gtroza Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Πρέπει να μάθει πάντως ο κόσμος τι σημαίνει Ελλάδα εκτος του ευρώ γιατί τώρα δεν ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει... ότι ήταν πρίν μπεί στο ευρώ .
traganeus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ένα είναι το σίγουρο όπως είπε παραπάνω ο φίλος οτι θα τον πιούμε. Και έρχεται η ερώτηση, προτιμάται να τον πιούμε και να τρώνε όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι με χρυσά κουτάλια ή να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και να τους πάρουμε και αυτούς μπάλα? Προσωπικά θεωρώ οτι δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μνηνόνια και λιτότητες, οπότε προτιμώ να πεινάσω αλλα να γαμηθεί και ο Γερμανός και ο Γάλλος κοκ
petranthe Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 ότι ήταν πρίν μπεί στο ευρώ . Κάνεις λάθος. Μακάρι να ήταν έτσι να γυρνούσαμε στη δραχμή να τελειώναμε. Η τότε δραχμή δεν θα έχει καμία σχέση με τη νέα παρά μόνο στο όνομα. Οι ισοτιμίες θα αλλάξουν και θα προσαρμοστούν στα τωρινά δεδομένα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ωραία ρε Snoob, ας δέχτουμε ότι η πρόταση "τα σπάω πλακάκια και φεύγω" είναι καταστροφική και μη υλοποιήσιμη. Εσύ τι προτείνεις τότε; [...] Τα έχω γράψει εκατό φορές. Κάνε έναν κόπο και διάβασε, στο νήμα για το ευρώ. Οπωσδήποτε, θεωρώ ότι δεν είναι λύση η διάρρηξη δεσμών με την Ε.Ε. (βασικά, με τους κατόχους των τριών ισχυρότερων νομισμάτων στον πλανήτη, μέσω των οποίων γίνονται οι εμπορικές συναλλαγές). Και όταν λέω διάρρηξη δεσμών, δεν εννοώ απαραίτητα την έξοδο από την ένωση (αν και, έτσι όπως πάμε...) Ούτε είναι λύση ο εκβιασμός. Αυτούς που νομίζεις ότι εκβιάζεις, θα τους χρειαστείς αύριο, ό,τι κι αν γίνει, όποιο νόμισμα κι αν έχεις. Και, τέλος πάντων, αν θέλεις να εκβιάσεις, και είσαι πολιτικός ηγέτης, όχι άεργο παιδάκι τσιφ βγαλμένο από τον κομματικό σωλήνα με επόμενη στάση κάποια κομματική καρέκλα, το κάνεις κατ' ιδίαν, εκ του σύννεγγυς. Δεν τους βρίζεις δημόσια. Ειδικά όταν τους έχεις ανάγκη. Έχει επικρατήσει η τραγική φαντασίωση πως θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα και "μετά από λίγο, που θα είναι δύσκολα, τα πράγματα θα φτιάξουν". Και τους βλέπεις, αυτούς που τα λένε, όταν έρχεται η ώρα να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο, λένε απίστευτες ανοησίες (και, για να το πάω λίγο παραπέρα, ανοησίες τις οποίες, άτομα με τη δική σου ιδεολογία, έτσι και τις άκουγαν από τους "απέναντι", θα φώναζαν και θα χτυπιόταν για τους φασίστες, τους ανάλγητους, κτλ. κτλ.) Σκέψου, ας πούμε, την απίστευτη ανοησία της προπληρωμής των φόρων της επόμενης χρονιάς να μην την είχε ξεστομίσει ο κύριος Βαρουφάκης αλλά ο Σόιμπλε... Η Ελλάδα, από όταν άρχισε η κρίση (πιο σωστά, από τότε που κόπηκε η πρόσβασή μας σε φτηνά δανεικά, γιατί η κρίση είχε αρχίσει δεκαετίες νωρίτερα) έχει χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της. Λόγου χάρη, η πώληση χρόνια και σε προκλητικό βαθμό ζημιογόνων επιχειρήσεων εξακολουθεί να ονομάζεται "ξεπούλημα". Ο επενδυτικός νόμος εξακολουθεί να αλλάζει