Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια τα λεει ο καθηγητης ο οποιος θα περνει μερικες χιλιαδες ευρω μισθο.

Ο κακομοιρης που επερνε 1.500 ευρο μισθο και πληρωνει τα 800 για το σπιτι του και τωρα ξαφνικα του πηγε ο μισθος 1000 τι ακριβως θα κανει αν χρεωκοπησουμε και περνει πιο λιγο μισθο απο τα λεφτα που δινει ΜΟΝΟ για το σπιτι του;

ας μας το απαντησει και αυτο ο καθηγητης να δουμε και την αισιοδοξη πλευρα αυτου.

Κακομοιρη που να παιρνει 1500 ευρω δεν ξερω, κακομοιρη να παιρνει κανα 400 ή ανεργο ξερω. Αλλωστε συντομα τα 1000 ευρω μισθος θα αποτελουν μια ωραια αναμνηση.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γενικά δε θα μπορουσα ποτέ μου να χαρακτηρίσω σαν άθλιες τις οικονομικές απόψεις ενός διδάκτωρ Οικονομικών εκτός αν είχα τα κατάλληλα επιχειρήματα για να αντικρούσω αυτά που λέει.

Noob :P Just sit and watch.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θεωρώ ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής οικονομικών για να καταλάβει πως η πρόταση για προπληρωμή φόρων ήταν εντελώς ανεδαφική.

Και γενικά, δε μου αρέσουν οι ιερές αγελάδες. Αν ήταν έτσι και η άποψη του Βαρουφάκη και του όποιου Βαρουφάκη έβγαινε στο απυρόβλητο, θα τα κλειδώναμε όλα αυτά τα νήματα, αφού είμαστε "ανάξιοι να τους σχολιάσουμε".

• Super Moderators
Δημοσ.

Ιερή Αγελάδα Βαρουφάκη, που τολμήσαμε και πιάσαμε το σεπτό όνομά Σου στο στόμα μας.

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι έτσι δε θα βγει άκρη...

Δημοσ.

Ο Βαρουφάκης από όσα άρθρα του έχω διαβάσει (και δεν έχω συμφωνήσει με πολλά) δεν έχει πει ποτέ να βαρέσουμε πιστόλι στην ψύχρα. Πάντα έλεγε να παίξουμε και αυτό το χαρτί. Στην προκειμένη λέει το αυτονόητο, ότι πια με το μεγαλύτερο μέρος του χρέους να το έχουν επωμιστεί ΕΕ-ΔΝΤ, αν αυτοί μας δώσουν συγχωροχάρτι και μας πούνε ότι σας τα χαρίζουμε τα λεφτά εννοείτε ότι πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει αυτό, ψηφίζει να τους γειώσουμε όλους κανονικά, να μην τους δώσουμε φράγκο και να βλέπουμε μετά.

Δημοσ.

Δεν διάβασα καν το άρθρο γιατί ψιλο-βαριέμαι (άρα δεν έχω γνώμη για το αν έχει τελικά δίκιο ή όχι), αλλά έχω μια παράλληλη ερώτηση: ο ίδιος ο Βαρουφάκης σε ποιό σημείο της υδρογείου σκοπεύει να είναι την ημέρα που θα χρεωκοπήσουμε;

Ρωτάω επειδή κάτι μου λέει ότι πιθανότατα έχει τη δυνατότητα να μην είναι εδώ. Αν κάνω λάθος, με το μπαρδόν.

Δημοσ.

Νομίζω κάποια στιγμή πριν κάνα μήνα είχε γράψει σε ένα άρθρο του ότι είναι στο Seattle και δικαιολογούσε και την απόφασή του. Όπως και να έχει δεν μπορεί να τον κατηγορήσεις τον άνθρωπο που αφού μπορεί δεν κάθεται να γίνει έρμαιο της λεηλάτησης της χώρας από κάθε είδους λαμόγιο.

Δημοσ.

Ιερή Αγελάδα Βαρουφάκη, που τολμήσαμε και πιάσαμε το σεπτό όνομά Σου στο στόμα μας.

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι έτσι δε θα βγει άκρη...

Εμένα πάει στα πόστς #21 #25

που για να είναι καθηγητής ασσοε είναι

είτε με μέσο είτε με δωροδοκία

και όταν πάει κάποια και δίνει ένα βιογραφικό η "λογική απάντηση" είναι

Πραγματικά παίρνεις στα σοβαρά τις αθλιότητες { 2 me 3 anteksa na diavasw} του κυριου?

Εμείς τα λαγωνικά ανακαλύψαμε οτι το βιογραφικό του είναι αθλιότητες (χωρίς να το διαβάσουμε κιόλας) και ξεσκεπάσαμε τα ψέματα των σπουδών του και των δημοσιεύσεων του. Έρευνα σε βάθος, όχι μαλακίες.

Δημοσ.

Νομίζω κάποια στιγμή πριν κάνα μήνα είχε γράψει σε ένα άρθρο του ότι είναι στο Seattle και δικαιολογούσε και την απόφασή του. Όπως και να έχει δεν μπορεί να τον κατηγορήσεις τον άνθρωπο που αφού μπορεί δεν κάθεται να γίνει έρμαιο της λεηλάτησης της χώρας από κάθε είδους λαμόγιο.

Εννοείται ότι δεν τον κατηγορώ που έφυγε, τρελός θα ήμουν. Απλά δεν μου αρέσει κάποιος να εκφέρει γνώμες επιρροής για μια χώρα στην οποία δεν ζει, και πιθανόν δεν σκοπεύει να γυρίσει, ειδικά όταν αυτή η γνώμη αφορά γεγονότα που μπορούν να επηρρεάσουν δραματικά τη ζωή και την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Και που τον ίδιο θα τον αγγίξουν μόνο, φαντάζομαι, συναισθηματικά. Όποιος δεν ζει εδώ, και δεν επηρεάζεται από την καθημερινότητα, θεωρώ ότι πρέπει να είναι προσεκτικότερος με τόσο δραστικές απόψεις. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά άσχετα αν στο τέλος μπορεί να έχει δίκιο ή όχι.

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν τον κατηγορώ που έφυγε, τρελός θα ήμουν. Απλά δεν μου αρέσει κάποιος να εκφέρει γνώμες επιρροής για μια χώρα στην οποία δεν ζει, και πιθανόν δεν σκοπεύει να γυρίσει, ειδικά όταν αυτή η γνώμη αφορά γεγονότα που μπορούν να επηρρεάσουν δραματικά τη ζωή και την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Και που τον ίδιο θα τον αγγίξουν μόνο, φαντάζομαι, συναισθηματικά. Όποιος δεν ζει εδώ, και δεν επηρεάζεται από την καθημερινότητα, θεωρώ ότι πρέπει να είναι προσεκτικότερος με τόσο δραστικές απόψεις. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά άσχετα αν στο τέλος μπορεί να έχει δίκιο ή όχι.

Έχεις ένα δίκαιο, αλλά ως ένας από αυτούς που ζουν έξω μπορώ να σου πω ότι γενικά όλοι θέλουμε να γυρίσουμε κάποτε. Εκτός ίσως από πραγματικά ελάχιστες εξαιρέσεις, αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να γυρίσει με έστω ένα μέρος των χρημάτων που πέρνει έξω, θα γυρνούσε.

Συν ότι μερικές φορές δεν είναι κακό να ακούει κανείς και μια γνώμη από ένα τέτοιο άνθρωπο. Πρώτον είναι πιο νηφάλια δεδομένης της αποστασιοποίησης και δεύτερον πολύ πιο σφαιρική λόγω των διαφόρων εμπειριών που συλλέγει κανείς ζώντας για χρόνια στο εξωτερικό.

Δημοσ.

arxaggelos, σορρυ μαν, αλλά δεν ισχύει αυτό που λες. Κι εμείς έχουμε μαμαδές που ζουν στην Ελλάδα και φίλους και παιδεία και προικώα και ελληνικό διαβατήριο, αλλά και την απαιτούμενη απόσταση για να προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σημείωση: Διαφωνώ με τον Βαρουφάκη

Δημοσ.

Φίλε typhoon σε καταλαβαίνω, αλλά το "κάποτε" δεν με καλύπτει. Αν δεν σκοπεύει να έρθει εδώ την αμέσως επομένη της χρεοκωπίας και να φάει στη μάπα το χάος που θα επικρατήσει (έστω και προσωρινά όπως υποστηρίζουν κάποιοι) δεν με αφορά.

insomniak δεν είπα ότι δεν έχει δικαίωμα γνώμης (αν είναι δυνατόν), είπα ότι είναι σε θέση και επίπεδο να επηρεάσει με αυτή οπότε καλό είναι to put his money where his mouth is όταν θα έρθει η ώρα, όπως λένε και στο αμέρικα. Εσύ (με την ίδια ευγενική γενικότητα που αναφέρεσαι ο ίδιος στον εαυτό σου) από όσο ξέρω δεν είσαι αναγνωρισμένος οικονομολόγος για να σε λάβει υπόψη ολόκληρη μερίδα λαού. No offense :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...