Προς το περιεχόμενο

Δικαστική διαταγή για μπλόκο από τους παρόχους στο παράνομο κατέβασμα αρχείων


laantonios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο για την παρεμπόδιση της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλων, οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

 

Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν.2121/1993, που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος.

 

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.

 

Source.png Πηγή: in.gr

post-77578-0-80943100-1337361147_thumb.jpg

Επεξ/σία από laantonios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ε, είναι μ@λάκες αν νομίζουν πως έτσι ο κόσμος δεν θα κατεβάζει τζάμπα από το Internet... Proxy Servers , αλλαγές domains από warez sites και άντε γειά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην βλέπετε επιδερμικά το θέμα. Είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο δείχνει. Ένας ιδιωτικός φορέας θα επιλέγει τι θα «επιτρέπεται» και θα εχει και το νόμο με το μέρος του. Εμένα μου θυμίζει κατάσταση ΑΕΠΙ, δηλαδή νταβατζιλίκι.

 

Edit: Έριξα μια γρήγορη ματιά στην απόφαση. Ακόμα και ολοκληρο youtube μπορούν να αποκλείσουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ω ναι επειδη ολα λειτουργουν ρολοι εδω η πειρατια τους μαρανε.Οι πραγματικοι πειρατες που σαν βδελλες ηπιαν την οικονομια και τωρα χαθηκαν σαν τους αρουραιους που φευγουν πρωτοι μολις αρχισει να βουλιαζει το πλοιο γιατι δεν βρεθηκαν ποτε???

.Το να θελουν να μας ελεγχουν να μας περιοριζουν την σκεψη κοβοντας μας εξωτερικες πληροφοριες ειναι λογικο στα πλαισια καταπολεμησης πειρατειας?κατι μου θυμιζει κατι μου θυμιζει α ναι μεσαιωνα και σκοταδισμο

ας μας σερβιρουν τα νεα οι ειδησεις οπως θενε ,ας μας πουλανε το software με ασυδοτο κερδος και ας μας λοβοτομουν την σκεψη.

Όποιος θυσιάζει την ελευθερία για την ασφάλεια, δεν αξίζει τίποτε από τα δύο
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

H αποφαση ειναι ηλιθια και αχρηστη ως προς την τεχνικη της μερια.

Απαγορευεται η προσβαση σε δυο συγκεκριμενες IP. Μαλιστα η μια απο αυτες εχει ηδη αλλαξει, καθιστώντας την αποφαση αχρηστη απο τη γεννησης της.

Επιπροσθετα μπορει να δημιουργησει προβλημα στον κατοχο της συγκεκριμενης IP στο μελλον (εαν δεν αναιρεθει ο "προσωρινος" χαρακτηρας της, οπως αναφερει και η τελευταια σελιδα). Αντιστοιχες αποφασεις στο μελλον, προφανως θα δημιουργησουν μεγαλυτερο προβλημα. Εαν ειναι να κανετε κατι, τουλαχιστον φροντιστε να μην εχει επιπτωσεις σε αθωους/ασχετους με την υποθεση.

Για το μη-τεχνικο κομματι της ειδησης, δεν χρειαζεται να σχολιασω καν, συμφωνω με τους προλαλησαντες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Για οσους αναρωτιουνται για τα ονοματα των sites, βρισκονται στην τελευταια σελιδα της αποφασης στο scribd ή στο google docs που αναφερει ο petros13

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...