κάθε χρόνο. Η φορολογική νομοθεσία, επίσης. Ζητάει ο υπουργός να αποστείλουν οι ΔΟΥ στοιχεία για το ποσοστό των εισπραγμένων εισφορών στον τομέα τους, και τα 3/4 αυτών τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και γι' αυτό φταίει ο ανάλγητος ξένος. Εξοντώθηκε ο ιδιωτικός τομέας (απέναντι στον οποίο εν τοις πράγμασι έχει ξεκινήσει στάση πληρωμών). Ο ελεύθερος επαγγελματίας καλείται να προπληρώνει ΦΠΑ, η έκδοση ΑΠΥ έχει αποσυνδεθεί από την εξόφληση του αναγραφόμενου ποσού. Και γι' αυτό, φταίει ο κακός ξένος, όχι ότι χεζόμαστε να αγγίξουμε το πελατειακό κράτος. Ακόμη και ο τρόπος που "θίχτηκε" το δημόσιο, ήταν βλακώδης και πέρα για πέρα άδικος. Οριζόντιες περικοπές (ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν και παιδιά ανώτερων θεών σε αυτό τον ορυμαγδό) αντί για αξιολόγηση, μειώσεις μισθών πριν ολοκληρωθούν απογραφές οι οποίες θα έπρεπε να υπάρχουν από δεκαετίες. Εδώ δεν μπορεί το κράτος μέσα σε ένα χρόνο να ολοκληρώσει τους καταλόγους της απογραφής του '11 κι εμείς νομίζουμε ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι ξένοι. Η Ελλάδα, με την κρίση να έχει ξεσπάσει, εξακολουθεί να νομίζει πως υπάρχει τρόπος να επιστρέψει εκεί που ήταν. Μην απολυθεί κανείς, δώστε μας πίσω τους μισθούς μας. Ανάπτυξη. Πώς; Μέσω δημοσίων επενδύσεων; Με τι λεφτά; Λεφτά υπάρχουν © ®. Eπαναλάβετε ad nauseam. Θα γυρίσουμε στη δραχμή και ξάφνου ο ήλιος θα λάμψει. Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη. Ξαφνικά, θα βρούμε λεφτά στις τράπεζες, θα πάψουμε να πληρώνουμε δάνεια και "θα ζήσουμε με αυτά που έχουμε". To ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε πουθενά αυτάρκεις (ούτε και στα μέσα με τα οποία θα μπορούσαμε, θεωρητικά, να φτάσουμε σε αυτάρκεια γεωργικής παραγωγής) είναι παρανυχίδα μπροστά στο όραμα της εθνικής μας ανάταξης. Τώρα, πώς θα γίνει αυτό, όταν η χώρα είναι κατακερματισμένη, οι πολιτικοί μας αρνούνται όχι απλά να συνεννοηθούν, αλλά να μιλήσουν από κοντά, είναι μια ενοχλητική λεπτομέρεια η οποία δεν πρέπει να μας απασχολεί. Το πώς θα ζήσουμε με αυτά που έχουμε, όταν αυτά που έχουμε δε φτάνουν ούτε για τους τωρινούς, πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, είναι επίσης μια ιταμή λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας εμποδίζει να ατενίσουμε το όραμα. Το πώς θα αλλάξουμε, πώς θα βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, όταν εξακολουθούμε να μοιράζουμε υποσχέσεις για επιστροφή στο παρελθόν και ανεύρεση χρημάτων εκεί που δεν υπάρχουν, είναι επίσης μια ενοχλητική λεπτομέρεια, ανάξια των εμπνευστών του οράματος της δραχμής. Εγώ δεν τρέφω αυταπάτες. Εκεί θα καταλήξουμε, αργά ή γρήγορα. Είναι τέτοια η σύγχυση του κόσμου (όχι αδικαιολόγητη, αλλά πάντως σύγχυση) ώστε όποιος μας τάξει πως "όλα θα φτιάξουν" μας έχει σίγουρους.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ένα είναι το σίγουρο όπως είπε παραπάνω ο φίλος οτι θα τον πιούμε. Και έρχεται η ερώτηση, προτιμάται να τον πιούμε και να τρώνε όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι με χρυσά κουτάλια ή να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και να τους πάρουμε και αυτούς μπάλα? Προσωπικά θεωρώ οτι δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μνηνόνια και λιτότητες, οπότε προτιμώ να πεινάσω αλλα να γαμηθεί και ο Γερμανός και ο Γάλλος κοκ Ξερεις τι μου θυμιζεις? Τη λογικη που συναντω στο 90% φιλων που συνομιλω και που φυσικα ευνοει αυτον τον φαυλο κυκλο που εχει ανοιξει. Πχ λενε πολλοι: -Εγω ειμαι ανεργος, ε προτιμω τη χρεοκοπια απο την τωρινη κατασταση, ισως ξημερωσει μια καλυτερη μερα -Μα, αν χρεοκοπησουμε θα χασουν τη δουλεια τους και οι μη ανεργοι, δεν θα πληρωνονται συνταξεις, θα πεινασουν ολοι -Ε και τι με νοιαζει? Εγω δεν εχω να χασω και πολλα. Αυτοι που εχουν δουλεια ειναι βυσματα, βολεμενοι και κυφηνες, αρα καλα να παθουν, δεν με ενδιαφερει. Ετσι λοιπον, η ευχη "προτιμω να χρεοκοπησουμε τωρα για να παρει η μπαλα και τους ξενους" μονο σε βαρος σου μπορει να βγει, στην μετα-χρεοκοπιας εποχη. Το να χρεοκοπησεις και οι γυρω σου να αντεξουν, ισως ναναι λιγο καλυτερο για την μεσοπροθεσμη αναπτυξη σου απτο 0. Γενικα αυτο το ατομικιστικο (εγω ειμαι 0, ο διπλα ειναι 100==> ας παει κι αυτος στο 0) και το εκδικητικο σε θεματα που δεν συμφερουν κανεναν ειναι ενα χαρακτηριστικο της ρατσας μας που μας εχει παει και θα συνεχισει να μας παει πολλα χρονια πισω.
kostas_dr Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Στο Λόνδίνο έχει, λένε, κλειδωθεί η ισοτιμία μεταξύ της νέας δραχμής και του Ευρώ: 1500 προς 1! Μέχρι στιγμής, γιατί έπεται και συνέχεια! Μπορεί να φθάσει και εγώ δεν ξέρω που. 2000, 3000 κανείς δεν ξέρει! Να δούμε τότε πόσο θα πάει 1 λίτρο βενζίνη και πόσο θα έχουν τα βασικά είδη διατροφής ή τα φάρμακα. Πάντως ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές, δεν μπορώ να πω.
rodin002 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Όσοι μιλάνε για χρεωοκοπεία, με νεο νόμισμα, δεν εχουν σκεφτεί τι θα γίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις(το μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομέα απασχολούνται σε αυτές) που πολλες απο αυτές έχουν κάποιο δάνειο, δουλεύουν με εισαγώμενα προϊοντα? Τι "πελατεία" θα έχουν μετά απο το σόκ της χρεωκοπείας? Ναι θα συμφωνήσω οτι έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη αλλά με χρεωκοπεία δεν θα κατέβαινε κ άλλο? Στο εμπορικό ισοζύγιο εχω δει οτι εισάγουμε κάπου στα 15δις ευρω βενζίνη, πως θα κινηθούμε με νέο νόμισμα. Αυτά πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλοι πριν υοθετούμε την αποψη κάποιου που ζει στο εξωτερικό. Εμένα αποψη μου είναι να γίνουν κάποιες ενέργειες να ξεκινήσει πάλι η βιομηχανική παραγωγη στην χώρα μας, να διορθωθέι το εμπορικό ισοζύγιο. Βλέπω οτι πάει πολυ καλά το κίνημα με τα Ελληνικά προϊοντα και πιστεύω οτι θα τους στηρίξουν οι καταναλωτές. Ενα όνειρο θα ήταν επίσης να υπάρχει ενας πολυ αυστηρός φοροεισπρακτικός μηχανισμός και να μειωθεί ταυτόχρονα η φορολογία, αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τετοιο ή υπάρχουν συμφέρονται? Μετά απο αυτά πιστέυω οτι το Πρωτογεννές έλλειμα θα γινότανε πλεονασματικό. Τοτε θα ήταν πολύ καλή λύση η χρεωκοπεία Εντός του ευρω.
Dropsreef Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 ....Είναι τέτοια η σύγχυση του κόσμου (όχι αδικαιολόγητη, αλλά πάντως σύγχυση) ώστε όποιος μας τάξει πως "όλα θα φτιάξουν" μας έχει σίγουρους. Και πως να μην επικρατεί η απόλυτη σύγχυση όταν η ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στο ναδίρ ; Όταν η έννοια οικονομία είναι μία έννοια ευμετάβλητη όπου ακόμα και μία πληροφορία/είδηση είναι ικανή να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το οικονομικό σύστημα ; Όταν εδώ και δύο χρόνια κυριαρχεί, εντός και εκτός συνόρων, το δίλημμα € ή δραχμή, λήψη μέτρων ή χρεοκοπία ; Με ποιο σκεπτικό ένας Έλληνας ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει υποστεί απώλειες στο εισόδημα του θα επενδύσει τις οικονομίες του (ένα απλό παράδειγμα η αγορά κατοικίας)ή δεν θα συνεχίσει να αποταμιεύει επηρεαζόμενος από το κλίμα αβεβαιότητας ; Για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα συμφωνώ μαζί σου με βασικότερη προτεραιότητα την ύπαρξη σταθερού φορολογικού συστήματος. Για το αν η μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων δυσχεραίνει την κατάσταση θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου μιας και χώρα όπως η Πορτογαλία λόγου χάρη, πιστή στην εφαρμογή του Μνημονίου, βρίσκεται εξίσου σε άσχημη θέση χωρίς προοπτικές άμεσης ανάπτυξης.Δεν υπονοώ ότι καλώς καθυστερούμε αλλά δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι αυτό. Όταν η συνταγή προτείνει μείωση των μισθών και αύξηση του ΦΠΑ πως θα τονώσεις την αγορά/την κατανάλωση; Τα αντίθετα αποτελέσματα επιφέρει μία τέτοια πολιτική. Μείωση της κατανάλωσης, περισσότερα λουκέτα, αύξηση της ανεργίας, περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και η αλυσίδα συνεχίζεται. Ενδεχομένως η όλη κατάσταση ευνοεί ,έστω και περιστασιακά, την κυρίαρχη δύναμη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Σε βάθος χρόνου όμως αυτή η πολιτική θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς θα απευθύνεται(μέσω των εξαγωγών) της σε έναν εξαθλιωμένο Νότο. Έχω παραθέσει άλλωστε και ανάλογο βίντεο της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης στο thread "Ζούμε το τέλος του € σελ 119" Στην χώρα μας, το 60% του πληθυσμού ζει σε δικό του σπίτι, το οποίο είναι ξεπληρωμένο, και ένα άλλο 20% του πληθυσμού ζει σε δικό του σπίτι, με υποθήκη. Μόνο τα υπόλοιπα 20 % του πληθυσμού αναγκάζονται να πληρώνουν νοίκι για την κατοικία τους. Αν στην χώρα μας δεν υπήρχε αυτό το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης αδυνατώ να συλλάβω το πόσοι άστεγοι θα προέκυπταν τα τελευταία δύο χρόνια.
Praetorianos Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Υπάρχουν, λέει, 150 δις καταθέσεις στις τράπεζες. Αστεία υπόθεση. Δεκαοκτώ δις είναι να πάρουν, αύριο-μεθαύριο και θεωρείται "ζωτικής σημασίας ανάσα", θα είχαν 150 δις και θα κόντευαν να κλατάρουν; Εγώ εδώ κι εδώ κι εδώ και σε κάμποσα άλλα εδώ τα βλέπω σοβαρή. Η δική σου υπόθεση, στηρίζεται που? 18 στα 150 είναι παραπάνω από 10%, τα οποία όπως όλοι που έγιναν expert στο international banking μέσω του Zeitgeist και του "fractional reserve system" ξέρουν, μεταφράζονται σε ακόμα πιο πολλά. Δεν μιλάμε για αέρα και CDO/UFO κτλ, μιλάμε για καταθέσεις. Αυτό με το "κοντράρω κάποιον, αλλά έχω ειδικές γνώσεις για να το στηρίξω" που λέγαμε, είδες που χρειάζεται καμιά φορά? Στα υπόλοιπα συμφωνούμε, μου άρεσε η ανάλυση σου. Στο Λόνδίνο έχει, λένε, κλειδωθεί η ισοτιμία μεταξύ της νέας δραχμής και του Ευρώ: 1500 προς 1! Μέχρι στιγμής, γιατί έπεται και συνέχεια! Μπορεί να φθάσει και εγώ δεν ξέρω που. 2000, 3000 κανείς δεν ξέρει! Ισχύει, μόλις μίλησα με τον CEO της Barclays και της Lloyds, ενώ η Santander δίνει απόδοση στα 2500 και η Credit Suisse το παίζει διπλό με κλείδωμα στο χ2 και γκολ πριν το ημίχρονο.
Lucifer Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ισχύει, μόλις μίλησα με τον CEO της Barclays και της Lloyds, ενώ η Santander δίνει απόδοση στα 2500 και η Credit Suisse το παίζει διπλό με κλείδωμα στο χ2 και γκολ πριν το ημίχρονο. http://www.masterflorajesuschrist.gr/
capten- Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Καταρχάς ήμουν μάλλον άστοχος και άδικος με τους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες προς τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.Αλλα επιτρεπτέte μου να συνεχίσω να διαφωνώ με την ορθότητα και τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου.Πιο λογικοί και συνετοί λόγου χάρη είναι ο Midi και ο Snoob. Στο Λόνδίνο έχει, λένε, κλειδωθεί η ισοτιμία μεταξύ της νέας δραχμής και του Ευρώ: 1500 προς 1! Μέχρι στιγμής, γιατί έπεται και συνέχεια! Μπορεί να φθάσει και εγώ δεν ξέρω που. 2000, 3000 κανείς δεν ξέρει! Να δούμε τότε πόσο θα πάει 1 λίτρο βενζίνη και πόσο θα έχουν τα βασικά είδη διατροφής ή τα φάρμακα. Πάντως ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές, δεν μπορώ να πω. Οι αγορές όσο υπάρχει ακυβερνησία και σοβαρότητα θα συνεχίζουν να μας χτυπάνε.Ok είμαστε ο αδύνατος κρίκος.Αλλα pws διαμορφώθηκε αυτή η ισοτιμία?Link? Εγώ υποστηρίζω ότι 1 προς 1 θα ξεκινήσει.Αλλα πιθανόν να κάνω λάθος.
traganeus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ξερεις τι μου θυμιζεις? Τη λογικη που συναντω στο 90% φιλων που συνομιλω και που φυσικα ευνοει αυτον τον φαυλο κυκλο που εχει ανοιξει. Πχ λενε πολλοι: -Εγω ειμαι ανεργος, ε προτιμω τη χρεοκοπια απο την τωρινη κατασταση, ισως ξημερωσει μια καλυτερη μερα -Μα, αν χρεοκοπησουμε θα χασουν τη δουλεια τους και οι μη ανεργοι, δεν θα πληρωνονται συνταξεις, θα πεινασουν ολοι -Ε και τι με νοιαζει? Εγω δεν εχω να χασω και πολλα. Αυτοι που εχουν δουλεια ειναι βυσματα, βολεμενοι και κυφηνες, αρα καλα να παθουν, δεν με ενδιαφερει. Ετσι λοιπον, η ευχη "προτιμω να χρεοκοπησουμε τωρα για να παρει η μπαλα και τους ξενους" μονο σε βαρος σου μπορει να βγει, στην μετα-χρεοκοπιας εποχη. Το να χρεοκοπησεις και οι γυρω σου να αντεξουν, ισως ναναι λιγο καλυτερο για την μεσοπροθεσμη αναπτυξη σου απτο 0. Γενικα αυτο το ατομικιστικο (εγω ειμαι 0, ο διπλα ειναι 100==> ας παει κι αυτος στο 0) και το εκδικητικο σε θεματα που δεν συμφερουν κανεναν ειναι ενα χαρακτηριστικο της ρατσας μας που μας εχει παει και θα συνεχισει να μας παει πολλα χρονια πισω. Εγώ προσωπικά δεν είμαι ακριβώς αυτό που παρουσιάζεις. Δεν είμαι στο 0 και στα @@ μου οι άλλοι. Αρκετά πολύ πάνω απο το 0 είμαι, αλλα θα προτιμούσα να πάω στο 0 εγώ και οι γονείς μου απο το να είναι χιλιάδες άτομα που πεινάνε και είναι δυστυχισμένοι, με την ελπίδα αργότερα να φύγουμε όλοι απο το 0. Το ίδιο πράγμα που λες οτι κάνουμε το 90% των ελλήνων κάνει και το υπόλοιπο 10% γιατι λέει "Στα @@ μου εμένα εγώ έχω την δουλειά μου, έχω και 15.000 στην τράπεζα και δεν γουστάρω να τα ακουμπήσει κανείς. Ας πάνε να πεθάνουν όλοι οσοι δεν έχουν να φάνε και παίρνουν 250€. Και τρέχουν οι πονηροί να τα βγάλουν τα λεφτά και να τα πάνε Κύπρο" Εγώ λοιπόν προτιμώ το πρώτο και ας μου τα φάνε τα 10.000 που έχω στην τράπεζα.
capten- Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Εγώ προσωπικά δεν είμαι ακριβώς αυτό που παρουσιάζεις. Δεν είμαι στο 0 και στα @@ μου οι άλλοι. Αρκετά πολύ πάνω απο το 0 είμαι, αλλα θα προτιμούσα να πάω στο 0 εγώ και οι γονείς μου απο το να είναι χιλιάδες άτομα που πεινάνε και είναι δυστυχισμένοι, με την ελπίδα αργότερα να φύγουμε όλοι απο το 0. Τι σε κάνει να πιστεύεις εσύ ότι μετά από την πτώχευση για τους περισσοτερους Έλληνες θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα?Το 99% θα υποφέρει πολύ χειρότερα ενώ mono το 1% επειδή είναι eξυπνοι,προνοητικοί και κυρίως έτοιμοι να πολεμήσουν θα τα καταφέρει.Αυτό μου είναι πιο λογικό εμενα. Είσαι και πολύ άδικος με τον Midi!{an enaferesai se auton me to Και τρέχουν οι πονηροί να τα βγάλουν τα λεφτά και να τα πάνε Κύπρο"}
cyber_katsarida Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Και τρέχουν οι πονηροί να τα βγάλουν τα λεφτά και να τα πάνε Κύπρο" Εγώ λοιπόν προτιμώ το πρώτο και ας μου τα φάνε τα 10.000 που έχω στην τράπεζα. δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος βγάζει τα λεφτά του στην Κύπρο ή όπου αλλού είναι πονηρός. με την ίδια λογική κι εσύ που κλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου, του αυτοκινήτου σου είσαι πονηρός. εγώ προτιμώ να μη μου φάει κανένας τίποτα.
kostas_dr Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Καταρχάς ήμουν μάλλον άστοχος και άδικος με τους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες προς τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.Αλλα επιτρεπτέte μου να συνεχίσω να διαφωνώ με την ορθότητα και τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου.Πιο λογικοί και συνετοί λόγου χάρη είναι ο Midi και ο Snoob. Οι αγορές όσο υπάρχει ακυβερνησία και σοβαρότητα θα συνεχίζουν να μας χτυπάνε.Ok είμαστε ο αδύνατος κρίκος.Αλλα pws διαμορφώθηκε αυτή η ισοτιμία?Link? Εγώ υποστηρίζω ότι 1 προς 1 θα ξεκινήσει.Αλλα πιθανόν να κάνω λάθος. Στο 1:1500 προσδιορίζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ προς τη «νέα» δραχμή οι αναλυτές του λονδρέζικου Σίτι, σύμφωνα με πληροφορίες έγκριτων βρετανών δημοσιογράφων. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Λόρα Κένσμπεργκ, συντάκτις του επιχειρηματικού τμήματος του ITV News, το σύμβολο της δραχμής έχει ήδη μπει στα συστήματα συναλλαγών του Σίτι, κάτι που, όπως λέει, είδε με τα ίδια της τα μάτια. Και μπορεί όλο αυτό το σκηνικό, όπως λέει η ίδια, να μοιάζει «σουρεαλιστικό», αλλά πολλοί trader εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί μία «γκρίζα αγορά» σε δραχμές. «Αν αρκετός κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή, τότε το συγκεκριμένο νόμισμα θα γίνει commodity (εμπόρευμα)», λέει, «και οι trader εκτιμούν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι 1500 δραχμές/ευρώ», ενώ η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ στα 340,75 δραχμές/ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα