Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ήρθε σήμερα ένα toner απο πλαισιο που το είχα αγοράσει με την πιστωτικη μου κάρτα, και αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ήρθε το courier απο το πλαισιο και ανέβηκε ο υπάλληλος να μου παραδώσει το δέμα μου ζήτησε την πιστωτικη μου κάρτα άλλα και τη ταυτότητα.

Με την ταυτότητα δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δει κανείς άλλα ρε παιδια να πάρει την πιστωτικη μου και να την κοιτάει για κανα λεπτό μπρος πίσω, δηλαδη με άλλα λόγια μου έκλεψε την πιστωτικη, θα μπορούσε να παει σπίτι και να με χρεωσει και να τρέχω εγω να ακυρωνω τις παραγγελίες του. Το τονίζω πως κοιταξε και πίσω την κάρτα (CCV).

Σαφώς και πήρα τηλέφωνο και την ακύρωσα και ας με πάρουν απο το πλαισιο να τους τα πω μια και καλη.

Να σημειώσω πως έχω κάνει πολλές παραγγελίες απο εξωτερικό αυτο το πράγμα πρώτη φορα το βλέπω, ασε που μου ήρθε 9:30 το πρωι και ήταν πίσω απο την πόρτα χωρίς να χτυπήσει καν το θυροτηλέφωνο.

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτο?

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έπρεπε να του τη δείξεις. Και επίσης, προφανώς έπρεπε να πάρεις μπροστά του τηλέφωνο στο Πλαίσιο και να τους ρωτήσεις τι συμβαίνει.

Ποτέ μη σώσει και σου δώσει την παραγγελία.

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έπρεπε να του τη δείξεις. Και επίσης, προφανώς έπρεπε να πάρεις μπροστά του τηλέφωνο στο Πλαίσιο και να τους ρωτήσεις τι συμβαίνει.

Ποτέ μη σώσει και σου δώσει την παραγγελία.

Φίλε μου με 3ωρες ύπνου πίστεψε με δεν είχα καθαρό μυαλό να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή, απλα όταν ήπια έναν καφέ και το ξανα σκέφτηκα πήρα τηλέφωνο την τράπεζα και την ακύρωσα

Δημοσ.

Φίλε μου αυτό είναι τακτική των κούριερ και όχι του καταστήματος. Δηλαδή πάντα όταν κάνεις αγορά με πιστωτική, από οποιοδήποτε κατάστημα, ο κούριερ είναι υποχρεωμένος να ελέγξει την κάρτα για να δει ότι όντως είναι δική σου. Κανονικά πρέπει να μιλήσεις με το κατάστημα κούριερ που σου παρέδωσε το δέμα.

Δημοσ.

Φίλε πρώτα απο ολα το πλαισιο εχει το δικό του courier, κάτι άλλο δικαιούται να δει την κάρτα αλλά μόνο απο ΜΠΡΟΣΤΑ, δεν εχει κανένα δικαίωμα να δει και CCV NUM. Σιγα μην του κάτσουμε κιόλας..... Και το ξανα λέω μόνο στην Ελλάδα θα τα δεις αυτα, με ups έχω κάνει πάνω απο 10 παραγγελίες και μόνο κοιτούσε την κάρτα απο μπροστά να δει το όνομα μου στην κάρτα και ΜΟΝΟ.

Κάτι άλλα μαγαζιά στην Ελλάδα όπως isquare όταν κανείς αγορα μέσω πιστωτικής σου λένε να τους στείλεις ένα αντίγραφο της ταυτότητας σου μπρος πίσω και ένα αντίγραφο της κάρτα σου ΜΟΝΟ απο μπροστά.

Δημοσ.

Έχω παραγγείλει απο διάφορα site & έχω παραλάβει απο ACS / SPEEDEX / Γενική και ουδέποτε μου ζήτησαν την κάρτα. Παρα μόνο την ταυτότητα για να δουν ότι όντως είμαι ο κάτοχος του δεματος. Εκτός αυτού ο αριθμός της κάρτας δεν αναγράφεται πάνω στην απόδειξη οπότε ο κουριερ τι θέλει να δει απο την κάρτα του κατόχου.

Καλώς επραξες πάντως και ζητήσες επανέκδοση της κάρτας.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μου ήρθε σήμερα ένα toner απο πλαισιο που το είχα αγοράσει με την πιστωτικη μου κάρτα, και αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ήρθε το courier απο το πλαισιο και ανέβηκε ο υπάλληλος να μου παραδώσει το δέμα μου ζήτησε την πιστωτικη μου κάρτα άλλα και τη ταυτότητα.

Με την ταυτότητα δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δει κανείς άλλα ρε παιδια να πάρει την πιστωτικη μου και να την κοιτάει για κανα λεπτό μπρος πίσω, δηλαδη με άλλα λόγια μου έκλεψε την πιστωτικη, θα μπορούσε να παει σπίτι και να με χρεωσει και να τρέχω εγω να ακυρωνω τις παραγγελίες του. Το τονίζω πως κοιταξε και πίσω την κάρτα (CCV).

Σαφώς και πήρα τηλέφωνο και την ακύρωσα και ας με πάρουν απο το πλαισιο να τους τα πω μια και καλη.

Να σημειώσω πως έχω κάνει πολλές παραγγελίες απο εξωτερικό αυτο το πράγμα πρώτη φορα το βλέπω, ασε που μου ήρθε 9:30 το πρωι και ήταν πίσω απο την πόρτα χωρίς να χτυπήσει καν το θυροτηλέφωνο.

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτο?

δεν μου εχει συμβει αυτο ποτε

και εχω αγορασει ακρετες φορες απο το πλαισιο...

Δημοσ.

Πάλι καλά που δεν ζήτησε και

Pin να λες... Απαράδεκτος ο οδηγός...

Ναι όντως δεν το ζήτησε το είδε απο μόνος του :devil:

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έπρεπε να τον αφήσεις να δει την πίσω μεριά. Τώρα εντάξει, δε νομίζω να γινόταν κάτι, αλλά εσύ καλά έκανες και την ακύρωσες, καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μπορείς επίσης να πάρεις την εταιρεία του courier και να διαμαρτυρηθείς για το γεγονός. Είτε είναι το ίδιο το ΠΛΑΙΣΙΟ ή κάποια 3η εταιρεία του στυλ ACS/UPS/κλπ. Και να τους πεις μάλιστα να σε καλέσουν μόλις τακτοποιήσουν το ζήτημα και να σε ενημερώσουν για τις όποιες ενέργειές τους.

Ναι όντως δεν το ζήτησε το είδε απο μόνος του :devil:

Πως ακριβώς είδε το PIN από το πλαστικό της κάρτας; Άμα ξέρεις τον τρόπο σου δίνω χρυσή πιστωτική ελάχιστα φορτωμένη, κάτω από το 5% του ορίου της, σου λέω το PIN και την ακυρώνω μετά από κάνα μήνα να κάνεις δουλειά σου.

:devil:

Δημοσ.
Πως ακριβώς είδε το PIN από το πλαστικό της κάρτας; Άμα ξέρεις τον τρόπο σου δίνω χρυσή πιστωτική ελάχιστα φορτωμένη, κάτω από το 5% του ορίου της, σου λέω το PIN και την ακυρώνω μετά από κάνα μήνα να κάνεις δουλειά σου.

:devil:

μαλακια μου εγώ δεν κατάλαβα καλα τι ελεγε ο φίλος

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά, δεν ζω Ελλάδα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να έχει την υπογραφή του στο πίσω μέρος της πιστωτικής στην Ελλάδα; Η οποία συγκρίνεται με την υπογραφή στην ταυτότητα; Το να κοιτάξει κάποιος την πιστωτική στην πίσω πλευρά είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί πρέπει να συγκρίνει την υπογραφή. Τώρα, το θέμα είναι αν την κοιτάει με τις ώρες από μπροστά προσπαθώντας ν'απομνημονεύσει το νούμερο...

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά, δεν ζω Ελλάδα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να έχει την υπογραφή του στο πίσω μέρος της πιστωτικής στην Ελλάδα; Η οποία συγκρίνεται με την υπογραφή στην ταυτότητα; Το να κοιτάξει κάποιος την πιστωτική στην πίσω πλευρά είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί πρέπει να συγκρίνει την υπογραφή. Τώρα, το θέμα είναι αν την κοιτάει με τις ώρες από μπροστά προσπαθώντας ν'απομνημονεύσει το νούμερο...

οτι να'ναι λες...δεν υπάρχει υπογραφή στη πιστωτική...τα τέσσερα πρώτα νούμερα της κάρτας αλλα και τα τέσσερα τελευταία ειναι γραμμένα στο χαρι που εχει...

πχ. 6053 **** **** 9565 δεν πιστεύω πως ειναι τοσο δύσκολο να απομνημονεύσει 8 αριθμους + CCV (τριψήφιο αριθμο)

φιλικα παντα

Δημοσ.

οτι να'ναι λες...δεν υπάρχει υπογραφή στη πιστωτική...τα τέσσερα πρώτα νούμερα της κάρτας αλλα και τα τέσσερα τελευταία ειναι γραμμένα στο χαρι που εχει...

πχ. 6053 **** **** 9565 δεν πιστεύω πως ειναι τοσο δύσκολο να απομνημονεύσει 8 αριθμους + CCV (τριψήφιο αριθμο)

φιλικα παντα

Δεν λέω εγώ ό,τι να'ναι, εσύ δεν ξέρεις τι λες. Για κοίτα την πιστωτική σου κάρτα από πίσω.

Έχει ένα χαρτάκι κι από πάνω λέει με μικρά γράμματα

Authorised signature, not valid unless signed.

Εδώ που ζω δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγή αν δεν έχεις υπογράψει την κάρτα από πίσω. Η οποία υπογραφή, συγκρίνεται με την υπογραφή πάνω στην ταυτότητα, είτε με την υπογραφή που βγάζει το μηχανηματάκι της τράπεζας και σου δίνει ο έμπορος να υπογράψεις. Και από ό,τι θυμάμαι καμιά 10ριά χρόνια πριν στην Ελλάδα, μία φορά με είχαν βάλει με το ζόρι να υπογράψω την πιστωτική κάρτα της Eurobank. Άρα τα ίδια γράφουν κι οι ελληνικές πιστωτικές, χώρια που δεν είναι ελληνικές αλλά ανήκουν στο σύστημα των mastercard ή visa ή american express και είναι όλες ίδιες σε όποια χώρα κι αν τις βγάλεις.

Τώρα, αν εσύ δεν την έχεις υπογράψει και δεν είχες ποτέ σου πρόβλημα στις συναλλαγές σου στην Ελλάδα, θα πω τώρα γι'αυτό πήγε η χώρα κατά διαόλου και θα γίνω κακιά.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Καταλάβατε; Υπογράψτε ΤΩΡΑ όλοι τις κάρτες σας για να σωθεί η χώρα.

Εγώ πάντως τώρα κατάλαβα που υπάρχει το έλλειμμα κριτικής σκέψης στην ελληνική παιδεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...