Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κρυφοκοίταζαν ένα συγκεκριμένο μέρος της σελλήνης και όχι όλη. Είναι σαν να είσαι εσύ Ελλάδα και να προσπαθείς να δεις με μια φωτογραφική μηχανή, αν είμαι (πήγα) εγώ στο Durban της Νοτίου Αφρικής. Πάμε παρακάτω...

Την τοποθεσία προσσελήνωσης την ήξεραν. Όχι μόνο αυτοί, όλος ο κόσμος. Και πριν την προσσελήνωση. Ήταν εξαιρετικά εύκολο για την Ρωσία να στείλει το probe μετά την προσσελήνωση και να τους ξεβρακώσει.

Αν ήξερα πως πήγες στο Durban της Νοτίου Αφρικής και στον τάδε τοίχο έγραψες με μαύρο σπρέι "ΠΑΟΚ παντού!!!", εύκολα θα μπορούσα να το φωτογραφήσω.

ΠΑΜΕ παρακάτω...

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ, ακατόρθωτο σίγουρα δεν είναι...

Σκέψου όμως, το Watergate και τόσα άλλα σκάνδαλα βγήκαν τελικά στην επιφάνεια. Μάλιστα το ξεσκέπασμα του Watergate δεν έγινε ακριβώς στην τύχη. Λειτούργησαν οι κρατικοί μηχανισμοί, έγιναν έρευνες και η μια αποκάλυψη έφερε την άλλη.

Απλώς, για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, το να στηθεί μια πλαστή προσελήνωση ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Για παράδειγμα, προκειμένου να γυριστεί το "2001: A Space Odyssey", χρειάστηκαν κοντά 10 εκατομμύρια δολάρια και τελικά η ταινία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 16 μηνών εκτός προγράμματος.

Θα μου πεις, σιγά, μιλάς για μια ταινία μεγάλου μήκους, το υλικό από τις προσεληνώσεις έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια. Ναι, όμως η παραγωγή θα έπρεπε να είναι τόσο καλή, ώστε όχι μόνο να πείσει το κοινό αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Μιλάμε δηλαδή για ένα νταραβέρι που λογικά κράτησε μήνες ολόκληρους, απασχόλησε εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά παρότι έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε δεν έχει βγει τίποτα στη φόρα.

Δε λέω πως είναι έτσι τα πράγματα, αναρωτιέμαι όμως...

Φίλε μου και γω αναρωτιέμαι, ούτε εγώ είμαι σε θέση να πω σίγουρα το ένα ή σίγουρα το άλλο.

Άλλο το space odyssey (πλάκα έχει που αναφέρεις πάντως τον Qubrick - αφού πολλοί conspiracy theorists ισχυρίζονται οτι ήταν αυτός ο οποίος "σκηνοθέτησε" και τα πλάνα της Νάσα), το οποίο ήταν full feature film όπως λες και συ, και άλλο το super grainy film που πέχτηκε live στις τηλεοράσεις του πλανήτη εκείνη τη μέρα.

Όσο για το συγκεκριμένο conspiracy (αν έγινε) θεωρώ οτι τα άτομα του conspiracy θα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Οι 3 ιπτάμενοι, και 5-6 ακόμα, όλοι οι άλλοι εξάλλου "need to know basis".

Την τοποθεσία προσσελήνωσης την ήξεραν. Όχι μόνο αυτοί, όλος ο κόσμος. Και πριν την προσσελήνωση. Ήταν εξαιρετικά εύκολο για την Ρωσία να στείλει το probe μετά την προσσελήνωση και να τους ξεβρακώσει.

Είναι δεδομένο όμως, πως κάτι τέτοιο δεν έγινε... (το να στείλει probe η ρωσία δηλαδή).

Και για να το πω καλύτερα, σε ερώτησή μου στο γυμνάσιο (προ Internet εποχής για να το διασταυρώσω δηλαδή), μου απάντησε ο υπεύθυνος του αστεροσκοπείου απέναντι απο την ακρόπολη (το όνομά του δυστυχώς δεν το θυμάμαι) οτι οι ρώσσοι παρακολουθούσαν την προσελήνωση με τηλεσκόπιο. Έκτοτε προσπάθησα μάταια να το επιβεβαιώσω αρκετές φορές, χωρίς όμως επιτυχία.

Δημοσ.

Φίλε μου και γω αναρωτιέμαι, ούτε εγώ είμαι σε θέση να πω σίγουρα το ένα ή σίγουρα το άλλο.

Άλλο το space odyssey (πλάκα έχει που αναφέρεις πάντως τον Qubrick - αφού πολλοί conspiracy theorists ισχυρίζονται οτι ήταν αυτός ο οποίος "σκηνοθέτησε" και τα πλάνα της Νάσα), το οποίο ήταν full feature film όπως λες και συ, και άλλο το super grainy film που πέχτηκε live στις τηλεοράσεις του πλανήτη εκείνη τη μέρα.

Όσο για το συγκεκριμένο conspiracy (αν έγινε) θεωρώ οτι τα άτομα του conspiracy θα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Οι 3 ιπτάμενοι, και 5-6 ακόμα, όλοι οι άλλοι εξάλλου "need to know basis".

Είναι δεδομένο όμως, πως κάτι τέτοιο δεν έγινε... (το να στείλει probe η ρωσία δηλαδή).

Και για να το πω καλύτερα, σε ερώτησή μου στο γυμνάσιο (προ Internet εποχής για να το διασταυρώσω δηλαδή), μου απάντησε ο υπεύθυνος του αστεροσκοπείου απέναντι απο την ακρόπολη (το όνομά του δυστυχώς δεν το θυμάμαι) οτι οι ρώσσοι παρακολουθούσαν την προσελήνωση με τηλεσκόπιο. Έκτοτε προσπάθησα μάταια να το επιβεβαιώσω αρκετές φορές, χωρίς όμως επιτυχία.

For the record δεν υπαρχει τηλεσκοπια στην γη που μπορει να δει τετοια λεπτομερεια στην σεληνη.

Δημοσ.

For the record δεν υπαρχει τηλεσκοπια στην γη που μπορει να δει τετοια λεπτομερεια στην σεληνη.

Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό, και είναι κρίμα που δεν το γνώριζα και τότε για να αντικρούσω τον αστρονόμο.

Επίσης...

http://www.polaine.com/2007/09/google-moon-faked-in-a-holodeck/

Δημοσ.

Σε αυτές τις πέτρες αναφέρεσαι, ή σε κάποιες άλλες?

http://www.msnbc.msn.com/id/32581790/ns/technology_and_science-space/t/moon-rock-museum-just-petrified-wood/#.T8NO0cVN90o

Η ειρωνεία στο παραπάνω άρθρο είναι οτι η συγκεκριμένη "πέτρα" παραδόθηκε απο τους 3 τσαρλατάνους του διαστήματος (no wonder γιατί κάποιοι κρύβονται έκτοτε και δεν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις), ως μέρος του "Giant leap" tour!!!!!!

Αν προσθέσεις στην όλη φάση κάτι "προπονήσεις" σε τηλεοπτικά στούντιο (στο youtube θα δεί κάποιος και την πρόβα του τελείως αυθόρμητου "one giant step for mankind" που είπε ο αρμστρονγκ και λίγο μετά ένας προβολέας φεύγει απο την θέση του....

Δεν ξέρω αν κάποιος αμφισβητεί τις μη επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, όμως η συγκεκριμένη του apollo 11 έχει περισσότερες τρύπες και απο ελβετικό τυρί....

H αλήθεια είναι οτι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει επιχειρηθεί αλλοίωση γεγονότων για ιστορικούς λόγους...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Voroshilov,_Molotov,_Stalin,_with_Nikolai_Yezhov.jpg

Είπα για την σύσταση των τόνων πετρωμάτων που έφεραν πίσω τα Απόλλο και ήταν της ίδιας ακριβώς σύστασης με αυτών των Λούνα,με τους σεληνιακούς μετεωρίτες που κατά καιρούς έχουν πέσει στην Γη .

Εδώ είναι το πιο απλό και εύκολο μέρος για να δεις τι παίζει:

Link

Ιδιο σε καμία περίπτωση δεν είναι, αυτό όμως δεν το κάνει εξ ορισμού και ακατόρθωτο έτσι?

Δεν έχουν γίνει εξάλλου λίγα κατα καιρούς, για το watergate πχ που βγήκε στην επιφάνεια κατα τύχη, παραπάνω απο 1 άτομα συμμετείχαν, και δεν διέρευσε εκ των έσω... πόσα άλλα ακόμα θα έχουν γίνει και δεν βγήκαν στην επιφάνεια?

Σε ερώτημά μου προ internet εποχής, μου απάντησαν το ίδιο (οτι δηλαδή τους παρακολουθούσαν οι ρώσσοι) και το δέχτηκα. Τώρα όμως ξέρω οτι κάτι τέτοιο δεν ήταν τότε (και δεν ξέρω αν είναι και τώρα) εφικτό τεχνολογικά.

Εξάλλου η πλειοψηφία των συγκεκριμένων conspiracy theorists δεν αρνούνται οτι ο άρμστρονγκ με την παρέα του, βγήκαν στο διάστημα, αμφισβητούν οτι προσεληνώθηκαν. Λένε δηλαδή οτι έκοβαν βόλτες σε τροχιά, την ώρα που έπαιζε το βίντεο της προσελήνωσης, και μετά προσγειώθηκαν πάλι στην γη.

Υπάρχει ήδη άμεση φωτογραφία από το σημείο προσελλήνωσης του Α11 από τον LRO(και όχι μόνο).Βέβαια μπορείς να πεις χίλια δυο πράγματα επ'αυτού(όπως ότι είναι μούφα οι φωτογραφίες,ότι το στείλανε άδειο,ότι είναι ξύλινα από το ΙΚΕΑ ότι,ότι....)

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν φωτογραφίες και τις έβαλα πριν 2 σελίδες και τώρα γράφεις για το ότι δεν υπάρχουν επιτόπια φωτογραφικά στοιχεία.

Υπάρχουν έμμεσες φωτογραφίες από το γιαπωνέζικο SELENE που αποδεικνύουν ότι οι φωτογραφίες και οι πορείες των ροβερ και του σκάφους προσσελήνωσης του Α15 είναι 100% πραγματικές.

Υπήρξαν ανεξάρτητες βρετανικές επικυρώσεις της αυθεντικότητας του Α11 από βρετανικό αστεροσκοπείο που παρακολουθούσε παράλληλα και τα σοβιετικά προγράμματα.

Οι αποδείξεις είναι συντριπτικές για το εγχείρημα.Κανένας σοβιετικός(ή άλλης εθνικότητας) αξιωματούχους πότε δεν αμφισβήτησε το πρόγραμμα(που είχε τεράστιο συμφέρον να το κάνει, όχι απλά επειδή βαριόταν και έπρεπε να γράψει κάτι σε ένα blog).Ποτέ κανένας σοβαρός επιστήμονας.

Οι πρώτοι ήταν Αμερικάνοι(καμμένοι,αργόσχολοι ή τηλεβιβλιοπώλες)που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας βγήκε και είπε την μπούρδα του.

Εάν οι συνωμοσιολόγοι γενικότερα και εσύ ειδικότερα θέλετε να δείξετε κάτι φέρτε αποδείξεις.Όχι θεωρίες,όχι μισές αλήθειες,όχι γενικεύσεις,αλλά αποδείξεις.

Μέχρι να γίνει αυτό απλά πιστεύετε ότι δεν έγινε αληθινά το μεγάλο βήμα στην Σελήνη.Με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται.

Δημοσ.

Εχω βαλει μερικες σελιδες πριν κατι εκπομπες με τον Joe rogan. Ακουσε τες, και θα δεις τι θελω να μαθω και εγω.

Δημοσ.

Αν έχεις ένα κάρο πέτρες απο την σελήνη (και ειδικότερα απο το A11) γιατί να δώσεις ξύλινα παπαριλίκια στους Ολλανδούς λέγοντας οτι είναι πέτρα απο το φεγγάρι?

Θες να την καβατζώσεις για τεχνολογικούς ή άλλους λόγους? Δεκτό, μην μας πουλάς φούμαρα όμως για μεταξωτές κορδέλες γιατί χάνεις την αξιοπιστία σου. (και φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα - αλλά σε αυτούς που έδωσαν την "πέτρα" στους ολλανδούς).

Και ένας που λέει ψέματα (όσο "μικρό" και "αθώο" να είναι το ψέμα) αυτομάτως δεν τον κάνει και το ποιο αξιόπιστο άνθρωπο στον πλανήτη, ούτε κάποιον που θα "κωλώσει" να πει ένα πολύ μεγαλύτερο...

Δημοσ.

Ακριβως αυτο. Απο την αρχη δεν ειπα "ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕΛΗΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ". Ειναι ομως η ισως μοναδικη θεωρια συνωμοσιας που με κανει σκεπτικο και θελω να μαθω πιο πολλα.

Δεν νομίζω να είναι ψέμα ρε σύ. Ειδικά απο τον στιγμή που ολόκληρη η ΕΣΣΔ παρακολουθούσε στάνταρ το γεγονός (ο σκοπός του Απόλλο 11 εξάλλου αυτός ήταν).

Εγώ σου λέω οτι οι περισσότερες πιθανότητες για να ήταν κάτι φτιαχτό, βρίσκονται στην 9/11. Με πολύ πιο χειροπιαστές ενδείξεις, απο αυτές του Απολλο 11, βάλε κάτω ποιούς λόγους είχαν οι αμερικανοί να στήσουν μια αποστολή στη σελήνη, και ποιούς λόγους είχαν ώστε να στήσουν την 9/11. Ιράκ, πετρέλαια, Patriot Act, έλεγχος της Μ. Ανατολής. Το να στήσουν μια προσελήνωση τι οφέλη θα τους προσκομούσε, εκτός απο του να την "πούν" στους Ρώσσους;

Δημοσ.

Και καταφεραν 5-6 ατομα, να στησουν ολο αυτο και να δουλεψουν ολοκληρη αμερικη; Καταφεραν να δουλεψουν ολο το τεχνικο και ολο το τμημα επικοινωνιας που δουλευε μαζι τους στο Houston την ωρα της προσελληνωσης; Μιλαμε για εκατονταδες ανθρωπους που ειχαν αμεση επαφη με τους υπολογιστες εκεινη τη στιγμη, ειτε λοιπον αυτοι οι 5-6 καταφεραν να φτιαξουν το λογισμικο ετσι απο ολο το Houston ωστε να δειχνει λαθος (με τοση λεπτομερεια ωστε να δειχνει "σωστα" λαθος), ειτε ολοι ηταν στο κολπο, και καταφεραν να κανουν το ρεκορ της ιστοριας, οπου εκατονταδες ανθρωποι να ειναι μπλεγμενοι σε μια συνομωσια και επι 45 χρονια να μην εχει κελαηδησει κανενας...

Δε μου βγαινει, οσο και να το τραβαω απ' τις ακρες.

Δημοσ.

Αν έχεις ένα κάρο πέτρες απο την σελήνη (και ειδικότερα απο το A11) γιατί να δώσεις ξύλινα παπαριλίκια στους Ολλανδούς λέγοντας οτι είναι πέτρα απο το φεγγάρι?

Θες να την καβατζώσεις για τεχνολογικούς ή άλλους λόγους? Δεκτό, μην μας πουλάς φούμαρα όμως για μεταξωτές κορδέλες γιατί χάνεις την αξιοπιστία σου. (και φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα - αλλά σε αυτούς που έδωσαν την "πέτρα" στους ολλανδούς).

Και ένας που λέει ψέματα (όσο "μικρό" και "αθώο" να είναι το ψέμα) αυτομάτως δεν τον κάνει και το ποιο αξιόπιστο άνθρωπο στον πλανήτη, ούτε κάποιον που θα "κωλώσει" να πει ένα πολύ μεγαλύτερο...

Είσαι σίγουρος ότι η νίλα έγινε από τους Αμερικάνους σαν επίσημη κυβέρνηση;

Γιατί το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι ήταν ανάμεσα στον Αμερικάνο πρέσβη και σε ένα συνταξιούχο πρώην πρωθυπουργό όχι κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο του Ολλανδικού κράτους.

Ακόμη λέει ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι οι ιθύνοντες του μουσείου δεν γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες του πως και του γιατί έγινε αυτή η χειρονομία.

Τέλος αναφέρει:

It was on show in 2006, and a space expert informed the museum it was unlikely NASA would have given away any moon rocks three months after Apollo returned to Earth.

Έτσι ξεκάθαρα αποκλείει την επίσημη δίοδο ως πηγή του "πετρώματος".

Είναι "στοιχείο" που λίγη σχέση έχει με αυτό που λέμε γιατί:

α)Δεν ήταν σε καμία περίπτωση επίσημη δωρεά του Αμερικάνικου κράτους/NASA.

β)Δεν είναι ξεκαθαρισμένη κατάσταση με πορίσματα.

Δημοσ.

Και καταφεραν 5-6 ατομα, να στησουν ολο αυτο και να δουλεψουν ολοκληρη αμερικη; Καταφεραν να δουλεψουν ολο το τεχνικο και ολο το τμημα επικοινωνιας που δουλευε μαζι τους στο Houston την ωρα της προσελληνωσης; Μιλαμε για εκατονταδες ανθρωπους που ειχαν αμεση επαφη με τους υπολογιστες εκεινη τη στιγμη, ειτε λοιπον αυτοι οι 5-6 καταφεραν να φτιαξουν το λογισμικο ετσι απο ολο το Houston ωστε να δειχνει λαθος (με τοση λεπτομερεια ωστε να δειχνει "σωστα" λαθος), ειτε ολοι ηταν στο κολπο, και καταφεραν να κανουν το ρεκορ της ιστοριας, οπου εκατονταδες ανθρωποι να ειναι μπλεγμενοι σε μια συνομωσια και επι 45 χρονια να μην εχει κελαηδησει κανενας...

Δε μου βγαινει, οσο και να το τραβαω απ' τις ακρες.

Δεν σε πιάνω. B)

More than 400,000 people worked on the Apollo project for nearly ten years, a dozen men who walked on the Moon returned to Earth to recount their experiences, plus 6 others who flew with them as Command Module Pilots as direct witnesses, and another 9 astronauts who orbited the moon
Δημοσ.

Τι δε με πιανεις, ειπα λιγα ατομα; Ε ενταξει, θεωρησα τα ατομα που ασχοληθηκαν την ωρα της προσελληνωσης για μια μονο πτηση. Οι υπολοιποι που εστησαν το διαστημοποιο, που εκαναν την προεργασια μηνες πριν κλπ, αυτοι μπορουσαν να ξεγελαστουν, μιας και δεν θα ειχαν αμεση προσβαση σε οτι θα ειχαν και οι τεχνικοι υποστηριξης της πτησης.

Δημοσ.

Μαζί σου, απλά το πήγα στο αστείο. 400.000 δουλέψαν στο όλο πρότζεκτ και κανείς δεν μαρτύρησε ποτέ τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...