rohas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 δεν διαφώνησα σε κατι, ούτε ήθελα να προσβάλλω...αποσκοπούσα περισσότερο στο να τονίσω ότι πληρώνουν οι πλούσιοι ανάλογα με το τι δηλώνουν και όχι με το τι βγάζουν στην πραγματικότητα... μόνο όταν λειτουργήσει σωστά η φορολογία και όλοι μας πληρώνουμε ανάλογα με το τι βγάζουμε -και οχι με το τι δηλωνουμε- θα δει προκοπή αυτή η χώρα....αλλα επειδη αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εφαρμοστεί προσπαθουν να "ξεζουμισουν" τους μισθωτους για να ισοσταθμιστει η χασουρα απο τους ελ.επαγγελματιες
FilipposMD Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 δεν διαφώνησα σε κατι, ούτε ήθελα να προσβάλλω...αποσκοπούσα περισσότερο στο να τονίσω ότι πληρώνουν οι πλούσιοι ανάλογα με το τι δηλώνουν και όχι με το τι βγάζουν στην πραγματικότητα... μόνο όταν λειτουργήσει σωστά η φορολογία και όλοι μας πληρώνουμε ανάλογα με το τι βγάζουμε -και οχι με το τι δηλωνουμε- θα δει προκοπή αυτή η χώρα....αλλα επειδη αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εφαρμοστεί προσπαθουν να "ξεζουμισουν" τους μισθωτους για να ισοσταθμιστει η χασουρα απο τους ελ.επαγγελματιες Κανένα πρόβλημα, συμφωνούμε, αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ πριν.
HERTHAN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 σ'ευχαριστώ για την απάντηση , νασε καλά δεν θα κάνω φορολογική δήλωση αλλα έχω μια απορία , σε περίπτωση που έκανα θα πλήρωνα κάτι ? γιατι κάτι πηρε το αφτί μου, νομίζω πως όσοι είναι στην θέση μου και κάνουν την πάτησαν αλλα δεν άκουσα περισσότερα γιατί έπρεπε να φύγω. Οχι δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις απο την στιγμη που δεν εχεις εισοδημα πανω απο 3000 και τιποτα στ'ονομα σου. Σε περιπτωση που ησουν υποχρεωμενος(λεμε τωρα) θα εκανες μηδενικη και παλι δεν θα πληρωνες τιποτα. Δεν ξεφεύγεις από αυτούς. Και όσον αφορά την πληρωμή, γνώμη μου πάντα δημόσια χρέη να μην τα αφήνεις.Δεν υπάρχει περίπτωση να τα γλιτώσεις. Ξεφευγεις και πολυ ανετα κιολας.Τοσο ανετα που ουτε το φανταζεσαι.Αν δεν ξεφευγες δεν θα ειχαμε αυτην την φοροδιαφυγη τοσα χρονια τωρα. Το να πληρωνεις παντα δημοσια χρεη αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα γιατι αν και το ιδιο το δημοσιο ηταν ενταξει απεναντι σε προμηθευτες και γενικως ελευθερους επαγγελματιες σ'αυτα που τους χρωσταει τοτε θα καναμε αλλη κουβεντα. Νομίζω ότι η φορολογική δήλωση είναι υποχρεωτική για όσους έχουν εισόδημα από 5000 και πάνω. Ειναι για οσους εχουν πανω απο 3000. την δήλωση θα την κάνεις προκειμένου να μπορείς να ζητάς φορολογική ενημερώτητα. Και δηλωση να μην κανεις παλι μπορεις να παρεις φορολογικη ενημεροτητας. ------------------------------------------------------------------------------------ Αν ειναι καποιος ελευθερος επαγγελματιας(δεν μιλαω για ολα τα επαγγελματα) και τα δηλωνει ολα στην Ελλαδα και ειναι ο πιο νομιμος πολιτης ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι σε 2-3 χρονια ακομα και η επιχειρηση του να παει καλα θα μπαινει και απο μεσα και θα χρωσταει κιολας. Πρεπει ν'αλλαξει ολο το φορολογικο συστημα και να χτιστει απο την αρχη αν θελουμε να δουμε ασπρη μερα σε οτι εχει σχεση με φορους και φοροδιαφυγη
yannis27gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Απ' ότι είδα στην τηλεόραση, ακόμα και άνεργος και άστεγος να είσαι, πρέπει να πληρώσεις φόρο. Ειδικότερα: Τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται στα 3.000€. Έτσι, πρέπει να προσκομίσεις το 25% σε αποδείξεις (750€) κι αν δεν το κάνεις, πληρώνεις φόρο το 10% (75€). Επιπλέον, πληρώνεις προκαταβολή επομένου έτους, το 55% (41,25). Σύνολο: 116,25€ φόρο για κάποιον που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φτωχός και δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ένα ευρώ για να αγοράσει έστω 1 καρβέλι ψωμί και ζει από τα συσίτια και στη ζητιανιά. Ισχύει ή άλλη μια μαλακία της τηλεόρασης;
HERTHAN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Απ' ότι είδα στην τηλεόραση, ακόμα και άνεργος και άστεγος να είσαι, πρέπει να πληρώσεις φόρο. Ειδικότερα: Τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται στα 3.000€. Έτσι, πρέπει να προσκομίσεις το 25% σε αποδείξεις (750€) κι αν δεν το κάνεις, πληρώνεις φόρο το 10% (75€). Επιπλέον, πληρώνεις προκαταβολή επομένου έτους, το 55% (41,25). Σύνολο: 116,25€ φόρο για κάποιον που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φτωχός και δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ένα ευρώ για να αγοράσει έστω 1 καρβέλι ψωμί και ζει από τα συσίτια και στη ζητιανιά. Ισχύει ή άλλη μια μαλακία της τηλεόρασης; Δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις φορολογικη δηλωση απο την στιγμη που δεν εχεις εισοδημα πανω απο 3000 και τιποτα στ'ονομα σου.
black_widow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 λένε πως θα πληρώσουν όλοι , ακόμα και οι άστεγοι. εγω που είμαι άνεργος χωρίς εισόδημα και χωρίς κινητή και ακίνητη περιουσία στο όνομα μου και φαίνομαι πως με συντηρεί η οικογένεια μου θα πληρώσω? μπερδεύτηκα λίγο.. Η' θα το πάρεις εσύ το τεκμήριο των 3000 ευρώ ( εάν έχεις εισόδημα από προηγούμενη χρονιά που να δικαιολογεί το ποσό ) ή οι δικοί σου. Πολύ το φοβάμαι ότι θα υποβάλλουν δήλωση και τα κατοικίδια έτσι όπως το πάνε. Δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις φορολογικη δηλωση απο την στιγμη που δεν εχεις εισοδημα πανω απο 3000 και τιποτα στ'ονομα σου. Ισχύει σίγουρα αυτό ; Να ησυχάσω ; Δεν έχω 0 εισόδημα έχω αποδοχές μισού Μήνα ( τέλη 2011 ξεκίνησα στη δουλειά ). Τίποτα στο όνομα μου , δεν κάνουμε τέτοια λάθη σε αυτή τη χώρα.
Hamurabi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 H εφορια μας αγαπαει.θα φροντισει να τα πληρωσουμε ολα με δοσεις. βεβαια οταν τελειωσουν οι δοσεις θα ερθει η νεα φορολογικη και θα ξαναρχισουν οι δοσεις και παει λεγοντας...
Tenshi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Αν δέν υπάρχει κάποιο ιδιόμορφο πλαφόν, η 1/3 δόση θα είναι 0,08 ευρώ.Τουλάχιστον να 'φχαριστηθώ τρολλάρισμα
Tenshi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Πεντακόσια ογδόντα πέντε ευρώ και οκτώ σέντσια.Και λέω να ξεκινήσω να πληρώνω ανάποδα...
antonl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Πέρσι πάντως έπαιζε σίγουρα πλαφόν στις δόσεις. Καμία δόση κάτω από 200€ (αν θυμάμαι καλά) εκτός αν είναι η τελευταία.
aristos12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 χαιρομαι που ζω σ αυτο τον οικο ανοχης [ ελλαδα ] που με σεβεται σαν ανθρωπο σαν πολιτη αυτης της χωρας- που εχω ασφαλεια στο δρομο αλλα κ μεσα στο ιδιο μου το σπιτι [ βεβαια κλειδαμπαρωνομαι ] αλλα ειναι λεπτομερεια αυτο μεχρι να μπουκαρει κανεις κ να τον στειλω αδιαβαστο ..... γαμω την ατυχια μου που δεν εχω συγγενη πρωτου η εστω δευτερου βαθμου σε πολιτισμενη χωρα οπως σουηδια-δανια-νορβηγια-καναδα κλπ , θα την ειχα κανει προ πολλου - ασχετα με τα τοσα καλα που μου προσφερει αυτο το κρατος ?????? το πολιτισμενο ??????? βλεποντας αποψε στην tv ,την προσπαθεια των ανθρωπων με καρκινο για να βρουν να παρουν τα φαρμακα τους - ενιωσα τοση ντροπη μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα του κρατους .την εφορια στην ελλαδα δυστυχως την πληρωνουν παντα μα παντα τα κοροιδα - οι φτωχοι - οι χαμηλοσυνταξιουχοι - οι δ.υ. ενω τα λαμογια παντα βρισκουν κ ξεφευγουν απο την αντικειμενικη-αδεκαστη ελληνικη εφορια , ενω απο φετος κ οι ανεργοι θα πληρωσουν οι οποιοι πρεπει να εχουν κ καποιο ποσο απο αποδειξεις ... μιλαμε για καταντια .καποια στιγμη θα ξεσηκωθει βεβαια ο λαουτζικος ελπιζω να πλησιαζει αυτη η ωρα κ η στιγμη αλλα επειδη εχουμε ηλιο κ θαλασσα κ καλοκαιρι ας παμε πρωτα για μπανια κ απο σεπτεμβρη βλεπουμε .... α κ το αιμα των ανθρωπων που αυτοκτονουν να πεσει σ αυτους κ στις οικογενειες αυτων που μας εφθασαν εως εδω .....γι αυτο βεβαια κουβεντα στα μμε -ευτυχως υπαρχει κ το διαδυκτιο αλλα μεχρι ποτε κ αυτο ελευθερο ? ? ?
HERTHAN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ισχύει σίγουρα αυτό ; Να ησυχάσω ; Δεν έχω 0 εισόδημα έχω αποδοχές μισού Μήνα ( τέλη 2011 ξεκίνησα στη δουλειά ). Τίποτα στο όνομα μου , δεν κάνουμε τέτοια λάθη σε αυτή τη χώρα. Ισχυει σιγουρα και να ησυχασεις. Απο την στιγμη που δεν ξεπερναει το εισοδημα σου τις 3000 ευρω ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να κανεις δηλωση.
yannis27gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Άλλη μια μλκ της τηλεόρασης λοιπόν. Χαίρομαι που την έχω κατά βάση κλειστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα