gigisoni Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 το σημα. απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης δεν εχει φροντισει το σημα του να μην φτανει σε μενα ή να ειναι κλειδωμενο ειμαι ελευθερος να το χρησιμιποιησω. και ειμαι και νομιμος. γιατι δεν διαπρατω καποια παρανομια. Το διαβάσαμε και αυτό...να φροντίζουμε το ασύρματο σήμα να μένει μόνο μέσα στους τοίχους του σπιτιού μας. Να δω τι άλλο ακόμα θα διαβάσουμε. Μήπως όταν κάποιο κλειδωμένο ασύρματο φτάνει στο σπίτι σου είναι παράνομο; Να τα σκισουμε τελείως τα πτυχία! Πάω να φτιάξω κι εγώ ποπ κορν και επιστρέφω
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Κι έλεγα πότε θα μπούνε τα "βαριά" επιχειρήματα υπερ της επιλογής για καταναγκαστική πρόσβαση σε κλειδωμένα δίκτυα
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 το σημα. απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης δεν εχει φροντισει το σημα του να μην φτανει σε μενα ή να ειναι κλειδωμενο ειμαι ελευθερος να το χρησιμιποιησω. και ειμαι και νομιμος. γιατι δεν διαπρατω καποια παρανομια. Για μένα όχι. Ξαναλέω, το έχω κάνει και πιθανότατα θα το ξανάκανα. Δεν είμαι υπεράνω Αλλά μπορώ να παραδεχτώ ότι χωρίς οποιασδήποτε μορφής "θετικής" συνέναισης ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι ανήθικο (πάντα για μένα). Το ότι το θεωρώ ανήθικό δε σημαίνει ότι το θεωρώ καμιά θανάσιμη αμαρτία , μάλλον προς πταίσμα. Το "θετική" το καταλαβαίνω ως κάποιας μορφής πραγματικής και όχι πιθανής συναίνεσης. Εσύ λες πχ ότι αν ήθελε να μη του το χρησιμοποιώ θα το κλείδωνε. Αυτό είναι μια υπόθεση. Δεν ξέρεις για ποιό λόγο το έχει ανοικτό. Επίσης με την ίδια λογικής θα μπορούσα να πω εγώ αν το ήθελε ανοικτό έβαζε στο SSID κάποιο "-free" ή κάτι που να δηλώνει εμπρακτα ότι δεν τον πειράζει να χρησιμοποιηθεί.
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 παντα ειχα και εχω δικη μου συνδεση. Ποτε δεν επαιρνα ιντερνετ απο αλλου. οποτε δεν εχω να συγκαλυψω τιποτα. απλα απο τη στιγμη που κατι ειναι στην ιδιωτικη μου περιοχη μπορω να το χρησιμοποιησω. το αν δεν ξερει να βαλει κωδικο ειναι δικο του προβλημα και σου ξαναλεω το παραδειγμα. αν εσυ παρεις αμαξι και δεν ξερεις να οδηγας δεν φταιει η εταιρια που στο πουλησε στο οτι δεν μπορεις να κανεις σωστη χρηση γιατι δεν ξερεις να οδηγας. φταις εσυ που δεν εμαθες πριν ή μετα πως να το χρησιμοποιεις. ετσι και με το ρουτερ. Αν δεν ξερεις να το ρυθμιζεις ή μαθαινεις ψαχνοντας ή φωναζεις τον τεχνικο να στο φτιαξει. δικαιολογιες τυπου δεν ξερει απο αυτα κτλ δεν μου κανουν καθολου αισθηση για τους λογους που ανεφερα. και ξανα λεω οταν εγω βρισκομαι στο χωρο μου και βρισκω το σημα ξεκλειδωτο μπορει να κανω χρηση. που ξερω οτι δεν ειναι δικτυου του δημου αυτο που πιανω.? νομικος δεν ειμαι αλλα απο τη στιγμη που δεν καταπαταω την περιουσια καποιου( δεν μπαινω στο χωρο του) και δεν παραβιασα καποια "κλειδαρια" (την σφαλαεια) ειμαι 100% νομιμος
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 το σημα. απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης δεν εχει φροντισει το σημα του να μην φτανει σε μενα ή να ειναι κλειδωμενο ειμαι ελευθερος να το χρησιμιποιησω. και ειμαι και νομιμος. γιατι δεν διαπρατω καποια παρανομια. Γαμώτο, είμαι σε εταιρικό δίκτυο και δε μπορώ να μπω στο youtube να βρω βιντεάκι με τη μάνα Μήτσι στο "ΠΑΡΑΛΛΟΟΟΟΟΓΟ .... δεν απαντάει, άρα λογικό!" παντα ειχα και εχω δικη μου συνδεση. Ποτε δεν επαιρνα ιντερνετ απο αλλου. οποτε δεν εχω να συγκαλυψω τιποτα. απλα απο τη στιγμη που κατι ειναι στην ιδιωτικη μου περιοχη μπορω να το χρησιμοποιησω. το αν δεν ξερει να βαλει κωδικο ειναι δικο του προβλημα και σου ξαναλεω το παραδειγμα. αν εσυ παρεις αμαξι και δεν ξερεις να οδηγας δεν φταιει η εταιρια που στο πουλησε στο οτι δεν μπορεις να κανεις σωστη χρηση γιατι δεν ξερεις να οδηγας. φταις εσυ που δεν εμαθες πριν ή μετα πως να το χρησιμοποιεις. ετσι και με το ρουτερ. Αν δεν ξερεις να το ρυθμιζεις ή μαθαινεις ψαχνοντας ή φωναζεις τον τεχνικο να στο φτιαξει. δικαιολογιες τυπου δεν ξερει απο αυτα κτλ δεν μου κανουν καθολου αισθηση για τους λογους που ανεφερα. και ξανα λεω οταν εγω βρισκομαι στο χωρο μου και βρισκω το σημα ξεκλειδωτο μπορει να κανω χρηση. που ξερω οτι δεν ειναι δικτυου του δημου αυτο που πιανω.? νομικος δεν ειμαι αλλα απο τη στιγμη που δεν καταπαταω την περιουσια καποιου( δεν μπαινω στο χωρο του) και δεν παραβιασα καποια "κλειδαρια" (την σφαλαεια) ειμαι 100% νομιμος Δε σε πιάνω ... είμαι και μετά από δουλειά ... Λες "αν δεν έχει μάθει να οδηγάς, και δεν σκαμπάζεις από αυτοκίνητα, δε ξέρεις να το κελιδώνεις, δε ξέρεις που να το παρκάρεις , είσαι ο απόλυτος άνρθωπος-βλήμα και έρθεις και βάλεις το αμάξι σου ξεκλείδωτο στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ πάρκινγκ δε είναι θέμα αν το πάρω να το κάνω βόλτες ! (οκ δεν είναι απόλυτα ακριβές το παράδειγμα γιατί δε θα μπροείς να βάλεις το δικό σου αμάξι μέσα αλλά you-get-my-point ... ελπίζω) --- Και για να το πω πιο απλά, Το θεωρείς ηθικό πχ αν ένας άνθρωπος είναι ΧΑΖΟΣ, ΒΛΑΚΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ότι θες πες και δε ξέρει καν να μετρά λεφτά όταν έρχεται πχ στο μαγαζί σου αντί να σου δώσει πχ 10 ευρώ να σου δώσει 100 (γιατί δε καταλαβαίνει το 10 και το 100 και νομίζει ότι όλα είναι καλά) να μη του δώσεις ρέστα ??? Είναι για σένα ηθικό να χρησιμοποιείς για όφελός σου τη χαζομάρα των άλλων ?
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το διαβάσαμε και αυτό...να φροντίζουμε το ασύρματο σήμα να μένει μόνο μέσα στους τοίχους του σπιτιού μας. Να δω τι άλλο ακόμα θα διαβάσουμε. Μήπως όταν κάποιο κλειδωμένο ασύρματο φτάνει στο σπίτι σου είναι παράνομο; Να τα σκισουμε τελείως τα πτυχία! Πάω να φτιάξω κι εγώ ποπ κορν και επιστρέφω για να μην "κλεβω" ιντερνετ απο τον γειτονα πρεπει να κανει δυο πραγματα ή να φροντισει να μην φτανει το σημα σε μενα ή να το κλειδωνει. το πρωτο δεν γινετε αρα παμε στο δευτερο. αν το δευτερο ειναι ελευθερο(προσεξε ΕΛΕΥΘΕΡΟ) μπορω να κανω χρηση απο τη στιγμη που εγω βρισκομαι σπιτι μου. ΥΓ:προφανως και δεν θα περιορισεις το σημα σπιτι σου και απλα το ανεφερα για να δειξω οτι αν δεν θελει να χρησιμοποιουν το ιντερνετ ΠΡΕΠΕΙ να το κλειδωσει.(διοτι να το περιορισεις ειναι δυσκολο)
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 για να μην "κλεβω" ιντερνετ απο τον γειτονα πρεπει να κανει δυο πραγματα ή να φροντισει να μην φτανει το σημα σε μενα ή να το κλειδωνει. το πρωτο δεν γινετε αρα παμε στο δευτερο. αν το δευτερο ειναι ελευθερο(προσεξε ΕΛΕΥΘΕΡΟ) μπορω να κανω χρηση απο τη στιγμη που εγω βρισκομαι σπιτι μου. ΥΓ:προφανως και δεν θα περιορισεις το σημα σπιτι σου και απλα το ανεφερα για να δειξω οτι αν δεν θελει να χρησιμοποιουν το ιντερνετ ΠΡΕΠΕΙ να το κλειδωσει.(διοτι να το περιορισεις ειναι δυσκολο) Αυτό το έιπες γκαι πιο πάνω. Τι κάνουμε τώρα, πέφτουμε σε loop ? Να ξαναγράψω για τον Βλάκα ?
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 εγω για παραδειγμα σκαφος δεν ξερω να οδηγαω. δεν με εμποδιζει κανεις να αγορασω ομως. εστω τωρα οτι αγοραζω. δεν φταιει η εταιρια που εγω δεν εμαθα να οδηγαω πριν το παρω. ειναι δικο μου θεμα ή να μαθω να οδηγαω ή να παρω ενα οδηγο για το σκαφος μου. αυτο λεω και για τα ρουτερ. ή θα μαθεις να το χρησιμοποιεις και θα το κανεις οπως θες(κωδικους κτλ) ή θα παρεις τον τεχνικο να στα κανει. αν δεν κανεις κατι απο τα δυο τοτε δεν φταινε οι αλλοι που σου περνουν το ιντερνετ.
taazz Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 παντα ειχα και εχω δικη μου συνδεση. Ποτε δεν επαιρνα ιντερνετ απο αλλου. οποτε δεν εχω να συγκαλυψω τιποτα. απλα απο τη στιγμη που κατι ειναι στην ιδιωτικη μου περιοχη μπορω να το χρησιμοποιησω. το αν δεν ξερει να βαλει κωδικο ειναι δικο του προβλημα και σου ξαναλεω το παραδειγμα. αν εσυ παρεις αμαξι και δεν ξερεις να οδηγας δεν φταιει η εταιρια που στο πουλησε στο οτι δεν μπορεις να κανεις σωστη χρηση γιατι δεν ξερεις να οδηγας. φταις εσυ που δεν εμαθες πριν ή μετα πως να το χρησιμοποιεις. ετσι και με το ρουτερ. Αν δεν ξερεις να το ρυθμιζεις ή μαθαινεις ψαχνοντας ή φωναζεις τον τεχνικο να στο φτιαξει. δικαιολογιες τυπου δεν ξερει απο αυτα κτλ δεν μου κανουν καθολου αισθηση για τους λογους που ανεφερα. και ξανα λεω οταν εγω βρισκομαι στο χωρο μου και βρισκω το σημα ξεκλειδωτο μπορει να κανω χρηση. που ξερω οτι δεν ειναι δικτυου του δημου αυτο που πιανω.? νομικος δεν ειμαι αλλα απο τη στιγμη που δεν καταπαταω την περιουσια καποιου( δεν μπαινω στο χωρο του) και δεν παραβιασα καποια "κλειδαρια" (την σφαλαεια) ειμαι 100% νομιμος Κανείς δεν κατηγώρησε τον ΟΤΕ για το router του γείτωνα, εσένα κατηγωρησε γιατί κλέβεις bandwidth χωρί την άδεια του και για να το πάω στο αυτοκίνητο που θες, εφόσον το δανίστικες το αυτοκίνητο του γείτονα που δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια του είσαι παράνομος τέλος ούτε μα ούτε μου, κατευθείαν γεντικουλέ, να μάθεις πως το τρίβουν το πιπερι. ΥΓ. Ποπ κορν έχω μπήρα δεν έχω .
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 εγω για παραδειγμα σκαφος δεν ξερω να οδηγαω. δεν με εμποδιζει κανεις να αγορασω ομως. εστω τωρα οτι αγοραζω. δεν φταιει η εταιρια που εγω δεν εμαθα να οδηγαω πριν το παρω. ειναι δικο μου θεμα ή να μαθω να οδηγαω ή να παρω ενα οδηγο για το σκαφος μου. αυτο λεω και για τα ρουτερ. ή θα μαθεις να το χρησιμοποιεις και θα το κανεις οπως θες(κωδικους κτλ) ή θα παρεις τον τεχνικο να στα κανει. αν δεν κανεις κατι απο τα δυο τοτε δεν φταινε οι αλλοι που σου περνουν το ιντερνετ. Ελα πες την αλήθεια , Το κταλαβαίνεις ότι μιλάς για άλλο πράγμα. (δες τον από πάνω) ... μπήρα δεν έχω . Μη μας ξύνεις πληγές και εσύ τώρα.
gigisoni Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 για να μην "κλεβω" ιντερνετ απο τον γειτονα πρεπει να κανει δυο πραγματα ή να φροντισει να μην φτανει το σημα σε μενα ή να το κλειδωνει. το πρωτο δεν γινετε αρα παμε στο δευτερο. αν το δευτερο ειναι ελευθερο(προσεξε ΕΛΕΥΘΕΡΟ) μπορω να κανω χρηση απο τη στιγμη που εγω βρισκομαι σπιτι μου. ΥΓ:προφανως και δεν θα περιορισεις το σημα σπιτι σου και απλα το ανεφερα για να δειξω οτι αν δεν θελει να χρησιμοποιουν το ιντερνετ ΠΡΕΠΕΙ να το κλειδωσει.(διοτι να το περιορισεις ειναι δυσκολο) Ενώ παραδέχεσαι ότι "κλέβεις" ίντερνετ μετά το γυρνάς και λες ότι είναι ελεύθερο και μπορείς να κάνεις χρήση. Το ότι φάσκεις και αντιφάσκεις δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα μάλλον. Το σήμα για να έρθει σπίτι σου, πρέπει εσύ ν'ανοίξεις τον υπολογιστή σου, να έχει ασύρματη πρόσβαση αυτός ή να το πας στο wifi on, να ψάξεις τι ασύρματα υπάρχουν και να επιλέξεις ΕΣΥ να μπεις σε κάποιο που δεν σου ανήκει και δεν ονομάζεται "FREE WIFI HOT SPOT BE MY GUEST" αλλά λέγεται πχ lynksys 425636 ή Mitsos 135 ή όπως να'ναι.
-nick- Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Υπ'οψιν οποιος το χει ελευθερο μπορει να το κανει συνειδητα και να εκμεταλλευετε αυτος εσας... Πως? Πολυ απλα με ενα προγραμμα τυπου Wireshark παρακολουθει τα πακετα και κατ'επεκτασιν ανετα μπορει να βρει κωδικους σε face hotmail Κλπ (εκτος αν κανετε login απο httpS)...
BadBoy Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Εγώ πάντως όποτε πάω για καφέ και βλέπω κάποιο Thomson, προτιμώ να μπαίνω σε εκείνο, παρά στης καφετέριας. 9/10 φορές δεν έχουν αλλάξει τον default κωδικό και έτσι αποκτώ πρόσβαση σε δευτερόλεπτα. Έτσι και το δίκτυο της καφετέριας δεν επιβαρύνω και έχω μεγαλύτερες ταχύτητες.
Ntinaras Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Όταν το δίκτυο είναι συνειδητά ανοικτό για αυτό τον λόγο ναι μπαίνει όποιος θέλει. Όταν όμως αυτός που πληρώνει δεν ξέρει ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τη δική του σύνδεση σε βάρος ίσως της δουλειάς του ή γενικά της δικής του διευκόλυνσης τότε είναι ανήθικο τουλάχιστον. Όταν δηλαδή χρησιμοποιείς τη σύνδεση άλλου για να κατεβάσεις μεγάλο όγκο αρχείων επιβαρύνοντας το bandwith του πληρωτή, εν άγνοιά του τότε είναι ανήθικο. Δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτός που έχει ελεύθερο το wifi το κάνει επειδή το θέλει ή επειδή δεν ξέρει. Ρώτα λοιπόν ή μπες για απλό και μικρής διάρκειας browsing προσπαθώντας να μην τον επιβαρύνεις. Γιατί αν αυθαίρετα και με όποιον τρόπο επιβαρύνεις τη σύνδεση του πληρωτή ο οποίος δεν γνωρίζει είναι σαν να εξαπατάς κάποιον που δεν ξέρει αριθμητική για να κερδίζεις στα ρέστα. Και νομίζω η αναλογία δεν είναι άκυρη. αμα ο γειτονας ειναι τοσο ασχετος τοτε ειναι καθαρα δικο του προβλημα. αλλα προφανως οταν πηρε το "μηχανημα" δεν ηθελε να διαθεσει 20-30 ευρω σε καποιον να του δειξει,γιατι "ξερει" αυτος.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 gigisonι ελπιζω τα εισαγωγικα να τα προσεξες ε? εβαλα το κλεβεις σε εισαγωγικα γιατι δεν ειναι κλεψιμο.. οχι το σημα ερχεται σπιτι μου ανοιξω δεν ανοιξω το κινητο μου το πισι μου ή δεν ξερω και εγω τι αλλο.. μια αλλη ερωτηση. εστω οτι εχω ενα προγραμμα στο κινητο μου το οποιο οταν εχω ενεργοποιημενο το ασυρματο συνδεετε μονο του σε οποιο διαθεσιμο δικτυο βρει. φταιω εγω που θα μπει στου γειτονα? μην μου πεις οτι φταιω εγω γιατι εχω ανοιχτο το ασυρματο. γιατι με την ιδια λογικη φταιει αυτος που το εχει ξεκλειδωτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα