gtroza Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Κάνεις λάθος. Μακάρι να ήταν έτσι να γυρνούσαμε στη δραχμή να τελειώναμε. Η τότε δραχμή δεν θα έχει καμία σχέση με τη νέα παρά μόνο στο όνομα. Οι ισοτιμίες θα αλλάξουν και θα προσαρμοστούν στα τωρινά δεδομένα. την εννοώ, ως εθνικό νόμισμα κυρίαρχου κράτους.- traganeus +1 .
traganeus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Και βέβαια είναι πονηροί και κατα την γνώμη μου ΠΡΟΔΟΤΕΣ αυτοί που πάνε και τα βγάζουν, γιατί νομίζουν οτι επειδή έχουν 10.000 ο κόσμος γυρνάει γύρω τους. Αν θες φίλε μου πραγματικά να σωθεί η πατρίδα σου, αν πραγματικά όπως λές την αγαπάς δεν πρέπει να τα βγάλεις τα λεφτά σου. ΠΡΟΣΟΧΗ αναφέρομαι στο ενδεχόμενο στάσης πληρωμής του χρέους και να χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις για να λειτουργήσει η χώρα. ΟΧΙ να πάρουν τα λεφτά σου για να τα δώσουν στους μάγκες του τοκογλύφους. ΓΙΑ να ορθοποδήσει η χώρα λοιπόν, και να ΓΑΜΗΘΟΥΝ οι ξένοι απο την πιθανή έξοδό μας, εγώ δέχομαι να μου πάρουν τα χρήματα που έχω στην τράπεζα. Να γίνει όμως πρώτα κρατικοποίηση των τραπεζών... Αυτή είναι η γνώμη μου, όποιος θέλει να λέει οτι αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να σωθεί πρέπει να το κάνει. Όλοι οι άλλοι τσάμπα λόγια και κουραφέξαλα. Τι σε κάνει να πιστεύεις εσύ ότι μετά από την πτώχευση για τους περισσοτερους Έλληνες θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα?Το 99% θα υποφέρει πολύ χειρότερα ενώ mono το 1% επειδή είναι eξυπνοι,προνοητικοί και κυρίως έτοιμοι να πολεμήσουν θα τα καταφέρει.Αυτό μου είναι πιο λογικό εμενα. Είσαι και πολύ άδικος με τον Midi!{an enaferesai se auton me to Και τρέχουν οι πονηροί να τα βγάλουν τα λεφτά και να τα πάνε Κύπρο"} Δεν θα γίνουν καλύτερα ως δια μαγείας μέσα σε μια μέρα φίλε μου. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πρώτα 1-2 χρόνια κατα την γνώμη μου. Αλλα όχι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Θα μπορείς να ξεκινήσεις απο το 0 και σιγά σιγά αν κινηθείς σωστά να ορθοποδήσεις, ενώ τώρα έχουμε μισθούς εξαθλίωσης, πεινάει ο κόσμος για να μπορέσουμε το 2020 να είμαστε εντάξει. Ε εγώ σου εγγυώμαι οτι αν χρεοκοπήσουμε θα είμαστε 100% καλύτερα πολύ πριν το 2020. Μια φορά στις προβλέψεις δεν έχουν πέσει μέσα και τώρα πάλι λέγανε οτι παίζει και να μην πετύχει και να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. ΤΙ άλλο και απο ΠΟΥ θα κόψουν? Θα δουλεύουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους τους Γερμαναράδες?
pournaras Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 την εννοώ, ως εθνικό νόμισμα κυρίαρχου κράτους.- traganeus +1 . Και βεβαια ειναι λογικο αυτο που λες, αλλα με μια προϋποθεση. Τα δανεια που εχεις θα συνεχισεις να τα αποπληρωνεις, ετσι δεν ειναι; Ωστε να εισαι φερεγγυοος στον υπολοιπο πλανητη και να μπορεις να συνεχισεις να εχεις δοσοληψιες.
ntg1980 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Και βεβαια ειναι λογικο αυτο που λες, αλλα με μια προϋποθεση. Τα δανεια που εχεις θα συνεχισεις να τα αποπληρωνεις, ετσι δεν ειναι; Ωστε να εισαι φερεγγυοος στον υπολοιπο πλανητη και να μπορεις να συνεχισεις να εχεις δοσοληψιες. Αυτά είναι λεπτομέρειες για κάποιους... Σημασία έχει να ικανοποιήσουν τον εθνικισμό τους. Λες και το Γερμανικό Hunger με την Ελληνική πείνα θα δίνουν διαφορετικό αίσθημα σε άδεια στομάχια... Για ποιο κυρίαρχο κράτος μιλάμε? Γι'αυτό που μέχρι χτες έδινε επιδόματα σε χιλιάδες τυφλούς, που συμπληρώνανε μόνοι τους τις αιτήσεις στα ΚΕΠ? Με τι από τα 2 να γελάσω? Με τη λέξη "κυρίαρχο" που κόβουμε συντάξεις από 85χρονα γεροντάκια για να τα βγάλουμε πέρα ή με τη λέξη... κράτος????
gtroza Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 άλλο δάνεια και άλλο τοκογλυφία τα ομόλογα είναι σαν τις μετοχές, έχουν ρίσκο Αυτά είναι λεπτομέρειες για κάποιους... Σημασία έχει να ικανοποιήσουν τον εθνικισμό τους. Λες και το Γερμανικό Hunger με την Ελληνική πείνα θα δίνουν διαφορετικό αίσθημα σε άδεια στομάχια...Για ποιο κυρίαρχο κράτος μιλάμε? Γι'αυτό που μέχρι χτες έδινε επιδόματα σε χιλιάδες τυφλούς, που συμπληρώνανε μόνοι τους τις αιτήσεις στα ΚΕΠ? Με τι από τα 2 να γελάσω? Με τη λέξη "κυρίαρχο" που κόβουμε συντάξεις από 85χρονα γεροντάκια για να τα βγάλουμε πέρα ή με τη λέξη... κράτος???? ntg1980 φίλε, συμπατριώτη, συνέλληνα, συμφορουμίτη,<προσδιορίσου εσύ εύχομαι να ξέρεις τί γράφεις το δικό μου προσδόκιμο ζωής είναι μικρό, άρα άνευ σημασίας η άποψή μου γιά το δικό σου και των παιδιών σου, αποφασίζεις εσύ σε σχέση με τα 1-2 $ της Αφρικής τα 200 των αποικιών τις νότιας Ευρώπης, είναι περιουσία ο καθένας με τις αυταπάτες του καλό κουράγιο σε όλους υγ: Με τι από τα 2 να γελάσω? εύχομαι ολόψυχα, να γελάς όταν φτάσεις στην ηλικία μου! .
ntg1980 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δεν αποφασίζω εγώ! Αυτό είναι το πρόβλημα... Θ'αποφασίσει ερήμην μου ένα αυριανό 20%, επειδή "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", κι επειδή μια χούφτα άνθρωποι επιμένουν ότι όλη η υπόλοιπη Ευρώπη είναι τρελή, ενώ οι ίδιοι τους λογικοί! Ωραίες οι διαφορετικές ιδεολογίες, ωραία και η φιλοσοφία, αλλά ζούμε σε έναν πολύ σκληρό κόσμο που πρέπει να'μαστε και λίγο ρεαλιστές αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέσα σ'αυτόν...
Cossutius. Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μια χρεοκοπία σίγουρα δε θα καλυτέρευε τα πράγματα τουλάχιστον αρχικά. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με αυτό που έχει υπογραφεί. Διότι χρεοκοπία σημαίνει πως ως κράτος, δεν βγάζει όσα θα έπρεπε για να πληρώσει για τις ανάγκες του, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τα δάνεια. Το ότι ένα κράτος χρεοκοπεί δε σημαίνει πως οι μισθοί και οι συντάξεις ειναι δεδομένο πως δε θα πληρώνονται. Εμείς σαν Ελλάδα έχουμε έλλειμμα χρόνια τώρα. Η Ελλάδα ξεκίνησε να κόβει τους μισθούς για διάφορους λόγους. Οπως έχει αποδειχθεί αυτό δε φτάνει διότι δεν ειναι οι μισθοί το πρόβλημα ούτε οι συντάξεις. Το πρόβλημα ειναι τα πανωτόκια πολλών δανείων,οι λανθασμένες εισαγωγές που κάνει το κράτος κτλ κτλ.Εισαγωγές σε προιόντα που θα έπρεπε να εξάγει (βλέπε πορτοκάλια Ιταλίας, Λεμόνια Τουρκίας, ακόμα και καράβια- τι στιγμη που η ναυτιλία ειναι η βαριά μας βιομηχανία) Αν δηλώναμε χρεοκοπια δε σημαίνει πως τα ταμεία θα ήταν άδεια. Θα είχαν χρήματα ή για να πληρωθουν κάποια βασικά πράγματα (τι πιο βασικό απο μισθούς και συντάξεις) ή για να πληρωθούν δάνεια. Δε γίνεται ένα κράτος να μη βγάζει τίποτα. Με τον τρόπο ομως που κινείτε στο τέλος δε θα έχει κανεις να πληρώσει φόρους οπότε ναι τότε δε θα βγάζει Η Ελλάδα κατά την δική μου άποψη θα έπρεπε να δηλώσει εξωτερική χρεοκοπία. Το ΔΝΤ ή η Ε.Ε. θα έπρεπε να έρθουν εδω με προγράμματα ανάπτυξης και όχι τρομοκρατώντας τον Ελληνα για τις καταθέσεις και το μισθό του. Η πολιτική που ακολουθούμε και η τρομοκρατία που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα, ευνοεί το πάγωμα της αγοράς, το κλείσιμο επιχειρήσεων, το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, την απομάκρυνση επιχειρήσεων λόγω υψηλότατης φορολογίας, έστω και αν γίνεται προσπάθεια ωστε να γίνουμε φθηνή χώρα σε εργατικά χέρια (Πάντα είχαμε φθηνά εργατικά χέρια...ελεος..δειτε τους μισθούς μας...μόνο οι του δημοσίου είχαν υψηλές απολαβές αλλά μειώθηκαν πλέον. Εγινε αυτό που χρειαζόταν) Η πληρωμή του δημοσίου χρέους θα έπρεπε να ξεκινήσει να γίνεται ΟΤΑΝ θα υπάρξει αυτή η περιβόητη ανάπτυξη. Πήραμε ένα δάνειο δισεκατομμυρίων το οποίο τι ακριβώς βοήθησε?? Να παρατείνουμε τη χρεοκοπία? Τι αναπτυξιακά σχέδια έγιναν αυτά τα χρόνια? Τι κέρδος είχαμε? Ναι μειώθηκε το έλλειμμα επειδή κόψαμε τους μισθούς στον κόσμο. Ναι αλλά μόνο με τη μείωση των μισθών δεν έχουμε κέρδος.
moldovan20 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 "Ο ματωμένος γάμος της Ευρώπης" του Γιάννη Βαρουφάκη Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;.... - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση; - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση; - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι; - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή; - Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat); Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία; Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή): Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές». Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»: 1 Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%. 2 Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεψαλαιοποίησης) - χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφορη παραβίαση των κανόνων του...καπιταλισμού). 3 Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%. Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο... ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός ψορολογούμενος δανείζεται από το EFSF. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών. Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;» .
kostas_dr Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Πάλι συγκρίνουμε Ελλάδα και Ισπανία. Λες και υπάρχει σύγκριση στον οποιονδήποτε τομέα. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας τα μαύρα, μήπως και φτιάξουμε λίγο την ελεεινή μας εικόνα, κοιτάμε τις άλλες χώρες που είναι χρόνια μπροστά απο εμάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα