδω ειναι το podcast που με εκανε τον γνωρισω. Υπαρχει στο itunes τσαμπα αν θες να το κατεβασεις για καποιον mp3 player αλλιως εδω http://blog.joerogan.net/archives/3531

Aκουσε τον και θα δεις οτι θα αλλαξεις γνωμη.

Τωρα διαιτολογοι διατροφολογοι, ειναι στην κατηγορια τον επαγγελματων που θελουν να εχουν πελατια και οχι να κανουν τον κοσμο καλυτερο.

Η μονη ασκηση που θα ελεγα να κανεις ΑΦΟΒΑ ειναι το κολυμπι. Δεν ξερω αν θα βρεις γυμναστηριο με πισινα, αλλα 3 μηνακια τωρα μην το σταματησεις καθολου. Και βραδυ να πας στην θαλασσα δηλαδη αν εχεις προβλημα με τον καθε τριμαλακα που θα σε κοιταει περιεργα. Δεν λεω πλατσα πλουτσα καθομαι ακινητος, ουτε να κανεις μπομπες στο νερο (το αγαπημενο μου πραγμα!). Κολυμπι να ιδρωσεις που λεμε...

Απο γυμναστηριο το μοναδικο μαλλον ειναι ο ελλειπτικος διαδρομος.

Επεξ/σία από Toufas
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν τρως ότι πουλιέται σε περίπτερο,μπαρ, φούρνο και ζαχαροπλαστείο και χάνεις 100 κιλά από τα 200 σε 1 χρόνο χωρίς κόπο. Τόσο εύκολο. Ούτε επιστήμες ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Δεν τρως ότι πουλιέται σε περίπτερο,μπαρ, φούρνο και ζαχαροπλαστείο και χάνεις 100 κιλά από τα 200 σε 1 χρόνο χωρίς κόπο. Τόσο εύκολο. Ούτε επιστήμες ούτε τίποτα.

τοτε καποιοι θα εφταναν -50 κιλα.

Δημοσ.

Στην αρχη οταν εχεις πολυ μεγαλο βαρος,οτιδηποτε λογικο κανεις οπως να μην τρως junk food και να μειωσεις τις θερμιδες σου,εχει τα αποτελεσματα που ειπε ο Dackonblackblade.Δηλαδη χανεις πολυ βαρος ευκολα.

Το προβλημα για τον περισσοτερο κοσμο ειναι να συνεχισεις να καις λιπος μεχρι να φτασεις στο ιδανικο βαρος απο αποψη υγειας και εμφανισης και μετα να βρεις ενα καλο τροπο διατροφης και ασκησης,αφου φτασεις σε αυτο το καλο σημειο που θελεις,που να ειναι μονιμο,υγιες στυλ ζωης. Το οποιο να σε κανει να αισθανεσαι καλα ,να εχεις ενεργεια και να μην στερεισαι.

Ο περισσοτερος κοσμος που ηταν καποτε παρα πολυ υπερβαροι,απο 130 κιλα και πανω,εχουν προοδο μεχρι ενα σημειο και μετα γινεται εξαιρετικα δυσκολο να αδυνατισουν.Αν παλι μειωσεις τις θερμιδες σου στο ελαχιστο αποτομα θα κανεις τον μεταβολισμο σου πολυ αργο.

Αν υπηρχε ευκολος και γρηγορος τροπος τοτε δεν θα υπηρχαν παχυσαρκοι ανθρωποι στον κοσμο.Απο αποψη σχολης διατροφης,για να ειμαστε ειλικρινεις,ολες οι σχολες εχουν επιτυχιες ειτε λανσαρονται για να βγαλουν λεφτα ειτε γιατι πραγματικα θελουν να βοηθησουν τον κοσμο.Γιατι αν δεν ειχαν ,θα ειχαν σβησει απο τον χαρτη.Ομως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που βελτιωθηκαν με τον Α η Β τροπο διατροφης,λενε τις προσωπικες εμπειριες τους στο Youtube και προτεινουν στον κοσμο να τις ακολουθησει.Καποιοι ισως λενε ψεματα αλλα δεν νομιζω ολοι,εξαλλου εχω προσωπικες εμπειριες απο ανθρωπους που τα καταφεραν και ειναι μια χαρα τωρα με εντελως διαφορετικες διαιτες μεταξυ τους.

Ο Τουφακος για παραδειγμα,λεει οτι με την paleo diet αδυνατισε και δεν εχω κανεναν λογο να πιστεψω οτι λεει ψεμματα.Τον πιστευω και θεωρω οτι ειναι καλοπροαιρετος,εξαλλου εχει τοσο παθος στην υπερασπιση της.Αλλωστε μια μορφη της ειχα ακολουθησει και εγω πριν το γυρισω εδω και εναν χρονο περιπου στην vegan διατροφη.Με βοηθησε ,σε συνδιασμο με εντονα βαρη και ελαφρια αεροβικη να βελτιωσω το σωμα μου και να χασω 20 κιλα αλλα απο ενα σημειο και μετα η απολυτη στασιμοτητα χωρις να εχω αλλαξει τιποτε.Τα ιδια πραγματα που απο 127 κιλα με πηγαν 107,με μυικοτητα ,σημαντικη βελτιωση εμφανισιακα ,(απο αποψη υγειας ειμουν παντα καλα και οι εξετασεις μου ηταν παντα αριστες ακομη και οταν ειμουν στα 127)καποτε σταματησαν να εχουν προοδο.

Απο αυτο και απο εκτεταμενη προσωπικη ερευνα με διαβασμα και προσωπικο πειραματισμο που εκανα και κανω,θεωρω οτι υπαρχουν σαφως μερικες γενικες συνισταμενες που ολες οι διαιτες συμπιπτουν.Οπως να διαγραψεις τις επεξεργασμενες τροφες ,τις επεξεργασμενες ζαχαρες και να κινησε οσο μπορεις.

Αλλα απο οτι φαινεται καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και εχει αλλες αντιδρασεις σε συγκεκριμενους τυπους τροφων.Εδω ειναι που χρειαζεται ενας ειδικος γιατρος διατροφολογος να εξετασει τον καθε ασθενη και να του δωσει μια διαιτα προσαρμοσμενη στις δικες του,προσωπικες αναγκες.

Με την τωρινη vegan διατροφη που κανω που βασιζεται κυριως στα οσπρια,πατατα,ρυζι,λαχανικα(σαλατες)και αφθονα φρουτα στην αρχη ειχα παρει 2-3 κιλα που ηταν νερο,αλλα στην πορεια ο οργανισμος μου προσαρμοστηκε και επιτελους αρχισα να πεφτω κατω απο τα 107 και τωρα ειμαι 98.Γινεται αργα,αλλα εχω τρομερη ενεργεια(χαρη στους καλους υδατανθρακες που τρωω,δηλαδη λαχταριστα ζουμερα φρουτα)και δεν στερουμαι καθολου.Μια μερα μπορει να φαω λιγοτερο,αλλη περισσοτερο αλλα η προοδος συνεχιζει.Με την πρωην κρεατικη διαιτα που εκανα αισθανομουν μεγαλη ελλειψη ενεργειας,με το ζορι πηγαινα για γυμναστικη και αυτο γιατι ετρωγα ελαχιστους υδατανθρακες και δεν ειχα ενεργεια.Τωρα την απολαμβανω.

Αλλα ισως για καποιον αλλο να μην ειναι καλη.Και εγω πειραματιζομαι και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Αλλα επειδη ο topic starter εχει σοβαρο προβλημα βαρους και αρα υγειας,θα του επαναλαβω να παει σε εναν γιατρο καλο,καποιον που να ξερει οτι και αλλοι ανθρωποι ειχαν επιτυχια με αυτον και να μην ακουει γνωμες καλοπροαιρετων ατομων που ομως δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο και μπορει να του κανουν κακο με τις συμβουλες τους.Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.

Αλλο να καταθετουμε την προσωπικη μας εμπειρια και να λεμε μια αποψη και αλλο να συμβουλεουμε εναν αυνανθρωπο μας που χρηζει επειγοντως βοηθειας οταν δεν ειμαστε ειδικοι.

Δημοσ.

Δυστυχώς για τους παραπάνω 2, όχι για τον Benign που αν και veggan είναι σοβαρό παλικάρι, πάσχετε από υπερανάλυση. Για σοβαρά υπέρβαρα άτομα φτάνει και περισσεύει η συμβουλή μου. Για την ακρίβεια φτάνει για την πλειοψηφία του πληθυσμού.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξερω οτι υπαρχουν διαφορα sites που υπολογιζουν το ιδανικο βαρος ενος ατομου αναλογα με τα προσωπικα του δεδομενα, υψος, ηλικια κλπ.
Για να μην πεσω σε καποιο στην τυχη, εχετε καποιο αξιοπιστο να μου προτεινετε;

• Moderators
Δημοσ.

μεντορα (αν θυμαμαι εισαι και θυληκο) θα σου πω οτι ειναι μαλακιες αυτα!

παραδειγμα ειμαι 1.70 75κιλα περιπου τωρα θεωρητικα αν βρω το ΔΜΣ θα με βγαλει με "εξτρα" κιλα γιατι δεν λαμβανει υποψη την μυικοτητα κτλ! οποτε οτι και να δεις ειναι μαλακιες.! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...